To je prostě šílená a blbá náhoda a pořád si nemyslím, že je házení klacků nebezpečné. Vůbec nechápu, jak se to psu mohlo stát, ale to by se mu mohlo stát, i kdyby jen tak proběhl křovím. U nás jsou teď po povodni celé břehy potoka zanesené klacky všeho druhu a to tak, že je to namotáno kolem stromů, velké nánosy. Kdyby tam nějaké psí torpédo proběhlo, tak může být doslova jak jehelníček.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tak zatímco na zahradě máme klacky na kousání, tak nikdy neházíme, protože pro náš výcvik je to kontraproduktivní. Já nepotřebuju, aby mně psi z lesa nosili klacky. Jinak to ostatní mi nosí, většinou sparky a lebky zvěře. Ovšem včera mně fena přinesla velikonočního beránka, tvrdýho na kost...jako fakt nechápu lidi, kteří to do lesa nosí a myslí si, že tak zvířatům přilepší.

rapotacka11
napsal(a):
https://www.facebook.com/watch/?v=400908980639659
...náš motýl neustále tahá z venčení poměrně slušně velké klacky vůči své velikosti, sice nechápu, že ho to baví táhnout až domů, ale budiž......vždycky jich pár shromáždím na schodišti a pak hromadně odnáším do popelnice...soused už si dělá legraci ať nosíme víc, že bude mít na chatě na otop........
Já teda hry s klacky taky nemám ráda. Občas ho házím psovi do rybníka - ale to tak, že pes vyleze z rybníka rovnou u mě a klacek mí dá, k dalšímu hodu. Psi klacky milují, nejradši by s ním lítali a přetahovali se o něj - ale nedovoluji jim to. Ze zahrady všechny větve a klacky "uklízím". Protože psi jsou schopni s nimi lítat a úplně vidím, co by se mohlo stát - když třeba pes klacek drží za "konec", zbytek klacku trčí před ním a on by v té rychlosti třeba do něčeho narazil, nebo narazil do psa druhý pes. A pak taky větve a rádi okusují a jsou schopni to i žrát.
Nepřijde mi to moc bezpečné a radši jim dám na hraní hračku.
Jasně, že tohle byla fakt blbá náhoda.

lesnížínka
napsal(a):
To je prostě šílená a blbá náhoda a pořád si nemyslím, že je házení klacků nebezpečné. Vůbec nechápu, jak se to psu mohlo stát, ale to by se mu mohlo stát, i kdyby jen tak proběhl křovím. U nás jsou teď po povodni celé břehy potoka zanesené klacky všeho druhu a to tak, že je to namotáno kolem stromů, velké nánosy. Kdyby tam nějaké psí torpédo proběhlo, tak může být doslova jak jehelníček.
..také házím celý život všem svým psům včetně nynějšího a nic.........fakt asi šílená náhoda.........
lesnížínka
napsal(a):
Tohle je trochu extrém, ale psi s probodlou hlavou nebo krkem od klacku rozhodně žádná rarita nejsou - veterináři na klinikách by mohli vyprávět ... 👎

marcelaamax
napsal(a):
Sarah01 - a nebojíte se, že se se při okusování třeba nějaká tříska zasekne psovi v tlamě? Nebo, že ty kousíčky bude žrát?
Já když vidím, jak jsou moji psi schopni ten klacek rozcupovat, tak jim ho radši nenechávám.
Popravdě bojím, dělá to teda jen pes, feny ne a klacky jsou většinou suchý, rozpadají se. Ale jo, náhoda je blbec.
No mě právě psi během pár minut udělají z jakéhokoli klacku třísky, kousky, ze kterých pak mají tendence dělat ještě menší kousky a nebo to i žrát. Takže jsme všechny větve co tu byly spálili a když dotáhnou nějakou "novou" tak ji zabavuji .
Jinak třeba z vody mi pes taky tahá velké klády.

marcelaamax
napsal(a):
No mě právě psi během pár minut udělají z jakéhokoli klacku třísky, kousky, ze kterých pak mají tendence dělat ještě menší kousky a nebo to i žrát. Takže jsme všechny větve co tu byly spálili a když dotáhnou nějakou "novou" tak ji zabavuji .
Jinak třeba z vody mi pes taky tahá velké klády.
..to mi připomíná záplavy 2002, kdy jsme takhle na chalupě na Třeboňsku díky našemu maliňákovi měli krásnou úhlednou hraničku naplaveného dříví, občas to byly pěkné kousky......mnohokrát za den jsme chodili k Lužnici koukat co bude - nebude a vždy si tam nějakou tu kládičku našel a hrdě nesl domů.......

Divný.....
klacky jsem házela a házím, blbá náhoda se může stát i při běžném poklusávání po louce.....jediné co s klacky občas řeším, že pes ucvakne zuby z obou stran malý tenký klacek a ten mu zůstane zaklíněný mezi zuby na patře. Psina klacek loupe z kůry, jen tak nějaký není ochotná žužlat, na klacky je vybíravá, klacek v podobě latě nebo řeziva nepoužíváme vůbec- štípe se na třísky, nejlepší je nějaká větší větev(když vyřezáváme nálet vrb bříz) z které jde odkousat malé větvičky
Jinak zřísku pod jazykem dva známí psi měli...., jeden šel na vyndání, druhému vyšla sama úplně jinudy.
Když už řešíme to koousání dřeva, dneska ve stáji nemilé překvapení, moje a sousední kobyla si k sobě v hrazení boxu (silná prkna- fošny) prokousaly okýnko......

Jo, to za chvíli už budou nosit psi na procházku helmy, chrániče radši...
Jediná úprava pro mýho stárnoucího psa je, že mu klacky (šišky, míčky, atd) neházím, ale podám přímo do tlamy, když se řítí kolem. Protože jinak po těch věcech skáče šipky a tím trpí přední tlapy, na který už občas pokulhává.
Ano, parkrát si zaklínil kousek klacku mezi zubama a musela jsem mu pomoct to vyndat. Určitě má kus nějakýho zubu vlivem těchto her ulomenej. Ano, po rozebírání pařezů na prvočinitele (velmi oblíbená hra) několik minut vykuckává kousky hlíny a kůry, stejně tak po hrabání děr. Při ničení sněhuláků si odře dásně do krve. Po bláznivém běhání dokolečka někdy den či dva pokulhává.
Tuším, že tenisáky měly zase pověst, že ničí psům zuby. Na každý věci by šlo určitě najít něco životu nebezpečnýho.
Nebudu mu zakazovat normální psí zábavy, jen proto, že by se něco mohlo stát.
napsal(a):
Jo, to za chvíli už budou nosit psi na procházku helmy, chrániče radši...
Jediná úprava pro mýho stárnoucího psa je, že mu klacky (šišky, míčky, atd) neházím, ale podám přímo do tlamy, když se řítí kolem. Protože jinak po těch věcech skáče šipky a tím trpí přední tlapy, na který už občas pokulhává.
Ano, parkrát si zaklínil kousek klacku mezi zubama a musela jsem mu pomoct to vyndat. Určitě má kus nějakýho zubu vlivem těchto her ulomenej. Ano, po rozebírání pařezů na prvočinitele (velmi oblíbená hra) několik minut vykuckává kousky hlíny a kůry, stejně tak po hrabání děr. Při ničení sněhuláků si odře dásně do krve. Po bláznivém běhání dokolečka někdy den či dva pokulhává.
Tuším, že tenisáky měly zase pověst, že ničí psům zuby. Na každý věci by šlo určitě najít něco životu nebezpečnýho.
Nebudu mu zakazovat normální psí zábavy, jen proto, že by se něco mohlo stát.
Přesně tak Zdá se mi uhozené, že ani psi už nemůžou dělat normální věci. Musím se až smát, kolik děcek je v jednom kuse se sádrou(ruka, noha)....V tělocviku nic dělat nebudou, rodiče jim budou vystavovat omluvenky, aby se chudáček nenamohmul, protože vhodně stonal a neudělal si bebí. Pak nějaký zdatnější kamarád přijde s parkurem a tady ta nemehla, zkouší triky, aby byli taky cool. Při prvním si něco zlomí. Zrovna známých kluk obě ruce. Na psy to rozhodně praktikovat nebudu.
Tak ja mam psy dost sportovně založené a vytizene, když to tak řeknu. Opravdu si nemyslím, ze nějak trpí tím, ze nemůžou lítat s klackem (a opravdu ho často berou tak, ze jim celý trčí dopředu z huby a v jejich rychlosti je celkem běžné, ze občas do něčeho napali), na okusovani maji taky jine věci.
A opravdu to neni o tom, že bych byla na psy nějak "outlocitna", pri coursingu nebo jiných sportech co děláme, mohou mit taky poradny uraz, to je prostě riziko.
marcelaamax
napsal(a):
Tak ja mam psy dost sportovně založené a vytizene, když to tak řeknu. Opravdu si nemyslím, ze nějak trpí tím, ze nemůžou lítat s klackem (a opravdu ho často berou tak, ze jim celý trčí dopředu z huby a v jejich rychlosti je celkem běžné, ze občas do něčeho napali), na okusovani maji taky jine věci.
A opravdu to neni o tom, že bych byla na psy nějak "outlocitna", pri coursingu nebo jiných sportech co děláme, mohou mit taky poradny uraz, to je prostě riziko.
Přesně - ať si každý dělá se psem, co chce, je to jeho riziko, ale nevidím důvod jít tomu naproti, když můžu psa zabavit jinak.
To mu dám na ven do huby nebo do vody raději frisbee - ty 3 stovky mě výjdou nesrovnatelně levněji, než pak řešit veterinu, a ukončenou kariéru psa (popř. nést zodpovědnost za úraz psa, kterého mám na výcvik)

mojipsi
napsal(a):
Tohle je blbá náhoda, ale znam dost psů co si konec klacku vrazili do patra, propichli ji jazyk a poranili jícen, za mě klacky ne.
Ani za mě klacky né, je dost jiných blbých náhod, než nechat napíchnout psa na klacek. Ztrouchnivělé pařezy, ztrouchnivělé klacky, které se po pár hodech rozpadnou, březové proutí - to všechno se dá krásně cupovat. Na velkou kládu se pes taky nenapíchne. Ale suchý bukový klacek, ulomený do špičky.....poukázka na průšvih.
Klacky můj pes miluje a vůbec mu je nezakazuju, rád je tahá. Riziko je pro moje nohy, když mě klackem přetáhne. Klacky raději kouše než aportuje, takže házím spíš tenisáky. Kousat ho nechávám, baví ho to, je mu to příjemně na zubiska a nikdy žádný kousek nesežral. Nicméně sežrat může i kus plastové hračky.

lesnížínka
napsal(a):
Přesně tak Zdá se mi uhozené, že ani psi už nemůžou dělat normální věci. Musím se až smát, kolik děcek je v jednom kuse se sádrou(ruka, noha)....V tělocviku nic dělat nebudou, rodiče jim budou vystavovat omluvenky, aby se chudáček nenamohmul, protože vhodně stonal a neudělal si bebí. Pak nějaký zdatnější kamarád přijde s parkurem a tady ta nemehla, zkouší triky, aby byli taky cool. Při prvním si něco zlomí. Zrovna známých kluk obě ruce. Na psy to rozhodně praktikovat nebudu.
..dcera byla letos jako zdravotnice na lyžařském výcviku žákyň střední školy, nebylo dne kdy by se některá z nich nepotloukla, popřípadě se jelo do špitálu ......i jejich třídní učitelka pravila, že něco takového ještě nezažila......

Podle me - strasne zalezi na psovi a co s tim klackem dela.
ted jsem mela nejakou dobu doma jen jednoho psa - ten si najde klacek zalehne a rozdrti ho na pidicastecky. nesezere nic. to mi navadi,
kdyz jsou doma dva - a tahaji se o obr vetve -to mi taky nevadi.
ale abych mezi nehodila pulmetrovy klacek a nechala je delat ty jejich blaznive kolecka v plne rychlosti -to teda ne.
a jinak k tomu, ze preci "nebudu nezakazovat, co je pro nej tak prirozene" -tak ja zakazuju. neb mam jine predstavy o prirozenosti
vymyty mozek na hracku, po mnoho hodin omezovany pohyb, casto pes zijici sam - to neni vhodny zaklad na to, aby se pes vzdycky nechal delat, co sam uzna za vhodne...

Náš pes má vymitý mozek na míčky a zvuk pleskajícího míče o zem, prostě cokoliv kulatého, nikdo jí to neučil....snažíme se omezovat, ukončovat hru, ale neodpírám jí to. Vy se zaobíráte výcvikem a tam pes většinou má svou oblíbenou hračku, za kterou by udělal kotrmelec- nepíšu, že je doslova posedlý, ale velkou vazbu na ní má, není to tak?

napsal(a):
Náš pes má vymitý mozek na míčky a zvuk pleskajícího míče o zem, prostě cokoliv kulatého, nikdo jí to neučil....snažíme se omezovat, ukončovat hru, ale neodpírám jí to. Vy se zaobíráte výcvikem a tam pes většinou má svou oblíbenou hračku, za kterou by udělal kotrmelec- nepíšu, že je doslova posedlý, ale velkou vazbu na ní má, není to tak?
Jo, moje fena má velkou vazbu na kachnu. Mrtvou. To je děs, co dělá, dokud ji nepřinese.

Andrýsek3
napsal(a):
Klacky můj pes miluje a vůbec mu je nezakazuju, rád je tahá. Riziko je pro moje nohy, když mě klackem přetáhne. Klacky raději kouše než aportuje, takže házím spíš tenisáky. Kousat ho nechávám, baví ho to, je mu to příjemně na zubiska a nikdy žádný kousek nesežral. Nicméně sežrat může i kus plastové hračky.
Nejde ani tak o kousání a sežrání klacku ( štěňatům jsme cíleně nosili čerstvé lipové větve na kousání, když pes sežere nějaké to lýko, určitě mu to nevadí ), jde o to, aby pes nepopadl tvrdý suchý klacek za konec, přitom mu 1/2 m trčelo dopředu z tlamy a lítal s tím tak jako třeštidlo. To je opravdu na napíchnutí, zvlášť když se dva psi honí.

Náš pes dává přednost nosit klacek v tlamě napříč a včechny kolem tím klackem přetáhnout pod kolenem nebo ho o dotyčného oválet na stehnech.

napsal(a):
ale velkou vazbu na ní má, není to tak
je. ale tuhle hracku nikdy nedostane jen tak na hrani tady sakra ridim, kdy ji ma a kdy ne
jinak- uplny zatmeni ma moje mlada na hazeni veci do vody. a nikdo ji to taky neucil.
ale to taky ridim a nenecham ji to delat do nekonecna. byla by schopna se utopit.
vazne to neni o tom, ze by ten pes nikdy nesmel - ale uplne bez kontroly to taky a casto -nejde.

No , my máme míčky doma po bytě, tam kde se zrovna dokutálí, ale nejsou tak nebo vůbec preferované, jako venku, občas ho donese nebo kouká do míst, kam na něj nedosáhne, ale nedělá o nich tak, jako venku. To zatmění spíš přichází s místem, kde jí ho dávám na hraní, ale doma jí ho taky přece občas hodím a tam není v tranzu.
Venku jí míček odeberu a uklidím ho, pokud to vidí, je schopná místo hypnotizovat do nekonečna, až jí musím odvést a položit , jinak by snad dostala infarkt jak dejchá a vyplazeným jazykem.
PS: omluva za ty hrubky v předešlém příspěvku, no neumím čhéskchy. to tak rychle z paměti vyjmenovaná slova nevyškrábu.

nekdy je ale i ten "bezmozkustav" -uzitecny.
mlada mela vloni v noze infekci. a diky jejimu nadseni z vody-se z toho dostala docela rychle.
lecila jsem ji jak kone autem k rybniku -zacouvat skoro k vode -nechodila - ale plavat mohla.

Uplně odbočím, vy jste také měla psa po zlomenině nohy, že. Má tam ještě železo? Mě vet po operaci řekl, že se to bude vyndavat, po další operaci druhé nohy jsem mu to připoměla a to mi řekl, že ani nemusí, jak to máte vy? (železná plotna se šrouby)

napsal(a):
Uplně odbočím, vy jste také měla psa po zlomenině nohy, že. Má tam ještě železo? Mě vet po operaci řekl, že se to bude vyndavat, po další operaci druhé nohy jsem mu to připoměla a to mi řekl, že ani nemusí, jak to máte vy? (železná plotna se šrouby)
vy jste také měla psa po zlomenině nohy, že
ne, nemam psa po operaci. nas byl problem diagnoza- prestala chodit z minuty na minutu -ale zlomenina to nebyla. opravdu "jen" infekce...

napsal(a):
vy jste také měla psa po zlomenině nohy, že
ne, nemam psa po operaci. nas byl problem diagnoza- prestala chodit z minuty na minutu -ale zlomenina to nebyla. opravdu "jen" infekce...
Tak to byl inspektor pišišvor...asi. Nebo odpovědět může kdokoliv....
napsal(a):
Jj, Petra má pravdu - to jsem byla já 😉
napsal(a):
Podle me - strasne zalezi na psovi a co s tim klackem dela.
ted jsem mela nejakou dobu doma jen jednoho psa - ten si najde klacek zalehne a rozdrti ho na pidicastecky. nesezere nic. to mi navadi,
kdyz jsou doma dva - a tahaji se o obr vetve -to mi taky nevadi.
ale abych mezi nehodila pulmetrovy klacek a nechala je delat ty jejich blaznive kolecka v plne rychlosti -to teda ne.
a jinak k tomu, ze preci "nebudu nezakazovat, co je pro nej tak prirozene" -tak ja zakazuju. neb mam jine predstavy o prirozenosti
vymyty mozek na hracku, po mnoho hodin omezovany pohyb, casto pes zijici sam - to neni vhodny zaklad na to, aby se pes vzdycky nechal delat, co sam uzna za vhodne...
Přesně tak. Pokud mi pes tahá z vody velké klády, tak se nic nestane. On má ještě tendence vytáhnout všechny klacky co tam jsou - nosí je na břeh a chodí pro další. Na tom nevidím nic nebezpečeného a když u sebe nemám balonek, tak mu ten klacek do vody někdy i hodím - s tím, že pes čeká než klacek dopadne na hladinu a pak pro něj plave.
Ale pokud mi začne lítat s trčícím klackem z huby v plné rychlosti, ještě třeba z fenou, a nebo i bez ní - tak to už mi fakt nebezpečné přijde. Jo možná kdybych měla nějaké "pomalejší" psy, který v klidu ten klacek donesou, ale moji psi by s ním lítali jak torpéda.
Okusovat je nenechávám kvůli tomu, že to žerou. Třeba minule si fena našla takovou pěknou větev na zahradě a okusovala z ní kůru, úplně do čista, kůru plivala, tak jsem ji nechala. Ale když už byla kůra pryč, tak začala ten klacek prostě "drtit" na třísky a ty už by i žrala, takže konec, zabavila jsem. Když vím, že to žere a mohla by si ublížit, tak ji to přece nenechám dělat jen proto, že je to pro psa možná normální. Pro mého psa je normální vraždit jiné psy, lovit a štvát zvěř - a taky nemůže, taky ho nenechám.

marcelaamax
napsal(a):
Přesně tak. Pokud mi pes tahá z vody velké klády, tak se nic nestane. On má ještě tendence vytáhnout všechny klacky co tam jsou - nosí je na břeh a chodí pro další. Na tom nevidím nic nebezpečeného a když u sebe nemám balonek, tak mu ten klacek do vody někdy i hodím - s tím, že pes čeká než klacek dopadne na hladinu a pak pro něj plave.
Ale pokud mi začne lítat s trčícím klackem z huby v plné rychlosti, ještě třeba z fenou, a nebo i bez ní - tak to už mi fakt nebezpečné přijde. Jo možná kdybych měla nějaké "pomalejší" psy, který v klidu ten klacek donesou, ale moji psi by s ním lítali jak torpéda.
Okusovat je nenechávám kvůli tomu, že to žerou. Třeba minule si fena našla takovou pěknou větev na zahradě a okusovala z ní kůru, úplně do čista, kůru plivala, tak jsem ji nechala. Ale když už byla kůra pryč, tak začala ten klacek prostě "drtit" na třísky a ty už by i žrala, takže konec, zabavila jsem. Když vím, že to žere a mohla by si ublížit, tak ji to přece nenechám dělat jen proto, že je to pro psa možná normální. Pro mého psa je normální vraždit jiné psy, lovit a štvát zvěř - a taky nemůže, taky ho nenechám.
Já na drcení poskytuju psům silnější poloztrouchnivělé větve. Při rozkousání se z nich nedělají třízky, ale tupé drobky, nehrozí poranění ani kdyby to požírali.
napsal(a):
Já na drcení poskytuju psům silnější poloztrouchnivělé větve. Při rozkousání se z nich nedělají třízky, ale tupé drobky, nehrozí poranění ani kdyby to požírali.
No já jim radši na okusování dám kost, sušené ucho, vepřovou nohu, nebo podobnou dobrůtku .

marcelaamax
napsal(a):
No já jim radši na okusování dám kost, sušené ucho, vepřovou nohu, nebo podobnou dobrůtku .
Takhle dopadla mlada po tom, co dostala kost na okusovani a byla hamizna- z neustaleho zahrabavani a vyhrabavani to ma
napsal(a):
Takhle dopadla mlada po tom, co dostala kost na okusovani a byla hamizna- z neustaleho zahrabavani a vyhrabavani to ma
Chudák 😃. Tak to moji psi nemají tendence kosti zahrabavat, ty si k nim prostě lehnou a hryzou a hyrzou 😁
Ja mam ted taky "zraněnou" fenu 😁, asi si někde na zahradě udělali hnizdo ptáci a ja za boha nemůžu najít kde. Ale během poalednich pár dní ma fena na svědomí tři malé ptacky :-/ no a v zápalu boje ji jeden asi stihnul poklobat a udělat jizvicku pod okem 😁.

marcelaamax
napsal(a):
Ve vepřové noze jsou tvrdé kůstky, které ten mladý trouba polyká vcelku. Sušené ucho je u něj otázka tak minuty, max. dvou, ani si to neužije. O velkou kost by se mi tu mohla strhnout šarvátka, tak to radši nepokouším, jsem ráda, že spolu kluci vycházejí.

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Movember!😂
jj., vypada jak hitler :-)

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Spíš Franz Josef 😂
v kazdem pripade -ma konec s kostickama na okus
huba se ji zahoji - ale ten smrk 15ti metrovy, ktery podhrabava - ten mi ohrozuje barak

marcelaamax
napsal(a):
Chudák 😃. Tak to moji psi nemají tendence kosti zahrabavat, ty si k nim prostě lehnou a hryzou a hyrzou 😁
Ja mam ted taky "zraněnou" fenu 😁, asi si někde na zahradě udělali hnizdo ptáci a ja za boha nemůžu najít kde. Ale během poalednich pár dní ma fena na svědomí tři malé ptacky :-/ no a v zápalu boje ji jeden asi stihnul poklobat a udělat jizvicku pod okem 😁.
To jí nemusel poklofat malej ptáček, ale dospěláci, obvzlášť kosí rodiče jsou urputní v obraně mláďat.

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Jj, Petra má pravdu - to jsem byla já 😉
No a máte tam to železo nebo šlo pryč...mě pořád vrtá hlavou,proč nejdřív chtěl vyndavat a teď už že se nemusí...
napsal(a):
No a máte tam to železo nebo šlo pryč...mě pořád vrtá hlavou,proč nejdřív chtěl vyndavat a teď už že se nemusí...
Nemáme - od samého začátku se pracovalo s tím, že se do 4 měsíců vyndá (na dvakrát). Nejdřív půlka šroubů, aby byla kost ještě zpevněná, ale už trochu pracovala, a pak celá plotna. Prý by se to vyndat mělo, ale pokud to z nějakého důvodu nejde, tak s tím pes žít může.
Měli jsme ale komplikace (ta zlomenina byla otevřená a v kosti byla infekce), takže po 2 měsících to pořád nesrůstalo, a doktor zvažoval, že tam tam tu destičku budeme muset nechat. Na dalším rtg za 2 měsíce, už to ale srostlý bylo, takže se to nakonec odstranilo tak, jak bylo původně v plánu.
Pes pak ještě do 9 let bez problémů závodil, teď je mu 12 a na tu operovanou nohu nikdy ani nezakulhal.
napsal(a):
To jí nemusel poklofat malej ptáček, ale dospěláci, obvzlášť kosí rodiče jsou urputní v obraně mláďat.
Jo to je možné. Prošla jsem celou zahradu, na části zahrady máme živý plot z habrů, tak i tam jsem hledala,, abych kdyztak zbytek ptáků zachranila, ale nikde jsem hnizdo nenašla.