Huhu1

XXX.XXX.150.39
Chci se optat jestli je tento pejsek čistý čivava,rodiče jsem viděla i sourozence.Děkuji
Huhu1

XXX.XXX.150.39
Chci se optat jestli je tento pejsek čistý čivava,rodiče jsem viděla i sourozence.Děkuji
Uživatel s deaktivovaným účtem

Huhu1
napsal(a):
...a průkaz původu svého psa jste také viděla?........pokud ne, tak NE......

GAELLE
napsal(a):
je to marný marný marný. Další nákup a další foto a stupidní dotaz.....................kdy už se ty lidi poučí a zkusí se aspoň jednou zeptat PŘED koupí psa?
...nikdy...nikdy.....nikdy.......bude to pořád dokolečka dokola..........no teď mně rozesmál kolega v práci, který má sraženinu grigona snad s buldočkem, no vypadá to jako vyzáblý pruhovaný buldoček na vysokých nožkách s pár štětinami.....tak mi povídal, že jeho sousedka si pořídila buldočka a naříkala, že chtěla aby byl taky tak štíhlý jako ho má onen kolega, ten paní vysvětlil, že tak v životě nemůže být, že má křížence......tak jsem pokývala, že opravdu nelze srovnávat fr. buldočka s VOŘECHEM a to byl rachot, bylo mi striktně sděleno, že on má KŘÍŽENCE a ne nějakého vořecha, tak jsem se optala jakýže je v tom rozdíl......tak kříženec má jasné rodiče ať již každého jiného plemene a vořech, že má původ nejasný - prostě co zrovna ve vesnici na sebe narazí..... no nechala jsem to být řkouc, že pro mně to prostě bude vždycky vestaj vestajovitý...........
tak kříženec má jasné rodiče ať již každého jiného plemene a vořech, že má původ nejasný - prostě co zrovna ve vesnici na sebe narazí..... no nechala jsem to být řkouc, že pro mně to prostě bude vždycky vestaj vestajovitý...........
Jo ale takhle to u nás lidi taky vnímají. Vořech je takový ten typický vesnický, kde už matka štěněte je vořech a otec většinou není znám - nebo je taky vořech. A kříženec je ten pes, od kterého jsou známí oba rodiče, i když je každý rodič jiného plemene.
No a když si někdo koupí psa přes bazoš, a oba rodiče údajně byli stejného plemene - tak má prostě psa čistokrevného, a zkuste mu vysvětlit ,že nemá

Huhu1
napsal(a):
Tohle je kříženec čivavy, rozhodně čistokrevný není.

napsal(a):
Tohle je kříženec čivavy, rozhodně čistokrevný není.
A rodiče tomu nepomůžou, i kdyby byli jasní. Ve vedlejší ulici si pořídili čivavu bez PP. Čivava to nebyla. Sice malinká, ale normální tvar hlavy, čumák delší, tělo jezevčíka. Naivně jsem se zeptala, kde toho prcka vzali, jestli je z útulku... Ti lidé byli inteligentní, finance evidentně nepočítali, mým plánem nebylo rýpat. Bylo mi řečeno, že normálně od "chovatele". Viděli rodiče, že je to opravdu čivava. Ukázali mi je na mobilu, matka vypadala jako čivava, ale štěně přesně po otci, který byl prostě voříšek. Když lidé netuší, jak plemeno, které chtějí, vlastně vypadá, tak jim nic nevysvětlíte.

marcelaamax
napsal(a):
Ono to někdy nevysvetlite ani těm, kteří vědí, jak plemeno vypadá. Vidí, ze jejich pes je jiný, ale i přesto podle nich čistokrevný je - vždyť viděli rodiče 😁
Přesně. A pak lidem, kteří si zodpovědně kvůli zdraví i vzhledu pořídí papiraka, tvrdí, že maji křížence

Huhu1
napsal(a):
Lidi, kteří neví jak opravdu čistokrevná čivava má vypadat, tak si budou myslet, že to čivava je. Já třeba na malý psy nemám vůbec oko....poznám až rozdíl "do očí bijící"
A i když už i já sice vidím, že to nemá evidentně s čistokrevným psem tak neřeším...skoro čivavám říkám čivavy, jorkmutům říkám jorkšíři.....ono když potom doma vyprávím "příběhy" z procházky, tak řeknu třeba "potkali jsme větší čivavu"...pak má posluchač lepší představu o tom, jak pes vypadal, než kdybych řekla.."potkali jsme malého bílého voříška.

napsal(a):
Přesně. A pak lidem, kteří si zodpovědně kvůli zdraví i vzhledu pořídí papiraka, tvrdí, že maji křížence
Přesně. Máme kámošku krásnou papírovou JRT hrubosrstou a ta je vořech skoro pro všechny. Paničce je to naštěstí šumák a nikomu už to nevyvrací.

jako piste si tu co chcete, ale me spinava teda neprijde
alfaomega

XXX.XXX.220.250
chci se zeptat tak už si se narodila nebo si trapka po rodičích?

Mně to teda přijde jako kříženec, uši mi přijdou moc velký a divně postavený a čumák moc dlouhý....
Huhu1
napsal(a):
Celé jsem to nečetla....ale chci se zeptat - tady ten problém se slznými kanálky u psa na fotce, to je zdravotní problém, který nejde řešit? Oč přesně jde - ucpané slzné kanálky? U některých plemen a vestajů to vídám, logicky spíše u světlosrstých.
Huhu1
napsal(a):
Btw, tuším tu ještě nikde nepadlo, že pokud jste neviděla, že Vaše "čivava" byla porozena fenou, která Vám byla představena jako matka, tak víte prd. A ještě víc to platí o otci a sourozencích...

Prosím může mi někdo vysvětlit pojem tento pejsek je bez pp ale jinak je čistokrevný .Já se ptám jak vypadá pes špinavokrevný??? Děkuji za odpověď

napsal(a):
Prosím může mi někdo vysvětlit pojem tento pejsek je bez pp ale jinak je čistokrevný .Já se ptám jak vypadá pes špinavokrevný??? Děkuji za odpověď
Já to vidím takhle....pokud jsou oba rodiče s PP, tak štěndo je následně čistokrevný pes bez PP (nebudu se tady pouštět do debaty proč rodiče nebyli uchovněni)....ale...kdo vám u takového štěněte zaručí, že deklarovaní rodičové jsou i skutečnými rodiči štěněte?....pokud tedy následně nenecháte udělat testy na rodičovství ...kdo si při odběru zkontroluje třeba tetování psa a feny (teď nevím tetují se ještě štěňata s PP??) zda je tedy pes opravdu ten, ke kterému rádoby chovatel, ukáže PP.....otec štěňat někdy také není přítomen...a stejně nemáte jistotu, že otcem není Alík od sousedů..
Špinavokrevný pes, ve většině případů voříšek a dále je pro mě pes, který je deklarován jako čistokrevný, ale není tomu tak....takže opět pes-vořech.....těch je bohužel dost i mezi psy, kteří "prý" měli rodiče s PP.