Dítě v golfáku a psi na volno kolem

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.5.2019 21:47

Kamaradka vozi na vzduch rocni decko v golfaku. Golfak nejde otacet. Synek je vzdy v predu.
Posledni dobou ji vetsi psi na volno lezou az do kocarku.
Psy nikdy nemela, ma z nich respekt.

Prosim o rady - krom toho co napadlo mne: Necumet na psa, jet si dal, kocarem rozrazet okoli. Pokud se pes chova neomalane uz z dalky k jinym volat na majitele at si psa zavola. Pri nejhorsim otocit kocar a jit zpet, nez pes prejde...

Resil nekdo? Co fungovalo?

Diky za rady

25.5.2019 21:59
TyVed

XXX.XXX.121.68

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Kamaradka vozi na vzduch rocni decko v golfaku. Golfak nejde otacet. Synek je vzdy v predu.

Prosim o rady - krom toho co napadlo mne: Necumet na psa, jet si dal, kocarem rozrazet okoli. Pokud se pes chova neomalane uz z dalky k jinym volat na majitele at si psa zavola. Pri nejhorsim otocit kocar a jit zpet, nez pes prejde...

Diky za rady

Já tedy nevím, ale máme přesně toho psa, který by si to šel prohlídnout a na prcka se podívat. A myslím, že nějaká paní, která by se ho snažila jakkoliv odehnat by prostě nefungovala. To je prostě o kontrole psa majitelem.

25.5.2019 22:00
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Nejsem matka, natož přecitlivělá matka a sama svého psa k takovým dětem klidně pustím, ale samozřejmě po domluvě s rodičem. Ale když si představím, že takové děcko má hlavu psu u huby, tak je tohle opravdu dost nebezpečná situace, protože ne každý pes je psí chůva, jako ten můj. Jen taková úvaha mimo, protože ať přemýšlím, jak přemýšlím, nic kloudného mne nenapadá: proč je ten kočár tak blbě udělaný, že děcko je tak hrozně nízko, málem sedí na zemi? Pominu-li nebezpečné psy, ani to dýchání prachu u země, není bůhví co

25.5.2019 22:06

lesnížínka napsal(a):
Nejsem matka, natož přecitlivělá matka a sama svého psa k takovým dětem klidně pustím, ale samozřejmě po domluvě s rodičem. Ale když si představím, že takové děcko má hlavu psu u huby, tak je tohle opravdu dost nebezpečná situace, protože ne každý pes je psí chůva, jako ten můj. Jen taková úvaha mimo, protože ať přemýšlím, jak přemýšlím, nic kloudného mne nenapadá: proč je ten kočár tak blbě udělaný, že děcko je tak hrozně nízko, málem sedí na zemi? Pominu-li nebezpečné psy, ani to dýchání prachu u země, není bůhví co

Golfky jsou prostě nízké, jsou pro větší dítě, nastupuje, vystupuje, jak je potřeba.
Jediné řešení je snad nakopat majitele.
Cizí pes nemá u golfek co dělat.
A určitě bych kočárem do psa nenajížděla, ožene se po kočárku a trefí dítě do hlavy.

25.5.2019 22:20
Markéta80

XXX.XXX.176.4

kde to žijete? Já s tím problém nikdy neměla. Občas nějaký pes na volno běžel ale ne do kočáru ale naše mladší bez vodítka by se asi šla kouknout. jak vidí kočár tak táhne. Ted měla zážitek- v golfkách dvojčata

25.5.2019 22:31
TyVed

XXX.XXX.121.68

Golfky jsou prostě nízké, jsou pro větší dítě, nastupuje, vystupuje, jak je potřeba.
Jediné řešení je snad nakopat majitele.
Cizí pes nemá u golfek co dělat.
A určitě bych kočárem do psa nenajížděla, ožene se po kočárku a trefí dítě do hlavy.

myslím, že to s tím najížděním je dobrá poznámka. To bych taky nedělal. Ale obecně prostě pes u takhle malého dítěte určitě nemá co dělat, ve chvíli kdy si uvědomíte problém už bude pozdě, děcko je hrozně zranitelné a u psa stačí jeden špatný pohyb. Minimálně by tam měla být nějaká bariéra, jako síť nebo něco takového.

25.5.2019 22:34

teda moje děti taky jezdily v golfkách a žádný problém....jednou se na nás přišel podívat vlkodav a dcera...nevím kolik jí bylo předpokládám kolem dvou let mi povídá "a mami, jaktože má ten pejsek tak velkou hlavu??"...no jako v té pohádce o Karkulce, i když vyrůstala s ovčandou a afgánem, tak takhle velkého psa ještě neviděla. Možná je to tím, že jsem pejskař a jsem asi schopná odhadnout, jestli blížící se pes představuje nebezpečí...psí zvědavci byli ve všech případech přátelští psi evidentně s velmi kladným vztahem k dětem, takže jsem většinou dřepla vedle kočárku a říkala "no hele, přišel se na nás podívat pejsek...no ten je hodný..." a přestože jsem defakto odpůrcem hlazení cizích psů, tak pokud byl ze strany psa o pohlazení zájem, tak jsme pejskovi udělali "malá"....někteří psi to přišli omrknout, ale drželi se v uctivé vzdálenosti....nikdy se mi nestalo, že bych měla pocit, že je dítě v ohrožení....pokud by se mi chování psa nezdálo, tak bych si asi stoupla mezi kočárek a psa a začala s ním komunikovat......abych měla prostor držet psa od kočáru dál.

25.5.2019 22:42

Cizí pes nemá u kočárku bez povolení co dělat. Howgh.

Vlastně jsem ještě nedomluvila. Jakýkoliv pes navolno nemá co dělat kdekoliv, kde si to někdo nepřeje, má mít stopro přivolání. Tuhle jsem potkala turisty s malou dcerou s fobií ze psů. Vrhnul se k ní JRT, přivolání nula, holka dostala záchvat, JRT začal řvát a bylo z toho dost velké haló. Jinak ta fobie ze psů je překvapivě častá a neohleduplnost některých majitelů psů zarážející.

25.5.2019 22:44

TyVed napsal(a):
myslím, že to s tím najížděním je dobrá poznámka. To bych taky nedělal. Ale obecně prostě pes u takhle malého dítěte určitě nemá co dělat, ve chvíli kdy si uvědomíte problém už bude pozdě, děcko je hrozně zranitelné a u psa stačí jeden špatný pohyb. Minimálně by tam měla být nějaká bariéra, jako síť nebo něco takového.

"Najizdeni" - to znamena co?

Ze si jdu s kocarem po chodniku a pokud proti mne bezi pes na volno tak mu jen neuhnu, nezastavim se a jdu si dal?
Nebo co? Nechapu.

25.5.2019 22:58
TyVed

XXX.XXX.121.68

"Najizdeni" - to znamena co?

Ze si jdu s kocarem po chodniku a pokud proti mne bezi pes na volno tak mu jen neuhnu, nezastavim se a jdu si dal?
Nebo co? Nechapu.

No nezastavím, neuhnu. Já chápu, že je to není běžný příklad, ale kdyby se Vám postavil do cesty náš chlupáč, tak vám garantuju, že zastavíte, jelikož chlapec neuhne. A bude mu to připadat jako veliká legrace, že může někomu zvednout mandle. Aniž by chtěl někomu ublížit, tak když se rozhodne, že si Vás prohlídne a to malé stvoření na divné židli, které máte před sebou, tak si moc nedovedu představit, jak se tomu vyhnete.

Jinak původně jste napsala, že kočárkem před sebou rozrážím okolí, tak já to pochopil asi špatně.

25.5.2019 23:12

Nejde o mne :). Ja se psu jen dle jejich vzhledu nebojim.

Ale mate recht, ze pokud by "to" slo samo proti kamaradce. Neco jako Vas pes z profilovky - tak by se asi po....
Ale pak by bylo asi otazkou, proc se takovy pes potuluje sam ulici bez vodaku a bez pana...?

No a co ma teda delat?

Zarazi se. Cumi. Neveri svym ocim...

Mozna proto, se mne ptala co delat.
A ja nevim. Dite v golfaku nemam.

Co bych delala, ja vim celkem presne. Parkrat uz se zadarilo....

25.5.2019 23:37
Fatia

XXX.XXX.64.240

můj pes takhle podobnému prckovi odebral rohlík. dítě mávalo ručičkou, kde drželo půl rohlíku, my jen procházeli kolem a on v rámci manévru předjíždění prostě odebral rohlík a pokračoval dál. já se na místě propadala hanbou, omlouvala se mamince, nabízela odškodné ve výši 2 rohlíků... maminka to nakonec brala sportovně, i když se asi lekla... uznala , že pes jen nežně odebral, dítěte se nedotkl, nic se tedy nestalo

25.5.2019 23:51
TyVed

XXX.XXX.121.68

Fatia napsal(a):
můj pes takhle podobnému prckovi odebral rohlík. dítě mávalo ručičkou, kde drželo půl rohlíku, my jen procházeli kolem a on v rámci manévru předjíždění prostě odebral rohlík a pokračoval dál. já se na místě propadala hanbou, omlouvala se mamince, nabízela odškodné ve výši 2 rohlíků... maminka to nakonec brala sportovně, i když se asi lekla... uznala , že pes jen nežně odebral, dítěte se nedotkl, nic se tedy nestalo

odškodné ve výši dvou rohlíků

25.5.2019 23:57

Ja mam sveho magora psa za vychovaneho aspon "spolecensky".
"Tahat" bude asi do smrti, ale krast jidlo z ruky - navic cizimu decku?

To nechapu asi stejne, jako nechat ho lozit do cizich kocarku za deckama...
Nekde je preci hranice. Proc jit pres ni?

26.5.2019 00:23

Fatia napsal(a):

Když jsem u svého psa odbourávala strach z malých dětí (jako štěně si odskákal pár nečekaných útoků mrňat od free matek), tak jsem s pomocí kamarádek a ochotných maminek na procházkách používala pamlsky. Pak se snažil okrádat prcky na potkání, ne vždy se to podařilo ohlídat. Dítě už nebylo primárně agresor, ale zdroj.

Taky jsem se omlouvala do morku kostí, prostě jsem tu flexinu párkrát nedokázala zaaretovat včas. Naštěstí se žádné dítě nikdy ani nerozplakalo.

26.5.2019 07:23
sisi58

XXX.XXX.191.1

lesnížínka napsal(a):

Navíc, když to přeženu, můžete vozit omdlelé dítě klidně hodinku po venku s tím, že spí, když na něj pořádně nevidíte.

26.5.2019 07:31
sisi58

XXX.XXX.191.1

Diky za rady

Dělají se i golfáče, co je dítě otočené k matce.
https://deti.bazos.cz/inzerat/105030259/kocarek-Quinny-Zapp-Xtra-polohovatelny--golfky-v-jednom.php
I když, vozit dítě v golfáčí, mimo nezbytně nutnou dobu, je špatné. Většina nemá pružení, takže dítě cítí každý hrbol a jeho, ještě ne dost pevná páteř, trpí.

26.5.2019 07:41
sisi58

XXX.XXX.191.1

TyVed napsal(a):

"Golfové hole" jsou určeny na to, abyste převezl dítě jen od někud někam.Na nezbytně nutnou dobu.Třeba v ranní špičce, kdy s normálním kočárem hodně zavazíte. Nejsou určeny na vožení dítěte do parku. Je to jen skořápka na viklavých kolečkách. Je to nízké,nepohodlné, nezdravé,hrkavé. Jen nerozumná matka vozí dítě v golfáčích déle. Na to jsou kvalitní kočárky, i s atestem, že vám dítě nezmrzačí.

26.5.2019 07:43
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Mám nežravky, takže krást dětem jídlo by je ani nenapadlo, ale když si představím žryvého labradůru, tak nevim, nevim Navíc ti, co znám, jsou schopní sežrat děcku rohlík i s rukou

26.5.2019 07:50
rapotacka11

XXX.XXX.79.124

Taky jsem se omlouvala do morku kostí, prostě
jsem tu flexinu párkrát nedokázala zaaretovat včas.

Byly jsme na vycházce v lesoparku, sestra mi vedla psa (chtěla to).
V parku lítají běžci, jezdí malé děti i cyklisti.
Tekly mi nervy. Psa nechala jít zleva do prava, od stromu ke stromu
na délku "špagátu".
S tou flexinou se musí prostě pracovat a to stále.

26.5.2019 07:51
sisi58

XXX.XXX.191.1

Cizí pes nemá u kočárku bez povolení co dělat. Howgh.

Vlastně jsem ještě nedomluvila. Jakýkoliv pes navolno nemá co dělat kdekoliv, kde si to někdo nepřeje, má mít stopro přivolání. Tuhle jsem potkala turisty s malou dcerou s fobií ze psů. Vrhnul se k ní JRT, přivolání nula, holka dostala záchvat, JRT začal řvát a bylo z toho dost velké haló. Jinak ta fobie ze psů je překvapivě častá a neohleduplnost některých majitelů psů zarážející.

Fobii ze psů vyvolávají u dětí rodiče. Asi tedy spíš matky. Pes může být: "nebezpečný, kousat, plný blech, nemocný,špinavý" a ví Bůh co ještě. Alespoň podle některých maminek.

26.5.2019 09:05

sisi58 napsal(a):
Fobii ze psů vyvolávají u dětí rodiče. Asi tedy spíš matky. Pes může být: "nebezpečný, kousat, plný blech, nemocný,špinavý" a ví Bůh co ještě. Alespoň podle některých maminek.

No to ano, ale potkala jsem i pár dospělých. A tím nemyslím duchy v černém, co si přijeli prohlédnout Prahu. Tam je mi to fuk, psa u nohy striktně nedržím.

26.5.2019 09:26
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Taky mám fenu, která jakmile vidí kočár tak se celá rozzáří a strašně by chtěla jít toho prcka přivítat, to samé větší děti, které už chodí. Takže ve městě, v parku atd. na vodítku nebo na šňůře. A setkávám se hodně často s nepříjemnými pohledy, někdy i řečmi a vyhýbáním se nám obloukem už jen proto, že fena o dítě projevuje zájem - i když teda ona se celá vrtí a je na ní prostě vidět, že ve zlém k tomu dítěti fakt jít nechce.

A myslím si, že přesně takhle nějak vznikají možná i ty fobie - dítěti je od mala "vtloukáno", že psi se obchází obloukem, nebo něco ve smyslu: "podívej zase pes, pojď radši trochu na stranu a opatrně.... nebo někdy i to : "tohle je ten zlý pejsek, radši si ho ani nevšímej"... jo a pak taky dost často "vyhrožování" psem - "jestli nepřestaneš řvát, tak přijde tamhle ten pejsek a pokouše tě" - i s tím se setkávám

Jo občas potkám i matky s dětmi, kteří mají psi rádi a klidně nechají dítě fenu pohladit, sami si ji pomazlí, ale je jich podstatně méně než těch, co se bojí.. Ale tak u nás je to asi dáno i plemenem.

26.5.2019 09:28

vstoupit mezi psa a kočárek

26.5.2019 09:31

tak ono jsou to dvě oddělené věci, myslím si.

fobické matky vychovávající fobické děti "ježišmarjá, támhle jde pes, pepíčku pojď rychle za ruku a schovat" když jsme 50 m daleko a pes je naprosto ignoruje, to je případ pro psychiatra, stejně jako náplava teď u nás ve vsi, co onehda měla důvod (mrholilo, bylo fakt hnusně) otevřít si na mě dveře aby mi oznámila, že kdyby byla s dětmi venku tak ten můj pes by mohl její haranty povalit a pak na mě podá žalobu, no to jsem jí řekla, ať to v tom případě udělá, ale že s dětmi zrovna venku není a i kdyby byla, tak od toho, aby pes nepovalil, jsem tam přece já, tak ať se nestará

a takový kdyby pes dejchnul do kočáru tak se asi posere a to doslova

ale dejchat do kočáru by teda pes lidem neměl

na kradení rohlíků z ručiček dětí byla expert Niky, ta to uměla naprosto rychle a nepozorovaně hlavně když bylo hodně lidí, naprosto samozřejmým "HAM" jednou čmaljzla i kornout se zmrzlinou, prostě vostuda, když bylo potřeba procházet takovými davy kde někdo v její výšce hlavy měl jakékoliv pochutiny, musela mít koš

26.5.2019 12:09

Ono s tím kradením rohlíků dětem...já si myslím, že za to pes ani nemůže, že by ho dítěti za normální situace ani nevzal, ale když dítě natáhne ručičku s rohlíkem směrem ke psu, tak je to naprosto jasná a srozumitelná nabídka.....
Určo by se to dít nemělo, ale zase na druhou stranu, to přeci není žádná trága...moji psi to teda neudělali nikdy, ale jako matka s malým dítětem bych byla úplně v klidu....spíš bych dítěti vysvětlila situaci "pejsek ti vzal rohlíček viď??...to je ale lumpík"
Bože, vždyť se přeci nic nestalo. S úsměvem, v klidu......

Možná jsem divná, je mi jedno, co si ostatní budou myslet, ale prostě když mi přijde cizí pes ke kočárku, tak já osobně v tom nevidím nic divného....a to i přesto, že moji pesani ke kočárkům nikdy nechodili, ani jsem je nemusela hlídat...nezajímalo je to, takže to skutečně není obhajoba toho, že by se moji pesani hrnuli ke každému kočáru.

Jak psal někdo nahoře....golfáče nejsou plnohodnotný kočár, slouží k tomu, aby se člověk s dítětem přesunul rychle z bodu A do bodu B...nebo když jdeme na procházku delší než dítko zvládne, tak aby si mohlo v golfkách odpočinout.....takže často já tlačila golfky a vratké dítko se batolilo okolo....jasně pokud se v takovém případě k nám hrne pes, tak jdu okamžitě k dítěti, protože za prvé neznám psa, za druhé dvouleté dítko ještě neodhadne, jak se ke konkrétnímu pejsovi zachovat, za třetí ho pes byť nechtěně může porazit, někdy stačí, že rychle proběhne kolem a dítko už sedí na zadeli ....ale zase opakuji, pokud má pes zájem se kamarádit (v tomhle jsem se tedy ještě nikdy nespletla), tak si dřepnu obejmu děcko kolem pasu, aby neupadlo, když se třeba pesan nemotorně otočí a pěkně si pejska prohlídneme a mluvíme na něj a jak říkám, pokud pes sám chce, tak uděláme malá, s tím, že dítě už mám naučené, že nedělá "malá" samo od sebe, ale čeká až já mu řeknu, aby pejska pohladilo, nepotřebuju, aby se následně hrnulo samostatně ke každému psovi a hladilo ho........a hlavně nemám jedinou negativní zkušenost, že by pes, který k nám přijde byl agresor....a opravdu NIKDY jsem neměla pocit, že je moje dítě byť minimálně ohroženo a naopak si myslím, že pro dítě "návštěva" pejska bylo takové zpestření.

26.5.2019 12:42
Fatia

XXX.XXX.64.240

já to taky považuji za naprosto přes čáru. opravdu můj pes nemá co okrádat cizí děti, nebo jak se tu píše, do kočárku jen dýchat. procházeli jsme prostě kolem nich zblízka, tenhle pes na vodítku na krátko, žádná flexina. kdyby se na mě vznesla vlna kritiky od maminky, nezbývalo by mi, než se koukat do země a pokorně se znovu a znovu omlouvat. naštěstí jsem narazila na maminku pohodářku, která sice měla respekt před naším 60 kg zlatíčkem, ale objektivně uznala, že k ohrožení nedošlo. já se poučila, kromě fujtablů na zemi jsem sledovala i děti, jestli něco nebaští a jestli se hafan opět netváří podezřele nevinně. ten náš medvěd byl něžný, když pracoval zuby. klidně by porazil někoho, když se například snažil vyběhnout první po schodech, do a z místnosti (a to jsem považovala za jeho daleko větší problém, než uzmutí jednoho oslintaného rohlíku).

26.5.2019 13:59

Je to nepříjemný, a jak říkají všichni ostatní, naprosto nepřijatelný chování majitelů psů. Dotyčné ženě bych doporučila nebát se hlasitě se dožadovat chycení psa, už předem. Nemusí v tom být hysterie, agrese, strach, prostě hlasité a přitom přátelské "dobrý den, chyťte si prosím toho pejska".
Pokud je pes mimo kontrolu majitele, šla bych mezi kočár a psa a majitel by si něco vyslechl (někdy pomůže vysvětlit že vám už několik psů lezlo do kočáru, jindy je lepší bejt ostřejší).
Na druhou stranu může vybrané pejskaře požádat, aby si mohla ona i dítě pejska pohladit, zbaví se tím nadbytečnýho respektu ke psům a získají tak i pozitivní zkušenosti.

26.5.2019 14:43

sisi58 napsal(a):

To není pravda. Některé děti mají fóbii ze psů nezávisle na výchově. A jsou i jiné fóbie - třeba moje nejmladší měla jako malá fóbii z knoflíků. Rozhodně jsem jí nestrašila, že knoflíky jsou nebezpečné (ani kousavé a plné blech...)

26.5.2019 20:12
sisi58

XXX.XXX.191.1

To není pravda. Některé děti mají fóbii ze psů nezávisle na výchově. A jsou i jiné fóbie - třeba moje nejmladší měla jako malá fóbii z knoflíků. Rozhodně jsem jí nestrašila, že knoflíky jsou nebezpečné (ani kousavé a plné blech...)

No ono knoflíky dítě opravdu nesní. A nejspíš může být i fobie z pejska. Jen si myslím, že hodně záleží na rodičích.Hysterie kolem psů je navíc nepříjemná pro obě strany a taky nebezpečná. I klidný pes může zareagovat nepřiměřeně na hlasitý vřískot dítěte. A vzhledem k množství psů by bylo lepší, kdyby rodiče dítě spíš uklidňovali než povzbuzovali. Dítě spíš naučíte, že pes děti nežere, než když se tato fobie táhne až do dospělosti. Nemusíme mít psy rádi, stačí, když se jich nebudeme přehnaně bát.

26.5.2019 20:45
rapotacka11

XXX.XXX.79.124

Poměrně dost lidí, co neměli a nemají psa (zvíře),
je ve vztahu ke psům a vůbec ke zvířatům,
doslova negramotných.
Bohužel někdy i těch, co už si psa pořídili a jsou z chování
štěněte a z náročnosti péče o něj rozčarováni.
Vidí u někoho hotovýho psa , ale netuší, že TO není
samo sebou.
To zjistí hned jak si ho pořídí . . .

O fóbii si myslím, že to musí být vrozené.
Mám HRŮZU z chroustů a to takovou, že mi
jde snad o život.
Samozřejmě, že o nich všechno vím, nikdy mě jimi
v dětství nikdo nestrašil.
Zatím jsem vždy všechny bolesti překonala, maximálně se slzami,
bez hlesu.
Chrousta tedy neee .. .

26.5.2019 21:05

Fatia napsal(a):

Taky se nám to stalo.....ale šlo o tatranku....
Jinak naše buli by se hrnula ke každému kočárku, protože máme vnučku v kočárku a když vidí tu věc, má pocit, že tam bude i ona.
Lidé s fobiema ze psů mají někdy až takový strach(ztrnou, začnou dělat divné pohyby, vydávat zvuky), že pes to vyhodnotí jako nebezpečnou osobu a ještě víc je vyděsí. Prostě dotyčného naše buli seštěkala s naježeným kohoutem za krkem, no nebylo to příjemné oboum stranám, obvzlášť pokud mám "to bojové plemeno" . kdybych měla na vodítku pudlíka, nebyl by to pro okolí až takový problém.
Moje štítivost (není to fobie) se stupňuje věkem.... myši- velké myši.

26.5.2019 22:14

Fenu ke kočárku s dítětem nepouštím. Na 99% by prošla nevšímavě okolo, ale pokud by matka začala křičet něco ve smyslu "zavolejte si toho psa, ať k nám ten pes nechodí, nebo jakkoliv hlasitě nadávat, pravděpodobně by se rozštěkala - řvát na sebe a na mě nenechá.....A o nepříjemnost by bylo postaráno. Na co?
Když kočárek míjíme a vozič pronáší cosi "podívej haf, jak dělá pejsek a pod., rády se zastavíme a třeba i předvedeme, jak dělá haf.
A je pažravec, určitě by dítěti z ruky rohlík taky sebrala.

27.5.2019 19:24
Fatia

XXX.XXX.64.240

dobře... když tatranka, tak já se přiznám ještě k jednomu průšvihu. můj druhý jednou v hospodě vytáhl z batohu nějaké slečně čokoládu a sežral ji nenápadně pod stolem. Vostuda :)

vím, že čokoláda je pro psy jedovatá, ale ne pro tuhle fenečku, nechápu to, ale nikdy ji nebylo ani špatně. a to jednou sežrala najednou 10 tabulek. (a ne, nedávám jí čokoládu, sežrala půl dárku mé ségře k 20. narozeninám, dostala 20 tabulek a nechala dárkovou tašku na botníku...).

27.5.2019 21:00
sisi58

XXX.XXX.191.1

Fatia napsal(a):
dobře... když tatranka, tak já se přiznám ještě k jednomu průšvihu. můj druhý jednou v hospodě vytáhl z batohu nějaké slečně čokoládu a sežral ji nenápadně pod stolem. Vostuda :)

vím, že čokoláda je pro psy jedovatá, ale ne pro tuhle fenečku, nechápu to, ale nikdy ji nebylo ani špatně. a to jednou sežrala najednou 10 tabulek. (a ne, nedávám jí čokoládu, sežrala půl dárku mé ségře k 20. narozeninám, dostala 20 tabulek a nechala dárkovou tašku na botníku...).

To máte ještě dobré, můj kůň rozkousal kamarádce svačinu přímo v batohu. Měla tam jablíčko a nezatáhla si zip.

Přidejte reakci

Přidat smajlík