Zdravím, dnes se nám stalo u peti měsíčního štěněte staffbullika, ze se pocurala aniž by to věděla. Cca měsíc zvladame chodit na záchod jenom ven, mame baracek, má neustále přístup ven, kdy chce. Dneska se nám ale stalo, ze si hrala doma na koberci s mickem, ležela,vyplivla míček z pusy, ze si lehne, bude spát a ve chvíli kdy položila hlavu začala curat, ale ležela dal, na stejném místě, když jsem se zeptala “co jsi udělala” neklopila uši, mam pocit, ze o tom, ze se pocurala ani neví. Ve stresu nebyla, strach mít nemohla, byla u nás normální nedělní pohoda. Mate někdo nějaké zkusenosti prosím? Dekuju za kazdy názor
U 5ti měsíčního štěněte je normální, že občas prostě ještě loužičku doma udělá, je to ještě mimino. Divné je to, že ji udělá v leže a neví o tom, takže bych ve vašem případě zašla určitě na veterinu.
Rozhodně bych za to štěně netrestala a neříkala mu nic ve smyslu "co si to udělala", obzvlášť, když o tom, že se počůrá ani neví.. Nějaké okřiknutí má smysl jedině přímo ve chvíli, když psa přistihnete, že dělá něco, co nemá - ale zrovna u čůrání u štěněte bych to nedělala vůbec. Pes neklopí uši proto, že by po pár minutách věděl, že udělal něco co neměl, pes klopí uši proto, že ví, že se zlobíte. Třeba teď moji psi oba chrápou - ale pokud k ním půjdu a začnu jim rozlobeně říkat : "co jste to udělali" - tak budou oba klopit uši, budou se lísat a "omlouvat", i přesto, že nic neudělali.
marcelaamax
napsal(a):
U 5ti měsíčního štěněte je normální, že občas prostě ještě loužičku doma udělá, je to ještě mimino. Divné je to, že ji udělá v leže a neví o tom, takže bych ve vašem případě zašla určitě na veterinu.
Rozhodně bych za to štěně netrestala a neříkala mu nic ve smyslu "co si to udělala", obzvlášť, když o tom, že se počůrá ani neví.. Nějaké okřiknutí má smysl jedině přímo ve chvíli, když psa přistihnete, že dělá něco, co nemá - ale zrovna u čůrání u štěněte bych to nedělala vůbec. Pes neklopí uši proto, že by po pár minutách věděl, že udělal něco co neměl, pes klopí uši proto, že ví, že se zlobíte. Třeba teď moji psi oba chrápou - ale pokud k ním půjdu a začnu jim rozlobeně říkat : "co jste to udělali" - tak budou oba klopit uši, budou se lísat a "omlouvat", i přesto, že nic neudělali.
Ano, je normální, ze se pocura, ale nám se to už nestává a kdyby se stalo, je to stěně a doma se za curani netrestá, to vím.
Co jsi to udělala jsem řekla mírným hlasem, jen abych zjistila, jestli si je nebo není vědoma, co udělala. Také jsem zjistila, ze nejspíš neví a to mi přijde divne, proto jsem položila dotaz.
Navíc jsem ho položila téměř ve stejnou chvíli, co jsem videla, ze je pod Jessinkou louzicka. Jelikož v ni ležela dal a zůstala bez reakce.
Co jsi to udělala jsem řekla mírným hlasem, jen abych zjistila, jestli si je nebo není vědoma, co udělala.
A jak to z tohoto zjistíte?
Napadá mě jedině, že by se počůrala ve spánku, to se asi stát může, ale podle toho co píšete, tak fenka byla vzhůru. V tom případě bych opravdu zašla na veterinu. Nepřijde mi normální, aby se 5ti měsíční, jinak čistotné štěně, počůralo a zůstalo v tom ležet.