Granule kastrovaná fenka

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.5.2019 07:36
Artepka246810

XXX.XXX.33.11

Dobrý den, prosím co byste nám doporučili pro fenku seniorku za granule. Letos jí bude 12 let. Je od podzimu po kastraci se sklonem k tloustnutí. Potřebovali bychom hlavně, aby granule byly maličké a light. Objevila jsem granule brit light senior, ty jí chutnaly, také o 300 g zredukovala váhu, ale granule jsem musela překrajovat na půlku. V menší velikosti se nevyráběly. Teď má také brit senior ve velikosti S, ale přijde mi, že už zase začíná nabírat. Děkuji za tipy

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.5.2019 07:58

Kastrovali jste 11 letou fenu? 11 letá fena tloustne.
No to se u starých zvířat stává.
Než light a vůbec granule, při kterých celé tělo včetně hlavy hladoví, kupte jí konzervy.
Hubne se tím, že se dá pryč trochu cukrů - rohlíků - což jsou právě granule.
Ale protein a tuk s vit. a min. musí zůstat.

Nemáte tušení, jak ty opotřebované staré kosti trpí. Svaly, šlachy, mozek, nervy... z pytle sacharidů nedostane ten pes nic, není tam nic z čeho to vše živit...jen mu to ubližuje.

Konzerva, maso, klidně 4x za den, kratší ale pravidelné procházky nejen po asfaltu.
Pak nebude mít z čeho tloustnout.
A vážně tomu psovi nehubněte svaly. Nevydrží vám dlouho.

28.5.2019 08:13
Artepka246810

XXX.XXX.33.11

no samozřejmě není jen na granulích. Ale jako základ má granule plus jí tam přidám kousek konzervy. Občas uvaříme maso, takže má takový mix. Granule jí odvažuju a dostává denní dávku ve dvou porcích - ráno + večer (vždy jí uberu ještě kousek dávky aby ta konzerva nebyla porce navíc). Na procházku chodíme, ale dřív se léčila se zády. Má špatnou páteř, tudíž na žádné velké vycházky to s ní není, takže chodíme tak 3 x denně "kolem bloku". Ona totiž ani nechce. Vyrazíme, ujdeme třeba 500 metrů a už se otočí a jde domů Dvakrát v týdnu s ní jdeme tak na hodinovou, ale to je na ní pak znát, že už ji to zmáhá. Takže je pravda, že toho pohybu už moc nemá. Proto mě zajímají typy na granule. Teď už jí kompletně stravu na "stará kolena" měnit nebudeme. Jo a taky je to velká loudilka, takže samozřejmě občas něco vyžebrá, občas mrcha v nestřežené chvíli ukradne ze stolu (když je návštěva) . Ale už ji holt nepředěláme. Vzhledem k tomu, že je malá, vždy mívala kolem 3,5 - 4 kg a dle veterináře má takovou stavbu těla, takže váhu měla ok, tak teď má asi 4,8 kg a je to na ní docela znát.

28.5.2019 08:18

Tak zejména u tak malýho pejska, který má tendence tloustnout, bych "takže samozřejmě občas něco vyžebrá" považovala za hrubou chybu. Stejně tak s kradením jídla. Na to byste měli dát mnohem větší pozor, aby se ani jedno z toho nestávalo.
Když jí vyhovovaly ty granule, co jste museli krájet, nestačilo by je předem namočit, aby se rozmočily a mohla je sežrat i bez krájení?

28.5.2019 08:27
Artepka246810

XXX.XXX.33.11

Je to je dobrý tip, to mě nenapadlo, děkuju. Určitě vyzkoušíme. No a když jí to "nepojede", tak jí je zase budu zpátky překrajovat Jinak je mi jasné, že největší zlo je právě to její žebrání a naše občasná nepozornost, ale je pravda, že oni dokážou být tak vyčůraní a neviditelní, že ji prostě občas neuhlídáme

28.5.2019 08:36

Když jí to nepojede, zkuste přelít vývarem z masa, to taky pomáhá. A koneckonců, když je tlustá a žrádlo jí nepojede, tak fajn, aspoň zhubne.
Můj pes za celých 10 let, co ho mám, od stolu nebo od linky nic nedostal. Ukradl něco odhadem 3x, a to v prvních letech, než jsem se naučila dávat pozor. Když mu chci při vaření dát třeba odkrojky z masa, odnesu mu to do misky.

28.5.2019 08:47
Artepka246810

XXX.XXX.33.11

No taky si vždycky říkám, že jí nic nedám. No ale když už to vydržím já, tak zase vyloudí něco od přítele (samozřejmě potají, abych neviděla, že on to nevydržel). Nebo jí to její žebrání nahrazujeme kousíčkama zeleniny, ona je taková malá polenice a žere skoro všechno. Ale je pravda, že jednu dobu jsem právě dostala tip na sulc. Takže jsem jí vyrobila pěkně ze zeleniny, masa a nožiček. Asi tři dny to v granulích s radostí jedla. Pak najednou otočila a už se toho nedotkla, asi jí to přišlo bez chuti nebo nevím, prostě jí to přestalo chutnat. Jinak máte pravdu, že pokud nedojí ráno porci granulí, tak to neřeším právě si říkám, že jí to nemůže uškodit , občas "vyzobe" jen tu konzervu a čučí, jestli ještě něco dostane a granule nechá, ale nejpozději do rána to stejně slupne

28.5.2019 12:33
impact

XXX.XXX.37.78

Podle me neni pricinou tloustnuti to, jake granule zere jako spis to, ze jste v krmeni nedisciplinovani a cpete ji vsim moznym.

31.5.2019 14:34
hanelbi

XXX.XXX.145.197

Určitě omezit dobrůtky od stolu! :) Věřím, že je to hrozný, když louděj (sama odolávám hodně těžko), ale fakt to nedělá dobrotu, obzvlášť pokud fenka tloustne.. Co se granulí týče, souhlasím s psaným výše - zkusila bych namáčet, případně víc zapojila ty kozervy. A jeden tip přidám - Brit má myslím i řadu pro malý psy, tak zkuste mrknout tam, jestli nenajdete něco pro cvalíky - ta velikost granulí by tam mohla být menší :) Držím palce, ať se hubnutí zadaří :)

2.6.2019 18:46
Eliskajano

XXX.XXX.168.176

Doporučuji anglické Essential Foods Contour. Je to první krmivo, které je pro kastrované psy přímo vyvinuto. A je bezobilné. https://www.aaagranule.cz/granule-pro-psy/essential-foods-contour-12-5-kg/

Přidejte reakci

Přidat smajlík