Janae1

XXX.XXX.160.6
Nikdy jsem psa s náhubkem neměla, nikdy nebyla potřeba.
U nynějšího psa bych ráda náhubek použila. Je to bázlivka, tak pro jistotu.
Ale narazila jsem, náhubek si během vteřiny stáhne.
Je to špatnou velikostí náhubku?
Když psa na náhubek zvyknu, nehrozí nebezpečí, že si ho stáhne třeba během rvačky?
Zatím to dělám takto. Nasadím náhubek a jdeme cvičit nebo třeba běhat. Dokud má práci a sleduji ho náhubku si nevšímá , když přestane práce nebo otočím hlavu jinam, náhubek si ihned stáhne.
No, asi to může být i špatnou velikostí. Ale já osobně jsem nenarazila na kovový náhubek, který by si pes s trochou snahy nesundal. Ale už si v pohodě zvyknul a nemá potřebu ho sundávat.
Jediný náhubek, který opravdu nesundá a který tedy používám hlavně při seznamování a kontaktu s jinými psy je náhubek baskerville, ten opravdu sundat nejde. Ale je fakt, že jsme ještě nesehnali kovák, který by seděl přesně tak, jak bych si představovala. Možná, jestli ho někdy seženeme, tak ani ten sundat nepůjde .
Uživatel s deaktivovaným účtem

Předpoklad je prostorný dobře sedící kovový náhubek, který psovi nepřekáží, aby mohl pořádně chladit s otevřenou tlamou. Pokud např používáte plastový náhubek, naprosto psovy snahy o sundání chápu.
U kovovýho náhuku se dají při troše šikovnosti mírně ohnout ty boční části, co jdou za uši psa, což by mělo značně ztížit sundání náhubku.
Janae1

XXX.XXX.160.6
Používám kovový náhubek, sedí v rámci možností, měla jsem i přímo na plemeno, ten byl obří, zasahoval do očí, zkusím sehnat na střeďáka.
Tlamu otevře bez problémů, ale možná mu vadí nahňácané fousy v náhubku, knírač.
Sepnut karabinkou jsem nezkoušela, vyzkouším. Zkoušela jsem pásek náhubku provléknou pod obojkem a stejně šel dolu.
Ještě teda zkusím přihnout packy náhubku.
Díky
Uživatel s deaktivovaným účtem

Janae1
napsal(a):
Používám kovový náhubek, sedí v rámci možností, měla jsem i přímo na plemeno, ten byl obří, zasahoval do očí, zkusím sehnat na střeďáka.
Tlamu otevře bez problémů, ale možná mu vadí nahňácané fousy v náhubku, knírač.
Sepnut karabinkou jsem nezkoušela, vyzkouším. Zkoušela jsem pásek náhubku provléknou pod obojkem a stejně šel dolu.
Ještě teda zkusím přihnout packy náhubku.
Díky
Můžete sem dát fotku?