Uživatel s deaktivovaným účtem

Máme v obýváku sedačku s látkovým potahem. Pořizovali jsme si ji dřív, než štěně, ale je celkem nová, tak se mi ji nechce vyhazovat a pořizovat jinou. Pes občas na gauč skočí, i když se ho to snažíme odnaučit. Jako menší štěně to měl totiž dovolené, než jsem zjistila, že jeho chlupy se zapíchávají skrz přehoz a deku i do gauče a jde to hodně blbě čistit. Takže jsme ho přestěhovali s dekou na zem, v naší přítomnosti to respektuje, ale když tam nejsme, občas neodolá. :)
Kombinace tmavého vínového gauče a psa s bílými chlupy na břiše a nohách je vražedná, některé krátké chlupky jsou zapíchané tak kvalitně, že je nepobere ani lepící váleček.
Jak to řešíte? Nedá se koupit nějaký přehoz, skrz který chlup neprojde? Něco jako jsou psí autopotahy, ale aby to vypadalo trochu kulturně?
Díky za každou podnětnou radu.

Tak jsem zvědavá, jestli někdo něco takovýho objevil a s úpsěchem používá. Musel by to být přehoz, pod kterej se nedostane ani smítko prachu, což trochu pochybuju :)
Moje teorie je, že tohohle druhu chlupů se už nikdy nezbavíte a budete je nacházet zapíchnuté v hadrech, dekách i spodním prádle ještě mnoho a mnoho let poté, co s vámi pes nebude (můj pes má taky tenhle typ srsti).
Gauč bych ve vaší nepřítomnosti zablokovala překážkama, které psa odradí na něj skákat (dobrý je třeba žehlící prkno).
My máme teda přes gauč obyčejné deky z mikroplyše (vypadá to nic moc) a nezdá se mi, že by byly chlupy zapíchané i pod nimi, ale je pravda, že máme "vzorovaný" tmavý gauč, tak to možná jen není vidět, ale ani bílé chlupy z feny na gauči nevidím.
A když tak přemýšlím, tak na posteli máme obyč prostěradlo s gumou - to je teda od chlupů dost, jsou zapíchané i v něm (ale sušička si poradí) ale pod prostěradlem na matraci chlupy nejsou - matrace je bílá, pes tmavý, takže tam bych je viděla krásně.
A pak ještě rodiče mají na gauči takový "pružný" přehoz, ten vypadá pěkně, ale je dražší. https://www.decodoma.cz/Super-strecove-potahy-GLAMOUR-sede-sedacka-s-otomanem-vlevo-s-210-270-cm.html?gclid=EAIaIQobChMIl5f70qG74gIVQ-N3Ch0inQ9pEAYYByABEgI4lfD_BwE je to něco na tento styl. Oni teda mají nelínající jorkšírku a pak chlupatici, ale ta na gauč nechodí. Ale občas jsou u nich na gauči i mí psi a nestěžovali si, že by měli chlupy až pod přehozem a to máma je na ty chlupy háklivá, tak nevím .

napsal(a):
Tak jsem zvědavá, jestli někdo něco takovýho objevil a s úpsěchem používá. Musel by to být přehoz, pod kterej se nedostane ani smítko prachu, což trochu pochybuju :)
Moje teorie je, že tohohle druhu chlupů se už nikdy nezbavíte a budete je nacházet zapíchnuté v hadrech, dekách i spodním prádle ještě mnoho a mnoho let poté, co s vámi pes nebude (můj pes má taky tenhle typ srsti).
Gauč bych ve vaší nepřítomnosti zablokovala překážkama, které psa odradí na něj skákat (dobrý je třeba žehlící prkno).
Nemůžu ho ničím zablokovat, protože bych neotevřela dveře do obýváku.
Mně sem tam smítko a chlup nevadí, ale když jsem po sundání přehozu a deky zjistila, že gauči "narostla srst", tak mě málem šlehlo.
Už jsem přemýšlela o kempingové dece, takové té nepropustné pro vlhkost, ale zase to šustí pod zadkem a rodině to vadí.
napsal(a):
Já teda ty chlupy i v hadrech, dekách, prostěradle, povlečení atd. zapíchané mám. Ale třeba na té matraci v posteli fakt nejsou a to se tam psi dost válí .
A k tomu, že zapíchané chlupy budete nacházet ještě mnoho let poté, co pes nebude - na tohle spolehlivě funguje sušička - ta mi opravdu ze všeho prádla chlupy odstraní, i ze psích dek.

marcelaamax
napsal(a):
Já teda ty chlupy i v hadrech, dekách, prostěradle, povlečení atd. zapíchané mám. Ale třeba na té matraci v posteli fakt nejsou a to se tam psi dost válí .
A k tomu, že zapíchané chlupy budete nacházet ještě mnoho let poté, co pes nebude - na tohle spolehlivě funguje sušička - ta mi opravdu ze všeho prádla chlupy odstraní, i ze psích dek.
Sušičku nevlastním, ale už jsem o ní uvažovala, jen není místo, kam ji dát.
V prádle mám chlupy až tak nezůstávají, ono je rozdíl, když se to na člověla jen přilípne a když se pes na gauči vrtí a chlupy se zapíchají do potahu.
napsal(a):
Sušičku nevlastním, ale už jsem o ní uvažovala, jen není místo, kam ji dát.
V prádle mám chlupy až tak nezůstávají, ono je rozdíl, když se to na člověla jen přilípne a když se pes na gauči vrtí a chlupy se zapíchají do potahu.
No já mám sušičku na pračce :-) .
Já teda fakt nevím, psi se na gauči válí pořád, vrtí, lezou po sobě, drbou si o gauč záda - takové to válení se na zádech s mručením , ale ať koukám jak koukám, tak pod těma dekama zapíchané chlupy nevidím. To samé postel.
A to bych řekla, alespoň podle fotek, že naši psi mají ještě takové kratší tvrdší chlupy, než ten váš.

marcelaamax
napsal(a):
Já teda fakt nevím, psi se na gauči válí pořád, vrtí, lezou po sobě, drbou si o gauč záda - takové to válení se na zádech s mručením , ale ať koukám jak koukám, tak pod těma dekama zapíchané chlupy nevidím. To samé postel.
A to bych řekla, alespoň podle fotek, že naši psi mají ještě takové kratší tvrdší chlupy, než ten váš.
Mám pračku 45cm s vrchním plněním, na tu sušičku nedám a širší se mi do koupelny nevleze. Máme starší řadový domek, koupelna je malá.
Co to máte za zázračné deky? Píšete mikroplyš - to je potahavá látka, deku jsem z ní ještě neviděla. Jem mikrofleece a to se obávám, že chlupy stejně prolezou.

marcelaamax
napsal(a):
Počítám, že vaši psi mají trošku jiný typ srsti, kratší :) Vořech od ir.my na tom bude podobně jako můj vořech, o poznání delší "krátká srst", než jakou mívají psi typu bull.
Ty o trochu delší chlupy se totiž nejen zapíchnou, ale vyloženě "prošijou" do čehokoliv, právě tím, jak jsou dlouhý.

marcelaamax
napsal(a):
Na těle má chlupy delší, ale na nohou úplně kraťoulinké zapichovací. Navíc ty nohy se jaksi ani nedají vyčesat jako zbytek psa....

"Nemůžu ho ničím zablokovat, protože bych neotevřela dveře do obýváku."
Zablokováním myslím, že tu překážku položíte na gauč, pes pak nemá důvod na něj skákat, protože nemá, kam by si na něm lehnul :)

napsal(a):
Počítám, že vaši psi mají trošku jiný typ srsti, kratší :) Vořech od ir.my na tom bude podobně jako můj vořech, o poznání delší "krátká srst", než jakou mívají psi typu bull.
Ty o trochu delší chlupy se totiž nejen zapíchnou, ale vyloženě "prošijou" do čehokoliv, právě tím, jak jsou dlouhý.
Jo, prošitý nacházím taky , ale nejodolnější jsou ty kraťoulinké zapíchané.

napsal(a):
"Nemůžu ho ničím zablokovat, protože bych neotevřela dveře do obýváku."
Zablokováním myslím, že tu překážku položíte na gauč, pes pak nemá důvod na něj skákat, protože nemá, kam by si na něm lehnul :)
Jo ták, to mi nedošlo, to by možná mohlo fungovat. Já si hned představila barikádu
Jo tak možná to bude typem srsti 🤔. A to jsem si paradoxně vždycky myslela, ze tahle "úplně krátká" srst je na tohle nejhorší 😁.
A ty deky, mate pravdu, jsou asi spíš z mikrofleecu - přidávám foto.
Ještě me napadá, na psím pelechu chlupy moc nezůstávají a vůbec se nezapichuji, zkusím zjistit, co je to za matroš.
https://www.rogz.cz/matrace-rogz-flat-podz-lime-juice-xl
Pelech mame tento, tam se chlupy vůbec nezapichuji, ale nevím, co přesně je to za materiál.

Hm, z obrázku to asi nevykoukám, u výrobku to nepíšou... možná nějaké voskované plátno?
Zkusím se podívat po tom mikrofleelsu, co máte vy, nebo možná koupím v bytovém textilu v metráži mikroplyš (to je uřčitě hustší a odolnější tkanina) a obroubím to na stroji.
Na jiných stránkách píší, že pelech jenz nylonu. Dávám ještě foto detailu, jestli to nějak pomůže.
A ještě me napadá jedině neco sešít, jestli máte možnost, z nějaké látky jako bývají chrániče matrací, nevím, jestli se da sehnat třeba i jiná nez bílá.
https://www.topprosteradla.cz/cs/4038-nepropustny-chranic-matrace-pvc-s-frote-upravou-90x200?utm_source=ppc_merchant&utm_medium=ppc&utm_campaign=merchant&gclid=Cj0KCQjwla7nBRDxARIsADll0kAxLt_jDtgpyUcjiMxLk7iFLU6Rbxg8Xfc_GEWcPqsIpvdFB7_OObQaAsRLEALw_wcB

marcelaamax
napsal(a):
Na jiných stránkách píší, že pelech jenz nylonu. Dávám ještě foto detailu, jestli to nějak pomůže.
A ještě me napadá jedině neco sešít, jestli máte možnost, z nějaké látky jako bývají chrániče matrací, nevím, jestli se da sehnat třeba i jiná nez bílá.
https://www.topprosteradla.cz/cs/4038-nepropustny-chranic-matrace-pvc-s-frote-upravou-90x200?utm_source=ppc_merchant&utm_medium=ppc&utm_campaign=merchant&gclid=Cj0KCQjwla7nBRDxARIsADll0kAxLt_jDtgpyUcjiMxLk7iFLU6Rbxg8Xfc_GEWcPqsIpvdFB7_OObQaAsRLEALw_wcB
Aha, tak to už vím, co je. Šijou se z toho i batohy, taková tužší látka to je.
Chránič matrace bude mít blbý rozměr, ale už jsem koukala na prošívané přehozy, jsou z více vrstev, různé dekory a pratelné v pračce. To by taky mohlo fungovat.
https://jysk.cz/loznice/prehozy

kůže - nepoškrábe.. dokonce ani kočka, co skáče na židli a spí tam, neseškrábe kůži
ovšem nesmíte nechat psa si tam "stlát"
koženku ani zadarmo

napsal(a):
kůže - nepoškrábe.. dokonce ani kočka, co skáče na židli a spí tam, neseškrábe kůži
koženku ani zadarmo
Taky myslím, že nejlepší povrch je kůže. Na druhé místo bych řadila ten mikroplyš, mají ho rodiče asi 25 let a stále je beze změny. Chlupy ulpívají jen na povrchu a jsou snadno vysát nebo i jen setřít vlhkým hadrem. A docela dost vydrží zátěžová žinylka.
napsal(a):
Máme v obýváku sedačku s látkovým potahem. Pořizovali jsme si ji dřív, než štěně, ale je celkem nová, tak se mi ji nechce vyhazovat a pořizovat jinou. Pes občas na gauč skočí, i když se ho to snažíme odnaučit. Jako menší štěně to měl totiž dovolené, než jsem zjistila, že jeho chlupy se zapíchávají skrz přehoz a deku i do gauče a jde to hodně blbě čistit. Takže jsme ho přestěhovali s dekou na zem, v naší přítomnosti to respektuje, ale když tam nejsme, občas neodolá. :)
Kombinace tmavého vínového gauče a psa s bílými chlupy na břiše a nohách je vražedná, některé krátké chlupky jsou zapíchané tak kvalitně, že je nepobere ani lepící váleček.
Jak to řešíte? Nedá se koupit nějaký přehoz, skrz který chlup neprojde? Něco jako jsou psí autopotahy, ale aby to vypadalo trochu kulturně?
Díky za každou podnětnou radu.
Asi bych zkusila tu zimni zateplenou deku s beránkem, ta je tak tlusta, ze neveřím, že nějaký chlup skrz projde.
Janae1

XXX.XXX.160.6
napsal(a):
koženku ani zadarmo
Připomněla jste mi náš první gauč, kožený a za hříšný peníze. Já načetla informace z netu a aj prodavačky tvrdily, že kůže je věčná, že ani kočka ji nezničí.
Trvalo to snad dny, to týdny nebyly, a gauč vypadal jak od popelnice. Naše zvířectvo asi věčnost kůže pochopilo jako výzvu a žádný jiný gauč nezlikvidovalo s takovu rychlostí.
Teď chci sedačku nechat přečalounit, mám vybrané toto
https://www.aquaclean.com/cz-cz/fabrics-for-pets
Akorát nevím, jestli nebude levnější a jednodušší koupit novou sedačku, zatím jsem nezjišťovala ceny.

Janae1
napsal(a):
Připomněla jste mi náš první gauč, kožený a za hříšný peníze. Já načetla informace z netu a aj prodavačky tvrdily, že kůže je věčná, že ani kočka ji nezničí.
Trvalo to snad dny, to týdny nebyly, a gauč vypadal jak od popelnice. Naše zvířectvo asi věčnost kůže pochopilo jako výzvu a žádný jiný gauč nezlikvidovalo s takovu rychlostí.
Teď chci sedačku nechat přečalounit, mám vybrané toto
https://www.aquaclean.com/cz-cz/fabrics-for-pets
Akorát nevím, jestli nebude levnější a jednodušší koupit novou sedačku, zatím jsem nezjišťovala ceny.
spousta látek je "nepropustných", stačí zajít do krámu s látkami a ne do "domácí mazlíčci"
není kůže jako kůže, ony i boty se dělají z více druhů - vrstvy kraví kůže ..
většinou barvená nedrží a matná.. a já teda kočce řeknu, že tady si drápky brousit nebude.. takhle mi může zlikvidovat celý barák, je jedno z čeho.. potah nepropustný přece drápat a kousat jde také
fakt jsem zvědavá, co budete dělat, až sežerou nový potah za 5 tisíc :-)
no, asi to je jedno.. nová sedačka z PL na zakázku stojí 6.. dokonce už je napadlo napodobit Armani casa, to mě naštvali.. na boku je fakt dřevo.. tam by se brousily drápky :-)
mám nějaký podobný výmysl na podlaze.. aqua něco pure clean třídy stodevadesátosm nebo tak - nezůstávají fleky, protože to teda nepropouští
tady ta látka aquaclean je prostě tehdejší mikroplyš, co když se přejede dlaní, tak se "otočí".. a tady přidali víc toho "nepromokavého".....teflon teoreticky nebo hafec polyesteru......sedačka před 15 lety z Polska to měla už také, vylila se voda a steklo to na podlahu, i se dalo vodou čistit
(ale nekvalitní konstrukce zas..)
Janae1

XXX.XXX.160.6
napsal(a):
spousta látek je "nepropustných", stačí zajít do krámu s látkami a ne do "domácí mazlíčci"
není kůže jako kůže, ony i boty se dělají z více druhů - vrstvy kraví kůže ..
většinou barvená nedrží a matná.. a já teda kočce řeknu, že tady si drápky brousit nebude.. takhle mi může zlikvidovat celý barák, je jedno z čeho.. potah nepropustný přece drápat a kousat jde také
fakt jsem zvědavá, co budete dělat, až sežerou nový potah za 5 tisíc :-)
no, asi to je jedno.. nová sedačka z PL na zakázku stojí 6.. dokonce už je napadlo napodobit Armani casa, to mě naštvali.. na boku je fakt dřevo.. tam by se brousily drápky :-)
mám nějaký podobný výmysl na podlaze.. aqua něco pure clean třídy stodevadesátosm nebo tak - nezůstávají fleky, protože to teda nepropouští
tady ta látka aquaclean je prostě tehdejší mikroplyš, co když se přejede dlaní, tak se "otočí".. a tady přidali víc toho "nepromokavého".....teflon teoreticky nebo hafec polyesteru......sedačka před 15 lety z Polska to měla už také, vylila se voda a steklo to na podlahu, i se dalo vodou čistit
(ale nekvalitní konstrukce zas..)
Kdyby to stálo 5.tis tak neváhám. I kdyby ho zničili, tak by to bylo několika násobně méně než nová sedačka.
Uvidíme, teď není čas, sedačku začnu řešit o prázdninách. Obávám se, že to bude o mnoho dražší.
Kupujeme nový gauč jednou za pět let a miláčková ho stíhají zrasovat i dříve.
Kožený byl od české firmy, nemyslím si, že nekvalitní.

Janae1
napsal(a):
Kdyby to stálo 5.tis tak neváhám. I kdyby ho zničili, tak by to bylo několika násobně méně než nová sedačka.
Uvidíme, teď není čas, sedačku začnu řešit o prázdninách. Obávám se, že to bude o mnoho dražší.
Kupujeme nový gauč jednou za pět let a miláčková ho stíhají zrasovat i dříve.
Kožený byl od české firmy, nemyslím si, že nekvalitní.
nejde o nekvalitu, ale o druh kůže..zelená lesklá nevydržela 20 let a pět psů, to je fakt, ale byla stejně škaredá.. nemohu si dovolit, aby mi každých pět let zlikvidovali nábytek.. by mě kleplo asi.. jak vidím zvíře natahovat packy, velím PADEJ
metr x 140cm látky Carabu např. stojí kolem 500kč, tu úpravu aquaclean má hodně látek.. Mystic, Alcantara ... vlastně zaplatíte akorát hodně čalouníkovi
beránkovou deku máme, fakt přes to nic neprojde

marcelaamax
napsal(a):
Jo tak možná to bude typem srsti 🤔. A to jsem si paradoxně vždycky myslela, ze tahle "úplně krátká" srst je na tohle nejhorší 😁.
A ty deky, mate pravdu, jsou asi spíš z mikrofleecu - přidávám foto.
Ještě me napadá, na psím pelechu chlupy moc nezůstávají a vůbec se nezapichuji, zkusím zjistit, co je to za matroš.
Tak jsem vás mystifikovala s tím mikroplyšem. Byla jsem se juknout v obchodě a oni dnes nazývají mikroplyšem něco jiného, než dřív.
Takže vaše deky jsou mikroplyš.
Pořídím je také, vypadá to hustší než stávající deka, kdyžtak budu dávat 2 na sebe. Variantu s beránkem jsem zavrhla kvůli praní a následnému dlouhému sušení.
Takže díky za další tip!

Podávám report. Mikroplyšové deky jsem objednala, nakonec jsem zvolila ty tenké bez beránka, kvůli praní a sušení. A stal se ZÁZRAK. Když mi pes v nestřežené chvíli na gauč hupnul, zůstaly po něm chlupy pouze na povrchu deky a rukou jsem je jednoduše smetla dolů. Paráda!
A rodina si libuje nad příjemným materiálem.

napsal(a):
Tak jsem vás mystifikovala s tím mikroplyšem. Byla jsem se juknout v obchodě a oni dnes nazývají mikroplyšem něco jiného, než dřív.
Takže vaše deky jsou mikroplyš.
Pořídím je také, vypadá to hustší než stávající deka, kdyžtak budu dávat 2 na sebe. Variantu s beránkem jsem zavrhla kvůli praní a následnému dlouhému sušení.
Takže díky za další tip!
Taky jsem měla sedačku potaženou "mikroplyšem" a byla to nejlépe udržovatelná sedačka co jsem měla. Dneska už se to snad ani nedělá...není to moderní.

napsal(a):
Taky jsem měla sedačku potaženou "mikroplyšem" a byla to nejlépe udržovatelná sedačka co jsem měla. Dneska už se to snad ani nedělá...není to moderní.
Ty deky jsou z trochu jiného materiálu, než byl ten starý potahový mikroplyš. Taky mě to nejdřív pletlo. Deky jsou hebké a měkké, z líce kraťoulinký chloupek jak samet, z rubu chloupky delší.
Bentley

XXX.XXX.197.98
napsal(a):
Jo ták, to mi nedošlo, to by možná mohlo fungovat. Já si hned představila barikádu
Funguje, sestra řešila stejný problém a dávají teď před odchodem na gauč takové ty skládací přenosné židle...taky nový gauč :-D...nevypadá to nic moc, ale rychle se to tam dá a rychle se to uklidí. Pes respektuje a na gauč neleze a to je to obr, co by jedním máchnutím tlapy možná i ten gauč poposunul, ale za tu námahu mu nestojí a radši si jde na svoje :-D

K tomu Aquacleanu - nechávali jste přečalounit starý gauč nebo pořizovali nový s tímto potahem?
napsal(a):
Podávám report. Mikroplyšové deky jsem objednala, nakonec jsem zvolila ty tenké bez beránka, kvůli praní a sušení. A stal se ZÁZRAK. Když mi pes v nestřežené chvíli na gauč hupnul, zůstaly po něm chlupy pouze na povrchu deky a rukou jsem je jednoduše smetla dolů. Paráda!
A rodina si libuje nad příjemným materiálem.
Můžete dát odkaz na deky, které jste koupila?
Kamarádka řeší podobný problém, tak by se jí odkaz hodil.

Fiona.Praha
napsal(a):
Můžete dát odkaz na deky, které jste koupila?
Kamarádka řeší podobný problém, tak by se jí odkaz hodil.
Deky mají prakticky v každé prodejně nábytku a bytového textilu. Materiál se jmenuje mikroplyš (mikroflanel). Já je koupila tady, mají je nejlevnější (ta "sleva" je tam stále), kvalita OK:
https://www.rodinnebaleni.cz/eshop-kategorie-deky.html
napsal(a):
Deky mají prakticky v každé prodejně nábytku a bytového textilu. Materiál se jmenuje mikroplyš (mikroflanel). Já je koupila tady, mají je nejlevnější (ta "sleva" je tam stále), kvalita OK:
https://www.rodinnebaleni.cz/eshop-kategorie-deky.html
Děkuji, předám.
Já chtěla odkaz na prověřené deky. Kamarádka taky zkouší možné i nemožné a nerada se smiřuje s tím, že prostě budou žít "obalení" chlupama.

Fiona.Praha
napsal(a):
Děkuji, předám.
Já chtěla odkaz na prověřené deky. Kamarádka taky zkouší možné i nemožné a nerada se smiřuje s tím, že prostě budou žít "obalení" chlupama.
Já na ně nejdřív koukala v kamenných prodejnách a ten materiál je prakticky stejný u všech. Liší se to jen rozměry, designem a cenou. Takže klidně koupit nebo objednat jinde, mělo by to fungovat stejně.
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!