Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.5.2019 13:52
devil

XXX.XXX.157.99

Ahojte v letošním roce plánujeme štěnda a tak nějak mě napadlo, jak jinak by se dalo je barevně označit než použít bavlnku. Jsem z toho taková nervozní v prvních dnech ,i když mám stěnda stále pod dohledem. Vždycky jsem používala bavlnky a potom obojky jak mi do nich dorostly. V jednom inzerátu jsem viděla štěnda označené barevnýma flíčkama na zádech, nevíte jaké by se na to daly použít barvy, nebo co to je za nezávadné barvy? Děkuji

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.5.2019 17:16

V zahranici se prodavaji barvy primo na zvirata - stenata.
Jestli to jde sehnat i tady ale netusim.

20.5.2019 17:50
conie

XXX.XXX.206.202

Mám z Aliexpresu značkovací oboječky - mnoho barev, lze upravit na různou délku, zapínání na sucháč, ale drží. V praxi zatím nevyzkoušeno, přijdou na kár korun.

20.5.2019 18:36
bobina65

XXX.XXX.124.148

Nechápu proč někdo musí štěňata takto značit. Každé štěně je jiné a dá se poznat i když mají stejnou barvu.

20.5.2019 19:03
conie

XXX.XXX.206.202

bobina65 napsal(a):
Nechápu proč někdo musí štěňata takto značit. Každé štěně je jiné a dá se poznat i když mají stejnou barvu.

Kolik máte odchováno? A jaké plemeno? Tomuto názoru se musím jen smát. Koukněte a rozlišujte.

20.5.2019 19:09

bobina65 napsal(a):

Nedá

Respektive jo, hovawarty jsem od sebe poznala i stejné barvy, pastevce prostě ne. I kdy ponožky měl každý jinak.

20.5.2019 19:09

Někteří chovatelé používají dětské prstové barvy, ale jak dlouho to na štěněti vydrží, netuším.

20.5.2019 19:50

já bych nedávala barvu na srst, máma je přece líže, lezou přes sebe a tak. pokud ne bavlny, dá se srst vystřihovat nebo se dají barvit drápky lakem na nehty.

20.5.2019 21:51
janaa

XXX.XXX.38.34

Používají se i nahřáté dětské voskovky :-) Některé feny šńůrky na štěňatech nesnesou. Já používám klasické saténové stužky. Nějak nevím,co by se mělo stát. A jinak - opravdu jsem asi divná,ale novorozená štěňata fakt nerozeznám

21.5.2019 09:11
marushka

XXX.XXX.41.2

conie napsal(a):
Mám z Aliexpresu značkovací oboječky - mnoho barev, lze upravit na různou délku, zapínání na sucháč, ale drží. V praxi zatím nevyzkoušeno, přijdou na kár korun.

Používala jsem je.. jediný problém byl, že jejich trvanlivost byla tak maximálně 14 dní a to jsem je používala jen na focení, protože každé štěně bylo jiné a já je rozeznala hned po narození i bez obojku. Pak ten suchý zip přestal fungovat. Ale pokud jich do zásoby nakoupíte víc, tak asi ok.

21.5.2019 09:24
Markéta80

XXX.XXX.176.4

bobina65 napsal(a):

když se narodí 2-3 štěnata tak ano ale stejně u stejné barvy a jednoho pohlaví? Ale když se narodí 10 štěnat a stejná barva tak se to nerozezná

21.5.2019 09:26
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

janaa napsal(a):
Používají se i nahřáté dětské voskovky :-) Některé feny šńůrky na štěňatech nesnesou. Já používám klasické saténové stužky. Nějak nevím,co by se mělo stát. A jinak - opravdu jsem asi divná,ale novorozená štěňata fakt nerozeznám

taky jsem první týden používala voskovky, než dorostli do obojků.

… a taky jsem asi de.ment, a všechna štěňata od sebe nerozeznám

21.5.2019 11:14

conie napsal(a):
Kolik máte odchováno? A jaké plemeno? Tomuto názoru se musím jen smát. Koukněte a rozlišujte.

to se fakt nedá...

21.5.2019 11:16

Inspektor Pišišvor napsal(a):
taky jsem první týden používala voskovky, než dorostli do obojků.

… a taky jsem asi de.ment, a všechna štěňata od sebe nerozeznám

Buďte v klidu, já je na té fotce ani nespočítám.

21.5.2019 15:04
devil

XXX.XXX.157.99

Děkuji všem za reakce :-) rozlišovací obojky používám, ale až tak od 3 týdne když už jim sedí, a asi teda zůstanu u těch bavlnek pro první dny :-)

Prcky rozeznám podle ksichtíků, ale až jsou větší, ze začátku ani omylem a kolikrát mám problém je i spočítat :-D

Rendl

21.5.2019 15:17
Rendl

XXX.XXX.79.12

bobina65 napsal(a):

Kolik vrhů 10-13 štěňat jste měla u jednobarevného plemene?
Když nemají barvy ani jména, jak je máte pojmenované?
Jak si pamatujete to pojmenování?
Jak dlouho vám trvá najít jedno konkrétní štěně bez značky ve vrhu mezi dalšími detesi?
Fakt nechápete značení barvou?
Co ještě nechápete?

Děkuji za odpovědi.

Rendl

21.5.2019 15:32
Rendl

XXX.XXX.79.12

marushka napsal(a):
Používala jsem je.. jediný problém byl, že jejich trvanlivost byla tak maximálně 14 dní a to jsem je používala jen na focení, protože každé štěně bylo jiné a já je rozeznala hned po narození i bez obojku. Pak ten suchý zip přestal fungovat. Ale pokud jich do zásoby nakoupíte víc, tak asi ok.

Na Alli jsou obojky různých kvalit. Jedny jsou takové látkové se sucháčem jen na konci - ty moc nevydrží. Ty lepší připomínají spíš plast, a sucháč lepí po celé délce. Ty vydrží hodně. Bohužel při objednávce se nepozná jaké přijdou.

21.5.2019 16:35
diandra

XXX.XXX.89.51

Háčkuju si obojky z bavlnek na vyšívání, podle tloušťky nitě vezmu 3-4 a z toho uháčkuju řetízek/obojek jak dlouhý potřebuju.

21.5.2019 19:38
conie

XXX.XXX.206.202

Rendl napsal(a):
Na Alli jsou obojky různých kvalit. Jedny jsou takové látkové se sucháčem jen na konci - ty moc nevydrží. Ty lepší připomínají spíš plast, a sucháč lepí po celé délce. Ty vydrží hodně. Bohužel při objednávce se nepozná jaké přijdou.

Však jsem zvědavá, jak se osvědčí, ale ještě si nějaký čas na vyzkoušení počkám, budoucí možné mamině je teď 14 dní.

22.5.2019 09:13
devil

XXX.XXX.157.99

Obojky z ali na sucháč vypadají skvěle a za ty prachy aj kdyby měl vzít člověk klidně několik sad :-) Díky za perfektní typ!

Přidejte reakci

Přidat smajlík