Československý vlčák - štěňata s PP

Prodám Československého vlčáka - Chovatelská stanice Ze Studeného příjímá r...
DohodouKristýna101
XXX.XXX.242.206
Ahoj chtěla bych se vas zeptat na názor příští tyden si jedeme pro pejska můj otec mu chce dát jméno Holan což mi přijde děsné jen ta představa volat Holane k noze, zní to jako Hlene to už mu radši budu říkat pinďo bohužel otec si za svym nazorem stoji a asi mu to nikdo nevymluvi. Poprosim názor na jmeno Holan
Kristýna101
napsal(a):
Ahoj chtěla bych se vas zeptat na názor příští tyden si jedeme pro pejska můj otec mu chce dát jméno Holan což mi přijde děsné jen ta představa volat Holane k noze, zní to jako Hlene to už mu radši budu říkat pinďo bohužel otec si za svym nazorem stoji a asi mu to nikdo nevymluvi. Poprosim názor na jmeno Holan
mu řikej Holy a máš to vyřešený...
Uživatel s deaktivovaným účtem
"Holy" je ok, ale spis by me zajimalo, proc otec trva na Holanovi? Kde to vzal?
Kristýna101
XXX.XXX.242.206
napsal(a):
"Holy" je ok, ale spis by me zajimalo, proc otec trva na Holanovi? Kde to vzal?
Jeden pes se tak jmenoval ve filmu Smrt krásných srnců byla to myslim hlavní postava no něco jak v dnešní době seriál komisař Rex
Aha :)
Diky za vysvetleni.
"Holy" je super :)
Kristýna101
XXX.XXX.242.206
napsal(a):
Aha :)
Diky za vysvetleni.
"Holy" je super :)
Holy se mi taky libi a pokud bude otec prskat že to je jak pro fenečku jeho minus pač jsme říkali já, mamka, bratr že se nam to nelibi
Holy je unisex.
Proste "bozsky"...
Janae1
XXX.XXX.160.6
Holy je teď celkem modní, alespon v mém okolí. A na všechny Holy jejich majitelé nakonec řvou "Holino!", to byste si moc nepolepšili.
Ale on k té "Holině" asi zklouzne i Holan, taky bych z toho jména nebyla nadšená, nějak mi nejde vyslovit, divně drhne.
Já si myslím, že jméno Holan je prostě jedno z typických jmen, které se v minulosti dávali hojně "vlčákům".... Boran, Kazan, Lesan, Alan, Aram, Aran...atd atd...navíc teda "zpopularizované" filmem......a je teda fakt, že v tom filmu mi to jméno psa znělo tak nějak normálně.
No ale kdyby chtěl manžel pojmenovat psa Holan, tak by se mi to taky moc nelíbilo. Naštěstí u nás musí být jméno psa schůdné pro všechny....takže třeba u psa byla debata hodně dlouhá.....výhoda je, že pes se určitě nebude jmenovat jak já nechci, ale taky se mi třeba nepodařilo prosadit ani jedno z jmen, které jsem chtěla původně.
Jinak bych chtěla říct, že od původního-oficiálního jména Jack, se manžel letos odchýlil totálně a pesavi říká Míšo nebo Mišáčku........
Kristýna101
XXX.XXX.37.105
napsal(a):
Já si myslím, že jméno Holan je prostě jedno z typických jmen, které se v minulosti dávali hojně "vlčákům".... Boran, Kazan, Lesan, Alan, Aram, Aran...atd atd...navíc teda "zpopularizované" filmem......a je teda fakt, že v tom filmu mi to jméno psa znělo tak nějak normálně.
No ale kdyby chtěl manžel pojmenovat psa Holan, tak by se mi to taky moc nelíbilo. Naštěstí u nás musí být jméno psa schůdné pro všechny....takže třeba u psa byla debata hodně dlouhá.....výhoda je, že pes se určitě nebude jmenovat jak já nechci, ale taky se mi třeba nepodařilo prosadit ani jedno z jmen, které jsem chtěla původně.
Jinak bych chtěla říct, že od původního-oficiálního jména Jack, se manžel letos odchýlil totálně a pesavi říká Míšo nebo Mišáčku........
Ano taky si myslim že naš nový Holan bude mít více jmen jako například naš druhý pes Márty ( další jmena Martine, Bobiku, Bobe, Bobine,Marťas) děkuji že jste mi poradili mu říkat Holy dostane víc jmen ale až časem 😄
napsal(a):
...no brala jsem si Kin Kiliána, už od chovatelky pěkně slyšel na Kiliána........vzhledem k tomu, že pes je tak trochu "drbna" a všechno sleduje a u všeho musí být, tak jsme se na konec dostali na Kelišovou a dnes už mu známí a příbuzní jinak než Keliši nebo Keliško neřeknou a jako bonus slyší na číčání jako kočka.........
..oprava ....King Killiána.....
napsal(a):
...no brala jsem si Kin Kiliána, už od chovatelky pěkně slyšel na Kiliána........vzhledem k tomu, že pes je tak trochu "drbna" a všechno sleduje a u všeho musí být, tak jsme se na konec dostali na Kelišovou a dnes už mu známí a příbuzní jinak než Keliši nebo Keliško neřeknou a jako bonus slyší na číčání jako kočka.........
On Vám fakt přiběhne na klasické "či čí"? Měli jsme vždy kombinaci psa a koček a nikdy to u nás takto nefungovalo.
Kristýna101
napsal(a):
Holy se mi taky libi a pokud bude otec prskat že to je jak pro fenečku jeho minus pač jsme říkali já, mamka, bratr že se nam to nelibi
Holan je ještě dobrej. Já kupovala ročního psa s PP a jmenoval se Vavro Manžel, že na něj rovnou může volat Varle A nakonec se mu říkalo Ary.
fikovnice
napsal(a):
On Vám fakt přiběhne na klasické "či čí"? Měli jsme vždy kombinaci psa a koček a nikdy to u nás takto nefungovalo.
...no ono to vzniklo ani nevím jak a od koho, protože na kočky zásadně voláme jménem - nečíčáme, a jednou jsme takhle blbli, a začíčali a on zareagoval, a tak nějak od té doby jakmile se začíčí, tak vystřelí ať je kdekoli po bytě, ale v zásadě si myslím, že spíš reaguje zvědavostí jako na každý jiný neobvyklý zvuk, nicméně, třeba když jsme v vinárně tak se pro legraci na něj číčá a on reaguje.......jednou jsme takhle překvapili opilce večer na zastávce autobusu, začal mi kousek ode mne na psa číčat a pes se na něj reagoval, no byl z toho docela vykulenej......
Huskyjanina
napsal(a):
Holan je ještě dobrej. Já kupovala ročního psa s PP a jmenoval se Vavro Manžel, že na něj rovnou může volat Varle A nakonec se mu říkalo Ary.
..nebyl on ten Vavro jeden z členů Jánošíkovy družiny?
Kristýna101
napsal(a):
Já bych tatinkovi tu radost nechala 😊
Nevim koho nápad a prani pejsek byl, zda to bude spise tatínkův pes nebo pes všech. Nebo, zda k tomu jménu má tatinek nějak blízko. ...
Nevím, jak vám rodinný vztah funguje -;ze jste nezasedli a nedomluvili jste jméno pro "vsechny" ....
Ale zase mi Holan nepřijde tak hrozny, aby to nemohlo byt a pokud to udělá tátovi radost nerešila bych to ... Naše máma je zase na jméno RINA - kterou měla jako mala holka, tak jsme ji meli taky 😊
Hlavně ať je pejsek zdráv, šťastný a vy s nim 💖
Holan proč ne... A přijeďte s ním do Brna. My tu máme takového jednoho šaška, na magistrátu pokazil co mohl, jakožto náměstek pro dopravu co nemá ani řidičák, a proslul jako papaláš, co se nechává vozit služebním vozem s řidičem na soukromé cesty. A taky tím, že neplatí v MHD, že se nechal zřezat ukrajinskou (nebo jakou) prostitutkou - dominou a veřejně se s tím pochlubil,... Jmenuje se Matěj Hollan.
A když budete psa přivolávat, budete volat "Holane, k noze!" nebo "Holane, ke mně!" tak to bude krása a mnohý Brňan to ocení.
Kristýno,
z vašich příspěvků mi připadá, že je tatínek pravá hlava rodiny :-). Tak se prostě smiřte s tím, že se mu líbí Holan. Mně to teda nepřipadá jako úplně hrozné jméno, popravdě se mi docela líbí. :-)
Jinak jsem sama zažila, jaké to je, když někdo zkritizuje váš výběr jména pro psa - a není to pěkné. :-) Zkuste to respektovat, stejně mi připadá, že s tím nic nezmůžete.