Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.5.2019 11:49
dawerts

XXX.XXX.116.100

Dobrý den,
je to pár dní, co jsem si všimla, že mladší fena (5 let, druhá je 10 letá) se při štěkání točí dokola. Jedná se o situaci, kdy jde někdo okolo branky, psi běhají a štěkají a ona u se u toho párkrát otočí dokola. Kapku mě to znervozňuje, jak řešit? Děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.5.2019 11:57

To je pes domácí.

Když tak vadí její nejlepší zábava, uskutečněte jinou, nějakou psí.

19.5.2019 12:05
dawerts

XXX.XXX.116.100

Myslíte tedy, že mne to nemá znepokojovat? No lítá, pak štěkjí obě u branky a ona se u toho ještě točí...mám asi za to, že takovéto stereotypní chování se projevuje u nějakého stresovaného, frustrovaného psa a to mě děsí...normálně to nedělá...nevím, jestli na to pohlížet jako na jakýsi sterotyp a poruchu chování, nebo jako na zábavu, vybití energie v tu chvíli, díky.

19.5.2019 12:39

dawerts napsal(a):
Myslíte tedy, že mne to nemá znepokojovat? No lítá, pak štěkjí obě u branky a ona se u toho ještě točí...mám asi za to, že takovéto stereotypní chování se projevuje u nějakého stresovaného, frustrovaného psa a to mě děsí...normálně to nedělá...nevím, jestli na to pohlížet jako na jakýsi sterotyp a poruchu chování, nebo jako na zábavu, vybití energie v tu chvíli, díky.

Vy budete na vetřelce pravděpodobně řvát a koukat kam se schovat, zmateně pobíhat a tak podobně
stereotyp (psi stereotyp milují) se to nazývá, až když ten pes nedělá nic jiného, ale také jestli to netrvá jen pár vteřin, tak zpozorním
..pes zavřený v kotci nebo v zahradě bez jakéhokoli jiného vyžití
takový chudák to pak časem dělá, i když za plotem žádná akce není, vyvine se OCD a postupně se sám sežere a umře
tady jsou navíc psi dva, možná o samotě to dělat nebude
vybití to je, jasně, akce - reakce, každý pes reaguje jinak, některý i kolegu dokouše
hlídání je asi nejlepší, co se jí ten den stalo, nebo je pro to zrozená
nevidím to jako nějakou tragédii, ale pro svůj klid ji můžete unavit někde jinde

19.5.2019 12:41

dawerts napsal(a):

A co s psíkama nebo s tou točící děláte za jinou zábavu mimo zahradu a štěkání u plotu?

19.5.2019 12:44

když potkám plot s točícím se psem, dělá se mi špatně :-)

dvouletý pes teď nějak dospěl, tak to vybijte jinde a je to

19.5.2019 14:01
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Tohle ale nedělají jen psi, kteří se nudí na zahradě. Dělají to i psi, kteří mají dost zaměstnání i mimo zahradu - stejně se pak u plotu při štěkání párkrát otočí - nevím proč, ale prostě to dělají. Mě to třeba fena dělá když ji nesu misku se žrádlem - taky se točí, neřeším to.

Něco jiného jsou psi, kteří se točí 15 minut na místě za ocasem. Ale pokud se otočí jen párkrát při štěkání na procházející lidi, tak bych to neřešila.

19.5.2019 15:09
TyVed

XXX.XXX.56.62

marcelaamax napsal(a):
Tohle ale nedělají jen psi, kteří se nudí na zahradě. Dělají to i psi, kteří mají dost zaměstnání i mimo zahradu - stejně se pak u plotu při štěkání párkrát otočí - nevím proč, ale prostě to dělají. Mě to třeba fena dělá když ji nesu misku se žrádlem - taky se točí, neřeším to.

Něco jiného jsou psi, kteří se točí 15 minut na místě za ocasem. Ale pokud se otočí jen párkrát při štěkání na procházející lidi, tak bych to neřešila.

Já myslím, že to spadá mezi takzvané náhražkové hry a že se tím psi i zbavují napětí. Náš pes to dělával, když si nemohl pomoct a nemohl to vydržet, aby se do nás nezakousnul. Věděl, že pokud se do nás zakousne, tak půjdeme pryč (jelikož to jediné pomáhalo) a prostě se snažil ovládnout a sám si to přesměroval. Pak to dělával okamžitě po nakrmení, asi dobrá nálada, nevím. Jak rostl, tak to úplně odeznělo a ani si nepamatuju, kdy sem to viděl naposled.

19.5.2019 15:18

jo, je to chování, které uvolňuje napětí, když se psovi přehřívá hlava. ono právě proto se z toho může stát obsese, protože to uklidňuje.

19.5.2019 16:39
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

marcelaamax napsal(a):

Mí psi to myslím nikdy nedělali, nějak si to neuvědomuju, ale přijde mi to normální, dělá to každý druhý pes u plotu...Mám takový dojem, že hlavně ti menší, ono přeci jen velkému psu dá víc práce, se otočit kdežto malý se točí jak čamrda

19.5.2019 16:57
Terven

XXX.XXX.110.147

Moje fena se točí, když nesu misku se žrádlem nebo když se těší, až hodím míček. Vysvětluju si to tak, jak píše bodlinka a TyVed.

19.5.2019 17:35

však jo, jen se to nesmí stát jediným smyslem života, ale zas takoví páníci sem nepíší dotazy, spíše už jen kopou hrobeček

Přidejte reakci

Přidat smajlík