Dobrý den, potřebovali bychom poradit , kde děláme chybu.
Máme doma 8- měsíční fenku jorkšírského teriéra a každé ráno nás čeká překvapení. Louže+ hovínko. Když byla ještě úplné štěňátko dalo se to pochopit , ale dělá nàm to stále dokola. Chodíme s ni 4 krát denně na procházky a před spaním jde ještě na dvůr a i když ni jdeme ve 23:00 , do rána vždy něco udělá . Před 3 týdny už to vypadalo nadějně..,14 dní nic neudělala ( takže víme, že do rána vydrží).Teď začala hárat a jsme tam nanovo . Spi v pelíšeku v předsíni odmalinka, takže je zvykla byt v noci sama . Nevíme co děláme špatně , nebo kde je chyba. Zkuste nàm prosím někdo poradit, co by za tim mohlo být. Děkuji za názory
Uživatel s deaktivovaným účtem

a ranní venčení je kdy?
oni se pejskové umí budit hodně brzo.....

a komu si má ráno říct, když spí sama v předsíni.....
Souhlasím chodit co nejpozději večer a ven.
Ja když vystrcim psa jen ven za dveře, tak se tam večer už nevyčura . Opravdu jdete se projít a dokud neudělá co má
Ráno chodíte v kolik ?
Je ještě malá, az bude starší vydrží déle. S malou (9 měsíců ) letíme hned jak vstanu. Zato staršího taham o víkend třeba az v 10h násilím
Dany23
napsal(a):
To ranní je různé. Většinou v 7 a někdy uz i po 5 ráno, kdy chodí manžel do práce . Dneska jsem uz tam nacurano ve 3 rano, kdyz jsem šla na záchod. 😰
Vidíte sama jdete v noci taky 😊
Mějte s ni ještě trpělivost. ...
Opravdu večer je dobre chodit s ni na prochazku - nasi si v ulici jen obejdou svá mista vycuraji se a vykakaji ..a za 15 minut jsme doma - oni už to večer neprodlužují - sami spechaji spát 😀

také přemýšlejte, co jí, že to nevydrží do rána, vodu neomezovat
jedna polovina obyvatel to nechápe, ale fena v období hárání nevydrží bez wc tolik jako mimo hárání
mimino už to není dávno, choďte každé dvě hodiny, to pár dní a nocí vydržíte, a když zjistí, že se fakt chodí na wc jen ven, přestane
jde se tak - ven na klidné místo poblíž, řekne se - čůrat - pochvala - domů
a tak furt dokola
delší procházky neslouží na tohle, ty máte mimo, je potřeba ji naučit tohle teď, pravidelně, systematicky
ani tomu psovi to není příjemné, tak nechrapte a snažte se
Dany23
napsal(a):
To ranní je různé. Většinou v 7 a někdy uz i po 5 ráno, kdy chodí manžel do práce . Dneska jsem uz tam nacurano ve 3 rano, kdyz jsem šla na záchod. 😰
Tak Vy jdete sama v pulce noci curat a psovi se divite, kdyz se mu chce? A jak nekdo napsal nade mnou - komu si ma rict o nocni venceni, kdyz spi sama v chodbe?
Zkuste zacit hledat vinu na svoji strane a zlepsit svuj pristup k venceni, nez si budete stezovat na psika.
Ano ja se divím tomu, ze už je dost velká na to ,aby od 23:00 do 6 do rána nevydržela nečůrat. Není to náš první pes .... takže se divím. Chodíme ven hodně, proto mi dělá starost. Chtěla jsem jen poradit a ne aby tady člověka každý kritizoval. Myslela jsem , že od toho jsou tyto diskuze.... zřejmě jsem se spletla.

Dany23
napsal(a):
Ano ja se divím tomu, ze už je dost velká na to ,aby od 23:00 do 6 do rána nevydržela nečůrat. Není to náš první pes .... takže se divím. Chodíme ven hodně, proto mi dělá starost. Chtěla jsem jen poradit a ne aby tady člověka každý kritizoval. Myslela jsem , že od toho jsou tyto diskuze.... zřejmě jsem se spletla.
Možná taky záleží na tom, v kolik hodin a co žere (hlavně večer), jestli pak nelemtá vodu i v noci, místo aby spala. Myslím, že v 8 měsících by pes měl být schopen těch 7 hodin vydržet.
Naše štěně to spolehlivě zvládalo ve 3-4 měsících, šli jsme venčit taky kolem 23h a ráno se budilo až s rodinou kolem 7h, o víkendu i později.

Začala bych tím, co už bylo zmíněno - zkuste dát poslednímu večernímu venčení víc času a pozornosti, jděte se s ní kousek projít, abyste viděli, že se opravdu vyčůrala (10 minut procházka by měla stačit).
Osmiměsíční jork už je hnedle dospělák, takže mládím to nebude. Když je v noci sama v předsíni, je tam ráda? Píšete, že je zvyklá, to ale nemusí znamenat, že jí to nevadí. Nemůže to dělat ze stresu? Aby upoutala pozornost a byli jste s ní?
Pokud nocuje v jiné místnosti, nemůžete vědět, co v noci dělá. Psům se obvykle chce čůrat, pokud nespí, nýbrž vyvíjejí aktivitu. Pes, který prochrápe noc, nepotřebuje tou dobou čůrat.
Je možné, že v noci chodí, sleduje zvuky z chodby, má pocit, že musí hlídat...pokud by spala s vámi v jedné místnosti, věděli byste, co dělá a byli byste třeba moudřejší.
Nevím, jak vydatné jsou vaše procházky a co při nich děláte, ale jork je přecejen pořád aktivní teriér a v osmi měsících mu možná nestačí jen obejít 4x denně okruh. Potřebuje více zaměstnat - hry, cvičení, čuchání, aspoň jedna procházka delší.
4x denně s námi chodí ven dvanáctiletá jorčice, z toho je jedno venčení vždy delší a energie má pořád na rozdávání.
Dany23
napsal(a):
To, že někdo napíše názor neznamená, že Vás kritizuje!
Právě tím dává tu radu do te diskuze.
Kdyby jsme zde všichni pritakali, že je ta Vaše fena divna, že nevydrží - tak bychom vám moc nepomohli 😊
Jen dáváme nápady co děláme jinak,aby jste z toho mohla vyzkoušet něco, co by Vám pomohlo problém vyřěšit
Je jen na Vás, zda si z toho něco vezmete a něco změníte ❤
Naši psi s námi taky nespí - Máme fenu 9 měsíců (a nehoda se stane jen málokdy) - ale když se stane, vím že to byla naše chyba - ze jsme dlouho chrapali 😦

U nás byl problém právě to hárání - nechci vás strašit, ale jedna z mých fenek se se spuštěním každého hárání proměnila v prase a doma značkovala o sto šest, celý život... Jenže byla mazaná a nikdy se u toho nenechala nachytat, takže z výchovného hlediska těžko řešitelné. Po pár letech jsem to vzdala a na dobu, kdy nebyla pod dohledem, měla k dispozici noviny nebo plínu. Po dohárání se z ní vždy zase stal vzorňák.