Naučení psů na zahradu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

8.6.2019 08:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.100.70

Dobré dopoledne.
Vím že na toto téma je tu toho hodně, ovšem většinou se to zvrhne v šílenosti tomu bych se ráda vyhla....
Momentálně máme 4 psy v domě se zahradou. Máme i jeden kotec 3x4 m ale tam za dva roky byly asi 2-3x a to jen proto že dojela návštěva s dětmi a jejich mamka se o ně bála což toleruji.
Jinak jsou naši psi s námi v domě, momentálně teď mají ven přes den nonstop otevřeno a chodí si jak chcou. Jsem teď doma a všimla jsem si že si jakoby přestali vážit mé přítomnosti a špatně se mi s nimi začalo pracovat. Když jsem dojela z práce tak by dělaly i kotrmelce a teď když s nimi chci pocvičit tak absolutně bez zájmu na cvičáku mají všichni psy doma v kotci a pes je na ně natěšený a pěkně spolupracuje, je vděčný za pozornost majitele. S čímž já teď celkem bojuji.
Vzhledem k tomu že máme v plánu se ještě trochu rozrůst tak potřebuji psy pomalu a nenásilně přemístit na zahradu. Přes den z toho strach nemám. Ovšem nevím jak v noci. Na zahradě je tu celkem rušno. Kočky, kuny... A představa že v noci na zahradě řvou psi mi vadí. Už kvůli mě i sousedům.
Máte nějaký typ? A doporučíte mi spíš kotce? Nebo jen boudy? Máme jen feny a když budeme mimo domov mám trochu obavy aby se neservaly, člověk nikdy neví... A mám mít kotec pro každou zvlášť nebo můžu dát dvě CC matku s dcerou do toho 3x4 m spolu a stafordku zvlášť do svého? Přece jen je to jiná povaha než CC je dravější akčnější a s hloupými nápady. Co se týče 4 feny ta zůstane doma. Má 12 let a nemá už moc zájem být s ostatními. Prakticky téměř celý den prospí doma.

8.6.2019 08:46
rapotacka11

XXX.XXX.79.9

I matka s dcerou se mohou pěkně zřídit.

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.6.2019 08:50

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dobré dopoledne.
Vím že na toto téma je tu toho hodně, ovšem většinou se to zvrhne v šílenosti tomu bych se ráda vyhla....
Momentálně máme 4 psy v domě se zahradou. Máme i jeden kotec 3x4 m ale tam za dva roky byly asi 2-3x a to jen proto že dojela návštěva s dětmi a jejich mamka se o ně bála což toleruji.
Jinak jsou naši psi s námi v domě, momentálně teď mají ven přes den nonstop otevřeno a chodí si jak chcou. Jsem teď doma a všimla jsem si že si jakoby přestali vážit mé přítomnosti a špatně se mi s nimi začalo pracovat. Když jsem dojela z práce tak by dělaly i kotrmelce a teď když s nimi chci pocvičit tak absolutně bez zájmu na cvičáku mají všichni psy doma v kotci a pes je na ně natěšený a pěkně spolupracuje, je vděčný za pozornost majitele. S čímž já teď celkem bojuji.
Vzhledem k tomu že máme v plánu se ještě trochu rozrůst tak potřebuji psy pomalu a nenásilně přemístit na zahradu. Přes den z toho strach nemám. Ovšem nevím jak v noci. Na zahradě je tu celkem rušno. Kočky, kuny... A představa že v noci na zahradě řvou psi mi vadí. Už kvůli mě i sousedům.
Máte nějaký typ? A doporučíte mi spíš kotce? Nebo jen boudy? Máme jen feny a když budeme mimo domov mám trochu obavy aby se neservaly, člověk nikdy neví... A mám mít kotec pro každou zvlášť nebo můžu dát dvě CC matku s dcerou do toho 3x4 m spolu a stafordku zvlášť do svého? Přece jen je to jiná povaha než CC je dravější akčnější a s hloupými nápady. Co se týče 4 feny ta zůstane doma. Má 12 let a nemá už moc zájem být s ostatními. Prakticky téměř celý den prospí doma.

Máte plemena, u kterých bych neriskovala a pro každou fenu měla kotec. I když dosud může být jejich soužití bezproblémové, tak může stačit málo, a pustí se do sebe. A u fen mívají vzájemné rvačky fatálnější následky než rvačky psů. Píšete, že jsou v domě - tam je máte nějak rozdělené do více místností?

Neregistrovaný uživatel

8.6.2019 08:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.100.70

Když jsme mimo domov a je zima, nebo hnusně jsou každá ve své kleci, na dobu nezbytně nutnou a když je venku takto, tak jsou na volno na zahradě, doma je jen Attila, ta klec nemá.
Ještě by mě zajímalo zda má někdo, nebo jste viděli že by měli v kotci umělý trávník.

8.6.2019 08:58

Když jsme mimo domov a je zima, nebo hnusně jsou každá ve své kleci, na dobu nezbytně nutnou a když je venku takto, tak jsou na volno na zahradě, doma je jen Attila, ta klec nemá.
Ještě by mě zajímalo zda má někdo, nebo jste viděli že by měli v kotci umělý trávník.

Umělý trávník se bude dost špatně udržovat, když ho pes pokálí.
Fakt mají takoví velcí psi klece? Já tuto dobu klecovou nechápu.

Neregistrovaný uživatel

8.6.2019 09:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.100.70

Mají každá klec 120 x 80 cm
Bývají v ní cca 2-3 hodiny, pak venku třeba hodinu kdy je pouští moje mamka a pak je zas zavře.
Tak jde o to že když máte 4 psy v pokoji 4x4 m tak je tam během půl hodiny peklo. Nehledě na to že když nejsme doma otravuji Attilu, ďobou do ní a ona je už dost nevrlá, navíc nechci aby mi z domu udělali kůlnu na dříví. Proto si myslím že venku nonstop by jim vlastně bylo lépe...

Neregistrovaný uživatel

8.6.2019 09:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.100.70

Balu, teď je v tom kotci prakticky udusaná hlína, když se v tom válí jsou jak prasata, dlažba je tvrdá a dřevo by časem pročůrali. Ten trávník mě napadl že bych vždy vzala hadicou a na ležení takové příjemnější, měkké

8.6.2019 09:13

Mají každá klec 120 x 80 cm
Bývají v ní cca 2-3 hodiny, pak venku třeba hodinu kdy je pouští moje mamka a pak je zas zavře.
Tak jde o to že když máte 4 psy v pokoji 4x4 m tak je tam během půl hodiny peklo. Nehledě na to že když nejsme doma otravuji Attilu, ďobou do ní a ona je už dost nevrlá, navíc nechci aby mi z domu udělali kůlnu na dříví. Proto si myslím že venku nonstop by jim vlastně bylo lépe...

Chápu potřebu oddělení jednotlivých psů, ale i když jsou rozměry klecí asi největší co se vyrábí (nevím), pořád mám problém s tím, že nemohou udělat pár kroků, protáhnout se. Ale to není předmětem vašeho dotazu a je na tuto problematiku jiná diskuze.

Takže já bych doporučila dostatečně velké zastřešené kotce s omyvatelnou podlahou. Na ležení bych jim udělala z prken takové podlážky...

8.6.2019 09:17

Balu, teď je v tom kotci prakticky udusaná hlína, když se v tom válí jsou jak prasata, dlažba je tvrdá a dřevo by časem pročůrali. Ten trávník mě napadl že bych vždy vzala hadicou a na ležení takové příjemnější, měkké

Nešlo by tam dát takové ty gumové dlaždice, jako bývají na dětských hřištích pod prolézačkami? Jsou měkké, relativně "teplé", snadno udržovatelné....

https://www.google.com/search?q=gumov%C3%A1+dla%C5%BEba&client=firefox-b-d&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiQ9YnCq9niAhUKLVAKHaR_Ay0Q_AUIECgB&biw=1067&bih=718

Neregistrovaný uživatel

8.6.2019 09:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.100.70

ir.ma, vypadá to zajímavě... Nevíte jak je to s vrchní pevností? Je to pěnové? Nebo pevnější? Ony občas rády hrabou, tak aby mi to nevydrželo pár dní ta podlaha je největší oříšek... Leda se pokusit tam udržet trávník, ale to je asi nemyslitelné, ikdybych ho 2x denně zalévala tak ho ušlapou. Chtěla bych aby měly ce největší pohodlí a pohodu.

Neregistrovaný uživatel

8.6.2019 09:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.100.70

ir.ma tu dlažbu jsem na Google našla v Obi vůbec jsem nevěděla že něco takového exituje. Jak pojedu okolo stavím se si to ohmatat. Ten povrch by byl skvělý i pro případná štěňata do ohrádky, je to protiskluzové

Neregistrovaný uživatel

8.6.2019 10:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.100.70

Akorát cena teda vychází na jeden kotec na cca 8000 což je teda šílená pálka

8.6.2019 10:12
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Jsem teď doma a všimla jsem si že si jakoby přestali vážit mé přítomnosti a špatně se mi s nimi začalo pracovat. Když jsem dojela z práce tak by dělaly i kotrmelce a teď když s nimi chci pocvičit tak absolutně bez zájmu

A jste si jistá, že je to opravdu tím, že jste se psy doma? Já jsem od prosince doma, jsem se psy skoro 24 hodin denně, fenu jsme si přivezli koncem listopadu,je ještě štěndo, takže tam nemám porovnání, jak by pracovala předtím. Nicméně se psem se mi cvičí úplně stejně jako předtím, a možná že i o něco líp, je víc času trénovat i detaily atd... S fenou taky nemám problém, oba dva se můžou přetrhnout.

A ke kotcům - já jsem měla v předchozím bydlišti v kotci betonovou dlažbu a gauč, jednu dobu pak i kobereček . Ovšem nevím, jak je to s údržbou té dlažby, mě se totiž pes do kotce zásadně nevenčí. Teď taky děláme nový kotec, zase tam budeme dávat tu betonovou dlažbu a staré gauče, a budeme ho dělat oddělený, jako dvoj kotec. Mě ta dlažba a gauč přijde pro psy zvyklý ze vnitřku na gauč jako ideální řešení . Ale naši psi tam budou jen pár hodin přes den, v noci ne.

Přes den z toho strach nemám. Ovšem nevím jak v noci. Na zahradě je tu celkem rušno. Kočky, kuny... A představa že v noci na zahradě řvou psi mi vadí. Už kvůli mě i sousedům.
Máte nějaký typ? A doporučíte mi spíš kotce? Nebo jen boudy?

Já bych určitě udělala kotce a oddělené, a nebo ne vyloženě kotce, ale nějak tu zahradu rozdělit, což na tři díly , časem na víc, je asi už blbost. Já mám fenu a psa a v době mé nepřítomnosti taky odděluji,u těch bullů je to taková jistota. No a s tím štěkáním - to asi záleží na jedinci - já jsem si jistá, že můj pes by tam řval. On má totiž hroznou potřebu hlídat a všechno hlásit a nejvíc večer.

Neregistrovaný uživatel

8.6.2019 10:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.100.70

To mají super bývání. My do kotce minulý rok dali starou válendu a do týdne ji museli vyhodit, celou ji vyškubali. Mají ten kotec otevřený...

8.6.2019 10:35
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Já k tomu prvnímu odstavci...ano, mám zkušenost stejnou, jsem se psy celý den a ano, nejsem jim vzácná(teda teď už jen jednomu) Vy se psy cvičíte, to je něco jiného asi, mě je to celkem jedno. Já nemám potřebu, aby psi na mne byli fixovaní a dělali mi, co mi na očích vidí. Ano, někdy mne naštve, když ráno místo kolem potoka, zamíří vedle k sousedům(přes pár polí) co tam mají volně ložené holky JRT. Nejde mi o to, že neposlechne, ale může jet někdo s traktorem a to je schopný i pod něj vletět. Ale hlavně, není vyvenčený a klidně to tam udělá sousedům někde za barákem a já pak lítám a hledám kde Pokud víte, že by ten trávník holky nežraly, tak bych ho zkusila, u baráku mi na něm pes leží celkem rád. Ta gumová dlažba je celkem pevná, ale asi nic neodolá hrabání těchto plemen.

8.6.2019 10:38
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

To mají super bývání. My do kotce minulý rok dali starou válendu a do týdne ji museli vyhodit, celou ji vyškubali. Mají ten kotec otevřený...

Jo, jasný. Mě psi naštěstí gauče neničí, ale vlastně první gauč v kotci taky trochu ohlodal, ale nic hrozného .

A ještě dotaz - nebude té stafordce venku v zimě zima? Ono i CC mají krátkou srst, ale řekla bych, že takovou "hustší" oproti AST...

Neregistrovaný uživatel

8.6.2019 10:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.100.70

To mě taky napadlo a přemýšleli jsme nad tím že bysme pod boudu dali topné kabely...

8.6.2019 10:43
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

lesnížínka napsal(a):
Já k tomu prvnímu odstavci...ano, mám zkušenost stejnou, jsem se psy celý den a ano, nejsem jim vzácná(teda teď už jen jednomu) Vy se psy cvičíte, to je něco jiného asi, mě je to celkem jedno. Já nemám potřebu, aby psi na mne byli fixovaní a dělali mi, co mi na očích vidí. Ano, někdy mne naštve, když ráno místo kolem potoka, zamíří vedle k sousedům(přes pár polí) co tam mají volně ložené holky JRT. Nejde mi o to, že neposlechne, ale může jet někdo s traktorem a to je schopný i pod něj vletět. Ale hlavně, není vyvenčený a klidně to tam udělá sousedům někde za barákem a já pak lítám a hledám kde Pokud víte, že by ten trávník holky nežraly, tak bych ho zkusila, u baráku mi na něm pes leží celkem rád. Ta gumová dlažba je celkem pevná, ale asi nic neodolá hrabání těchto plemen.

Já nemám potřebu, aby psi na mne byli fixovaní a dělali mi, co mi na očích vidí. Ano, někdy mne naštve, když ráno místo kolem potoka, zamíří vedle k sousedům(přes pár polí) co tam mají volně ložené holky JRT.

Tak nemyslím si, že tohle souvisí s tím, že jste se psem celý den.

Já teda rozdíl k horšímu nepociťuji, naopak se psům víc věnuji, víc společných aktivit, her, blbin - a naopak to vidím jako plus, ne mínus. Psi jsou na mě fixovaní dost, ale u vás je to taky trochu asi plemenem....

Neregistrovaný uživatel

8.6.2019 11:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.100.70

marcelaamax, ale fakt jsem si všimla toho sníženého zájmu. Každý den ráno jdeme ven tak na 1-2 hodiny, pak chrápou. Většinou na gauči a tak různě po baráku, vyspí se a když po nich něco chci, tak mají úplně otrávené xichty a to se snažím být veselá, motivovat je. Jediný o co mají neustále zájem je se spolu mordovat, kousat a honit...

8.6.2019 11:28
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

marcelaamax napsal(a):
Já nemám potřebu, aby psi na mne byli fixovaní a dělali mi, co mi na očích vidí. Ano, někdy mne naštve, když ráno místo kolem potoka, zamíří vedle k sousedům(přes pár polí) co tam mají volně ložené holky JRT.

Tak nemyslím si, že tohle souvisí s tím, že jste se psem celý den.

Já teda rozdíl k horšímu nepociťuji, naopak se psům víc věnuji, víc společných aktivit, her, blbin - a naopak to vidím jako plus, ne mínus. Psi jsou na mě fixovaní dost, ale u vás je to taky trochu asi plemenem....

Jasně, plemenem je to hodně, berňák poslechl na slovo bez debat, ale prostě také na mně nevisel pohledem a nebláznil, aby jsem s ním něco dělala.

8.6.2019 11:39
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

marcelaamax, ale fakt jsem si všimla toho sníženého zájmu. Každý den ráno jdeme ven tak na 1-2 hodiny, pak chrápou. Většinou na gauči a tak různě po baráku, vyspí se a když po nich něco chci, tak mají úplně otrávené xichty a to se snažím být veselá, motivovat je. Jediný o co mají neustále zájem je se spolu mordovat, kousat a honit...

A nemůže to být spíš tím, že se hodně navázaly na sebe? Víc než na vás?

Já jsem malou brala od miminka hodně samostatně, navazovala na sebe. Cvičení samostatně, hry, tréninky samostatně. Jeden pes odložený se druhým se pracuje. Ale občas jdu třeba i na procházku s každým zvlášť, a když byla fena menší, tak jsem s ní chodila denně alespoň na jednu kratší procházku sólo. A musím teda říct, že dají přednost jakékoli činnosti se mnou, než aby si hráli spolu. Čímž neříkám, že si nehrají spolu a neblázní - to jo, ale pokud jim v tu chvíli nabídnu činnost se mnou, tak půjdou, rádi. Otrávené xichty u nich tedy vůbec neznám - jo vlastně u feny jo, při posledním večerním venčení, to ji nemůžu vytáhnout. Jinak ale jakmile se jde něco dělat, tak nadšeně vyskočí a letí, oba.

8.6.2019 11:50

Psi jsou na mě fixovaní dost, ale u vás je to taky trochu asi plemenem....

a jaky by mel byt problem - v plemeni ??

8.6.2019 11:54
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Psi jsou na mě fixovaní dost, ale u vás je to taky trochu asi plemenem....

a jaky by mel byt problem - v plemeni ??

To bylo na lesnizinku a samojeda :-)

8.6.2019 11:56

časově to je stejný režim jako když jsi chodila do práce?

8.6.2019 11:56
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Jinak tedy zrovna nedávno jsme se bavili na obranách o tom jak to kdo dělá, když si domů přivede nové štěně. A skoro všichni ti, kteří cvičí na vyšší úrovni, tak mají psy oddělené. Štěně vůbec nenechávají hrát se zbytkem smečky, jen ho hodně navazují na sebe. A až po nějakých měsících, kdy už je štěně opravdu plně fixováno na pána, tak až potom ho začnou začleňovat do té smečky. Někteří ani to ne, někteří je mají prostě fakt jen odděleně a pracují s každým zvlášť. Ale to jsou hlavně ti, co si pořizují psa vyloženě na cvičení.

8.6.2019 11:58

na cvičáku mají všichni psy doma v kotci a pes je na ně natěšený a pěkně spolupracuje, je vděčný za pozornost majitele.

tohle je prezitek. není to potřeba a presto se da se psem sportovat docela na urovni.
nemam problem s tim, ze potrebujete dat psy ven -ono 4 psi v byte je proste uz dost.
ale s timhle důvodem teda fakt nesouhlasim.

co do kotcu na zem - to se podivejte ke konim - rohoze do vybehu hledejte.
jen narychlo, co jsem nasla -moznosti je hafo, prodavaji se občas i pouzite:
https://www.eshop-zemedelske-potreby.cz/kvalitni-vybehova-rohoz-plastova-zamkova-zatezovy-rost-80-cm-x-60-cm-x-4-3-cm-p27963/

8.6.2019 11:59

marcelaamax napsal(a):
To bylo na lesnizinku a samojeda :-)

ještě ze tak

8.6.2019 12:09

marcelaamax napsal(a):
Jinak tedy zrovna nedávno jsme se bavili na obranách o tom jak to kdo dělá, když si domů přivede nové štěně. A skoro všichni ti, kteří cvičí na vyšší úrovni, tak mají psy oddělené. Štěně vůbec nenechávají hrát se zbytkem smečky, jen ho hodně navazují na sebe. A až po nějakých měsících, kdy už je štěně opravdu plně fixováno na pána, tak až potom ho začnou začleňovat do té smečky. Někteří ani to ne, někteří je mají prostě fakt jen odděleně a pracují s každým zvlášť. Ale to jsou hlavně ti, co si pořizují psa vyloženě na cvičení.

jo, oddeluji se psi - ale od sebe. ne od majitele

8.6.2019 12:10
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

jo, oddeluji se psi - ale od sebe. ne od majitele

Jo, tak to myslím 😁

8.6.2019 14:12

ir.ma, vypadá to zajímavě... Nevíte jak je to s vrchní pevností? Je to pěnové? Nebo pevnější? Ony občas rády hrabou, tak aby mi to nevydrželo pár dní ta podlaha je největší oříšek... Leda se pokusit tam udržet trávník, ale to je asi nemyslitelné, ikdybych ho 2x denně zalévala tak ho ušlapou. Chtěla bych aby měly ce největší pohodlí a pohodu.

S tou pevností těžko říct. Potkala už jsem na hřištích víc typů, u každého to bude asi trochu jinak. Nejstarší prvky z této dlažby u nás ve městě jsou cca 10 let staré a nevypadá to, že by byly kdovíjak opotřebené. To jsou takové černé, poměrně tuhé. Na novém hřišti u školy teď položili nějaké extra měkké, houpe se to pod nohama jak rašeliniště, ty budou mít životnost asi kratší.

Ale pěnové to rozhodně není, hustota materiálu je velká, jsou i poměrně těžké (výrostci to jednou demontovali a dávala jsem to po nich dohromady).

8.6.2019 14:28

Akorát cena teda vychází na jeden kotec na cca 8000 což je teda šílená pálka

zkusmo jsem koukla na Bazoš, jestli někdo neprodává přebytky za zvýhodněnou cenu a našla tohle: https://dum.bazos.cz/inzerat/105416551/Pryzova-gumova-deska-nova-cerna-cena-za-kus.php

8.6.2019 14:30
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Asi je to o prioritách, jestli mi víc záleží na psu, či na sobě. Já jsem byla nadšená z toho, že psi byli parťáci, navázaní na sebe, hlavně z důvodu, že jsem se nemusela absolutně bát, že když je nechám den samotné, najdu je ležet v krvi. Na druhou stranu to nebylo ale tak, že by samojed šel jen tam, kam šel berňucha. Když chtěl jít šel a nezajímal ho ani berňák, ani já Berňák se ani nikdy nenechal strhnout k lovu něčeho. Já bych nikdy psům neudělala to, abych je držela odděleně. Pořád se tady omílá, jak je pes smečkové zvíře a pořád se mu ta smečka bere. Můžete se snažit jak chcete, ale pes z vás nikdy nebude, vždycky jste jen smečka náhradní.

8.6.2019 14:56
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

lesnížínka napsal(a):
Asi je to o prioritách, jestli mi víc záleží na psu, či na sobě. Já jsem byla nadšená z toho, že psi byli parťáci, navázaní na sebe, hlavně z důvodu, že jsem se nemusela absolutně bát, že když je nechám den samotné, najdu je ležet v krvi. Na druhou stranu to nebylo ale tak, že by samojed šel jen tam, kam šel berňucha. Když chtěl jít šel a nezajímal ho ani berňák, ani já Berňák se ani nikdy nenechal strhnout k lovu něčeho. Já bych nikdy psům neudělala to, abych je držela odděleně. Pořád se tady omílá, jak je pes smečkové zvíře a pořád se mu ta smečka bere. Můžete se snažit jak chcete, ale pes z vás nikdy nebude, vždycky jste jen smečka náhradní.

Ale tak kolik lidí ma jen jednoho psa? Taky nemá tu psí smečku. Ja mam psy pospolu teď pořád, když jsem doma. Ale na cviceni a tréninky se chodí po jednom - a zase si myslím, ze je dobré i když máte vice psů je naučit i fungovat zvlášť a nesilet z toho. Když je pak jeden třeba nemocný, tak abyste mohla na procházku jen s jedním, a aby pes prostě fungoval i sám, ne jen ve smečce. Pokud potrebuju stendo na procházce vázat na sebe, trénovat přivolání, socializivat ve městě atd., tak je prostě lepší ho brát ze začátku někdy samostatně. Taky někdy jedu se psem na kolobezce třeba dal a na fenu mi to přijde zatím moc, tak zůstane doma a jdu s ni pak solo na procházku. Nebo do školičky pro stenda jezdí taky jen ona a psovi se pak věnuji sólo jinak. Někdy třeba jedu ke kamarádce nebo k rodicum, vezmu si jen jednoho psa a se druhým zatím blbne přítel na zahradě. Jsou prostě naučení fungovat jak spolu, tak každý sám. To co znam se cvičáku, ze psi si nesmí mezi s sebou ani hrát atd. bych osobně taky nechtěla, ale to je opravdu hlavně o prioritách - jestli mam psa hlavně jako parťáka a pro zábavu cvičíme a nebo jestli je prioritou to cvičení. Ale určitě se najdou i lidi, kteří cvičí na nějaké úrovni a maji smečku pohromadě. Jen asi u toho štěněte je to problém, aby se navázalo víc na me, nez na druhého psa. Me teda stačilo se štěňetem jen pracovat samostatně. Jinak jsou doma spolu, hrají si kdy chtějí atd., ale jal jsem psala, my mame cvičení jen jako zábavu,ne jako prioritu.

8.6.2019 15:03
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

marcelaamax napsal(a):
Ale tak kolik lidí ma jen jednoho psa? Taky nemá tu psí smečku. Ja mam psy pospolu teď pořád, když jsem doma. Ale na cviceni a tréninky se chodí po jednom - a zase si myslím, ze je dobré i když máte vice psů je naučit i fungovat zvlášť a nesilet z toho. Když je pak jeden třeba nemocný, tak abyste mohla na procházku jen s jedním, a aby pes prostě fungoval i sám, ne jen ve smečce. Pokud potrebuju stendo na procházce vázat na sebe, trénovat přivolání, socializivat ve městě atd., tak je prostě lepší ho brát ze začátku někdy samostatně. Taky někdy jedu se psem na kolobezce třeba dal a na fenu mi to přijde zatím moc, tak zůstane doma a jdu s ni pak solo na procházku. Nebo do školičky pro stenda jezdí taky jen ona a psovi se pak věnuji sólo jinak. Někdy třeba jedu ke kamarádce nebo k rodicum, vezmu si jen jednoho psa a se druhým zatím blbne přítel na zahradě. Jsou prostě naučení fungovat jak spolu, tak každý sám. To co znam se cvičáku, ze psi si nesmí mezi s sebou ani hrát atd. bych osobně taky nechtěla, ale to je opravdu hlavně o prioritách - jestli mam psa hlavně jako parťáka a pro zábavu cvičíme a nebo jestli je prioritou to cvičení. Ale určitě se najdou i lidi, kteří cvičí na nějaké úrovni a maji smečku pohromadě. Jen asi u toho štěněte je to problém, aby se navázalo víc na me, nez na druhého psa. Me teda stačilo se štěňetem jen pracovat samostatně. Jinak jsou doma spolu, hrají si kdy chtějí atd., ale jal jsem psala, my mame cvičení jen jako zábavu,ne jako prioritu.

Ne, ne, já se dotýkala toho, že někdo má psy zcela odděleně, štěndo ke starým vůbec nepouští. To by mne zajímala ta socializace ovšem. Nikdy se ten pes nenaučí chovat mezi psy. A takového je pak ,,radost" někde potkat

8.6.2019 15:19
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

lesnížínka napsal(a):
Ne, ne, já se dotýkala toho, že někdo má psy zcela odděleně, štěndo ke starým vůbec nepouští. To by mne zajímala ta socializace ovšem. Nikdy se ten pes nenaučí chovat mezi psy. A takového je pak ,,radost" někde potkat

Jo jasně. No asi to má každý jinak, znám i psy, kteří cvičí na úrovni a normálně socializuji, vyhledávají další psy, štěnda. Jen se prostě rozlišuje cvičák - práce, venku zabava. A pak znam taky cvičící psy, kteří neznají nic jiného než kotec - cvičák, takže defacto tu socializaci nepotřebují a vlastně se s nimi nedá ani nikam jít, protože to nezvládají, umí makat jen na cvičáku. To je pro mě nepřijatelné, ale i to existuje. No a to s tím, ze štěně nepouští ke zbytku smečky dřív, než kdyz je navazane na pana mi říkal hlavně figurant. Ale psů mají víc, ma svého, pak služebního a manželka má taky psy a myslím, ze fungují normálně i spolu, tak se schválně příště zeptám, jak to mají se socializací. Podle mě se od mala prostě učí cizí psy jen ignorovat. Ale jak to pak funguje v té smečce doma, to nevím. Ale myslím, ze je nemá pořád oddělené.

A ted otázka (určitě by to věděla Inspektor P...., kdyby to četla) - jak je to se služebními psy? Předpokládám, že ti se taky jako stenda nesocializuji s ostatními psy, nebo jo?

Neregistrovaný uživatel

8.6.2019 15:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.100.70

Já necvičím na žádné úrovni, cvičák mě baví, psy taky...ale rozhodně to nechci táhnout na nějaký IPO
Režim se změnil, chodím s nimi na procházku spíš dopoledne než odpoledne a cvičím odpoledne místo večer.
Co se týče jejich chování k sobě, já jsem zase ráda že si vyhrajou, jsou spokojené, když si někdo hrát nechce, kde si lehnout bokem a ostatní se po sobě válí a mordujou, honí se... To jak zas úplně nejsem zastánce toho mít psa v kotci, vytáhnout ho přes den na hodinu, pocvičit s ním a zavřít ho. To je děsný život...
Jde mi o to aby spíš ony byly spokojené.

8.6.2019 16:02
rapotacka11

XXX.XXX.79.9

- ze štěně nepouští ke zbytku smečky dřív, než kdyz je navazane na pana mi říkal hlavně figurant.

I figurant může být b.b.

8.6.2019 16:16
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

rapotacka11 napsal(a):
- ze štěně nepouští ke zbytku smečky dřív, než kdyz je navazane na pana mi říkal hlavně figurant.

I figurant může být b.b.

To samozřejmě může, ale zrovna tenhle není. Jen proto, ze nekdo dělá něco jinak nez já ho hned nenazyvam blbem 😉.

8.6.2019 17:13

"já jsem zase ráda že si vyhrajou, jsou spokojené, když si někdo hrát nechce, kde si lehnout bokem a ostatní se po sobě válí a mordujou, honí se... "

tohle vsechno muzou - ale kdyz neznaji nic jineho, je to jejich hlavni zabava.
kdyz chci, aby psi i cvicili - rozhodne je nezacnu v prvni rade oddelovat a "davkovat jim svoji prizen" - ale pracuju s nimi tak, ze jejich hlavni zabava je cviceni.
a to bez indivindi treninku s kazdym psem solo - nejde. prave při tom je ucim, ze se mnou je mnohem vetsi zabava
kdyz pes zjisti, ze cviceni je vždycky cas odmen a vyher - zacne na tom byt zavisly.

takze i kdyz mam psy většinou pohromade a spi v posteli - cvici. a radi.

8.6.2019 17:35

"mít psa v kotci, vytáhnout ho přes den na hodinu, pocvičit s ním a zavřít ho"

ještě k tomuhle - ono kdyz uz někdo říká A -mel by rict i B - nebo si ho musite domyslet.

pes na sportovku se vazne nevytahuje z kotce 1x denne na hodinu - to pak neni pes na sportovku totiz.

Dneska jsem byla dopoledne na stopach -jen za tu dobu byly vsichni psi asi 4x venku z auta. nekdy indivindy, nekdy pospolu. a to je jen stopa. kde je poslusnost, obrany. plus musi mit kondicku - takze je zase venku....

i s tou (ne)socializaci je to trosku jinak nez si představujete. Jezdim hodne po akcich - a tam je to presne videt. Vetsina lidi jede zavodit se "starym" - mezi tim v prestavkach neustale vytahuji stenata. Vsude je tahaji, několikrát denne -mezi lidi, psi, auta. Maloktere "domaci" stene ma takovouhle peci a je na nej tolika casu.

Ze se nepousti stenatka navzájem si pohrat ? ne, nepousti. ono to je nekdy lepsi pro vsechny zucastnene -ono často tece krev totiž se starymi chodivaji ale...

Po stopach na louce:

8.6.2019 17:52
marcelaamax

XXX.XXX.140.187

"mít psa v kotci, vytáhnout ho přes den na hodinu, pocvičit s ním a zavřít ho"

ještě k tomuhle - ono kdyz uz někdo říká A -mel by rict i B - nebo si ho musite domyslet.

pes na sportovku se vazne nevytahuje z kotce 1x denne na hodinu - to pak neni pes na sportovku totiz.

Dneska jsem byla dopoledne na stopach -jen za tu dobu byly vsichni psi asi 4x venku z auta. nekdy indivindy, nekdy pospolu. a to je jen stopa. kde je poslusnost, obrany. plus musi mit kondicku - takze je zase venku....

i s tou (ne)socializaci je to trosku jinak nez si představujete. Jezdim hodne po akcich - a tam je to presne videt. Vetsina lidi jede zavodit se "starym" - mezi tim v prestavkach neustale vytahuji stenata. Vsude je tahaji, několikrát denne -mezi lidi, psi, auta. Maloktere "domaci" stene ma takovouhle peci a je na nej tolika casu.

Ze se nepousti stenatka navzájem si pohrat ? ne, nepousti. ono to je nekdy lepsi pro vsechny zucastnene -ono často tece krev totiž se starymi chodivaji ale...

Po stopach na louce:

Jenže ono je to různé. Opravdu znám i psy na sportovku, starší, kteří se vytahují z kotce na par hodin. Protože víc se maká se štěňetem.

Stejně tak znám štěňata, která neznají hry se psy, nikdy, s žádnými. Někdo pořád zastava názor, ze pes kontakt s ostatními vůbec nepotřebuje.

Je to všechno o lidech.

Ja mam psy jako parťáky hlavně, spí posteli, jsou pořád spolu, mohou si hrát, jezdíme na výlety, beru je na návštěvy, jsou volne pp bytě nebo na zahradě a i přesto cvičí rádi, ale jen pro zábavu.

A vím i to, že psi se kterými se cvičí sportovka mají fakt dost tréninku a práce. Někteří ale neznají nic jiného nez cvičení, na druhou stranu jsou i tací, kteří jsou úspěšní a mimo to jsou to i normální "rodinní" psy. Nejde říct obecně, ze pes na sportovku se vytáhne jendou denne na hodinu cvičit, ale i tak to někdy je.

Neregistrovaný uživatel

8.6.2019 18:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.100.70

Mě celkem ale mrzí že se to tady začalo opět ubírat směrem který mě vlastně nezajímá....
Mě zajímá jak postupně psy naučit na pobyt na zahradě a kotec. Ne kdo jak cvičí se psy a co s nima dělá... To bych založila úplně jiné téma. To o tom "nezájmu" o výcvik jsem napsala jako postřeh čeho jsem si všimla ne aby se to tady řešilo.
Děkuji za navrácení k tématu.

8.6.2019 18:16

Nejde říct obecně, ze pes na sportovku se vytáhne jendou denne na hodinu cvičit, ale i tak to někdy je

jinak - diskuzi na tohle tema se bavim roky management sportujiciho psa je neco, co me vzdycky zajimalo - a taham rozumy z kdekoho.

jasne, ze takovy jsou.

ale taky jsou jini - co to delaji jinak a pes jim funguje a maji vysledky a ne jednou a nahodou, ale roky jsou dobri...
tak u tech hledam rady ja

8.6.2019 18:17

Mě celkem ale mrzí že se to tady začalo opět ubírat směrem který mě vlastně nezajímá....
Mě zajímá jak postupně psy naučit na pobyt na zahradě a kotec. Ne kdo jak cvičí se psy a co s nima dělá... To bych založila úplně jiné téma. To o tom "nezájmu" o výcvik jsem napsala jako postřeh čeho jsem si všimla ne aby se to tady řešilo.
Děkuji za navrácení k tématu.

Mě zajímá jak postupně psy naučit na pobyt na zahradě a kotec

ale tohle je odpoved.
postupne. není lepsi rada...

po unaveni jim tam dat jidlo a na chvilku zavrit.

8.6.2019 18:30
marcelaamax

XXX.XXX.140.187

Nejde říct obecně, ze pes na sportovku se vytáhne jendou denne na hodinu cvičit, ale i tak to někdy je

jinak - diskuzi na tohle tema se bavim roky management sportujiciho psa je neco, co me vzdycky zajimalo - a taham rozumy z kdekoho.

jasne, ze takovy jsou.

ale taky jsou jini - co to delaji jinak a pes jim funguje a maji vysledky a ne jednou a nahodou, ale roky jsou dobri...
tak u tech hledam rady ja

Jo, souhlasím.

A k tomu učení na zahradu a kotec - psovi jsem do kotce davala žrádlo, po tom, co byl unavený, davala jsem mu tam hračky, kosti atd... Postupně, po chvilkach. Nejdřív jsem nechavala kotec otevřený, postupně pak zavírala. Nikdy tam nebyl dyl jak 8 hodin a vždy v pohodě, do kotce vždy radostně běží, zvyknul si bez problémů a to az v dospělosti.

Jinak asi záleží i na jedinci - kdyz vezmu pobyt na zahradě - kdyz je pěkně, tak fena je tam ráda, i když já jsem doma. Vyhriva se na sluníčku. Nebo chrape na našem venkovním posezení. Pes je v tomhle jiný, ten tam vydrží chvíli a pak uz jde za mnou domů.

Kdybych je chtěla učit na trvalý pobyt na zahradě - tak bych je tam nechala, když se vrátíme z procházky nebo treninku - to chrápou a vydrží tam. Postupně bych tu dobu prodlužovala, davala jim tam mnamky, hračky, hlavolamy atd...

Ale ptala jste se hlavně na noc - a to upřímně nevím, jak bych učila u psů, kteří jsou zvyklí spát v posteli. Možná bych je tam nejdřív nechavala jen přes den a az uz budou zvyklý přes den, tak pak je začít nechávat i v noci? Jestli se na to nespěchá. Nejdřív je nechat třeba do půlnoci, pak vzít domu. Postupně nechat do 2, vzít domu... Az bych je tam jednoho dne nechala do rána 😁. Ale to je jen z pohledu, jak bych to asi dělala ja.. Myslím, že fungovat by to mohlo.

Neregistrovaný uživatel

8.6.2019 19:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.100.70

Ony nespí v posteli 4 psy v posteli s námi dvěma no nevím ony spí v tom pokoji. Mají otevřené klece a každá si vždy zaleze do té své, přes klec mají přehozenou deku a mají to jako boudu... Do ložnice můžou jen svátečně

8.6.2019 19:09
marcelaamax

XXX.XXX.140.187

Ony nespí v posteli 4 psy v posteli s námi dvěma no nevím ony spí v tom pokoji. Mají otevřené klece a každá si vždy zaleze do té své, přes klec mají přehozenou deku a mají to jako boudu... Do ložnice můžou jen svátečně

Jo to já popisovala naší situaci 😁. Tak v tom případě by pro me neměl byt takový rozdíl jestli samy v místnosti nebo samy venku, ne? :-) Co jim dát ty klece ven, prostě jakoby se jim "přemístil" pelíšek :-).

Neregistrovaný uživatel

8.6.2019 19:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.100.70

Mě zajímá jak postupně psy naučit na pobyt na zahradě a kotec

ale tohle je odpoved.
postupne. není lepsi rada...

po unaveni jim tam dat jidlo a na chvilku zavrit.

Petra, máte ode mě zprávu na fb (messenger).

Přidejte reakci

Přidat smajlík