Australský ovčák X border kolie

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.5.2019 15:01
Mydogindie

XXX.XXX.38.39

Dobrý den chci se zeptat jaké plemeno by se ke mně více hodilo. Uvažuji o koupi fenky australaka nebo borderky. Máme doma 7 letou fenku rasy west highland white teriér a na psa mám času dost (min.5hod denně). Chodím stále na ZŠ. Poraďte tedy, které plemeno by bylo lepší. Diky

22.5.2019 15:15
GAELLE

XXX.XXX.55.67

co na to rodiče? proč další pes? jak se věnuješ tomu současnému? A "uvažuji o koupi" - ty nebo rodiče?co bude po zš? Nějak nechápu ...................

22.5.2019 15:35
Mydogindie

XXX.XXX.38.39

Tak pardon že jsem se spletla a že místo uvažuji tam mělo být uvažujeme. Současné fence se plně věnuji. Přišla jsem si pro radu, ne pro to, aby jste mi tady říkali, co všechno musím udělat a říkat mi, že jsem něco napsala špatně.

22.5.2019 16:02
lupus4

XXX.XXX.205.61

Mydogindie napsal(a):
Tak pardon že jsem se spletla a že místo uvažuji tam mělo být uvažujeme. Současné fence se plně věnuji. Přišla jsem si pro radu, ne pro to, aby jste mi tady říkali, co všechno musím udělat a říkat mi, že jsem něco napsala špatně.

typisch (typical, typico, typique) "frocek"

22.5.2019 16:28
Mydogindie

XXX.XXX.38.39

Tak pardon, že jsem se na něco zeptala😡

22.5.2019 16:45
conie

XXX.XXX.206.202

V první řadě by se měli vážně na výběru podílet rodiče, protože oni budou platit náklady a jim může pes zůstat na krku, když se vydáš někam dá studovat s bydlením na intru. Za druhé - s internetem umíš, tak hledej informace o plemenech, nastuduj si, co potřebují, vyhledej si CHS, prohlédni si jejich stránky, případně po dohodě s rodiči některou navštiv. A uvidíš, že si vybereš podle svého. A když píšeš na diskuze, počítej s tím, že tam lidé diskutují a ne že bezhlavě schvalují vše, co kdo napíše.

22.5.2019 17:00
jezicek

XXX.XXX.94.7

Replika "az pak treba pujdes na internat", 3... 2... 1...

22.5.2019 17:00
jezicek

XXX.XXX.94.7

Tyvago, nez jsem dojedla a refreshnul stranku, tak je to tady.

22.5.2019 17:05
Mydogindie

XXX.XXX.38.39

Konečně někdo, kdo je aspoň normální, všechno jsem zařídila a radši už se ptát nebudu, protože vidím, jací tady lidi jsou. 😡

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.5.2019 17:08

Nebo na vysokou, to jsou jen čtyři roky navíc.

Ono pro děcko vybírají prostě psa rodiče s tím, že jim ten pes může a často zůstává na krku.

Ani tam nemusí být internát, stačí, když se slečna zamiluje a už "nebude čas".

22.5.2019 17:10

Mydogindie napsal(a):
Konečně někdo, kdo je aspoň normální, všechno jsem zařídila a radši už se ptát nebudu, protože vidím, jací tady lidi jsou. 😡

No jo no. Ono statisticky jsou holčičky na druhým stupni ZŠ taky "takové".

A takových, co chtějí strašně pejska, nejlépe borderku, protože je cool a ony s ní budou sportovat několik hodin denně, těch jen na faunu chodí několik do měsíce

22.5.2019 17:24
Mydogindie

XXX.XXX.38.39

Ještě jednou se omlouvám, ale až teď jsem zjistila chybu chodím na VŠ ne na ZŠ. A myslela jsem to v dobrém, předpokládala jsem že jsou tu lidi, kteří by poradili a ne, aby jste tady začali říkat nějaké pomluvy atd. Jsou tu i lidi, kteří to taky mysleli dobře.

22.5.2019 17:35
Vanee

XXX.XXX.121.208

Sú to celkom podobné plemená, ale v rámci každého plemena je taká variabilita naprieč jedincami, že sa to nedá generalizovať. V rámci borderiek je ten rozdiel asi najmarkantnejší, lebo sa chov delí na viac línií. Medzi nimi sa dá nájsť hyperaktívne pretáčavé strely, tvrdé psy na pasenie, prehnane kľudné psy z chovu, kde sa na pracovné predpoklady kašľalo... U australákov sú tie rozdiely menšie, väčšina psov je z výstavných línií, ale existuje aj zopár pracovných CHS a ich odchovanci sú vzhľadovo aj povahovo iní.

Exteriérovo, AUO je väčší a mohutnejší. Povahovo, väčšina AUO je dosť tvrdších ako borderky. Často strážia, sú nedôverčiví voči cudzím. Príde mi, že je to viac "pes", nedočkáte sa uňho napr. otravného hypnotizovania pohľadom, ale zase to nerobia ani všetky borderky.

22.5.2019 17:52
Mydogindie

XXX.XXX.38.39

Děkuju moc❤️

22.5.2019 18:10
LájošM

XXX.XXX.14.251

Chceš poradit, který pes se k tobě víc hodí, ale mimo to, že jsi mladá a máš doma psa, o tobě nic nevíme. Podle čeho máme radit? Neznáme tě, nevíme jakému sportu se chceš věnovat, když si vybíráš mezi sportovními plemeny. Nevíme, jak jsi ochotná podřídit svůj další život psovi. Ani jaký obor studuješ, tedy jaké bude tvoje další uplatnění v práci.
Je to celé na hlavu.

22.5.2019 20:06

Mydogindie napsal(a):
Děkuju moc❤️

Ptáš se, tedy odpovídám : ani jedno !

Přidejte reakci

Přidat smajlík