Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.104.16
Zdravíčko,
tak psí miminka už pomalu postupně vylétají z hnízda. Osmý týden se přehoupl a z pěti kuliček máme doma ještě dvě, z toho jedna zůstává doma napořád. Tarrunka si štěňata hezky začala odstavovat sama okolo osmého týdne, ale není žádná krkavčí matka, občas jim ještě trochu cucnout dá. Postavu má akorát, pěkně jsem se snažila aby to nebyla taková ta strhaná fena s žebrama ven, ale trápí mě její kožíšek, ikdyž dávám biosil plus, oleje atd, tak je celkem fest vylíňaná, má lupy a matnou srst na krku a bocích. Na výstavy se nechystám, ale všichni naši psi jsou na barf a pyšní se opravdu krásnou srstí ikdyž se jedná o 12 letou bábinku.
Máte prosím někdo typ na nějaký doplněk stravy, směs různých vitamínů, co fenu dají zase do pořádku?
Děkuji a posílám foto štěňátek
Uživatel s deaktivovaným účtem

A kterou jste si nechali? Jsou teda nádherní všichni

..jsou kouzelní všichni........

Podle me je kvalita srsti obrazem celkové kondice psa.
Neresila bych srst v prvni rade teda - ale celkovou krmnou davku, jeji vyvazenost a rozmanitost - pridat kvalitnejsi maso, dat zdoj minerali a vitaminu -vnitrnosti, ubrat prilohy - a az pak celkovy doplnek stravy, chondra atd.
Biosil by me treba napadnul az jako posledni pridavat.
Proc by kazda fena po stenatech mela byt vylinana na kuzi?
Ano, brezost a porod a pocetne vrhy je urcite obrovska zatez pro fenu - ale pokud je v dobre kondici uz pred porodem - neni duvod ji "neukrmit" po celou tu dobu tak, aby vypadala porad dobre.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.104.16
Ona je prožíhaná tak to nejde tak vidět, ale když se pořádně podívám zezadu tak jí vidím prosvítat kůži na zádech. Pangamin taky dostává. Asi chci zázraky když sotva odstavila ale tak byla bych ráda kdyby se dala co nejdříve do pořádku.
Doma zůstává Alfa. Azog je zatím u nás, protože jsem minulý týden ve středu paní zrušila rezervaci, takže Azog ještě čeká na svého "Boha"
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ona je prožíhaná tak to nejde tak vidět, ale když se pořádně podívám zezadu tak jí vidím prosvítat kůži na zádech. Pangamin taky dostává. Asi chci zázraky když sotva odstavila ale tak byla bych ráda kdyby se dala co nejdříve do pořádku.
Doma zůstává Alfa. Azog je zatím u nás, protože jsem minulý týden ve středu paní zrušila rezervaci, takže Azog ještě čeká na svého "Boha"
Tak jakou teď budete mít doma sestavu? Jednu xAPBT, jednu AST a dvě CC? To musí být krásná smečka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.104.16
marcelaamax
napsal(a):
Tak jakou teď budete mít doma sestavu? Jednu xAPBT, jednu AST a dvě CC? To musí být krásná smečka
Ano, přesně tak, ovšem Hella (AST) mě trápí chudinka má alergie. 100% na lepek a asi nějaké pyly a trávy... Osypává se celá a drápe se... čekám až bude mít rok a budu jí dělat testy a v zimě ji asi nechám vykastrovat, ze štěňat teď měla falešku jak blázen a to jí ten stav ještě zhoršilo na výstavy už taky nepůjde, protože je celkem pěkná, silná fena a akorát bych dělala reklamu chovatelce, co se nezachovala vůbec profesionálně a později jsem zjistil že alergie se jí objevila už u prvního vrhu
napsal(a):
Podle me je kvalita srsti obrazem celkové kondice psa.
Neresila bych srst v prvni rade teda - ale celkovou krmnou davku, jeji vyvazenost a rozmanitost - pridat kvalitnejsi maso, dat zdoj minerali a vitaminu -vnitrnosti, ubrat prilohy - a az pak celkovy doplnek stravy, chondra atd.
Biosil by me treba napadnul az jako posledni pridavat.
Proc by kazda fena po stenatech mela byt vylinana na kuzi?
Ano, brezost a porod a pocetne vrhy je urcite obrovska zatez pro fenu - ale pokud je v dobre kondici uz pred porodem - neni duvod ji "neukrmit" po celou tu dobu tak, aby vypadala porad dobre.
Je to hormonálními změnami. Všechny feny,které znám, po odchodu štěňat prostě brutus vylínaly,i když byly v perfektní kondici. To nemá nic společného s ukrmením. Mám jsem fenu,co 5 týdnů po odchodu štěňat vyhrála vrcholové klubové zkoušky, takže byla v maxi kondici, už ani na ní nebylo vidět,že odchovala početný vrh, přesto v té době byla vylínaná tak,že když se namočila,prosvítal jí černý pigment na kůži (je světlá). A ocas byl jak krysí
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.104.16
marcelaamax
napsal(a):
Chudák, to mě mrzí . Je nádherná.
Takže lepek nemůže a až zjistíte třeba ty pyly a trávy tak to se řeší jak? Nějakýma lékama?
Ano lékama, ale snažím se to dělat tak, že pokud jdem mimo zahradu a běhá ve vysoké trávě, tak ji musím doma hned opláchnout vodou a ještě na ni leju odvar z řepíku, celkem to pomáhá a 2x denně jí dávám dvě kapky konopného oleje CBD. Je lepší, ale samozřejmě drbe se víc než ostatní, má záněty v uších a zabarvila se jí bílá srst na břiše do zrzava... Tak bojujeme no, mě se do psa nechcou moc dávat léky, ze začátku měla Xados a byla úplně mimo, dojela jsem na cvičák a normálně mi v půlce placu lehla a odmítala cvičit a to přitom cvičák miluje.

janaa
napsal(a):
Je to hormonálními změnami. Všechny feny,které znám, po odchodu štěňat prostě brutus vylínaly,i když byly v perfektní kondici. To nemá nic společného s ukrmením. Mám jsem fenu,co 5 týdnů po odchodu štěňat vyhrála vrcholové klubové zkoušky, takže byla v maxi kondici, už ani na ní nebylo vidět,že odchovala početný vrh, přesto v té době byla vylínaná tak,že když se namočila,prosvítal jí černý pigment na kůži (je světlá). A ocas byl jak krysí
Všechny feny,které znám, po odchodu štěňat prostě brutus vylínaly,i když byly v perfektní kondici
hormonalni zmeny chapu - a verim, ze to je mozne - ale neznam to.

Krmit můžete třeba zlatem, ale k využití potravy jsou potřeba hormony, rovnováha, to je jasné. No a líná také už kvůli jaru vlastně.
Kůže, srst, ukazuje celkový obraz, to ano. Tak, že pokud tělu něco chybí, první odstaví přísun srsti. Ta není důležitá.
Kdo vychytá krmnou dávku, tomu blahopřeji, není to jednoduché. Ale sám majitel by měl toho psa znát.
Jen malý postřeh - oleje a vnitřnosti, kde je mraky vitaminu A - u některých psů má účinek špatný - línání a mastnota, divná srst celá taková.
Nevím, co krmíte, to fakt musí majitel vidět, co psu sedí a nesedí a co přidat, ubrat.
Mamince ryby, vejce, tuk, ale také sacharidy. Když nebude mít dost příloh, bude brát ze svých zásob a odnesou to svaly a kožich, kožich jako první.
Ta druhá.. eliminační dieta. Možná někde i nabrala, nebo se přemnožilo, nějaká bakterie. Koupat čistou vodou je dobré.
Každopádně to chce posílit imunitu.
A třeba autovakcína.
Spousta těch přehnaných reakcí zmizí, až trochu dospěje - hormony se usadí jakoby.
Ale na co čekat, rozbourá si ten systém nadobro, pak v tom pojedete roky.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.104.16
Včera mi psala paní co chová psy, ale jiné plemeno a že prý je skvělý zařadit do jídelníčku syrové makrely. Sice jsem si ji chtěla ugrilovat, ale protože jsem blázen, pes je přednější jinak dostává různé druhy masa, kuřecí, krůtí, kachní, králíka, vepřové, hovězí, skopové, ryby, když si představíte to celé zvíře, tak ho prakticky sežerou celé místy i s chlupama (dávám hovězí uši s chlupama) takže si myslím že by měli mít jídlo ok a k tomu má ten biotin plus, roboran pro psy, pangamin, kelpu a občas ty oleje, s ní a musím opatrně nebo se mi potentujou.
janaa
napsal(a):
Nie je to tak pri každej fene. My to máme napríklad presne opačne. Na fotke maminka 6t po šteňatách a vyzerá ako medveď. Už sa "teším" na tie tri hodiny trimovania :))
Máme už druhý vrh a je to rovnaké, v prvom 7 v druhom 3 šteňatá. Dokonca aj schudnúť by trocha mohla.. Kŕmim BARF, počas kojenia dávky asi 3 až 4x také ako bežne. Minerálne doplnky žiadne akurát morské riasy, dostáva viac mliečnych produktov - jogurty, tvaroh, kyslá smotana, kozie mlieko, varené vajcia a do žrádla pridávam oleje, ale to aj keď nekojí. Striedam lososový a olivový.
Šteňatá si sama odstavila v 6-7 týždni a tam sa už s krmivom vraciame do normálu aj keď trocha protestuje
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Včera mi psala paní co chová psy, ale jiné plemeno a že prý je skvělý zařadit do jídelníčku syrové makrely. Sice jsem si ji chtěla ugrilovat, ale protože jsem blázen, pes je přednější jinak dostává různé druhy masa, kuřecí, krůtí, kachní, králíka, vepřové, hovězí, skopové, ryby, když si představíte to celé zvíře, tak ho prakticky sežerou celé místy i s chlupama (dávám hovězí uši s chlupama) takže si myslím že by měli mít jídlo ok a k tomu má ten biotin plus, roboran pro psy, pangamin, kelpu a občas ty oleje, s ní a musím opatrně nebo se mi potentujou.
Myslím, že s tým teraz nič nespravíte, tá srsť sa musí proste všetká vymeniť. Jedine to stále vyčesávať to by mohlo proces urýchliť. Mne takto vypĺzla kobyla porodila presne keď začali meniť srsť a tá zimná jej vypadala a nová letná ako keby nestíhala rásť. Vyzerala hrozne, ale po dvoch mesiacoch sa to už začína dávať dokopy.
rennie111
napsal(a):
Nie je to tak pri každej fene. My to máme napríklad presne opačne. Na fotke maminka 6t po šteňatách a vyzerá ako medveď. Už sa "teším" na tie tri hodiny trimovania :))
Máme už druhý vrh a je to rovnaké, v prvom 7 v druhom 3 šteňatá. Dokonca aj schudnúť by trocha mohla.. Kŕmim BARF, počas kojenia dávky asi 3 až 4x také ako bežne. Minerálne doplnky žiadne akurát morské riasy, dostáva viac mliečnych produktov - jogurty, tvaroh, kyslá smotana, kozie mlieko, varené vajcia a do žrádla pridávam oleje, ale to aj keď nekojí. Striedam lososový a olivový.
Šteňatá si sama odstavila v 6-7 týždni a tam sa už s krmivom vraciame do normálu aj keď trocha protestuje
No,a zůstane to tak i dva měsíce po odchodu štěňat? Ano,některé feny si kožich udrží a začnou to "Sypat" o měsíc dva později. Ale jasný, nemám ráda termíny vždycky a nikdy, jen u všech fen,které znám,to tak prostě bylo. Já mám teď štěnda 6 týdnů a fena začíná línat, zatím normálně,protože narozdíl od ostatních ještě běžně jarně nelínala,ale očekávám,že to rozjede ve velkém
janaa
napsal(a):
No,a zůstane to tak i dva měsíce po odchodu štěňat? Ano,některé feny si kožich udrží a začnou to "Sypat" o měsíc dva později. Ale jasný, nemám ráda termíny vždycky a nikdy, jen u všech fen,které znám,to tak prostě bylo. Já mám teď štěnda 6 týdnů a fena začíná línat, zatím normálně,protože narozdíl od ostatních ještě běžně jarně nelínala,ale očekávám,že to rozjede ve velkém
Po prvých to ostalo, po druhých zatiaľ neviem ešte majú len 10 týždňov, ale nevyzerá to že by nie. Jedinú srsť stratila tam kde jej ju tie malé krokodíly vytrhali

rennie111
napsal(a):
Krásná je, moc. Kolik asi váží?
janaa
napsal(a):
přesně tak.....taky jsem se holedbala, že moje fena zůstala po štěndech krásně nasrstěná. Zhruba měsíc po odchodu štěňat pak vypadala, jak oškubaná slepice

Huskyjanina
napsal(a):
přesně tak.....taky jsem se holedbala, že moje fena zůstala po štěndech krásně nasrstěná. Zhruba měsíc po odchodu štěňat pak vypadala, jak oškubaná slepice
"taky jsem se holedbala"
tak tady to ale snad neni o holedbani nejakem?
pisete, ze je to normalni a jini pisi, ze to neznaji.
a ted se i ukazuje, ze k vylinani doslo u vasich fen několik tydnu po odchodu stenat.
tady k tomu doslo o dost drive.
je to teda to same nebo není ?a vazne byste nic neresili?
napsal(a):
"taky jsem se holedbala"
a ted se i ukazuje, ze k vylinani doslo u vasich fen několik tydnu po odchodu stenat.
Mně teda taky feny po štěňatech vždycky vylínaly - většinou to bylo tak nějak kolem odběru, když začaly, a stejně tak druhá čuba, na které jsem nechovala, zhodila všechno po falešce.
Ale co mám zkušenost, tak takové to markantní vylínání je patrné spíš u plemen s podsadou - třeba u dobrmanů jsem tohle neviděla, teda aspoň ne u černých (hnědí mají problémy se srstí často i bez štěňat)

rennie111
napsal(a):
Okolo 70 kg, ale mala by tak 63-65
Hm, to bych asi neudržela každopádně nádherný plemeno.
napsal(a):
"taky jsem se holedbala"
myšleno je to, že je naprosto běžné, že feny po štendech vylínají a některé dost brutálně. Je to nejspíš hormony, protože to samé řeší ženy po porodu. Takže přidat vitamíny a minerály. Za chvilku je vše v normálu, jak u feny, tak ženy.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Mně teda taky feny po štěňatech vždycky vylínaly - většinou to bylo tak nějak kolem odběru, když začaly, a stejně tak druhá čuba, na které jsem nechovala, zhodila všechno po falešce.
Ale co mám zkušenost, tak takové to markantní vylínání je patrné spíš u plemen s podsadou - třeba u dobrmanů jsem tohle neviděla, teda aspoň ne u černých (hnědí mají problémy se srstí často i bez štěňat)
Jojo, takový haskounský fenky jsou jak opelichaný slepice

Huskyjanina
napsal(a):
myšleno je to, že je naprosto běžné, že feny po štendech vylínají a některé dost brutálně. Je to nejspíš hormony, protože to samé řeší ženy po porodu. Takže přidat vitamíny a minerály. Za chvilku je vše v normálu, jak u feny, tak ženy.
že je naprosto běžné, že feny po štendech vylínají a některé dost brutálně
ok, ok - jen za sebe - nemavla bych nad tim rukou a idealne bych něco zmenila uz před tim, nez k tomu linani / zmene srsti dojde...

Zinek, železo, selen, hořčík, vit. B,.. a přestavba hormonů a skladby střevních obyvatel na původní stav. Přechod.
Ovlivňuje to tolik věcí, že nemáte šanci to vychytat. Ani mudr phd csc to neumí.
Špatné by bylo, kdyby fena přestala jíst nebo tak něco, nebo by vypadala takhle moc dlouho.......ale co je to dlouho, no asi znáte své psy.
Cca to je tak - teoreticky se můžete snažit stravou, ale to období, kdy už jsou štěňátka samostatná, nezakážete. V tu dobu se systém přenastavuje nazpět a je to řízeno vyšší mocí, než naší.
napsal(a):
že je naprosto běžné, že feny po štendech vylínají a některé dost brutálně
ok, ok - jen za sebe - nemavla bych nad tim rukou a idealne bych něco zmenila uz před tim, nez k tomu linani / zmene srsti dojde...
Nikdo nad tím rukou nemává. Jak jsem psala přidat vitamíny a minerály.