RozaTonda-mopsi
napsal(a):
Moje držtičky 😁
Jéé děkuju .
Můžu se zeptat - jak zvládají mopsíci tepla, asi nic moc co? Cooper nikdy s teplem problém neměl - on je hodně "teplomilný", rád se vyhřívá na sluníčku, doma věčně pod dekou. V létě zvládá normální aktivitu i přes den v těch teplech. Ale Ejbí má kratší čumáček a tam už teď vidím, že ta tepla ji budou dělat trošku problém. U mopsíků to musí být ještě horší.
Na sluníčku se vyhřívat a zabalení na gauciku v dece to jo, to rádi moc ;-)
Ale fyzická aktivita ve vedrech je fakt pro ně nápor 👎 takže v létě to nejde. .. to se radi a hodně čvachtaji ve vodě a jen lehčí procházka ; -)
Vaše feňulka je jiného ražení a fyzičky i s kratším čenichem bude myslím nezdolná 😊
Když jsme meli boxerku tak se i s ni dalo v létě na výlety - ta zase slintala - i když ani boxer není žádný tahoun ...
mopsici sice neslintaji,ale chrochtaj o 106 ...
RozaTonda-mopsi
napsal(a):
Na sluníčku se vyhřívat a zabalení na gauciku v dece to jo, to rádi moc ;-)
Ale fyzická aktivita ve vedrech je fakt pro ně nápor 👎 takže v létě to nejde. .. to se radi a hodně čvachtaji ve vodě a jen lehčí procházka ; -)
Vaše feňulka je jiného ražení a fyzičky i s kratším čenichem bude myslím nezdolná 😊
Když jsme meli boxerku tak se i s ni dalo v létě na výlety - ta zase slintala - i když ani boxer není žádný tahoun ...
mopsici sice neslintaji,ale chrochtaj o 106 ...
No já teda právě co znám boxery, tak s těmi se v létě nemůže téměř nic. Měli jsme pár boxeřích kámošů a jak bylo nad 20 stupňů tak jim dělala problém i obyčejná procházka s trochou lítání se psema. Ale tak věřím, že jsou i takoví, kterým to problém nedělá.
Jinak boxery mám moc ráda - co že jste nezůstali u boxerů? :-)
Když boxerka umřela nějak jsme nebyli schopni si představit, ji "nahradit" jinou, moc by ji pripominala. Mamka nechtěla.
To jsem ještě bydlela u rodičů. ...tak jsme byli asi 3 roky bez psa
Ja se přestěhovala mezitím k manželovi , prestavili dum a o místo jednoho miminka se nam narodila dvojčata. ...
Moc jsem chtěla psa,ale už jsem hledala něco k malým dětem..
A podvedomne "zmenšeninu boxera " 😄
tak to padlo na mopsika a jelikož jsou to závislačci, tak aby mu tu nebylo smutno dopolko tak jsme mu pořídili loni Rozinku. .. Sice ho pořád zlobi, ale věřim, že je rad 😀
RozaTonda-mopsi
napsal(a):
Mě se líbí Vaši psi moc, jen vím, že bych je já nezvládla správně vycvičit. Navíc vy to děláte s láskou ❤
Tak jen obdivuji z dálky😊
Jak máte vymyšleno po dobu hárání?
My už máme jedno zdárně za sebou 😊
Děkuju
No já jsem doma a ještě nějakou dobu budu. Takže při hárání si je pohlídám . Máme celkem velký dvůr, takže není problém je oddělit. Kdyby bylo nejhůř, tak můžu jednoho ze psů dát k rodičům - ale myslím, že to nebude třeba, když jsem doma tak to zvládnu. No a uvidíme jak to bude probíhat - kdyby to bylo pro Coopra opravdu něco hrozného, tak bych začala uvažovat nad kastrací.
A jak to proběhlo u vás? :-)
U nás v pohodě. Tonda si ji nevšímal. Jen 3 dny byly kritické. Pak to zase přešlo. U nás není problém oddělit do jine místnosti. Nebo dát Tondu na zahrádku. Je klidnej, a snášenl to snad v pohodě.
Ad. KASTRACE - uvazovala by jste o ni čiste z prevence zdraví feny ?
To řesím v sobe delší dobu a nejsem sto se rozhodnout
RozaTonda-mopsi
napsal(a):
U nás v pohodě. Tonda si ji nevšímal. Jen 3 dny byly kritické. Pak to zase přešlo. U nás není problém oddělit do jine místnosti. Nebo dát Tondu na zahrádku. Je klidnej, a snášenl to snad v pohodě.
Ad. KASTRACE - uvazovala by jste o ni čiste z prevence zdraví feny ?
To řesím v sobe delší dobu a nejsem sto se rozhodnout
Jo u nás právě taky není problém oddělit v místnosti, máme i velkou zahradu...
K té kastraci - pokud fena nemá zdravotní problémy tak já bych to preventivně asi nedělala. Mě se do toho nechce moc ani u Coopra, ale pokud by to bylo pro něho fakt hrozné a vyloženě by trpěl, tak do toho půjdu. U Ejbí ne, tu bych chtěla uchovnit, když bude vše tak jak má být. . Ale na druhou stranu - když štěnda nechcete, tak pro vás by ta kastrace byla asi ve všech směrech jednodušší, je to těžké no .
Uživatel s deaktivovaným účtem

"Mě se do toho nechce moc ani u Coopra, ale pokud by to bylo pro něho fakt hrozné a vyloženě by trpěl, tak do toho půjdu."
Že se sem přimotávám - i mnoho let vykastrovaný pes je schopný šílet kvůli háravce
napsal(a):
"Mě se do toho nechce moc ani u Coopra, ale pokud by to bylo pro něho fakt hrozné a vyloženě by trpěl, tak do toho půjdu."
Že se sem přimotávám - i mnoho let vykastrovaný pes je schopný šílet kvůli háravce
Jojo i s tím počítám . On zatím tedy nikdy kvůli háravce nešílel, s jednou žil i v jednom baráku - ale to byl ještě relativně mladý. Tak uvidíme, jak to bude :-)
Já Tondu určite kastrovat nebudu.
Rozu stále váhám. Byť moc času už není, protoze prý kvůli prevenci je to třeba do 3 hárání 😕 pak už to ztrácí smysl
Je to fakt těžké rozhodnuti - nemate nějaka pro a proti ,ktéra by mě přiklonila na nějakou stranu 😆 ?
V mem okoli snad není nikdo ,kdo by to tak řěšil jako ja a už vůbec nikdo, kdo by toho později litoval...
Jde mi hlavně, aby se ji nezměnila psychika/povaha - je to takova vesela,hrává prďolka .. I když věkem se změni s kastraci i bez - to je jasne ..
RozaTonda-mopsi
napsal(a):
Já Tondu určite kastrovat nebudu.
Rozu stále váhám. Byť moc času už není, protoze prý kvůli prevenci je to třeba do 3 hárání 😕 pak už to ztrácí smysl
Je to fakt těžké rozhodnuti - nemate nějaka pro a proti ,ktéra by mě přiklonila na nějakou stranu 😆 ?
V mem okoli snad není nikdo ,kdo by to tak řěšil jako ja a už vůbec nikdo, kdo by toho později litoval...
Jde mi hlavně, aby se ji nezměnila psychika/povaha - je to takova vesela,hrává prďolka .. I když věkem se změni s kastraci i bez - to je jasne ..
Bohužel vám v tomhle asi moc neporadím, nemám osobní zkušenosti. V rodině jsme měli dvě kastrovane feny ze zdravotních důvodů - ani jedne se povaha nijak nezměnila. Akorát teda dost pribraly na váze - ale nevím na kolik to souvisí s kastrací.
Mezi přáteli mám taky pár lidí, kteří mají kastrovane feny a povaha se také nezměnila. Ale znam jednu fenu, se kterou se cvicilo a ona po kastraci jakoby ztrazila zájem, byla hůře motivovatelna, nebavilo ji to.
A pak jeden pro me odstrasujici případ (neznám ty psy konkrétně, znám to z vyprávění, ale od člověka, kterému věřím) - pes a fena spolu v jedné domácnosti. Bez problémů spolu žili několik let. V 7mi letech museli dát jednoho kastrovat - teď mi vypadlo jestli psa nebo fenu, ale to je asi jedno. No a po kastraci postupně začali problémy a psi se vůbec nesnesli, uz nemohli byt nikdy spolu...

Zdravíme mopsle!! Naše holky: béžová letos 12 let, černá z množky bez určitelného věku

Tak jsem taky trochu fotila - mlaďoch na výletě a staroušek na zahradě.
napsal(a):
Tak jsem taky trochu fotila - mlaďoch na výletě a staroušek na zahradě.
Krasavici :-). U nás dneska procházka s bahenní lázní, potom kousek koloběžka a teď se válí 😁. A zítra nás čekají závody.

marcelaamax
napsal(a):
Krasavici :-). U nás dneska procházka s bahenní lázní, potom kousek koloběžka a teď se válí 😁. A zítra nás čekají závody.
Teda, to jsou slastné výrazy v těch křesílkách

RozaTonda-mopsi
napsal(a):
Ir.ma - no ti jsou nadherni... Kolik je starouskivi? Vypadá fantasticky 😀 a mladoch s kytičkama romantik 😘
Marcel - bez debat - je vidět, že gaucik máte pohodlný .... 👍
Staroušovi je odhadem 14 a 1/2, je to zachráněný týraný pejsek, když se k nám dostal, byla to kostra potažená kůží, věk tenkrát odhadl podle zubů veterinář na cca 11 měsíců. Vykřesal se z nejhoršího rychle, postupně se zase naučil důvěřovat lidem, jen večer bývá mrzout a chce klid. Neřešíme to, v jeho věku už má nárok na nějaké ty stařecké vrtochy.
marcelaamax
napsal(a):
Děkuju
No já jsem doma a ještě nějakou dobu budu. Takže při hárání si je pohlídám . Máme celkem velký dvůr, takže není problém je oddělit. Kdyby bylo nejhůř, tak můžu jednoho ze psů dát k rodičům - ale myslím, že to nebude třeba, když jsem doma tak to zvládnu. No a uvidíme jak to bude probíhat - kdyby to bylo pro Coopra opravdu něco hrozného, tak bych začala uvažovat nad kastrací.
A jak to proběhlo u vás? :-)
já si to nějak neumím představit v praxi. Hlavně v noci, mne nic nevzbudí takže kdo ví co by se tady dělo . Takže zůstávám jen u slečen a mám klid
napsal(a):
Staroušovi je odhadem 14 a 1/2, je to zachráněný týraný pejsek, když se k nám dostal, byla to kostra potažená kůží, věk tenkrát odhadl podle zubů veterinář na cca 11 měsíců. Vykřesal se z nejhoršího rychle, postupně se zase naučil důvěřovat lidem, jen večer bývá mrzout a chce klid. Neřešíme to, v jeho věku už má nárok na nějaké ty stařecké vrtochy.
To už má určite na vrtochy nárok, ale jeho věk bych rozhodně nehádala ani omylem. ...
Je úžasné, jak jste mu zařídili krásný život 👍
Markéta80
napsal(a):
já si to nějak neumím představit v praxi. Hlavně v noci, mne nic nevzbudí takže kdo ví co by se tady dělo . Takže zůstávám jen u slečen a mám klid
Market,
V noci jsou samozřejmě rozdělení..
My s nima nespíme, takže to by fakt nešlo. ..
Nemate zkušenosti s kastrací, když máte jen holky ? Neměla jste špatnou zdravotní zkušenost v pozdějším věku?
Nepridate taky fotku vašich slečen? 😊
Markéta80
napsal(a):
Tak v noci bude samozřejmě každý pes jinde . Jsou tak naučeni, učím je od začátku fungovat i tak nějak zvlášť, aby jeden bez druhého byli v pohodě.
I když teď spí s námi v posteli oba, ale při hárání prostě jeden ze psů zůstanu v obýváku nebo v jídelně. Klidně jsem ochotná těch pár dní spát třeba s fenou v obýváku, a přítel se psem v ložnici . Ale myslím, že to nebude potřeba. Fena je večer tak tuhá, že ji nebude vadit,když zůstane spát v jídelně na svém křesle .
RozaTonda-mopsi
napsal(a):
Market,
V noci jsou samozřejmě rozdělení..
My s nima nespíme, takže to by fakt nešlo. ..
Nemate zkušenosti s kastrací, když máte jen holky ? Neměla jste špatnou zdravotní zkušenost v pozdějším věku?
Nepridate taky fotku vašich slečen? 😊
tak to jo, naše spí u mne v posteli . Já nějak blíž mám k fenkám takže se to vyřešilo. Já kastrovat budu jen ze zdravotního důvodu, jinak k tomu nevidím důvod. Já mám holky mladé, starší bude mít 3 roky v září a mladší měla 1 rok v březnu. Ted chceme ještě brabantičku a manžel si dělá srandu když mám rozjednáno tolik stanic že nakonec budu mít 2
marcelaamax
napsal(a):
Tak v noci bude samozřejmě každý pes jinde . Jsou tak naučeni, učím je od začátku fungovat i tak nějak zvlášť, aby jeden bez druhého byli v pohodě.
I když teď spí s námi v posteli oba, ale při hárání prostě jeden ze psů zůstanu v obýváku nebo v jídelně. Klidně jsem ochotná těch pár dní spát třeba s fenou v obýváku, a přítel se psem v ložnici . Ale myslím, že to nebude potřeba. Fena je večer tak tuhá, že ji nebude vadit,když zůstane spát v jídelně na svém křesle .
dřív mladší spala u syna ale ve výsledku by někdo nechal otevřené dveře a bylo by a pak bych psala inzeráty na grifony bez PP a ještě bych se divila jak se to mohlo stát
Markéta80
napsal(a):
dřív mladší spala u syna ale ve výsledku by někdo nechal otevřené dveře a bylo by a pak bych psala inzeráty na grifony bez PP a ještě bych se divila jak se to mohlo stát
No tak otevřené dveře u nás nehrozí, jsem tu jen já a přítel a pohlídáme si to. Z jídelny do ložnice je to přes dvoje dveře a kdyby fena přišla tam, tak mě to jak vítá rozhodně vzbudí . Pes si umí dveře otevřít, což by mě taky vzbudilo, ale radši budeme v tu dobu zamykat. A kdyžtak mám psy naučené ještě na klece, takže další pojistka .
Nepřipadá mi nemožné po dobu cca týdne oddělit ve velkém baráku dva psy tak, aby se k sobě nedostali .
My jsme ke psovi druhého psa (samce) pořídit nemohli. Ale asi i tak bych chtěla fenu, vždycky jsme měli psy, a ta fena mě tak nějak lákala .
Markéta80
napsal(a):
tak to jo, naše spí u mne v posteli . Já nějak blíž mám k fenkám takže se to vyřešilo. Já kastrovat budu jen ze zdravotního důvodu, jinak k tomu nevidím důvod. Já mám holky mladé, starší bude mít 3 roky v září a mladší měla 1 rok v březnu. Ted chceme ještě brabantičku a manžel si dělá srandu když mám rozjednáno tolik stanic že nakonec budu mít 2
Má ta černá zelenkavá očička nebo se mi to jen zda ? Má uhrančivě zajímavý pohled. ..😍
Je vidět, že jste ještě nejspíš neměla špatnou zkušenost s rakovinou mléčných žláz... protoze to je tak 👎 , že to mám stále v živé paměti 😐
marcelaamax
napsal(a):
No tak otevřené dveře u nás nehrozí, jsem tu jen já a přítel a pohlídáme si to. Z jídelny do ložnice je to přes dvoje dveře a kdyby fena přišla tam, tak mě to jak vítá rozhodně vzbudí . Pes si umí dveře otevřít, což by mě taky vzbudilo, ale radši budeme v tu dobu zamykat. A kdyžtak mám psy naučené ještě na klece, takže další pojistka .
Nepřipadá mi nemožné po dobu cca týdne oddělit ve velkém baráku dva psy tak, aby se k sobě nedostali .
My jsme ke psovi druhého psa (samce) pořídit nemohli. Ale asi i tak bych chtěla fenu, vždycky jsme měli psy, a ta fena mě tak nějak lákala .
Marcel da se to uhlídat v klidu.
My tedy meli na noc a kdyz byli doma sami rozdělené asi tři týdny.
3 dny (kolem 16. dne) byly tedy tak nebezpečné, že nemohli byt spolu ani za naší přítomnosti. Jelikoz to by ji Tonda honil nonstop...
Ale když byl každý v jine místnosti nebo pes venku tak žádné trápení myslím neměl

RozaTonda-mopsi
napsal(a):
Tak Marcel, než jsem dočetla k tomu odstraňujícímu příběhu klinika jsem ke kastraci 😀
Po přečtení posledního odstavce jsem tam, kde jsem byla 😲😆
Nebožku fenu jsem nechala kastrovat v devíti letech, trochu špinila kdy neměla, při kastraci zjištěny změny na děloze, do té doby hárání jednou ročně se střední faleškou. současná fena hárala třikrát, momentálně očekáváme, ale zatím nic, falešky měla, ta druhá i se sekrecí, třetí mírnější, pokud to bude mít sestupnou tendenci nechám si kastraci na později, později z důvodu možné pyometry ve vyšším věku, kdy už nebude možné psa operovat bez rizika.(jo vím, každá operace je riziko)
PS: ten černý mops, je pravda, že tak nelíná, jako béžový? béžového mám možnost často vídat , hladita, pořád z něj lezou chlupy, je možné, že si mopsíka jednou koupím ....jen ty chlupy.

Tak jo, je rozhodnuto, až jednou mops, tak černý.....
Když už se tu zmiňujou ty kastrace tak nějak bez emocí, tak přidám svůj nejnovější poznatek...vždycky jsem byla proti kastraci zdravé feny z "preventivních" důvodů, jelikož pohlavní žlázy zdaleka neovlivňujou jenom rozmnožování, ale teď mi přibyl ještě důvod navíc.
Trochu jsem pátrala stran výhřezu plotýnek, protože čtyřletý jezevčík od sousedů je čerstvě po operaci. Překvapilo mě, že se to stalo tak mladému štíhlému psu v dobré kondici, ale co jsem následně vyčetla, riziko výhřezu nestoupá u jistých plemen věkem, jak jsem si myslela, nýbrž je nejčastější mezi 3-6 lety.
Jezevčíci mají oproti jiným plemenům x násobně vyšší riziko, na dalším místě jsou jejich kříženci, následují další plemena, např. shih tzu...z toho mi plyne, že Vikina coby tříletý mix jezevčík x shih tzu je ohrožená nadprůměrně. V četnosti výskytu ale vedou psi - samci, následují kastrované feny a nekastrované feny jsou na tom relativně nejlíp - chrání je estrogeny. Takže pro mě další důvod NEkastrovat.
RozaTonda-mopsi
napsal(a):
Má ta černá zelenkavá očička nebo se mi to jen zda ? Má uhrančivě zajímavý pohled. ..😍
Je vidět, že jste ještě nejspíš neměla špatnou zkušenost s rakovinou mléčných žláz... protoze to je tak 👎 , že to mám stále v živé paměti 😐
to je fotkou. Má tmavé oči. ale kvůli tomu co možná jednou nastane do ní řezat nebudu. navíc nikdo nemůže zaručit že nebude nějaký problém a pak u to vrátit nejde . Pokud bude zdravotní důvod je to něco jiného

Ehm k tomu línání černý vs. béžový... Myslela jsem taky, že téměř nelínají, protože nemají podsadu. Jenže naše černá Šťopka podsadu má a líná srovnatelně s béžovou. Takže dřív jsme mohli nosit jen světlé věci, na kterých nebyly světlé chlupy vidět, teď už nemůžeme nosit nic Netuším, na kolik se na ní podepsal pobyt v množírně, ale prostě to tak má.
Holky, jak užíváte dnešní den? My jsme dneska nějací lenosi, ráno jsme pocvicili a celý den se jen valime na zahradě 😁
napsal(a):
Ehm k tomu línání černý vs. béžový... Myslela jsem taky, že téměř nelínají, protože nemají podsadu. Jenže naše černá Šťopka podsadu má a líná srovnatelně s béžovou. Takže dřív jsme mohli nosit jen světlé věci, na kterých nebyly světlé chlupy vidět, teď už nemůžeme nosit nic Netuším, na kolik se na ní podepsal pobyt v množírně, ale prostě to tak má.
Tak naše zatím fakt nelíná (tedy lína) ale proste normálně 😊
Na oblečení mi nic neulpiva, kdežto od běžoveho jsme fakt zrasovaní my i gauč 😊 černé chlupy u nás najdete minimalne
Nevím, zda to může ovlivnit věk, strava, nebo ta mnozirna kde byla...
Ale za me v pohodě
marcelaamax
napsal(a):
Holky, jak užíváte dnešní den? My jsme dneska nějací lenosi, ráno jsme pocvicili a celý den se jen valime na zahradě 😁
No vy si teda uživate ! Tiše závidím. ...
My klasický pracovní den - i když pejsi nechtěli dopoledne domu a dali přednost zahradě 😊 je krásně, az horko před bouří. ... Možná proto se povalujete 😎
Krásné fotky, je vidět, že si hafani užívaji dosyta.
Ejbí (už si pamatuji 😊) je strašně roztomilá 👍 tu bych pohladila hned . Pokud by se dala. Coopera bych si nedovolila 😜