Ahojte v letošním roce plánujeme štěnda a tak nějak mě napadlo, jak jinak by se dalo je barevně označit než použít bavlnku. Jsem z toho taková nervozní v prvních dnech ,i když mám stěnda stále pod dohledem. Vždycky jsem používala bavlnky a potom obojky jak mi do nich dorostly. V jednom inzerátu jsem viděla štěnda označené barevnýma flíčkama na zádech, nevíte jaké by se na to daly použít barvy, nebo co to je za nezávadné barvy? Děkuji
Uživatel s deaktivovaným účtem

V zahranici se prodavaji barvy primo na zvirata - stenata.
Jestli to jde sehnat i tady ale netusim.
bobina65
napsal(a):
Nechápu proč někdo musí štěňata takto značit. Každé štěně je jiné a dá se poznat i když mají stejnou barvu.
Kolik máte odchováno? A jaké plemeno? Tomuto názoru se musím jen smát. Koukněte a rozlišujte.

bobina65
napsal(a):
Nechápu proč někdo musí štěňata takto značit. Každé štěně je jiné a dá se poznat i když mají stejnou barvu.
Nedá
Respektive jo, hovawarty jsem od sebe poznala i stejné barvy, pastevce prostě ne. I kdy ponožky měl každý jinak.

Někteří chovatelé používají dětské prstové barvy, ale jak dlouho to na štěněti vydrží, netuším.

já bych nedávala barvu na srst, máma je přece líže, lezou přes sebe a tak. pokud ne bavlny, dá se srst vystřihovat nebo se dají barvit drápky lakem na nehty.
conie
napsal(a):
Mám z Aliexpresu značkovací oboječky - mnoho barev, lze upravit na různou délku, zapínání na sucháč, ale drží. V praxi zatím nevyzkoušeno, přijdou na kár korun.
Používala jsem je.. jediný problém byl, že jejich trvanlivost byla tak maximálně 14 dní a to jsem je používala jen na focení, protože každé štěně bylo jiné a já je rozeznala hned po narození i bez obojku. Pak ten suchý zip přestal fungovat. Ale pokud jich do zásoby nakoupíte víc, tak asi ok.
janaa
napsal(a):
Používají se i nahřáté dětské voskovky :-) Některé feny šńůrky na štěňatech nesnesou. Já používám klasické saténové stužky. Nějak nevím,co by se mělo stát. A jinak - opravdu jsem asi divná,ale novorozená štěňata fakt nerozeznám
taky jsem první týden používala voskovky, než dorostli do obojků.
… a taky jsem asi de.ment, a všechna štěňata od sebe nerozeznám

conie
napsal(a):
Kolik máte odchováno? A jaké plemeno? Tomuto názoru se musím jen smát. Koukněte a rozlišujte.
to se fakt nedá...

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
taky jsem první týden používala voskovky, než dorostli do obojků.
… a taky jsem asi de.ment, a všechna štěňata od sebe nerozeznám
Buďte v klidu, já je na té fotce ani nespočítám.
Rendl

XXX.XXX.79.12
bobina65
napsal(a):
Kolik vrhů 10-13 štěňat jste měla u jednobarevného plemene?
Když nemají barvy ani jména, jak je máte pojmenované?
Jak si pamatujete to pojmenování?
Jak dlouho vám trvá najít jedno konkrétní štěně bez značky ve vrhu mezi dalšími detesi?
Fakt nechápete značení barvou?
Co ještě nechápete?
Děkuji za odpovědi.
Rendl

XXX.XXX.79.12
marushka
napsal(a):
Používala jsem je.. jediný problém byl, že jejich trvanlivost byla tak maximálně 14 dní a to jsem je používala jen na focení, protože každé štěně bylo jiné a já je rozeznala hned po narození i bez obojku. Pak ten suchý zip přestal fungovat. Ale pokud jich do zásoby nakoupíte víc, tak asi ok.
Na Alli jsou obojky různých kvalit. Jedny jsou takové látkové se sucháčem jen na konci - ty moc nevydrží. Ty lepší připomínají spíš plast, a sucháč lepí po celé délce. Ty vydrží hodně. Bohužel při objednávce se nepozná jaké přijdou.
Rendl
napsal(a):
Na Alli jsou obojky různých kvalit. Jedny jsou takové látkové se sucháčem jen na konci - ty moc nevydrží. Ty lepší připomínají spíš plast, a sucháč lepí po celé délce. Ty vydrží hodně. Bohužel při objednávce se nepozná jaké přijdou.
Však jsem zvědavá, jak se osvědčí, ale ještě si nějaký čas na vyzkoušení počkám, budoucí možné mamině je teď 14 dní.