Uživatel s deaktivovaným účtem

Jak odčervujete chovné feny a jak to snášejí?
Před krytím, v průběhu březosti -jak/čím po porodu?
Potřebovala bych nějaké praktické zkušenosti - fena mi ted velmi špatně reagovala na odčervení po porodu - tak jestli s tím jde něco udělat.

Je úplně zbytečný odčervovat chovné feny během březosti. Ono totiž taková březí fena pravděpodobně vůbec žádné červy ve střevě nemá. A na zapoudřené škrkavčí larvy se odčervovadlem stejně nedostanete. Ony se probudí na konci březosti a jedou rovnou přes placentu do štěňat! Nedělají si pauzu ve střevě. Pokud nechcete do feny několik týdnů na konci březosti a začátku laktace valit každý den panacur, tak budou štěňata začervená.
A po porodu se začerví olizováním štěňat, takže proto se odčervuje fena společně se štěňaty, jinak to nejde.

Někdo prave odcervuje pred krytim. Neudelala jsem to.
Az v tech cca 14 dnech po porodu - a fene bylo strasne zle.
Jindy na odcerveni nereaguje.
Kdyz se stenata odcervovala podruhe -fena uz nedostala a stejne ji bylo blbe jen z toho, co sezrala po stenatech.
Tak ted premyslim, co s ni dal. Vidim to na pipetu.
A podruhé jste odčervovala stejným přípravkem nebo něčím jiným? Někdy to je jen o konkrétním typu, na nic jiného takovou reakci mít nemusí. Někdy se to stává i u štěňat, některým může být po jednom přípravku zle a po ničem jiném ne. V březosti bych vůbec neodčervovala, tam se snažím dávat chemie,co nejmíň. Já teď štěnda odčervovala Drontal Juniorem, fenu Drontalem,ale samozřejmě,co sedne jedné feně,nemusí druhé. Mimo to odčervení jí blbě nebylo? Někdy je fenám blbě i v souvislosti s tím,jak se zvyšuje odpad po štěňatech a ony to uklízí

Mimo to odčervení jí blbě nebylo?
2x ji zaclo byt blbe - vždycky den, dva po odcerveni. po tom prvním odcerveni skončila na veterine, druhé uz se zvladlo doma.
Stenata dostala pastu stejnou 2x. banminth. Fena něco jiného a jen jednou -podruhe nedostala nic a reagovala na tu steneci pastu.
Ale to uz mohla mit rozhazene zazivani po te první davce a stacilo ji jen malo, aby ji bylo zle znova.
stenata ted dostanou po treti -fena uz to po nich nezere -tak snad...
trosku jste me uklidnili, ze se opravdu bezne nedava nic jinak.
nedostala nic ani před krytim, ani během brezosti a trosku ve me hlodalo, ze kdybych dala, nemusela takhle blbe reagovat.
napsal(a):
Mimo to odčervení jí blbě nebylo?
2x ji zaclo byt blbe - vždycky den, dva po odcerveni. po tom prvním odcerveni skončila na veterine, druhé uz se zvladlo doma.
Stenata dostala pastu stejnou 2x. banminth. Fena něco jiného a jen jednou -podruhe nedostala nic a reagovala na tu steneci pastu.
Ale to uz mohla mit rozhazene zazivani po te první davce a stacilo ji jen malo, aby ji bylo zle znova.
stenata ted dostanou po treti -fena uz to po nich nezere -tak snad...
trosku jste me uklidnili, ze se opravdu bezne nedava nic jinak.
nedostala nic ani před krytim, ani během brezosti a trosku ve me hlodalo, ze kdybych dala, nemusela takhle blbe reagovat.
No, já už bych po té první reakci dala štěndům podruhé něco jiného. Ale jestli už teď neuklízí,tak by to už mohlo být v pohodě. Jestli ale budete na feně znova chovat,tak bych pro štěnda pořídila něco jiného, je možné,že zrovna ten Banminth jí z nějakýho důvodu vadí. Uvidíte, až budete v průběhu roku normálně odčervovat. Ale někdy prostě feny při odchovu reagují jinak, přeci jen je to obr zátěž pro organismus a může stačit málo

"už bych po té první reakci dala štěndům podruhé něco jiného"
tak ono az po te druhé reakci nam to doslo, ze je to asi po odcerveni.
poprvé jsme hadali na nejakou virózu.
Ona ma jinak zaludek jako kachna - za cele roky si horko-tezko vzpomenu, ze mela mozna 2x prujem ? jinak nikdy nic - ani u prvních stenat.
a pak si to takhle odnesla , chudera...
Ptam se pro priste, abych vedela - i když na tehle uz se chovat nebude - ma splneno .
napsal(a):
"už bych po té první reakci dala štěndům podruhé něco jiného"
tak ono az po te druhé reakci nam to doslo, ze je to asi po odcerveni.
poprvé jsme hadali na nejakou virózu.
Ona ma jinak zaludek jako kachna - za cele roky si horko-tezko vzpomenu, ze mela mozna 2x prujem ? jinak nikdy nic - ani u prvních stenat.
a pak si to takhle odnesla , chudera...
Ptam se pro priste, abych vedela - i když na tehle uz se chovat nebude - ma splneno .
Jo jasný,člověka to nenapadne. Mě teď fena blila jeden den asi týden po porodu, asi se musela přenastavit na ty "dobroty" od prcků a očekávala jsem,že začne znova,protože ještě v pěti týdnech uklízela, když jsem to nestihla já, ale naštěstí nic. To se mi stalo u minulého vrhu,asi v měsíci se feně začalo dělat blbě z těch mraků hoven, naštěstí pak rychle taky přestala U téhle ještě teď, a to je prckům 6,5 týdne, musím přesvědčovat, že to fakt jako uklidím,blee

Tohle je taky prasatko, co by porad uklízelo obcas mam pocit, ze je to pro ni dulezitejsi nez sami prckove :-D
A jinak ani pres vsechny tyhle peripetie -nevylinala az na kuzi
napsal(a):
Tohle je taky prasatko, co by porad uklízelo obcas mam pocit, ze je to pro ni dulezitejsi nez sami prckove :-D
A jinak ani pres vsechny tyhle peripetie -nevylinala az na kuzi
Haha, já taky vždycky říkám, že ty naše feny chcou štěňata jenom proto, že je to jediná doba, kdy můžou legálně žrát ho...💩 .
Já odčervím vždycky před krytím, a pak ve dvou týdnech se štěňatama. V době březosti nikdy - spousta přípravků má i březost jako kontraindikaci.

Já odčervím vždycky před krytím
jj. tohle mi prave vetka taky rikala.