Kupni smlouva bez moznosti odstoupeni od smlouvy

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Key23

13.5.2019 23:03
Key23

XXX.XXX.252.76

Dobry den. Budeme si porizovat pejska - bernsky salasnicky pes. Chovatelka mi zaslala smlouvu, ve ktere jsou odstupni prava urcene pro jeji stranu, avsak zadna prava pro odstoupeni od smlouvy pro nas. V cele smlouve tedy neni psano to, za jakych podminek bychom meli pravo od smlouvy odstoupit. Je to tak v poradku? Dekuji

13.5.2019 23:09
impact

XXX.XXX.195.92

Právo odstoupit od smlouvy se řídí zákonem, ve smlouvě být uvedené nemusí. Kdyby mělo být naprosto vše, co vyplývá ze zákona, uvedené ve smlouvách, budou mít komrdesát stran.

14.5.2019 00:05
rapotacka11

XXX.XXX.79.124

Key23 napsal(a):
Dobry den. Budeme si porizovat pejska - bernsky salasnicky pes. Chovatelka mi zaslala smlouvu, ve ktere jsou odstupni prava urcene pro jeji stranu, avsak zadna prava pro odstoupeni od smlouvy pro nas. V cele smlouve tedy neni psano to, za jakych podminek bychom meli pravo od smlouvy odstoupit. Je to tak v poradku? Dekuji

- sama asi tušíte ....

Key23

14.5.2019 06:20
Key23

XXX.XXX.252.76

rapotacka11 napsal(a):
- sama asi tušíte ....

Co tím myslíte? Bohužel netuším, proto se ptám..

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.5.2019 07:19
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já osobně bych si do smlouvy dala, samozřejmě po vzájemné dohodě s prodávajícím, na čem by záleželo mně. I když by to vymahatelné nebylo, jak bude někdo možná argumentovat, tak už jsem se několikrát setkala s tím, že některým lidem slušnost velí smlouvu dodržet. Takže aspoň něco.

14.5.2019 10:09
marushka

XXX.XXX.41.2

Impact má pravdu.. Co není řešeno ve smlouvě řídí se občanským zákoníkem. Do smlouvy by se měly psát jen ujednání, která se od zákona odchylují nebo jsou řešeny věci, které zákon neupravuje. Zbytek je jen zbytečný plevel. Čili pokud nejsou ve smlouvě řešena práva z vadného plnění, tak se strany řídí občanským zákoníkem, kde máte zakotveno i to odstoupení od smlouvy.

Přidejte reakci

Přidat smajlík