Uživatel s deaktivovaným účtem

Nejdřív pejskovi vysvětlete, že pointa je předat aport vám do ruky. Neházejte mu to, ale jen mu dejte aport do huby a chtějte po něm, aby vám ho odevzdal (třeba výměnou za pamlsek). A spojte to s aportovacím povelem. Až pes pochopí, že "aport" = odevzdám aport páníčkovi, už mu nebude dělat takovej problém aport donést - začínejte na menší vzdálenosti, přidávejte postupně.
Koník5678
napsal(a):
Dobrý den, mám problém s aportovanim. Když hodím míček, pes pro nej dobehne, ale nepřinese. Po přivolání hračku vyplivne a přijde bez ni. Co dělat ? Děkuji :)
musíte vypěstovat zájem o aport.Uvažte psa na vodítko,ke stromu, míček přivažte na provaz, stoupněte si před něj a hažte mu jej tak, aby jej nechytil. Až bude šílet, tak mu jej nechte a tahejte se o něj. Ve 2. fázi mu jej hoďte a přitáhněte si ho za provaz, na kterém je míček uvázán. Ve 3. fázi musíte dosáhnout toho, že pes míček donese a vy mu ho vyměníte za jiný. Pamatujte, že pes musí být v drajvu.

Koník5678
napsal(a):
Dobrý den, mám problém s aportovanim. Když hodím míček, pes pro nej dobehne, ale nepřinese. Po přivolání hračku vyplivne a přijde bez ni. Co dělat ? Děkuji :)
Apor "není" běh pro předmět, ale držení předmětu a odevzdání, takže trénujte se psem držení předmětu, následné odevzdání a to odhození už bude jen bonus.
My takhle dokonale taky nepřinášíme, mě stačí když hodím klacek, řeknu přines nebo zapískám, kdxyž má pes klacek v hubě(na to je taky naučená) a pes mi klacek donese.

Apor "není" běh pro předmět, ale držení předmětu a odevzdání, takže trénujte se psem držení předmětu, následné odevzdání a to odhození už bude jen bonus.
My takhle dokonale taky nepřinášíme, mě stačí když hodím klacek, řeknu přines nebo zapískám, kdxyž má pes klacek v hubě(na to je taky naučená) a pes mi klacek donese. Je rozený aportér, moc dlouho se to neučila, mě to takhle stačí, nesportujem.Předávka je všelijaká, když mám klacky dva, vyplivne ten první, když ne čeká až si ho odeberu a žužlá ho(to se u aportu asi nemá)- ale neutíká s ním přede mnou, ale musím důrazně požádat- pusť.
Edit: jak se mi todle povedlo? dvakrát!
napsal(a):
My takhle dokonale taky nepřinášíme, mě stačí když hodím klacek, řeknu přines nebo zapískám, kdxyž má pes klacek v hubě(na to je taky naučená) a pes mi klacek donese.
Jak se trénuje držení předmětu se psem, který podaný předmět nikdy do tlamy nevezme? Když teda nepočítám jídlo.

assil
napsal(a):
Jak se trénuje držení předmětu se psem, který podaný předmět nikdy do tlamy nevezme? Když teda nepočítám jídlo.
da se mu to do tlamy

...náš pes je sice vášnivý aportér čehokoli, ale nastal problém s přinášením......k hozenému aportu vyrazil, ale zalehl u něj a odmítal přinést.......prvním krokem byl směnný obchod.......jeden aport odhodit, druhý v ruce nabídnout - pes pro aport doběhl a přinesl, za což jsem mu hodila ten v ruce.........pak jsem začala chodit k jednomu cvičiteli, tam jsme začali učit aport - činku tak, že prostě nabídneme - vezme do tlamy - odebereme - odměníme..postupně jsme prodlužovali dobu držení, učili aby držel i když jemně zataháme - místo klikru slovo "TEĎ" - na to teprve vždy pustit.........dnes už odhazujeme a pes krásně nosí a usedá přede mnou, aport drží a na pokyn TEĎ pustí....zvláštní bylo, že pozitivkou se během chvíle naučil přinášet a podávat předměty denní potřeby, včetně brýlí, mincí, papíru a tak podobně......jen s aportem jako takovým postě byl problém od počátku.........

napsal(a):
...náš pes je sice vášnivý aportér čehokoli, ale nastal problém s přinášením......k hozenému aportu vyrazil, ale zalehl u něj a odmítal přinést.......prvním krokem byl směnný obchod.......jeden aport odhodit, druhý v ruce nabídnout - pes pro aport doběhl a přinesl, za což jsem mu hodila ten v ruce.........pak jsem začala chodit k jednomu cvičiteli, tam jsme začali učit aport - činku tak, že prostě nabídneme - vezme do tlamy - odebereme - odměníme..postupně jsme prodlužovali dobu držení, učili aby držel i když jemně zataháme - místo klikru slovo "TEĎ" - na to teprve vždy pustit.........dnes už odhazujeme a pes krásně nosí a usedá přede mnou, aport drží a na pokyn TEĎ pustí....zvláštní bylo, že pozitivkou se během chvíle naučil přinášet a podávat předměty denní potřeby, včetně brýlí, mincí, papíru a tak podobně......jen s aportem jako takovým postě byl problém od počátku.........
Podle mě je tento způsob nejlepší, naučíte ho celkem v krátké době a pes nepřekusuje a nedělá s aportem blbosti. Aspoň taková je moje zkušenost.

naučíte ho celkem v krátké době
naučíte -ale jen když vite, co delate.
zacinat "klikr" trenink zrovna na aportu není uplne jednoduche.

napsal(a):
naučíte ho celkem v krátké době
naučíte -ale jen když vite, co delate.
zacinat "klikr" trenink zrovna na aportu není uplne jednoduche.
Čtu dobře, že je tam bez klikru? To jsem měla na mysli, jen my místo teď používáme pusť (u retrívrů). U psa, který už aport ovládá, nepoužívám žádný povel, prostě odeberu. Hravý aport je nanic.

assil
napsal(a):
Jakože mu násilím otevřít tlamu a narvat to tam? No nevím, to by jen znamenalo, že od tý doby bude před aportem zdrhat.
a co takhle mu do tlamy aport(předmět) prostě a jednoduše vložit.........?
a co takhle začít tím "pust" (za mňamku) když v tlamě něco má, a pak mu to zase nabídnout s "drž"
násilím rvát si myslím je zcela zbytné......
napsal(a):
a co takhle mu do tlamy aport(předmět) prostě a jednoduše vložit.........?
a co takhle začít tím "pust" (za mňamku) když v tlamě něco má, a pak mu to zase nabídnout s "drž"
násilím rvát si myslím je zcela zbytné......
Jak se vloží aport do zavřené odvracející se tlamy? Povel pusť umí, s tím není problém, nabídku předmětu zpět nereflektuje.
V podstatě mi jde o to, že je to pes, který rád nosí věci v tlamě, když má třeba radost, tak něco popadne a a tak a rád běhá za hozenýma věcma. Problém je v tom, že na povel do tlamy nic nevezme a i na nabídku oblíbený věci reaguje odvracením zavřený tlamy. A hozený nenosí, jen s tím lítá a nebo je nosí někam vedle mě, dát na vodítko nepomáhá, to se na celou věc vyprdne. Ono nejde jen o aport, chtěla jsem ho naučit i sbírat věci na povel, ale prostě ho neumím naučit cvik vzít něco do tlamy na povel. Nemám s tím moc zkušenosti, tak jsem myslela, že by někdo mohl poradit něco jiného než klasický mu to nabídni.

někteří se na to vybodnou, no, je spousta jiné zábavy
tak buď ho to hrozně chcete naučit jako opravdu aport, návodů všude hafec, nebo videa https://www.youtube.com/watch?v=Q-lR6k40RTA
anebo o tu přinášenou věc musí mít velký zájem - tahací hračka?
tak mu časem dojde, že ji musí donést, jinak nehrajeme (tomu se v odborné veřejnosti asi neříká aport, ale psa to baví)
ale bude to fungovat podobně - každé přiblížení a nepuštění předmětu označíte, odměníte
assil: a říct mu, že jak drží tu věc v tlamě, že teď je to to správné, potahat se o klacík a říkat drž...? využít situace, nevyrábět ji uměle
třeba chrt moc neaportuje.. si nebude špinit pusu

assil
napsal(a):
Jakože mu násilím otevřít tlamu a narvat to tam? No nevím, to by jen znamenalo, že od tý doby bude před aportem zdrhat.
Jo, já jsem rvala a aby nezdrhla, tak jsem ji měla zafixovanou vodítkem Ale mám retrívra, teď momentálně musím učit trpělivost před aportem z vody, nechce čekat a to je špatně. Jinak mně běžně nosí z lesa různý lebky a spárky, nedávno přinesla velikonočního beránka

napsal(a):
Čtu dobře, že je tam bez klikru? To jsem měla na mysli, jen my místo teď používáme pusť (u retrívrů). U psa, který už aport ovládá, nepoužívám žádný povel, prostě odeberu. Hravý aport je nanic.
Čtu dobře, že je tam bez klikru?
to nevim
jsem reagovala na příspěvek, kde v textu bylo "místo klikru slovo "TEĎ" " - takze pro me je to jako klikr

assil
napsal(a):
ne, není třeba to psovi rvat nasilím do huby, jak si asi představujete.
a taky je fakt, ze ani když uz mu to do huby "narvu", ze to neznamena, ze bude před aportem zdrhat.
nicmene -u aportu uz by clovek uz vazne mel vedet co dela -at uz pouzije jakykoliv zpusob uceni.
naucene chyby se odbouravaji strasne tezko - casto je to i nemozne.

napsal(a):
Čtu dobře, že je tam bez klikru?
to nevim
jsem reagovala na příspěvek, kde v textu bylo "místo klikru slovo "TEĎ" " - takze pro me je to jako klikr
Aha, tak to nebyl můj příspěvek, nepoužívám.
napsal(a):
někteří se na to vybodnou, no, je spousta jiné zábavy
tak buď ho to hrozně chcete naučit jako opravdu aport, návodů všude hafec, nebo videa https://www.youtube.com/watch?v=Q-lR6k40RTA
anebo o tu přinášenou věc musí mít velký zájem - tahací hračka?
tak mu časem dojde, že ji musí donést, jinak nehrajeme (tomu se v odborné veřejnosti asi neříká aport, ale psa to baví)
ale bude to fungovat podobně - každé přiblížení a nepuštění předmětu označíte, odměníte
assil: a říct mu, že jak drží tu věc v tlamě, že teď je to to správné, potahat se o klacík a říkat drž...? využít situace, nevyrábět ji uměle
třeba chrt moc neaportuje.. si nebude špinit pusu
Na videa kouknu doma. Jsou mu 3 roky, to co pisete praktikujeme - při přetahování drž, nedoneseš nehrajeme a furt nic. On je chytrej, jen to potřebuje nějak vysvětlit co po něm chci, ale takhle to nefunguje, to prostě nechápe. A nebo druhá možnost, že ví, co po něm chci a radši dělá že neví.
napsal(a):
ne, není třeba to psovi rvat nasilím do huby, jak si asi představujete.
a taky je fakt, ze ani když uz mu to do huby "narvu", ze to neznamena, ze bude před aportem zdrhat.
nicmene -u aportu uz by clovek uz vazne mel vedet co dela -at uz pouzije jakykoliv zpusob uceni.
naucene chyby se odbouravaji strasne tezko - casto je to i nemozne.
U něj ano, je hodně měkkej v povaze, to by nedal. Jinak dík, zřejmě teda jiná zázračná metoda není a pes je buď neochotnej aportovat, i když se tak nejeví a nebo zkaženej, mnou, což bych se ani nedivila, nemám s učením aportu žádný zkušenosti. Ono jako je mi to jedno jestli pes aport umí nebo ne, jen jsem si myslela, že by to pro něj mohlo být zábavnější a že bychom pak mohli přejít i na vyhledávání a podávání předmětů.

assil
napsal(a):
U něj ano, je hodně měkkej v povaze, to by nedal. Jinak dík, zřejmě teda jiná zázračná metoda není a pes je buď neochotnej aportovat, i když se tak nejeví a nebo zkaženej, mnou, což bych se ani nedivila, nemám s učením aportu žádný zkušenosti. Ono jako je mi to jedno jestli pes aport umí nebo ne, jen jsem si myslela, že by to pro něj mohlo být zábavnější a že bychom pak mohli přejít i na vyhledávání a podávání předmětů.
vždycky záleží na tom, kolik úsilí chce člověk tomu kterému požadavku věnovat.
a taky jde o to, co si kdo pod tim "aport" představuje vlastne.
jestli podavani micku do ruky -tak do toho se klidne pustte.