Postroj na tah - jaký, koupit, samovýroba?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Leya

29.5.2019 14:11
Leya

XXX.XXX.70.136

Jaký typ postroje doporučujete na tah při běhu, tah u kola? Na co si dávat pozor, aby byl postroj pro tah a běh pohodlný a netlačil (hodně postrojů celkem tlačí až odírá podpaží psa)? Koukala jsem na pár značek, ale nevyznám se v tom. Hodně lidí také říká, že je nejlepší jít třeba na výstavu a zkusit postroj přímo tam (aby seděl), ale tam se bohužel nedostanu. Tak jsem se koukala i na "DIY" videa, kde je často používaný paracord nebo nylonové popruhy. Cenově by to asi vyšlo nastejno, ale psovi by to třeba lépe padlo? Našla jsem stránku - https://uberpest.com/2006/10/make-your-own-dog-harness/ , kde mají hezky vysvětlený postup. Co myslíte?

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.5.2019 14:19

Tadyhle MushGo jezdívá se sortimentem po různých místech ČR a možná by se dalo domluvit, aby přijeli k vám: https://www.facebook.com/MushGOLevickova/
Jinak bych si asi nelajzla domácí výrobu, navíc jestli to vyjde finančně podobně draho. Nabídka trhu je dnes dost široká a nabízí se hrozně moc typů postrojů, každý má nějaké určení, výhody a nevýhody. Myslím, že nejlíp vám poradí s výběrem na FB skupinách specializovaných na tyhle psí sporty.

29.5.2019 14:23

Leya

29.5.2019 14:45
Leya

XXX.XXX.70.136

Zkusím se kouknout na to MushGo. Cenově by mě postroj doma vyrobený vyšel možná i dráž, tak zkusím vámi doporučované. Na zero dc jsem již narazila, hodně se mi líbil multifunkční postroj short + rovnou i vodítko s amortizérem, ale co když psovi nebude sedět...

29.5.2019 14:55

Leya napsal(a):
Zkusím se kouknout na to MushGo. Cenově by mě postroj doma vyrobený vyšel možná i dráž, tak zkusím vámi doporučované. Na zero dc jsem již narazila, hodně se mi líbil multifunkční postroj short + rovnou i vodítko s amortizérem, ale co když psovi nebude sedět...

Při nákupu přes internet se to dá vrátit vždycky. Já kupovala před lety Faster od ZeroDC a seděl, používala jsem ho iks let a nakonec ještě i prodala za pár stovek, když bylo jasný, že pes už ho kvůli věku neužije. Amortizér je taky určitě základ.

29.5.2019 14:58

ze stránek zero dc :

Nejste si jisti správnou velikostí?

U každého našeho postroje je tabulka s velikostmi. Každý postroj má svou tabulku, pokud už doma máte postroj s velikostí např. S, neznamená to tedy, že jiný náš postroj bude také velikost S.

V tabulkách je vždy rozpětí (od – do). Pokud Vaše naměřené míry souhlasí s jednou velikostí, vložte tuto velikost do košíku. Pokud se stane, že pejskovi by seděla velikost krku M, hrudníku S/M a délka zad S, vložte do košíku velikost podle hrudníku, tudíž velikost S/M a do poznámky napište naměřené míry. Postroj se musí ušít na míru. Za šití na míru se nic nepřiplácí.

29.5.2019 15:04
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Od Zero DC mám faster, a jsem maximálně spokojená - perfektně sedí (nekroutí se na psovi), dobře rozkládá váhu, a nikde neodírá!👍

29.5.2019 16:30
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Ono taky záleží na tom, na jakého psa to máte. Třeba ty výše zmiňované postoje od Zera se mi taky líbí, ale bull psům prostě nesedí.

A doporučuji taky paní Levickovou z Mush go... Na psa jsem postroj na tahání shanela dlouho, nic nesedelo. Nakonec jsem vyrazila na akci, kde byla paní Levickova a tam jsme vybrali. Zkoušeli jsme tam hooodne postrojů a seděly tuším jen dva. Paní nas nechala postroj vyzkoušet přímo v tahu v okolí a na základě toho jsme vybrali, hlavně to i ona zhodnotila.

Vybrali jsme tento https://eshop.mushgo.cz/musher-postroj-amundsen/, ale chce to opravdu zkoušet. Az mi vyroste cubina tak budu shánět na ni a nejspíš se zase vydám někam, kde bude paní Levickova.

Ja to měla horší v tom, ze to bylo na křížence. Pokud máte plemeno, tak se poptejte na fb skupinách plemene, tam by mohli poradit jaký postroj obvykle sedí. Do domácí výroby bych se určitě nepoustela.

Leya

29.5.2019 17:32
Leya

XXX.XXX.70.136

Moc děkuji všem! Já si právě myslela, že by byl pak problém v případě špatné velikosti. Tak v tomhle případě půjdu buď do mushgo nebo zero dc.

29.5.2019 17:41
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Leya napsal(a):
Moc děkuji všem! Já si právě myslela, že by byl pak problém v případě špatné velikosti. Tak v tomhle případě půjdu buď do mushgo nebo zero dc.

No ono mushgo není vyloženě značka, u nich seženete i postroje od Zera a mnoho dalších značek. Zkuste se mrknout, jestli náhodou nebudou na akci někde poblíž. Paní je moc ochotná a hlavně tomu tahání fakt rozumí - mě se třeba zdálo vhodných víc postrojů, které jsme tam zkoušeli, ale paní mě hned vysvětlila, proč konkrétní postroj není vhodný, kde by mohl dřít atd...

29.5.2019 18:25
blackberry

XXX.XXX.135.186

marcelaamax napsal(a):
No ono mushgo není vyloženě značka, u nich seženete i postroje od Zera a mnoho dalších značek. Zkuste se mrknout, jestli náhodou nebudou na akci někde poblíž. Paní je moc ochotná a hlavně tomu tahání fakt rozumí - mě se třeba zdálo vhodných víc postrojů, které jsme tam zkoušeli, ale paní mě hned vysvětlila, proč konkrétní postroj není vhodný, kde by mohl dřít atd...

Taky MushGo doporučuju všema deseti. Paní Levíčková zhodnotí psa, využití postroje a pak nabídne několik variant. Postroje od Zero má v sortimentu taky, takže je můžete porovnat s postroji dalších značek. Mně se Zero taky líbilo, ale v reálu vůbec psovi nesedělo, na krku škrtilo, krabatilo se a větší velikost už zase zasahovala za žebra.
Výběr druhů a velikostí má opravdu široký, takže je opravdu minimální šance, že by se nenašel ten správný.

29.5.2019 21:18
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

blackberry napsal(a):
Taky MushGo doporučuju všema deseti. Paní Levíčková zhodnotí psa, využití postroje a pak nabídne několik variant. Postroje od Zero má v sortimentu taky, takže je můžete porovnat s postroji dalších značek. Mně se Zero taky líbilo, ale v reálu vůbec psovi nesedělo, na krku škrtilo, krabatilo se a větší velikost už zase zasahovala za žebra.
Výběr druhů a velikostí má opravdu široký, takže je opravdu minimální šance, že by se nenašel ten správný.

On je ten Faster dělaný na psy ohařovitýho typu (ESP a podobní) a jiným psům moc nesedí

31.5.2019 23:47

Leya napsal(a):

Být se psy v Čechách, tak bych volila osobně se dojet podívat na sortiment MushGo, za mě nejlepší řešení. Sama mám na psech hound od manmatu a samovýrobu.
Jen taková poznámka k samovýrobě, pokud se do toho chcete pustit, začněte s levnějším materiálem, to vás urcite nevyjde dráž než kupovaný, spíš tak okolo stovky, max dvě. Obyčejný jednobarevný PP popruh stačí - https://www.stoklasa.cz/popruh-polypropylenovy-sire-25-mm-x12093 . Na polstrování jde použít i stará fleecová mikina, já to dělám z vatelínu a levnější polyesterové látky, vypadá to stejně jako polstrování od manmatu. A jednoznačně doporučuji nejdřív sešpendlit a vyzkoušet, nebo dopadnete jako já včera, jen jsem psa změřila, rovnou všechno sešila, a udělala jsem mu to moc krátký. Takže budu buď stříhat nebo rovnou šít nový.

Přidejte reakci

Přidat smajlík