Marvinneregistrovaný

XXX.XXX.107.19
dobrý den moc vás prosím o radu soused si chce koupit psa oba máme velkou zahradu u domu já mám se sousedem společný tak 100m plotu nově mám nasazený živý plot z habru protože mi to vyhovuje, nechci pletivo aspoň prozatím né než vyroste ten habr ....problém je takový že soused se rozhodl že si koupí psa a v návaznosti na to mě chce nutit abych mu postavil plot který zabrání jeho psu chodit ke mě ..... ať už plaňkový nebo pletivový ....to je mu vicemeně jedno jde o to že plot mezi námi stavěl muj praděda tudíš bych ten plot měl zpravovat já ale já nechci pletiuvo ani plaňky a jeho pes je mi koneckonců uplně u zádě ....může mě nutit abych já stavěl, pro psa neprůchodný, plot ? díky za radu sorry za offtopic
Uživatel s deaktivovaným účtem

Je to jeho problém. Pokud potřebuje plot, aby mu neprchal pes, tak si ho musí postavit sám.

Jak už bylo řečeno, je věcí majitele zvířete zamezit jeho vnikání na sousední pozemky. Žádná páka na vás není, ať je plot čí je.
Marvinneregistrovaný

XXX.XXX.107.19
ok díky za rady
Marvinneregistrovaný
napsal(a):
ok díky za rady
Mám barák v širém poli Prostě políčka všude kolem. Kurňa, že mne nenapadlo přinutit souseda, aby si to pole oplotil, mohla jsem ušetřit půl melounu To samozřejmě není narážka na vás, vím, že na vesnicích je běžná praxe, že každý oplocuje teď nevím, svou pravou stranu? Ale prostě je to tak, že kdo chce plot, ať si ho i postaví
To platilo dřív, že každý dělal plot po jedné straně či jak. Dnes je to tak, že kdo potřebuje, plot postaví. A dále majitel zvířete je povinen si ho zabezpečit tak, aby neutíkalo na cizí pozemek. Např. my máme 2 pastevce, tudíž řešíme ploty kolem dokola našeho pozemku bez ohledu, kdo kdysi tento či onen plot stavěl. Prostě naše dámy se nesmí dostat z našeho pozemku a to je naše starost, ne sousedů.

lesnížínka
napsal(a):
Mám barák v širém poli Prostě políčka všude kolem. Kurňa, že mne nenapadlo přinutit souseda, aby si to pole oplotil, mohla jsem ušetřit půl melounu To samozřejmě není narážka na vás, vím, že na vesnicích je běžná praxe, že každý oplocuje teď nevím, svou pravou stranu? Ale prostě je to tak, že kdo chce plot, ať si ho i postaví
No běžná praxe...je to o slušnosti a o domluvě, která se dnes moc nenosí. Mezi naší a sousedovou zahradou byl sousedův plot. Jakmile soused zjistil, že na zahradě budou psi, tak nelenil a plot rozebral. Narychlo jsme hned postavili náš plot, ale nestihlo se to
povolit na st. úřadě, s projektem a schvalováním to prostě trvá a tady na úřadě zvlášť. Takže vznikla nepovolená stavba, kterou soused samozřejmě ihned ohlásil a byla nám vyměřená pokuta. Po odvolání jsme ji nakonec neplatili, ale stejně, když je někdo svině, tak nic nenaděláte.
TyVed
napsal(a):
Se sousedovi nedivte, že to chce po Vás. Asi se podíval, kolik to stojí, pokud to neumí udělat sám. A ono vlastně i kdyby to uměl, tak ten materiál sám o sobě stojí dost, když je to 100 metrů.
Tak mně to tedy přijde hodně mimo. Soused chce psa, soused si ho zabezpečí.

conie
napsal(a):
Tak mně to tedy přijde hodně mimo. Soused chce psa, soused si ho zabezpečí.
Hádám, že to byla od TyVed ironie

Vychcanec to prostě zkusí, kdyby to vyšlo, ušetří spoustu peněz