Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Kec467jk

15.5.2019 15:27
Kec467jk

XXX.XXX.110.136

Dobrý den potřebovala bych poradit. Máme doma malé štěně, krmili jsme ho nejdříve jako dodavatelka a to Royal Canini to nám však nejedla, a tak jsme si rozhodli přejít n a Yoggies. Ty ale také nejí, jí mi to pouze z ruky! Nevíte kde se stala chyba??

15.5.2019 16:24
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Jak je štěně staré? A jak dlouho ho máte doma?

Může to být jen ze stresu z nového prostředí. A nebo mu ty granule nechutnají - ale to by zase nejedl z ruky.

Zkuste mu do granulí přidat třeba maso, nebo vývar - něco na "ovonění" . S tím krmením z ruky bych byla opatrná - i když já jsem vždycky už od štěnda zkrmila klidně celou dávku s ruky třeba při cvičení.. Ale měla jsem vždy psy, kteří se už od mala po žrádle vrhali a bez problému žrali sami. Tady bych se bála, aby si štěně nenavyklo jen na krmení z ruky. A ještě taková technická - jakou máte misku? Neklouže štěněti, nedělá nepříjemný zvuk? Vypadá to jako blbost, ale už jsem se setkala s tím ,že štěně nechtělo žrát z toho důvodu, že miska klouzala ono se bálo, stačilo pořídit jen misku, která neklouže a bylo po problému.

15.5.2019 17:57
fikovnice

XXX.XXX.135.179

marcelaamax napsal(a):
Jak je štěně staré? A jak dlouho ho máte doma?

Může to být jen ze stresu z nového prostředí. A nebo mu ty granule nechutnají - ale to by zase nejedl z ruky.

Zkuste mu do granulí přidat třeba maso, nebo vývar - něco na "ovonění" . S tím krmením z ruky bych byla opatrná - i když já jsem vždycky už od štěnda zkrmila klidně celou dávku s ruky třeba při cvičení.. Ale měla jsem vždy psy, kteří se už od mala po žrádle vrhali a bez problému žrali sami. Tady bych se bála, aby si štěně nenavyklo jen na krmení z ruky. A ještě taková technická - jakou máte misku? Neklouže štěněti, nedělá nepříjemný zvuk? Vypadá to jako blbost, ale už jsem se setkala s tím ,že štěně nechtělo žrát z toho důvodu, že miska klouzala ono se bálo, stačilo pořídit jen misku, která neklouže a bylo po problému.

"Tady bych se bála, aby si štěně nenavyklo jen na krmení z ruky."

Tak přesně toto mi šlo hlavou - upevňování takovéhoto chování může být fakt do budoucna nebezpečné. Krmení z ruky jsem praktikovala jen tehdy, měla-li jsem velmi vážně nemocné zvíře, které bylo ochotné něco málo "zobnout" právě jen z ruky.

15.5.2019 19:13
janaa

XXX.XXX.19.187

Kec467jk napsal(a):
Dobrý den potřebovala bych poradit. Máme doma malé štěně, krmili jsme ho nejdříve jako dodavatelka a to Royal Canini to nám však nejedla, a tak jsme si rozhodli přejít n a Yoggies. Ty ale také nejí, jí mi to pouze z ruky! Nevíte kde se stala chyba??

A jak krmila chovatelka? Taky jsem si jednou přivezla štěně,kterému se dělali kolem jídla cavyky,bylo přemlouváno, z ruky krmeno a přijelo ke mě a nechtělo žrát. Pak jsem se dozvěděla,že dva sourozenci,kteří v chs zůstali dělali okolo žrádla taky komedii byli tak zvyklý, i když nebyl důvod

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.5.2019 21:23

Otázkou je, zda nejí jenom granule nebo odmítá i ostatní jídlo.
Taky se může stát, že je pejsek prostě nežravka a že prostě třeba granule jíst nebude ani kdyby jste se postavili na hlavu....někteří to řeší tím, že počkají až pes bude mít takový hlad, že sní i ty granulky a někteří prostě přejdou na jiný typ stravy.

16.5.2019 07:39
sisi58

XXX.XXX.191.1

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Otázkou je, zda nejí jenom granule nebo odmítá i ostatní jídlo.
Taky se může stát, že je pejsek prostě nežravka a že prostě třeba granule jíst nebude ani kdyby jste se postavili na hlavu....někteří to řeší tím, že počkají až pes bude mít takový hlad, že sní i ty granulky a někteří prostě přejdou na jiný typ stravy.

Není to u štěněte nebezpečné? Nebylo by lepší granule něčím navonět?

16.5.2019 07:47

Já jsem v tomhle hysterka, ale měla jsem od nějakých 12 týdnů stejné problémy se štěnětem, odmítalo žrát, ať už granule, maso vařené nebo barf, taky sem krmila z ruky skoro násilím (štěně bylo schopné nevzít nic do huby klidně deset dní v kuse). Všichni mi tvrdili, že si ze mě jen dělá legraci a čeká, kdy jí nabídnu něco lepšího a že jsem jí to naučila já a že jí mám nechat pořádně vyhladovět, no a nakonec se ukázalo, že je vážně nemocná :-(. Takže nejdřív bych zkusila změnit krmení, něčím ovonět - vývarem, losos olejem atd., když se to do pár dní nezlepší, tak upalovat na veterinu.

16.5.2019 12:52

sisi58 napsal(a):
Není to u štěněte nebezpečné? Nebylo by lepší granule něčím navonět?

No nevím jestli nebezpečné, ale já třeba krmím štěňata 5-6x denně....takže u mě by byla volba jasná...nepapáš granulky dáme něco jiného....bohužel znám i tvrďáky, kteří dají štěněti misku a pokud to štěně nesní odeberou a nabídnou třeba na další krmení a pokud štěně nejí tak je zase o hladu.

Osobně, když bych se držela těch granulí, tak bych zkusila přelít vývarem.

Přidejte reakci

Přidat smajlík