Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

_radost_

15.5.2019 18:41
_radost_

XXX.XXX.76.34

Prosím o radu. Mám 6 měsíční fenku. Vzala jsem si ji z útulku když byla odebrána ze špatných podmínek asi v tu dobu měla 2-3 měsíce. Mám ji v bytě v rodinném domu. Takže zahrada je samozřejmostí.
Jenže i přesto, že chodi často ven a ma třeba cely den otevřeny balkon ať si chodi kam chce. Jakmile už zustane doma se mnou tak se stane, že se za 10 min někde vycura nebo vysere. Udělá to třeba i jinde v bytě kde zrovna jde. A hlavně to dělám i přesto, že muže ven.
Moc děkuji za rady.

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.5.2019 18:59

Neví, že to není správně. Musíte po ní pořád koukat, a jakmile se chystá k akci, beze slova ji vezměte a vyneste ven (případně vyveďte vodítkem, který může nosit pořád na krku, pokud je příliš velká na braní do náruče), klidně uprostřed čůrání. Nijak ji netrestejte ani nekomentujte. Když ji takhle parkrát vyrušíte, zjistí, že venku na to má klid, kdežto doma ji u toho pořád někdo ruší.

15.5.2019 19:07
PumaCZ

XXX.XXX.255.31

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Neví, že to není správně. Musíte po ní pořád koukat, a jakmile se chystá k akci, beze slova ji vezměte a vyneste ven (případně vyveďte vodítkem, který může nosit pořád na krku, pokud je příliš velká na braní do náruče), klidně uprostřed čůrání. Nijak ji netrestejte ani nekomentujte. Když ji takhle parkrát vyrušíte, zjistí, že venku na to má klid, kdežto doma ji u toho pořád někdo ruší.

Já bych na ní klidně houkla "fuj" či "ne", aby jí bylo jasné, že doma to není v pořádku. A pokaždé, když vykoná potřebu mimo, tak chválit, chválit, chválit. Já teda na začátku dávala i pamlsky, aby si pes spojil: venčím se venku - panička má radost, chválí mě a ještě dostanu mlsku; venčím se doma - panička na mě nepříjemně řve a vyruší mě.

U nás po měsíci a půl funguje na jedničku - už jsme neměli loužičku několik dní :) A ty předchozí loužičky byly naše chyba, protože jsme byli moc pomalí :)

_radost_

15.5.2019 19:09
_radost_

XXX.XXX.76.34

Pravě, že ji chvalim když se vycura venku a když doma tak říkám fuj, nesmis apod. A i přesto to děla. Takže nevim jestli není chyba ještě někde jinde.

15.5.2019 19:16
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

_radost_ napsal(a):
Pravě, že ji chvalim když se vycura venku a když doma tak říkám fuj, nesmis apod. A i přesto to děla. Takže nevim jestli není chyba ještě někde jinde.

Ja bych to doma nekomentovala. Možná si to pak spojí tak, ze nemůže pred vámi, nebo na určitém místě a udela to jinde, kde ji nevydite. Začne se třeba bat venčit před vami a pak s tím bude problém i venku. Chce to štěně opravdu pozorovat a jakmile se chystá, tak capnout a rychle ven. Když uz to nestihnete a pristihnete ji tak bez řečí vzit ven a tam pak chválit. A při venceni s ni byt venku, dokud se nevycura. Pokud se vycura venku a doma pak po chvíli znovu, tak bych v tom viděla zdravotní problem.

15.5.2019 19:48
rapotacka11

XXX.XXX.79.124

_radost_ napsal(a):

Prostě jí to neumožněte v bytě udělat !
Den, dva na to obětujte a hlídejte a hlídejte a HNED reagujte.

15.5.2019 19:56

_radost_ napsal(a):

Kupodivu psi nemají v mozku automaticky nahraný výkladový slovník češtiny, aby věděli, co přesně znamená "fuj a nesmíš" v ten který moment. Mnohem lépe fungují činy než slova. Myslím, že když ji třeba 3x-4x za sebou "ulovíte" při vykonávání potřeby doma, uvidíte, že se to začne zlepšovat.
Mimochodem, některým psům může vadit chválení po vykonání potřeby venku a můžou to vnímat jako rušení (pročež se radši vyprázdní doma, kde kolem toho není tolik humbuku). Můj pes je přesně ten typ, na vykadění odchází ideálně aspoň 100m daleko, k mé velké radosti :P

18.5.2019 10:03
fikovnice

XXX.XXX.135.155

_radost_ napsal(a):

Bohužel, je toto častý problém útulkových zvířat. Já zažila, abych použila slovo zakladatelka, s.aní kocoura pod moji postel, i když všude po bytě byly umístěné záchodky. Jeho nesprávné chování trvalo snad půl roku. Ale opravdu - toto často slyším či čtu u útulkových zvířat...zřejmě deprivace udělá své na jejich duši a následně chování.

18.5.2019 10:03
fikovnice

XXX.XXX.135.155

fikovnice napsal(a):
Bohužel, je toto častý problém útulkových zvířat. Já zažila, abych použila slovo zakladatelka, s.aní kocoura pod moji postel, i když všude po bytě byly umístěné záchodky. Jeho nesprávné chování trvalo snad půl roku. Ale opravdu - toto často slyším či čtu u útulkových zvířat...zřejmě deprivace udělá své na jejich duši a následně chování.

*ech "slovo zakladatelky" mělo být...

18.5.2019 10:32
rapotacka11

XXX.XXX.79.124

Bohužel, je toto častý problém útulkových zvířat.

Ano, máte pravdu.
Zas jsem rychleji vyletěla, než trošku uvažovala ....

18.5.2019 10:45
fikovnice

XXX.XXX.135.155

rapotacka11 napsal(a):
Bohužel, je toto častý problém útulkových zvířat.

Ano, máte pravdu.
Zas jsem rychleji vyletěla, než trošku uvažovala ....

Já nemyslím, že byste nějak moc vyletěla. Jen to bude chtít u těch útulkáčů víc trpělivosti a času. Však co jsem se natrápila s tím kocourkem...

18.5.2019 16:50
tero

XXX.XXX.237.51

Moje zkušenost se psy z útulků taky není dobrá. Když si pes nezafixuje čistotu v útlém mládí ( už od třech týdnů se chodí štěňata vyprazdňovat mimo pelech),tak je náprava velmi obtížná, někdy nemožná.Chce to neustále hlídat a sledovat a často vyvádět ven. Po úspěchu dát pamlsek, doma se aspoň zatvářit naštvaně, podle povahy psa.

Přidejte reakci

Přidat smajlík