Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.5.2019 23:09
Adamisko

XXX.XXX.73.110

Dobrý den, mam 2.5 roku starého srnčího ratlíka. Už přes půl roku se trapime se zdravotním problémem. Když přijdu odpoledne z práce, jdeme na procházku, po procházce přijdeme domů a začne to. Z ničeho nic je takový smutný, začne se trepat a jeho bricho zacne vydavat takove divné zvuky podobné škroukání. Tenhle stav doprovází i křeče při kterých si vždy začne čichat k penisu a tříslam, občas i k zadečku. ( stolici ma normální, žádný průjem ani těžce netlačí) V takové chvíli nechce žrát ani pit, na hračky nereaguje, vleze si vzdy ke mě a většinou si leha na záda a nechá si masirovat bříško. Tento stav trvá nekdy pul hodiny, nekdy až dvě hodiny. Pak se z niceho nic zvedne a donese si hračku a je normální. Na vet jsme to resili už několikrát, vzdy jsme dostali leky a granule na zazivani a doporučené krmeni 3x denne( tohle mu vydrzi vzdy tak tyden dva, pak už žrát nehce, pouze jednou denně). Před půl rokem jsme zacli krmit pouze rýži/ těstovinami s kurecim masem, granule nedáváme vůbec ( až na ty od veta a ty na jeho doporučení primichavame do zradla) . Není to denodenně, někdy je to jednou za dva tydny, někdy treba 3 dny vzdy kdyz prijdu a nekdy je mesic klid. Nesetkali jste se s timhle nekdo ?Chci ho nechat vyšetřit víc, poradite mi prosím jaké vyšetření? Děkuji.

14.5.2019 00:09
rapotacka11

XXX.XXX.79.124

Změnit krmení ?

14.5.2019 15:24
Adamisko

XXX.XXX.70.164

A konkrétně jakou změnu by jste poradila?

12.1.2020 15:48
Fredino

XXX.XXX.65.8

Adamisko napsal(a):
A konkrétně jakou změnu by jste poradila?

Tak toto by sj mňa zaujímalo, my s tym bojujeme skoro rok, rozne vyšetrenia, zistená alergia na 5 druhov mäsa, berieme quamatel každý večer, granule monoproteinove, bez bielkovín ns ktoré má alergiu (bravčové, hovädzie, morčacie, ryby, losos), výber granúl zložitý, aj tak sa stáva, že mu nahlas začne škvrkat v bruchu, zostane stať na jednom mieste a začne sa triasť, tiež mu to zachviľu prejde, hlavne keď sa začne hýbať, niekedy sa nazerie trávy, pýru, ta mu poskriabe sliznice žalúdka a čriev a problém je na svete, krvavá sliznica z neho vyjde, vzdy tak jednorazovo, potom pár dní v pohode a zasa. Teraz po pravidelnom užívaní quamatelu,sa intervaly týchto príhod predlžujú. Krmime ho acanou grass fed jahna, a konzerva marp tiež jahňacia. A stále probiotika pridávam do zradla.

12.1.2020 16:11
rapotacka11

XXX.XXX.212.158

Zkusila bych bez granulí.

12.1.2020 16:20
eli22

XXX.XXX.58.41

My jsme teď podobné problémy měli u 14ti letého psa. Úplně jsem změnila jídeníček. Zjistila jsem, že netráví rýži (což je divné, protože diety jsou rýže + kuřecí) a kuřecí mu taky neděl dobře. Takže jsem to změnila na hovězí + brambory (někdy batáty) nebo těstoviny + zelenina.Kuřecí ani rýži už nedávám. Když má večer na doražení granule, tak bílou rybu a brambory.

12.1.2020 16:21
eli22

XXX.XXX.58.41

Fredino napsal(a):
Tak toto by sj mňa zaujímalo, my s tym bojujeme skoro rok, rozne vyšetrenia, zistená alergia na 5 druhov mäsa, berieme quamatel každý večer, granule monoproteinove, bez bielkovín ns ktoré má alergiu (bravčové, hovädzie, morčacie, ryby, losos), výber granúl zložitý, aj tak sa stáva, že mu nahlas začne škvrkat v bruchu, zostane stať na jednom mieste a začne sa triasť, tiež mu to zachviľu prejde, hlavne keď sa začne hýbať, niekedy sa nazerie trávy, pýru, ta mu poskriabe sliznice žalúdka a čriev a problém je na svete, krvavá sliznica z neho vyjde, vzdy tak jednorazovo, potom pár dní v pohode a zasa. Teraz po pravidelnom užívaní quamatelu,sa intervaly týchto príhod predlžujú. Krmime ho acanou grass fed jahna, a konzerva marp tiež jahňacia. A stále probiotika pridávam do zradla.

Je to určitě alergie? Je diagnostikovaná?

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.1.2020 16:32

Makrela.
Nic víc.
Za pár dní se uvidí.
Pak se přidá vařená brambora. A nic víc.

Dál třeba vařená řepa, inulin, živý jogurt, polotučný tvaroh.
Víc masa, méně přílohy. Ale až po testu masa.

Monoproteinové granule neexistují. Příloha má také protein. Ale pravděpodobnost alergie na brambory je malá. Granulí je dost, nejsou ale řešením. Organismus si po určité dávce řekne dost a brečí. Tak hlavně že lidé to mají pohodlné.

Jaké dostává pamlsky, co vše je v granulích.....
Vypadá to třeba jako reakce na lepek.
Nebo nějaká překážka v trávicím ústrojí, dle toho, že se rozhýbe a..
Půl roku .. hm..
1) hledat překážku 2) eliminační dieta

12.1.2020 16:44

Slovenskému psovi bych dala králičí maso.
Acana je nějaká fazolová. A hubnoucí. Mého psa po takových granulích bolí břicho, alergik ale není.
Alergikům pomáhá EPA a DHA.
Jestli tak strašně musíte zůstat u granulí, tak koukněte u Wolfsblutů, ty mi dávají smysl víc. Myslím, že kachní, klokaní, konina, zajíc.. něco takového.
Masem není problém krmit, prodává se králičí a kachní na polévku, nebo Tutani a dopsimisky.

12.1.2020 17:16
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Jak už píše Megíí, granule bych zrušila úplně. Vždyť i tady máme případ, že pes alergický na kuřecí, nemůže jakékoliv granule, co kolem kuřete byť jen prošly(je tam narvaný kuřecí tuk) a normání kus kuřete mu nevadí..Zpočátku zlepšení určitě nebude, 100% ne ze dne na den s takto rozhašeným trávením a granulovým psem, ale vydržet a postupovat eliminační dietou viz Megíí. Je tam tuším i alergie na ryby, tak koupit králíka.

12.1.2020 17:18
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Fredino, odkud jste? Jsem z československého pomezí a jmenované Wolfsbluty beru, takže bych mohla poskytnout nějaké kilo na zkoušku. Co vůbec je to za pes?

12.1.2020 17:28
fikovnice

XXX.XXX.135.179

Fredino napsal(a):

Je odčervený?

12.1.2020 17:52
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Ještě mě napadlo, ale nevím jak u granuláře, dávám to psu na vařené maso. Míval velký problém s překyseleným žaludkem a tohle opravdu pomohlo, teď už rok žádné problémy nemá. Objevila jsem to náhodou, když jsem mu hledala chondra na nohy. Zkusila bych, nestojí to tolik, když tak to pošlete dál Já to vzala taky s tím, že prostě zkusíme a velká spokojenost: Dromy Zvápenatělé mořské řasy. Ještě je prý super to Gastro, ale s tím osobní zkušenost nemám.

12.1.2020 19:16
eli22

XXX.XXX.58.41

Fredino napsal(a):

A zkoušeli jste na to někdy už ATB? Nemůže to být nějaká vleklá bakteriální infekce? Taky jsme měli.

14.1.2020 15:27
Fredino

XXX.XXX.65.8

eli22 napsal(a):
Je to určitě alergie? Je diagnostikovaná?

Áno, alergia bola diagnostikovana.

14.1.2020 15:35
Fredino

XXX.XXX.65.8

eli22 napsal(a):
A zkoušeli jste na to někdy už ATB? Nemůže to být nějaká vleklá bakteriální infekce? Taky jsme měli.

Bral stomorgyl, mal zvýšené neutrofyly, sa stav upravil, po mesiaci, riedka smradlava stolica, jednorazovo. Robili mu špeciálne vyšetrenie exkrementov, na quardie, baktérie, virusy, plesne stalo ma to 150 eur, všetko negatívne. Teraz dávame venter, liek na ochranu sliznice, tráviaceho traktu, prešli sme na acanu, ako tak sa drží, len kebyže mu vysadim ten quamatel, neviem sko by to dopadlo.

14.1.2020 15:42
Fredino

XXX.XXX.65.8

lesnížínka napsal(a):
Jak už píše Megíí, granule bych zrušila úplně. Vždyť i tady máme případ, že pes alergický na kuřecí, nemůže jakékoliv granule, co kolem kuřete byť jen prošly(je tam narvaný kuřecí tuk) a normání kus kuřete mu nevadí..Zpočátku zlepšení určitě nebude, 100% ne ze dne na den s takto rozhašeným trávením a granulovým psem, ale vydržet a postupovat eliminační dietou viz Megíí. Je tam tuším i alergie na ryby, tak koupit králíka.

Bral stomorgyl, mal zvýšené neutrofyly, sa stav upravil, po mesiaci, riedka smradlava stolica, jednorazovo. Robili mu špeciálne vyšetrenie exkrementov, na quardie, baktérie, virusy, plesne stalo ma to 150 eur, všetko negatívne. Teraz dávame venter, liek na ochranu sliznice, tráviaceho traktu, prešli sme na acanu, ako tak sa drží, len kebyže mu vysadim ten quamatel, neviem sko by to dopadlo.

14.1.2020 15:50
Fredino

XXX.XXX.65.8

Fredino napsal(a):

Králika mal vo fitness trainer 3 kralik, aj som mu varila králika so zemiakmi a zeleninou, kupovala som ho v lidli, 500gr.za 6 eur, mal to na dva dni. Keďže som nechcela biopsiu čreva, tak to veterinarka vyhodnotila ako autoimunitne ochorenie creva, chcela mu dať kortikoidy, s cim som nesuhlasila. Acana grass fed lamb sú špeciálne granule s jahnacinou ovocím a bylinkami.

14.1.2020 16:02
Fredino

XXX.XXX.65.8

lesnížínka napsal(a):
Ještě mě napadlo, ale nevím jak u granuláře, dávám to psu na vařené maso. Míval velký problém s překyseleným žaludkem a tohle opravdu pomohlo, teď už rok žádné problémy nemá. Objevila jsem to náhodou, když jsem mu hledala chondra na nohy. Zkusila bych, nestojí to tolik, když tak to pošlete dál Já to vzala taky s tím, že prostě zkusíme a velká spokojenost: Dromy Zvápenatělé mořské řasy. Ještě je prý super to Gastro, ale s tím osobní zkušenost nemám.

Gastro dr. Omy sme dávali ako probiotikum

14.1.2020 16:07
Fredino

XXX.XXX.65.8

lesnížínka napsal(a):
Fredino, odkud jste? Jsem z československého pomezí a jmenované Wolfsbluty beru, takže bych mohla poskytnout nějaké kilo na zkoušku. Co vůbec je to za pes?

Sme od Trenčína, nad wolfsblutom som už rozmyslala, u nás som ho našla asi vo dvoch e shopoch. Tie prichute sú zaujímavé a zdajú sa vhodné. Psik je z útulku, zmeska, stredného vzrastu asi 12 kg.

14.1.2020 18:44

Pes má Crohnovu nemoc, mě napadlo. A prý teda ne, u zvířat je inflammatory bowel disease - IBD. Vzniká také, když je střevo dlouho rozčilováno alergenem, bakterií, parazitem.

S tím jídlem je to těžké. Změna se nemusí stát hned. Proto se eliminační dieta dělá 2 měsíce. Imunitní systém se musí stačit uklidnit.
A znamená to vážně jen 1 zdroj proteinu. A třeba hydrolyzát.

Náhodou ta paní veterinářka neměla špatný nápad. Což neznamená, že je to jediné a jediné správné řešení. A tak když se bojím, jdu se zeptat ještě někoho.

Ty granule nebudou nejlepší. Jsou to takové kamínky. Je ten trakt naštvaný, no.
Ať už je příčina jakákoli. Chce to vlákninu, omega 3, .. konzerva by šla.

Irenuška16

9.2.2020 10:17
Irenuška16

XXX.XXX.96.146

Naše fenka to škrouchání v bříšku má když manžel jí ořechy buráky a nějaký mu upadne stačí dva tři.Ona to samozřejmě najde a sežere a je jí blbě.Venku pak jí hodně trávy ráno jí dám hladovku ona ani nechce jíst jak je jí těžko,odpoledne už je v pohodě a večer normálně baští.

Přidejte reakci

Přidat smajlík