Vrátenie šteňaťa chovateľovi

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.5.2019 16:43
domi.t

XXX.XXX.72.87

Len tak zo zvedavosti-je tu niekto,kto vrátil šteniatko chovateľovi? Z hocijakého dôvodu-exterierová chyba, porucha správania, zdravotný stav, zmena v živote či v rodine...

19.5.2019 22:04
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Mám opačný příběh kdy chovatelka zjistila že majitelé psa nezvládli a zavřeli ho v chlívku bez jídla a pití. Chovatelce se neozývali tak se jela přesvědčit a fenku v tomto stavu našla. Místo 35 kg vážila pouze 14kg...................zachránila ji a nechala si ji ovšem nemůže nikde zůstat sama. Přitom paní mohla štěně vrátit, smlouvou to ošetřeno bylo. Mimochodem chovatelce z tohoto vrhu zůstaly doma ještě 3 sestry. A z dalšího vrhu jeden pejsek (zájemcům ho nenechala) a jednu fenku si nechala úmyslně. Takže má doma 6 velkých psů I to je zodpovědnost CHOVATELE

20.5.2019 07:08
sisi58

XXX.XXX.191.1

domi.t napsal(a):
Len tak zo zvedavosti-je tu niekto,kto vrátil šteniatko chovateľovi? Z hocijakého dôvodu-exterierová chyba, porucha správania, zdravotný stav, zmena v živote či v rodine...

Asi se může stát, že štěňátko nebude třeba později v pořádku. Možná by nebylo od věci, zajet si k chovateli ještě před odběrem štěněte. Při dnešních cenách psů i delší výlet přijde rozhodně levněji, než koupit špatné štěně.
A dle příspěvků místních lze některé vady poznat i u mrňat.

20.5.2019 07:24
domi.t

XXX.XXX.131.130

GAELLE napsal(a):
Mám opačný příběh kdy chovatelka zjistila že majitelé psa nezvládli a zavřeli ho v chlívku bez jídla a pití. Chovatelce se neozývali tak se jela přesvědčit a fenku v tomto stavu našla. Místo 35 kg vážila pouze 14kg...................zachránila ji a nechala si ji ovšem nemůže nikde zůstat sama. Přitom paní mohla štěně vrátit, smlouvou to ošetřeno bylo. Mimochodem chovatelce z tohoto vrhu zůstaly doma ještě 3 sestry. A z dalšího vrhu jeden pejsek (zájemcům ho nenechala) a jednu fenku si nechala úmyslně. Takže má doma 6 velkých psů I to je zodpovědnost CHOVATELE

Fiha, tak to má doma riadnu skupinu! Nepochybujem, že je to kopu radosti, ale aj starostí...K podvyživenej fenke v chlieve sa radšej ani nevyjadrujem, lebo by som musela nadávať a vyhodili by ma odtiaľto...snád len tolko, že na každého raz príde Na každého bez výnimky...

20.5.2019 09:19
rennie111

XXX.XXX.43.146

GAELLE napsal(a):

Sorry ale toto je skôr nešikovnosť chovateľa. Načo chová keď nedokáže šteňatá predať a budúcich záujemcov si "preklepnúť" ešte pred tým než im dá psa. Nehovorím že sa to pri jednom stať nemôže, ale aby mi ostali doma 4 sestry a z ďalšieho vrhu zas pes. Asi by som to radšej zabalila a už nechovala..

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.5.2019 09:27

K nám se kdysi vrátila fenka, ale prostě protože osiřela. Koupil si jí člověk cca 40 let a po roce se zabil v autě, fenka zůstala u jeho maminky a ta po pár letech umřela na rakovinu. Když už věděla, že je to špatný, řešila s námi, co se psem a tak se nakonec vrátila k nám. Asi by i zůstala, ale měli jsme její ségru a holky si po několika měsících vjely do vlasů tak, že pak už nemohly být bez dozoru spolu. Nakonec se teda odstěhovala k rodinným známým své bývalé paničky, které taky dobře znala, a tam už žila šťastně až do smrti.

20.5.2019 09:34
GAELLE

XXX.XXX.55.67

rennie111 napsal(a):
Sorry ale toto je skôr nešikovnosť chovateľa. Načo chová keď nedokáže šteňatá predať a budúcich záujemcov si "preklepnúť" ešte pred tým než im dá psa. Nehovorím že sa to pri jednom stať nemôže, ale aby mi ostali doma 4 sestry a z ďalšieho vrhu zas pes. Asi by som to radšej zabalila a už nechovala..

Jen na vysvětlení - není to zrovna atraktivní a žádané plemeno. Takže se prostě stalo že dvě štěňata neudala. V té době byla zrovna velká nabídka ostatních stanic. To třetí si nechala úmyslně. Myslím že nikdy nikoho nemůžete prověřit tak důkladně a stát se může vždy cokoliv - nemoc, smrt, stěhování atd. O psa zájem byl ale ten pán se nelíbil chovatelce a další zájemce se už nenašel. A se všemi psy cvičí a miluje je! To jestli bude dál chovat či ne bych nechala na ní Nejste v její situaci a je lehké soudit bez znalostí všeho. Uvedla jsem to jen jako příklad z druhého břehu na dotaz zadavatelky.Já osobně si neumím představit vrátit štěně na které jsem si už zvykla. Viz třeba "puma" a zdravotní problémy jejího štěněte a dohady s chovatelkou o vrácení části kupní ceny byť to má ve smlouvě ošetřeno.

20.5.2019 12:12

"není to zrovna atraktivní a žádané plemeno"

A co je to za plemeno?

20.5.2019 12:28
GAELLE

XXX.XXX.55.67

tady je celý článek !!! je sice dlouhý ale určitě stojí za přečtení

https://www.ecanis.cz/clanky/laska-na-cely-zivot-_556.html

20.5.2019 13:00

rennie111 napsal(a):

Ze neodhadne clovek zajemce o stene - to je proste fakt.
Staci se chvilku bavit s chovateli a -není zadny komu se to nestalo -pokud teda neodchoval treba jen jeden vrh.

No a co se tyka (ne)prodejnosti stenat - nejakou dobu trva, nez si clovek vybuduje nejake jmeno. Zvlast, pokud nechce delat to same co vetsina ostatnich - tj. jit s proudem, kryt znamymi jmeny, opakovat spojeni. To je totiz cesta, co byva "sazka na jistotu". Hlavne, aby se prodalo.
ale hledat zajimave spojeni, neobvykle - a tedy i nezname -na to uz prave clovek potrebuje to "jmeno". Nebo na to musi mit "koule" a ustat i to, ze mu na stenata nestoji fronty - a on je neda kde komu, jen aby zmizela.

20.5.2019 13:01
domi.t

XXX.XXX.131.130

GAELLE napsal(a):

Wau!!! Super článok! Priznávam, že o tomto plemene som ešte nepočula...Pred pani a jej rodinou klobúk dole

20.5.2019 13:11
GAELLE

XXX.XXX.55.67

domi.t napsal(a):
Wau!!! Super článok! Priznávam, že o tomto plemene som ešte nepočula...Pred pani a jej rodinou klobúk dole

děkuji za ni ! je to opravdu úžasná žena a stala se mou přítelkyní. Já osobně obdivuji starat se o čtyři děti a ještě tolik psů navíc se věnuje dornově metodě pro zvířata, pijavicím a dalším zajímavým věcem.

20.5.2019 13:16

GAELLE napsal(a):

Amálku s maminkou chovatelky jsem kdysi téměř denně potkávala. Bydlíme kousek od sebe.

20.5.2019 13:19
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Amálku s maminkou chovatelky jsem kdysi téměř denně potkávala. Bydlíme kousek od sebe.

to je hezké...........Dita nyní bydlí ve Strašicích. Přestěhovala se právě kvůli manželovi ale po Moravě se jí stýská. Škoda loni jsme mohli mít jejího dnes ročního Daria ...............

20.5.2019 13:21

GAELLE napsal(a):
to je hezké...........Dita nyní bydlí ve Strašicích. Přestěhovala se právě kvůli manželovi ale po Moravě se jí stýská. Škoda loni jsme mohli mít jejího dnes ročního Daria ...............

Krásný pes! Ditu znám z dětství, hlavně ze školy. Ale je mladší a nebavívaly jsme se spolu... Proč si nepočkáte na její odchov? Nic neplánuje?

20.5.2019 13:22
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Krásný pes! Ditu znám z dětství, hlavně ze školy. Ale je mladší a nebavívaly jsme se spolu... Proč si nepočkáte na její odchov? Nic neplánuje?

bohužel ne. Plánuje až nakrýt Dornu (sestra Daria) až jí budou tři roky. píši vám sz

20.5.2019 13:41
rennie111

XXX.XXX.43.146

GAELLE napsal(a):

Krásne psy. Je to dosť špecifické plemeno ktoré nie je určite pre každého. Tam má chovateľ 2x toľko zodpovednosti správne vybrať majiteľov. Ľudia sú bohužiaľ blbí kúpia si hocičo čo sa im páči a potom nechápu že ten pes vôbec nespĺňa to čo od neho očakávali. Ja som už od nás tiež pár ľudí otočila a šteňa im nedala. A vôbec si neviem predstaviť ako niekto dokáže psa predať napríklad do zahraničia tak, že majiteľa ani nevidí a iba mu ho pošle či už letecky, alebo inou prepravou. Ale to sme už zas úplne inde ako pri zadávateľkinom probléme..

20.5.2019 18:13
Evv

XXX.XXX.116.3

rennie111 napsal(a):

Sleduji chov jednoho primitivního plemene a myslím že dost zájemců to nedá, mám odhad že tak 30% štenat se majitelé zbavují ať už hledají jiné majitele nebo vrátí do chs. Před půl rokem jsem obdivovala jedno štene kterému chovatel našel domov snad ve 3-4 měsících. Ted se 7 měsíční štene vrátilo chovateli a prej je agresivní na ostatní psy...

21.5.2019 12:40
domi.t

XXX.XXX.131.130

Evv napsal(a):
Sleduji chov jednoho primitivního plemene a myslím že dost zájemců to nedá, mám odhad že tak 30% štenat se majitelé zbavují ať už hledají jiné majitele nebo vrátí do chs. Před půl rokem jsem obdivovala jedno štene kterému chovatel našel domov snad ve 3-4 měsících. Ted se 7 měsíční štene vrátilo chovateli a prej je agresivní na ostatní psy...

Ked sa môžem spýtať- o aké plemeno sa jedná? Ked to je tajné, tak aspoň trošku priblížiť, som zvedavá

21.5.2019 13:09
janaa

XXX.XXX.38.34

rennie111 napsal(a):

No,já to vidím spíš opačně. Přesně takový lidí by měli chovat,schopní a ochotní se postarat i o své odchovy,které se vrátí,neprodají atd. To je chovatel,ne ten,kterému je nakonec jedno,kam půjde, nebo posléze,co se s ním stane. A to,že někdy lidi neodhadnete,je fakt. Pro mě je výběr nových majitelů obrovský stres, a i když jde všechno dobře,ten podvědomý strach je tam pořád

22.5.2019 09:49

mě by teda zajímalo, jak se důkladně prověřují budoucí majitelé......

22.5.2019 11:32

mě by teda zajímalo, jak se důkladně prověřují budoucí majitelé......

Mohli by to sem napsat, taky by mě to zajímalo. Po tom, co jsem si tady přečetla v jiné diskuzi, jak končívají některé odchovy, jsem docela v šoku.

Já zrovna dnes čekám....fenka, od které si mám brát štěňátko, měla včera termín, s chovatelkou jsem celou dobu v kontaktu, přesně vím, co se celou noc a dnes dělo a prožívám to, jako kdyby to byla moje fenka...hlavně, ať to dobře dopadne, vypadá to na hodně štěňátek.

22.5.2019 11:50
janaa

XXX.XXX.38.34

Samozřejmě jsou chovatelé a chovatelé. Já třeba nechápu,jak si někdo může vzít zálohu bez toho,aby zájemce o štěně osobně viděl. To je pro mě zásadní podmínka. Už se mi taky stalo,že ten kdo po telefonu zněl super truper, pak dorazil, a mě prostě nesedl, a štěně jsem mu odmítla rezervovat. Opačně zrovna mám čerstvou zkušenost,že kdo po telefonu zní jak blázen, může být při osobním kontaktu opravdu bezva člověk, jen je jednodušší, není zvyklý mluvit a pak do telefonu plácá ale pes se u něj bude mít jak prasátko v žitě. A druhá věc je, jak mě říkají lidi, při prvním rozhovoru jsme měli pocit,že si pořizujeme satana, a že nám to vlastně rozmlouváte rozhodně nic nemaluju na růžovo a naopak spíš říkám všechna ta negativa, co sebou pořízení malého satana přinášejí. Ale stejně, někdy prostě člověk lidi neodhadne a jsou to vždycky nervy

22.5.2019 12:11

janaa napsal(a):
Samozřejmě jsou chovatelé a chovatelé. Já třeba nechápu,jak si někdo může vzít zálohu bez toho,aby zájemce o štěně osobně viděl. To je pro mě zásadní podmínka. Už se mi taky stalo,že ten kdo po telefonu zněl super truper, pak dorazil, a mě prostě nesedl, a štěně jsem mu odmítla rezervovat. Opačně zrovna mám čerstvou zkušenost,že kdo po telefonu zní jak blázen, může být při osobním kontaktu opravdu bezva člověk, jen je jednodušší, není zvyklý mluvit a pak do telefonu plácá ale pes se u něj bude mít jak prasátko v žitě. A druhá věc je, jak mě říkají lidi, při prvním rozhovoru jsme měli pocit,že si pořizujeme satana, a že nám to vlastně rozmlouváte rozhodně nic nemaluju na růžovo a naopak spíš říkám všechna ta negativa, co sebou pořízení malého satana přinášejí. Ale stejně, někdy prostě člověk lidi neodhadne a jsou to vždycky nervy

Ze své zkušenosti můžu říct, že jsou fakt různí. Setkala jsem se s chovatelkou, které to bylo jedno, komu psa prodá, hlavně, že dostala zálohu, návštěvy přijímala jen těsně po narození štěňat, pak už ne s tím, že na to nemá čas. Otázky zodpovídala jen u předávání štěňat a ačkoliv v inzerátu měla napsáno, že pomoc s výcvikem a výstavami je samozřejmostí, nebylo tomu tak, člověk ani nedostal radu, na koho se obrátit. Nedělám si iluze, že by si vzala nějaké štěně zpátky, nehledě k tomu, že vlastně za ty roky už ani nevěděla, komu je vlastně všechny prodala.

22.5.2019 12:45
domi.t

XXX.XXX.131.130

janaa napsal(a):

S tou zálohou to bol aj náš prípad-zaplatili sme zálohu 200 eur a tiež sme sa s chovateľkou nevideli,komunikácia e-mailom a šteniatka sme mohli ísť pozrieť až po očkovaní a kontrole vrhu, ked mali cca. 6 týždňov.Rovno sme si toho nášho aj vybrali

22.5.2019 13:13
K...

XXX.XXX.245.2

janaa napsal(a):

A jak to děláte v praxi? Štěňátko "rezervujete" zájemci do doby, než se přijede osobně podívat?

22.5.2019 13:20
janaa

XXX.XXX.38.34

K... napsal(a):
A jak to děláte v praxi? Štěňátko "rezervujete" zájemci do doby, než se přijede osobně podívat?

Předrezervuju. Takže ho vedu jako zadané, ale prostě do doby, kdy nevidím lidi osobně, nevezmu peníze, takže je to pořád buď a nebo. A to i v případě, že jsou to zájemci, kteří měli štěně předrezervované z doby ještě před porodem, a nestihli se přijet podívat, nebo těsně po porodu. Návštěvy pouštím ke štěňatům až od 4 týdnů věku. A další věc, u mě si lidi štěně nevybírají, ale je jim přidělováno. Primárně podle povahy štěněte a toho, co s ním mají zájemci v plánu. Musím zaťukat, že to po vysvětlení zájemci chápou a naopak vítají. TeĎ mám ve vrhu třeba dvě opravdu hyper truper aktiv feny. Ty dát jako společníka do rodiny s dětma,tak se zblázní všichni přítomní, nebo se mi štěně vrátí. Takže jedna zůstává doma, druhá jde k zájemci,kde bude nonstop pracovat.

22.5.2019 13:49
domi.t

XXX.XXX.131.130

janaa napsal(a):
Předrezervuju. Takže ho vedu jako zadané, ale prostě do doby, kdy nevidím lidi osobně, nevezmu peníze, takže je to pořád buď a nebo. A to i v případě, že jsou to zájemci, kteří měli štěně předrezervované z doby ještě před porodem, a nestihli se přijet podívat, nebo těsně po porodu. Návštěvy pouštím ke štěňatům až od 4 týdnů věku. A další věc, u mě si lidi štěně nevybírají, ale je jim přidělováno. Primárně podle povahy štěněte a toho, co s ním mají zájemci v plánu. Musím zaťukat, že to po vysvětlení zájemci chápou a naopak vítají. TeĎ mám ve vrhu třeba dvě opravdu hyper truper aktiv feny. Ty dát jako společníka do rodiny s dětma,tak se zblázní všichni přítomní, nebo se mi štěně vrátí. Takže jedna zůstává doma, druhá jde k zájemci,kde bude nonstop pracovat.

Aj váš prístup má niečo do seba Lebo ja som si psa vybrala vždy tuším opačne, ako som pôvodne chcela A je super,že máte šteniatka tak detailne odsledovane Nám len chovatelka povedala, že jeden bude vhodný na canisterapiu, lebo je kludný. Další bol dosť uštekaný a pri ostatných ručila,že budú mať typickú GR povahu. No kebyže vidí to naše tornádo,prekotí ju

22.5.2019 14:22
K...

XXX.XXX.245.2

janaa napsal(a):

A nestává se vám, že zájemci na domluvenou schůzku vůbec nedorazí? Telefonát v pondělí: "O štěňátko máme vážný zájem, ale jsme z druhého konce republiky, takže bychom se přijeli podívat až o víkendu." Domluví se den, čas, den předem volám, abych se ujistila, že to platí, a zájemce už má doma jiné štěně. A moje štěně je mezitím o týden starší. Připadá mi, že právě záloha mi zaručí, že zájemce opravdu plánuje dorazit a myslí to vážně. V případě, že bychom si osobně nesedli, můžu přece zálohu vždycky na místě vrátit.

22.5.2019 14:49

janaa napsal(a):

To se mi líbí, je dobře, když chovatel s výběrem pomůže. Aspoň já to jako pomoc vidím. Mně osobně teda ještě hodně záleží na barvě, chci zlatýho retrívra opravdu zlatýho

22.5.2019 14:50
domi.t

XXX.XXX.131.130

To se mi líbí, je dobře, když chovatel s výběrem pomůže. Aspoň já to jako pomoc vidím. Mně osobně teda ještě hodně záleží na barvě, chci zlatýho retrívra opravdu zlatýho

Takže zasa bude GR? Super Naozaj zlatých retrieverov je vidno už málo,všade sú teraz smotanoví až bieli...Ja som tiež myslela,že náš bude zlatý,má to aj zapísané v PP,ale je z neho takmer biely medvedík,len ušká má o chlp tmavšie

22.5.2019 14:54

domi.t napsal(a):
Takže zasa bude GR? Super Naozaj zlatých retrieverov je vidno už málo,všade sú teraz smotanoví až bieli...Ja som tiež myslela,že náš bude zlatý,má to aj zapísané v PP,ale je z neho takmer biely medvedík,len ušká má o chlp tmavšie

Třeba se ještě vybarví, uvidíte. Mně fenka ztmavla až tuto zimu ve 2 letech, ale teda nemá tu zlatou barvu kompaktní po celém těle, nejtmavší má uši, hřbet a zadek. V PP má světle zlatá. Je teď ale určitě tmavší, než mám na fotce tady v profilu.

22.5.2019 16:28
Myslik

XXX.XXX.119.21

GAELLE napsal(a):

Tam šlo v případě vrácení té fenky Calanthe o drogy, je dobře že chovatelka se zajímala. Jeden pes této ženy na podvýživu zemřel, její
vlastní odchov. Pak už to vypadalo, že je vše v pořádku ohledně drog a naletěla jí další chovatelka, co musela štěně odebrat v cca 10m v podobném stavu.

22.5.2019 17:42
janaa

XXX.XXX.38.34

K... napsal(a):
A nestává se vám, že zájemci na domluvenou schůzku vůbec nedorazí? Telefonát v pondělí: "O štěňátko máme vážný zájem, ale jsme z druhého konce republiky, takže bychom se přijeli podívat až o víkendu." Domluví se den, čas, den předem volám, abych se ujistila, že to platí, a zájemce už má doma jiné štěně. A moje štěně je mezitím o týden starší. Připadá mi, že právě záloha mi zaručí, že zájemce opravdu plánuje dorazit a myslí to vážně. V případě, že bychom si osobně nesedli, můžu přece zálohu vždycky na místě vrátit.

Hele,fakt až takhle se mi to nestalo. U lidí,co mají zamluveno už před porodem nebo hned po porodu ten měsíc intenzivně komunikujeme. A vlastně se mi to nestalo ani u zájemců,co už volali v době,kdy byla možnost návštěv. Teď tedy aktuálně jednou ano, ale tam nebyl domluvený přesný termín návštěvy, pánovi jsem napsala a dala si dva dny, do kdy mu dám šanci se ozvat, a pak budu považovat štěně za volné. Sice pak psal, ale na to nejsem zvědavá,aby se rozmýšlel a plánoval návštěvu jak zahraniční dovolenou Další den už byl pejsek rezervovaný lidmi, co jsou bez auta, ale hned si sehnali odvoz a druhý den ráno dorazili. Takže ne,abych měla s lidmi naplánovanou návštěvu, čas a nepřijeli,to se mi nestalo. Možná to je těma hodinovejma rozhovorama,než si je osobně pozvu A opačně se to samozřejmě dělat dá,ale já mám prostě takový svobodnější pocit,když nemám ničí peníze. Než pak vysvětlovat a vracet peníze zpátky,radši to dělám takhle

22.5.2019 18:22
K...

XXX.XXX.245.2

Ja mám teda odchovaný teprve první vrh, ale stalo se mi to hned 3x (bylo osm štěňat), tak jsem si říkala, že já nejspíš přikládám telefonické domluvě úplně jinou váhu, než ostatní lidi. Tak to jsem ráda, že to není normální a snad to byla jenom náhoda.
První nepřijeli zájemci z Vídně, tam jsme komunikovali asi 3 týdny, byl domuvený den, štěně, posílala jsem jim fotky, jak roste, oni mě posílali fotky svého druhého psa, ráno psali, že vyjíždějí a pak už se mi s nimi nikdy nepodařilo spojit.
Další byla domluvená paní, termín návštěvy, asi 2x 20 minutový rozhovor... paní si nakonec vzala štěně odjinud a návštěvu zrušila ten den ráno, tak ta byla aspoň slušná, že dala vědět. Třetí byl pán, se kterým jsme mluvila asi 45 minut (a to jsem nemluvný introvert), všechno vypadalo OK, byli jsme domluvení na konkrétní den odpoledne (na hodinu přesně ne), návštěva byla domluvená za tři dny od telefonátu, a když jsem pak dopoledne volala v kolik dorazí, také měl už jiné štěně doma.

22.5.2019 18:26
janaa

XXX.XXX.38.34

K... napsal(a):
Ja mám teda odchovaný teprve první vrh, ale stalo se mi to hned 3x (bylo osm štěňat), tak jsem si říkala, že já nejspíš přikládám telefonické domluvě úplně jinou váhu, než ostatní lidi. Tak to jsem ráda, že to není normální a snad to byla jenom náhoda.
První nepřijeli zájemci z Vídně, tam jsme komunikovali asi 3 týdny, byl domuvený den, štěně, posílala jsem jim fotky, jak roste, oni mě posílali fotky svého druhého psa, ráno psali, že vyjíždějí a pak už se mi s nimi nikdy nepodařilo spojit.
Další byla domluvená paní, termín návštěvy, asi 2x 20 minutový rozhovor... paní si nakonec vzala štěně odjinud a návštěvu zrušila ten den ráno, tak ta byla aspoň slušná, že dala vědět. Třetí byl pán, se kterým jsme mluvila asi 45 minut (a to jsem nemluvný introvert), všechno vypadalo OK, byli jsme domluvení na konkrétní den odpoledne (na hodinu přesně ne), návštěva byla domluvená za tři dny od telefonátu, a když jsem pak dopoledne volala v kolik dorazí, také měl už jiné štěně doma.

No,tak já mám dva ale naštěstí tyhle zkušenosti nemám a je mi to prostě takhle příjemnější. Ale je pravda, že díky tomu počítám i s tím,že mi může štěně zůstat doma dýl,naštěstí na to mám podmínky. A chovám populární plemeno,po kterém poptávka je, i když zrovna teď je xx vrhů a všichni chtějí samozřejmě holčičky.

22.5.2019 18:31
K...

XXX.XXX.245.2

janaa napsal(a):
No,tak já mám dva ale naštěstí tyhle zkušenosti nemám a je mi to prostě takhle příjemnější. Ale je pravda, že díky tomu počítám i s tím,že mi může štěně zůstat doma dýl,naštěstí na to mám podmínky. A chovám populární plemeno,po kterém poptávka je, i když zrovna teď je xx vrhů a všichni chtějí samozřejmě holčičky.

Je pravda, že paní z Vídně mi zálohu i sama nabízela, ale já jsem řekla, že to není potřeba. Fakt by mě zajímalo, co se s nima stalo, asi je cestou unesli mimozemšťani ;) Mně taky nevadila štěňata dýl doma, byla jsem ráda, že si je aspoň víc užiju, ale vadilo mi to jednání.

22.5.2019 20:31

janaa napsal(a):

Smím se zeptat proč jsou feny oblíbenější? To chce každý chovat?

22.5.2019 21:04
janaa

XXX.XXX.38.34

Hele,já to nevím,taky nechápu,ale obecně asi takový ten názor, že jsou klidnější a mazlivější. Já takovou zkušenost nemám,ale prostě obecně přijímaný názor je takový. Mít dvacet fen,tak je mám za dva měsíce prodaný. S klukama to jde pomaleji.

22.5.2019 21:09
K...

XXX.XXX.245.2

janaa napsal(a):
Hele,já to nevím,taky nechápu,ale obecně asi takový ten názor, že jsou klidnější a mazlivější. Já takovou zkušenost nemám,ale prostě obecně přijímaný názor je takový. Mít dvacet fen,tak je mám za dva měsíce prodaný. S klukama to jde pomaleji.

Mám stejnou zkušenost.

22.5.2019 21:14

janaa napsal(a):

Díky za odpověď 🤔

22.5.2019 21:20
Markéta80

XXX.XXX.176.4

asi jak kdo, já taky mám doma dvě fenky takže i třetí musí být holka a je fakt že fenky jsou většinou hned pryč . Asi záleží i na plemeni, u velkého psa který by byl venku bych chtěla raději psa Osobně jsou mne fenky nějak bližší

23.5.2019 07:25
domi.t

XXX.XXX.131.130

janaa napsal(a):

Sranda, ked som kupovala šteniatko ja,tak to bolo opačne-chlapci boli hned rozchytaní

23.5.2019 07:40

To asi ne, spíš si lidi myslí, že fenka je na výchovu lepší, že to jde snáz. Ale já bych mohla vyprávět, mám fenu tvrdou palici, od mala to byl děs, na OVVR jsme šli až ve dvou a půl letech. Až na třetím cvičáku mně poradili, jak na aport a naučila jsem ho, předtím ty hravé a pamlskovací metody absolutně selhaly. A teď mám pejska, kterého jsem si přivezla před 2 měsíci od lidí, kteří už ho v bytě mít nechtěli, rok a půl starý, výcvikem naprosto nepolíbený, neznal ani "ke mně", ve vodě v životě nebyl...od neděle už máme perfektní aport z vody. A to jsem psa nikdy neplánovala, tohle byla taková ta láska na první pohled, kdy jsem ho uviděla na fotce a řekla si, že je to ON :-)

23.5.2019 09:07

To asi ne, spíš si lidi myslí, že fenka je na výchovu lepší, že to jde snáz. Ale já bych mohla vyprávět, mám fenu tvrdou palici, od mala to byl děs, na OVVR jsme šli až ve dvou a půl letech. Až na třetím cvičáku mně poradili, jak na aport a naučila jsem ho, předtím ty hravé a pamlskovací metody absolutně selhaly. A teď mám pejska, kterého jsem si přivezla před 2 měsíci od lidí, kteří už ho v bytě mít nechtěli, rok a půl starý, výcvikem naprosto nepolíbený, neznal ani "ke mně", ve vodě v životě nebyl...od neděle už máme perfektní aport z vody. A to jsem psa nikdy neplánovala, tohle byla taková ta láska na první pohled, kdy jsem ho uviděla na fotce a řekla si, že je to ON :-)

Nu právě já bych fenu nechtěla 😁 už jen proto, že pes v nepřítomnosti je volně venku a v době hárání by to nedělalo dobrotu a navíc mám tak nějak zažité, že s ženskou člověk prostě vyjde hůř, takže preferuji zvířata mužského rodu 😁

23.5.2019 09:28

Nu právě já bych fenu nechtěla 😁 už jen proto, že pes v nepřítomnosti je volně venku a v době hárání by to nedělalo dobrotu a navíc mám tak nějak zažité, že s ženskou člověk prostě vyjde hůř, takže preferuji zvířata mužského rodu 😁

Měla jsem vždycky jen feny, nikdy nebyl s háráním problém, ale to je asi tím, že v našem okolí jsou samé feny, případně všechno kastrované. Teď musím taky oddělovat, ale bydlíme v baráku, takže to jde snadno. I když zpočátku to vypadalo na problém, protože pes, zatímco zvyklý v bytě, mi doma sám nechtěl být, trošku to odnesla předsíň :-) Tak musela doma zůstat fena a v pohodě, celé dopoledne spí.

23.5.2019 09:57
rennie111

XXX.XXX.43.146

K... napsal(a):

Mám skúsenosti podobné, pri prvom vrhu ma to zaskočilo tiež asi u dvoch alebo troch ktorí boli úplne nadšení, niekoľkokrát sme si volali, posielala som fotky, videá.. no a potom keď mali prísť osobne okolo 6t tak jeden pán mi už nezvíhal a asi o dva dni poslal sms že mu je ľúto ale z vážnych rodinných blablabla si ho nemôže zobrať. Ďalšia pani zas tiež pár dní pred osobnou návštevou zavolala a ospravedlnila sa mi, že manžel nakoniec so psom nesúhlasí.. akože super a to mu 6 týždňov nepovedala že ide kupovať psa??
No a tretí prípad bol z Nemecka tam som sa totálne vytočila lebo Nemka chcela najlepšieho psa z vrhu, samozrejme to malo byť aj za viac peňazí ale na tom až tak nezáleží, no proste jej podmienka bola, že si chce osobne vybrať v 6 týždni a vtedy prinesie aj zálohu. Chcela priletieť lebo to mali ďaleko a tiež pár dní pred návštevou zrazu písala že jej do toho došlo niečo v práci, potom že nevie zohnať letenky, potom že zas neviem čo.. no a ja som čakala so všetkými ďalšími záujemcami lebo ona si mala vyberať prvá. Nakoniec som sa naštvala a napísala som jej že keď v ten týždeň nepríde tak jej psa buď vyberiem ja, alebo si môže vybrať z fotiek a videa. Na druhý deň potom odpísala že jej je ľúto ale jej domácemu psovi zistili rakovinu tak si teraz šteňa nemôže zobrať.

Po tejto skúsenosti sa už vôbec nehanbím pýtať zálohu minimálne od zahraničných. Chovateľ môže zálohu vždy vrátiť keď sa mu kupujúci nebude pozdávať a v prípade ako tieto tri by som sa na to vykašlala a nevrátila nič. Keď sú ľudia sprostí tak im treba.. aj ja mám s tým potom viac nákladov keď mám doma kvôli tomu tie štence dlhšie.
Mimochodom Nemkin pes dodnes žije lebo dáva fotky na FB. S rakovinou kostí dva roky hmm.

23.5.2019 10:04

ale furt nevím, JAK si prověřujete ty zájemce, aby to bylo to důkladně
vždyť nakecat (jako zájemce) můžu komukoliv cokoliv.....

23.5.2019 10:31
rennie111

XXX.XXX.43.146

Mne v niektorých prípadoch dosť pomohol aj FB. Je to silná komunita a keď ten záujemca mal medzi priateľmi niekoho koho poznám aj ja tak som sa na neho popýala. Ak mi písali chovatelia so zahraničia ktorých som nepoznala tak som zase volala väčším chovateľkám tu u nás či ich poznajú a aké majú psy, koľko.. ja napríklad dám radšej psa do rodiny ako chovateľovi ktorý má doma 10 psov a môjho chce len preto že mu pasuje rodokmeň. Že by mi robil reklamu v zahraničí na výstavách mi je jedno, viac ma potešia fotky so záhrady kde môj krpec leží vyvalený na sedačke..
Inak vsádzam všetko na osobné stretnutie, mám zopár základných otázok ktoré mi stačia na to aby som si urobila názor a spolieham sa na to, že mám na ľudí nos. Ale nejaké riziko že to raz nevyjde tam samozrejme vždy bude.

24.5.2019 08:54

Před deseti lety se nám vrátilo po třech měsících štěně. Zájemkyně tenkrát byla starší paní, která žila ve velké vile s nádhernou zahradou, nechodila do práce, takže pro pejska ideál. Měli jsme radost, jak se bude mít dobře, paní byla velmi milá. Po třech měsících nám volala její osmdesátiletá maminka, že dceru odvezli do blázince a ať si ihned pro psa přijedeme, že jich má plný barák a jinak je zaveze do útulku. Hned jsme samozřejmě jeli. Na místě jsme zjistili, že paní trpí maniodepresivními stavy a když jsme jí štěně prodávali, měla to dobré období. Postupně si nakoupila asi pět nebo šest dalších štěňat a koťat, ale pak se dostávala do těch horších stavů, kdy třeba několik dnů nevylezla z postele. Psi a kočky byli zavření zatím ve sklepě... Naštěstí štěně, kromě svrabu, nebylo v až tak hrozném stavu, psychicky to neodnesl vůbec a po dvou týdnech u nás si ho odvezli jiní zájemci a dodnes se má fajn.

26.5.2019 10:39
kiko

XXX.XXX.168.91

Jedna ,,naše'' panička dle telefonátu naprostá tragédie. Je to taková ženská od rány a když jsem chtěla ať se přijede podívat,tak na mě spustila,že v žádným případě se nepojede jen podívat 100 km a bla bla.Tím naše komunikace skončila. Asi po 14 dnech se ozvala znova(já mezitím tak nějak nezávazně komunikovala ještě s jinou a blbec jsem si neuložila jejich telefony). No samozřejmě jsem si tyto dvě zájemkyně popletla a přijela ta,které bych o telefonu štěně v životě nedala. No...paní je nejlepší panička kterou mám,fenka trajdá po horách s pánečkem,chrní doma...prostě ideál.Oproti tomu na mě dostal kontakt známý kamarádky-do telefonu fajn,měl už jednu fenku stejného plemene.Rodina právníků a doktorů.Tady se chovali jako blbové,ale říkala jsem si budiž,přeci jen je to známý mé dobré kamarádky,tak to snad nebude tak hrozné.Ale jo,fenka se tam má v rámci možností dobře,když pominu,že buší jeden vrh za druhým a úplně nevhodná spojení,hlavně,že je krycí pes za humny.Jako blb se chová dál,otravuje s kravinama (hlavně v nočních hodinách),pomlouvá...

26.5.2019 15:33
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Svět je malej, a pokud neprodukuju gaučové psy pro No Name klientelu, tak není tak těžké sehnat si na zájemce reference
Malinois se začátečníkům a na zahrady neprodává, takže každý zájemce, který připadá v úvahu už má nějakou kynologickou historii, někam chodí nebo chodil na cvičák, měl/má nějaký psy a ví se, co s nimi dělá, a s jakým výsledkem, popř. jestli nekšeftuje - u pracáků je tohle velice snadné 👍

26.5.2019 16:30
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Svět je malej, a pokud neprodukuju gaučové psy pro No Name klientelu, tak není tak těžké sehnat si na zájemce reference
Malinois se začátečníkům a na zahrady neprodává, takže každý zájemce, který připadá v úvahu už má nějakou kynologickou historii, někam chodí nebo chodil na cvičák, měl/má nějaký psy a ví se, co s nimi dělá, a s jakým výsledkem, popř. jestli nekšeftuje - u pracáků je tohle velice snadné 👍

Malinois se začátečníkům a na zahrady neprodává

čistě ze zvědavosti - pokud chce začátečník malinu, ne na zahradu, ale na cvičení, tak nemá šanci ji do chovatele dostat?

26.5.2019 16:36
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

marcelaamax napsal(a):
Malinois se začátečníkům a na zahrady neprodává

čistě ze zvědavosti - pokud chce začátečník malinu, ne na zahradu, ale na cvičení, tak nemá šanci ji do chovatele dostat?

Bohužel má - dneska už se malin chytili množitelé, a těm je fuk, jak štěně skončí.
Ode mě ale takový zájemce štěně nedostane - resp. dva začátečníci dostali, ale jsou to mí kamarádi, a oba jsem měla od začátku denně na očích (pracovali u nás, psy si brali do práce), a cvičili taky se mnou.

Přidejte reakci

Přidat smajlík