Preventivní gastropexe

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.5.2019 08:37
marushka

XXX.XXX.107.172

Jelikož mám velkého psa s hlubokým hrudníkem a u jeho předků se minimálně u dvou psů torze vyskytla, uvažuji o preventivním laparoskopickem příšití žaludku. Máte někdo zkušenosti s tímto zákrokem? Jak moc je to pro psa náročné, jak rychlá je regenerace po zákroku a jaká je spolehlivost, že to bude skutečně fungovat. Jde mi o to, že jsem v takovém vnitřním stresu při každém prudsim pohybu po jídle nebo netypickém chování psa a ráda bych se tímto trochu "zklidnila". Děkuji.

7.5.2019 08:45
rennie111

XXX.XXX.43.146

Tiež mám veľké psy, torzia hrozí ale preventívne by som to asi nerobila. Viem o prípadoch kedy sa tento zákrok vykonal priamo pri operácii torzii tam by som už neváhala, ale čo som zisťovala tak aj pri prišitom žalúdku nie je 100% istota, že pes torziu nedostane, iba sa tým znižuje riziko.

9.5.2019 19:33
dark

XXX.XXX.26.87

Šílené dilema...
Mám psa po torzi, nyní má přišitý žaludek, nervózní jsem stejně, ale říkám si že to snad vydrží. Je to už 3 roky.
O preventivním přišití bych uvažovala po poradě aspoň se dvěma veterináři. Nejlepší je když se pes musí uspávat ještě kvůli něčemu, třeba spojit to s rtg kloubů nebo tak něco.

13.5.2019 10:14
marushka

XXX.XXX.41.2

Děkuji za názory.. Proberu to s veterinářem a nechám si to ještě projít hlavou. Tahat psa po zbytečných operacích se mi taky moc nechce, ale pokud by pes musel plánovaně do narkózy, tak to zvážím..

Přidejte reakci

Přidat smajlík