Tak trochu ma trápi jedna vec. Moje šteniatko GR je podstate chudšie aj menšie oproti jeho súrodencom. Dva týždne hnačkovalo,teraz všetko len dobieha a učíme ho na rôzne potraviny,ale jeho súrodenci sú omnoho gulatejší a aj väčší. Je možné,že sa to dorovná? Šteniatko je s PP a patrilo vo vrhu k tým väčším.
domi.t
napsal(a):
Tak trochu ma trápi jedna vec. Moje šteniatko GR je podstate chudšie aj menšie oproti jeho súrodencom. Dva týždne hnačkovalo,teraz všetko len dobieha a učíme ho na rôzne potraviny,ale jeho súrodenci sú omnoho gulatejší a aj väčší. Je možné,že sa to dorovná? Šteniatko je s PP a patrilo vo vrhu k tým väčším.
Pokud už je v pořádku zdravotně, a bude mít kvalitní výživu, tak to bez problémů dožene.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Měla jsem to stejně, ve 4 měsících vypadala moje fenka jako žížala a chovatelka mi nadávala, že se mám snažit, že štěně má být jako medvídek. Nechtěla vůbec granule, kterými nás v chovce vybavili, ani jiné, které jsem potom koupila, takže jsme přešli na vařenou stravu. Nechtěla ani pamlsky. Taky týden trpěla průjmem, ale spravila to Smecta a probiotika. Navíc nesnášela cestování v autě, ještě dva dny potom jí bylo špatně, takže cestování za výcvikem jsme museli vzdát a začít pozvolna zvykat. Dnes jsou jí 2 roky a 4 měsíce a váží 30 kg, takže to dohnala v pohodě, spíš ji musím víc hlídat, protože psovi kvůli hubenosti přilepšuju, tajně, aby to neviděla :-)
napsal(a):
Měla jsem to stejně, ve 4 měsících vypadala moje fenka jako žížala a chovatelka mi nadávala, že se mám snažit, že štěně má být jako medvídek. Nechtěla vůbec granule, kterými nás v chovce vybavili, ani jiné, které jsem potom koupila, takže jsme přešli na vařenou stravu. Nechtěla ani pamlsky. Taky týden trpěla průjmem, ale spravila to Smecta a probiotika. Navíc nesnášela cestování v autě, ještě dva dny potom jí bylo špatně, takže cestování za výcvikem jsme museli vzdát a začít pozvolna zvykat. Dnes jsou jí 2 roky a 4 měsíce a váží 30 kg, takže to dohnala v pohodě, spíš ji musím víc hlídat, protože psovi kvůli hubenosti přilepšuju, tajně, aby to neviděla :-)
Tak to máme úplne rovnaké :) Chovateľka krmi surovým mäsom,len naše štendo muselo byť na prísnej diéte-len uvarené kuracie, ryža a mrkva, čiže tie dva hnačkovacie týždne mu chýbajú...Len som z toho trošku nešťastná, lebo ostatné šteniatka sú takí gulatí medvedíci a naše je len akési nohaté s malou hlavou
domi.t
napsal(a):
Tak to máme úplne rovnaké :) Chovateľka krmi surovým mäsom,len naše štendo muselo byť na prísnej diéte-len uvarené kuracie, ryža a mrkva, čiže tie dva hnačkovacie týždne mu chýbajú...Len som z toho trošku nešťastná, lebo ostatné šteniatka sú takí gulatí medvedíci a naše je len akési nohaté s malou hlavou
Jak bude pes vypadat v dospělosti je dáno geneticky, takže pokud se vyloženě v době růstu nedopustíte nějakého dietního harakiri, nebo nebude nemocný, tak bude takový, jak mu příroda nadělila - nějakých 14 dní v celkovém vývoji nehraje žádnou roli.

domi.t
napsal(a):
No ona ta rýže s kuřetem jako dieta je trochu diskutabilní. Spousta psů kuře nedává a rýži taky ne. Když byl můj štěně a párkrát měl průjem, tak rýží jsem ho spolehlivě dorazila. U nás jedině brambory, batáty nebo dýně.
napsal(a):
No ona ta rýže s kuřetem jako dieta je trochu diskutabilní. Spousta psů kuře nedává a rýži taky ne. Když byl můj štěně a párkrát měl průjem, tak rýží jsem ho spolehlivě dorazila. U nás jedině brambory, batáty nebo dýně.
S tým súhlasím- u nášho štenda sa ukázalo, že to tiež nebolo najšťastnejšie riešenie. Navyše mu zistili alergiu na kuracinu, takže sme ju ihned vysadili a alergia odznela. A úprimne-ryžu nechcem aspoň mesiac vidieť, čo som sa jej navarila Hlavne že už je krpec ok
lesnížínka
napsal(a):
U nás rýže taky žádná hitparáda, i když ji občas dám. Kuřecí odmítá pes sám od sebe. Jídal syrové krky, či křídla bez kůže, už ani ty nechce
Naše štendo bolo u chovateľky krmené BARFom, ale tú alergiu na kuracinu si podľa veterinára musel odniesť už odtiaľ a u nás sa to už ,,len,, prejavilo. Ale zasa až taká katastrofa nie je,našťastie sú aj iné druhy mäsa, zelenina, ovocie, prílohy či kvalitné granule..treba skúšať, čo psíkovi sadne.
domi.t
napsal(a):
Naše štendo bolo u chovateľky krmené BARFom, ale tú alergiu na kuracinu si podľa veterinára musel odniesť už odtiaľ a u nás sa to už ,,len,, prejavilo. Ale zasa až taká katastrofa nie je,našťastie sú aj iné druhy mäsa, zelenina, ovocie, prílohy či kvalitné granule..treba skúšať, čo psíkovi sadne.
A čím teraz kŕmite chcete ostať na BARFe alebo už na granuliach? S tou kuracinou by som to úplne ešte nezatracovala chvíľu ju nedávajte ale po čase by som po troške skúsila čo to spraví. Veterinári pomaly každý problém zanalizujú ako alergiu na kuracie..
rennie111
napsal(a):
A čím teraz kŕmite chcete ostať na BARFe alebo už na granuliach? S tou kuracinou by som to úplne ešte nezatracovala chvíľu ju nedávajte ale po čase by som po troške skúsila čo to spraví. Veterinári pomaly každý problém zanalizujú ako alergiu na kuracie..
Chceme zostať pri BARFe. Vy ako?
Moravanda
napsal(a):
Jen pro zajimavost k tématu. Moje fenka byla ve vrhu největší, nejmenší fenka pří přebírání byla poloviční. Teď na svodu obě měly stejnou výšku a skoro stejnou váhu, zatímco obě další byly o kousek menší i lehčí.
Ďakujem pekne za reakciu, potešili ste ma! Moja prvá fenka GR bola bez PP a do ideálnej výšky aj výhy jej chýbalo centimetre aj kilá,bola taký drobec(ako dieťa som to neriešila).Preto pri dalšom psíkovi som si povedala,že bude na 100% s PP, nech je to pravý GR-mohutný,chlpatý,proste radosť pozerať.A trošku ma teraz trápi,že naše štendo je síce nohaté,ale oproti ostatným vyzerá podstatne chudšie.Krmenie rozhodne nepodceňujeme,len je príliš živé,neobsedí ani minútu,tak asi všetko vybehá.

,tak asi všetko vybehá
jj.ten pohyb dela hodne.
osobne jsem radsi, kdyz je stene drobnejsi a dorusta pomaleji -prijde mi to "bezpecnejsi" pro jeho zdravi.
ze vsechno stihne dorust a spravne prirust jak ma
janaa
napsal(a):
Jak bylo napsáno, to,jak zvíře vyroste, to je věc genetiky. Pokud se tedy nestane opravdu nějaký velký průser ve výchově a vývinu. Zrovna si tak z vrhu nechávám nejdrobnější fenku, proti ostatním obrům je skřítek, ale jinak po exteriérové stránce dokonalá. však ona to dožene :-)
Taky jsem si nechala nejmenší fenku z vrhu, a teď je to impozantní žirafa na horní hranici výšky 😉
na fotce třetí vlevo
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Taky jsem si nechala nejmenší fenku z vrhu, a teď je to impozantní žirafa na horní hranici výšky 😉
na fotce třetí vlevo
Hele,já si třeba teď i myslím,že zrovna tahle fenka je z překrytí a bude třeba o tři čtyři dny mladší než ostatní. Šla jako poslední po dvou hodinách a měla úplně jinou porodní váhu. Ale je to takový temperament a živel,že zůstat doma prostě musela. A věřím,že za rok bude stejná jako ostatní
janaa
napsal(a):
Hele,já si třeba teď i myslím,že zrovna tahle fenka je z překrytí a bude třeba o tři čtyři dny mladší než ostatní. Šla jako poslední po dvou hodinách a měla úplně jinou porodní váhu. Ale je to takový temperament a živel,že zůstat doma prostě musela. A věřím,že za rok bude stejná jako ostatní
Pokud šla poslední, tak je to naopak nejrychlejší spermie, tzn. že je z vrhu "nejstarší", ale ta moje byla taky poslední (nepřekrývali jsme).
Určitě vám udělá spoustu radosti - tyhle srdcovky bývají nejlepší 😉
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Pokud šla poslední, tak je to naopak nejrychlejší spermie, tzn. že je z vrhu "nejstarší", ale ta moje byla taky poslední (nepřekrývali jsme).
Určitě vám udělá spoustu radosti - tyhle srdcovky bývají nejlepší 😉
No,to si úplně nemyslím. Každopádně já si vždycky beru nebo nechávám srdcovky, a největší magory,takže normál. A hlavně je pro mě vždy primární povaha a temperament (samozřejmě pokud se tedy nebavíme o zásadních vadách,co bych už věděla předem,že vyloučí zvíře z chovu), a toho je tady na rozdávání

Já teda mám zkušenost takovou, že malé hubené štěně zůstane malé a hubené i v dospělosti. Brala jsem si hodně malou drobnou fenu a zůstala tak. Oproti sourozencům vypadá jako, kdyby byla do vrhu nastrčená :-). Naopak, co jsem si brala fenku střední váhy a velikosti, tak té to taky tak zůstalo, mezi sourozenci v dospělosti je tak nějak pořád prostřední ideál :-).
rennie111
napsal(a):
Ja mám psy na BARFe ale šteňatá učím hlavne na granule lebo väčšina majiteľov barfovať nebude. A keď už raz okúsia mäsko tak nad granulami potom už ohŕňajú nos :)
A môžem vedieť akými granulkami krmite šteniatka? Lebo ked som len tak hladala,aké všetky značky a druhy sú,tak som sa v tom úplne stratila
domi.t
napsal(a):
Tohle je normální. Kamarádčin pes zase rostl nerovnoměrně. Rychle mu vyrostlo tělo, ale hlava nestíhala, takže měl malinkou hlavu a velký tělo :D (labrador) teď je úplně v klidu
domi.t
napsal(a):
A môžem vedieť akými granulkami krmite šteniatka? Lebo ked som len tak hladala,aké všetky značky a druhy sú,tak som sa v tom úplne stratila
na milionté opakování stejných dotazů už jen kopíruji staré odpovědi
Určitě chcete pro svého psa to nejlepší, že ? Tak přestaňte řešit % mouček a jinejch srágor a zde máte námět k zamyšlení
citace Saola
pro štěně je nejdůležitější pestrá a kvalitní strava, založená na základních a pokud možno neupravovaných komponentech. Tedy syrové či vařené maso, vnitřnosti, kosti na žvýkání, vejce, tvaroh, syrová či dušená zelenina, ovoce, dobře stravitelné přílohy (těstoviny, rýže, brambory, pohanka apod.). Na granule zapomeňte, pokud žijete v normální civilizované domácnosti, tj. máte k dispozici ledničku a mrazák. Pak žádné granule nepotřebujete, a rozhodně je nepotřebuje ani vaše štěně. Granule jsou jen balast, jen doplněk ke krmné dávce, ale její základ by měl být u psa vždy postaven na mase.
postudujte na
http://manwe.eu menu vpravo
dopátrat se (každý jinak) tomu, že granule ve skutečnosti nestačí pro žádného psa, že si tak odbývat nezaslouží, a už vůbec nejsou lék, ...
krmte maso
https://www.radaveterinare.cz/pes/clanky/barfovani-a-krmeni-psa-je-o-zdravem-selskem-rozumu-rika-veterinar-milan-stourac-94.
Petriarchát
napsal(a):
Tohle je normální. Kamarádčin pes zase rostl nerovnoměrně. Rychle mu vyrostlo tělo, ale hlava nestíhala, takže měl malinkou hlavu a velký tělo :D (labrador) teď je úplně v klidu
Ďakujem za reakciu Takto to má aj naše štendo-má menšiu hlavu a väčšie telo a za pár dní som si všimla,že sa mu hlava akoby roztiahla a telo trošku zaostáva. O týždeň to bude zasa opačne Hlavne,nech je zdravé,ved ono dorastie,stravu rozhodne nezanedbávame

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
na fotce třetí vlevo
...kouzelná štěnda.........foto č. 2.- občas se mi po tomhle strašně zasteskne......

lupus4
napsal(a):
na milionté opakování stejných dotazů už jen kopíruji staré odpovědi
Určitě chcete pro svého psa to nejlepší, že ? Tak přestaňte řešit % mouček a jinejch srágor a zde máte námět k zamyšlení
citace Saola
pro štěně je nejdůležitější pestrá a kvalitní strava, založená na základních a pokud možno neupravovaných komponentech. Tedy syrové či vařené maso, vnitřnosti, kosti na žvýkání, vejce, tvaroh, syrová či dušená zelenina, ovoce, dobře stravitelné přílohy (těstoviny, rýže, brambory, pohanka apod.). Na granule zapomeňte, pokud žijete v normální civilizované domácnosti, tj. máte k dispozici ledničku a mrazák. Pak žádné granule nepotřebujete, a rozhodně je nepotřebuje ani vaše štěně. Granule jsou jen balast, jen doplněk ke krmné dávce, ale její základ by měl být u psa vždy postaven na mase.
postudujte na
http://manwe.eu menu vpravo
dopátrat se (každý jinak) tomu, že granule ve skutečnosti nestačí pro žádného psa, že si tak odbývat nezaslouží, a už vůbec nejsou lék, ...
krmte maso
https://www.radaveterinare.cz/pes/clanky/barfovani-a-krmeni-psa-je-o-zdravem-selskem-rozumu-rika-veterinar-milan-stourac-94.
Radši se zeptám, než něco pokazím :)
Krmím psa kombinovaně, žere 2x denně, ráno má pravidelně žrádlo v barf stylu, večer většinou granule (někdy taky maso). Pomalu ale jistě se nám granule stávají doplňkem, tak se trochu bojím, aby měl pes všeho dost, resp. tak akorát. Kalkulačka pro výpočet krmné dávky mi v tom moc nepomohla, spočítá to sice gramy, ale jaké jsou správné podíly? Dokážete mi poradit, kolik čeho psovi dávat?
Pes váží necelých 13kg, dorostenec ve vývinu, pohyb přiměřeně (možnost blbnutí na zahradě + každodenní procházka 1-2h, o víkendu víc). Granule dávám bezobilné, druh střídám po pytli, momentálně má N&D. Asi 2x týdně dávám tvaroh nebo jogurt s celým vajíčkem včetně skořápky, jinak kombinuju lehce ovařené maso nebo syrové kuřecí skelety + spařená zelenina + ovesné vločky nebo rýže.
Konkrétní otázky:
1) Kolik masa na porci (1/2 denní dávky)? Kolik přílohy?
2) Kolik jogurtu či tvarohu na porci? Je k tomu potřeba přidat nějaké sacharidy?
3) Potřebuje pes ještě nějaké doplňky? Přidávám pivovarské kvasnice a kloubní výživu.

napsal(a):
Radši se zeptám, než něco pokazím :)
Krmím psa kombinovaně, žere 2x denně, ráno má pravidelně žrádlo v barf stylu, večer většinou granule (někdy taky maso). Pomalu ale jistě se nám granule stávají doplňkem, tak se trochu bojím, aby měl pes všeho dost, resp. tak akorát. Kalkulačka pro výpočet krmné dávky mi v tom moc nepomohla, spočítá to sice gramy, ale jaké jsou správné podíly? Dokážete mi poradit, kolik čeho psovi dávat?
Pes váží necelých 13kg, dorostenec ve vývinu, pohyb přiměřeně (možnost blbnutí na zahradě + každodenní procházka 1-2h, o víkendu víc). Granule dávám bezobilné, druh střídám po pytli, momentálně má N&D. Asi 2x týdně dávám tvaroh nebo jogurt s celým vajíčkem včetně skořápky, jinak kombinuju lehce ovařené maso nebo syrové kuřecí skelety + spařená zelenina + ovesné vločky nebo rýže.
Konkrétní otázky:
1) Kolik masa na porci (1/2 denní dávky)? Kolik přílohy?
2) Kolik jogurtu či tvarohu na porci? Je k tomu potřeba přidat nějaké sacharidy?
3) Potřebuje pes ještě nějaké doplňky? Přidávám pivovarské kvasnice a kloubní výživu.
Základ je "maso" vs. kosti. Cca 30 procent kostí, zbytek svalovina s vnitřnostmi (prodávají se třeba hovězí ořezy s droby). Ideální je př. celá drůbež nebo králík, komplet se vším, standard v prodeji sekané. Ale jde to velmi dobře spočítat od oka, milion kombinací. Do misky maso, hned po večeři za něco kachní běhák na schroustání... Doma zpracujete celou kachnu, "odpad" dáte do placu a doladíte. Cokoliv, při vaření nic nevyhodíte a při nákupu masných produktů maximáně vcelku většinou ušetříte. Teoreticky stačí jen tohle, když k tomu pro jistotu přidáte barfácký Roboran. Já přisypávám ještě extrudované lněné semínko - srst, bezva vláknina... pravidelně trochu ostrostřepce apod.. Ze zeleniny v pohodě ledový salát, okurky, meloun pomalu na kila. Hodně vody, nic to nerozhodí. Na podzim a v zimě řepa a jablka, hodně céčka. Ředkvičky, kedlubna, mrkev přiměřeně pořád. Přílohy nedávám, maminka mi ho někdy při hlídání vyžírá, tak aby z něj nebyl špek. Ale když už, tak hlavně brambory, dýni, občas batáty. Jinak dostane všechno, co může, protože solím až ve finále vaření. Tj, má ten svůj živočišný základ a pak se dělím. Kdo rád vaří, musí ho bavit i barf. Tam se dá čarovat do alelujá.