Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.6.2019 12:59
Miladissy15

XXX.XXX.134.214

Dobrý den, píšu zde kvůli výběru plemene vhodné pro moji babičku. Babičce je 70 let, ale je vitální a rada chodí i na delší procházky, ale psa by chtěla ne přehnaně aktivního (její minuly pes byl Jack Russel). Bydlí v bytě a se psy už zkušenosti má. Nejlépe nějaké menší nebo střední plemeno. Vhodné i k dětem. Lehce vycvicitelne, poslušné. Zatím přemýšlíme o plemenech trpasličí pudl, Bichon Frisé. Kdyby jste měli nějaký vhodný typ, popřípadě výhradu k zatím vyhlidnutym plemenum, napište.
Pěkný den

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.6.2019 13:04

A co nějaký pesan z útulku? Odpadnou štěneci starosti vzhledem k babiccine věku (noční vstávání venčení, kousání, trhání atd.)

9.6.2019 13:12
Miladissy15

XXX.XXX.134.214

Z útulku máme strach, vzhledem k tomu, ze máme par známých, kteří mají psy z útulku, vime, ze většinou bývají dost psychicky nevyrovnani a opravdu nemůžeme riskovat, ze by pokousal menší děti, se kterýma se bude vídat často.

9.6.2019 13:13
Markéta80

XXX.XXX.176.4

a zvládne štěně? My máme grifonky a brzo bude ještě brabantička Pokud jí nevadí placaté čumáčky

9.6.2019 15:18
fikovnice

XXX.XXX.135.155

Miladissy15 napsal(a):
Dobrý den, píšu zde kvůli výběru plemene vhodné pro moji babičku. Babičce je 70 let, ale je vitální a rada chodí i na delší procházky, ale psa by chtěla ne přehnaně aktivního (její minuly pes byl Jack Russel). Bydlí v bytě a se psy už zkušenosti má. Nejlépe nějaké menší nebo střední plemeno. Vhodné i k dětem. Lehce vycvicitelne, poslušné. Zatím přemýšlíme o plemenech trpasličí pudl, Bichon Frisé. Kdyby jste měli nějaký vhodný typ, popřípadě výhradu k zatím vyhlidnutym plemenum, napište.
Pěkný den

Já myslím, že Vaše volba je OK, pudlík je hodně doporučované plemeno, i když mně osobně se nelíbí. Ale to nic neznamená, to jsou moje preference, ne Vaše . Kámoška z paneláku si nemůže vynachválit kavalírka, teda v jejím případě kavalírku - a já, co ji znám, tak se mi zdá, že ten pes má fakt velmi mírnou povahu.

9.6.2019 15:18
fikovnice

XXX.XXX.135.155

fikovnice napsal(a):
Já myslím, že Vaše volba je OK, pudlík je hodně doporučované plemeno, i když mně osobně se nelíbí. Ale to nic neznamená, to jsou moje preference, ne Vaše . Kámoška z paneláku si nemůže vynachválit kavalírka, teda v jejím případě kavalírku - a já, co ji znám, tak se mi zdá, že ten pes má fakt velmi mírnou povahu.

Ten zoufalej smajlík na konci je samozřejmě omylem.

9.6.2019 15:50
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.229.104

Mops 😊
Super společník, k dětem hodny, mily a vesely, neagresivni.
Není náročny na pohyb. K důchodkyni myslím ok. Rad se proběhne a stejné tak rád se vali na gauciku

Jako štěně nic neničí a nedemoluje, chytrý a základní povely lehce zvládne.

Otázka, zda by se líbil - vzhledove ho každý asi nechce 😊

Doporučila bych černou barvu - nelíná oproti běžovému ...

10.6.2019 06:09
rapotacka11

XXX.XXX.79.9

A proč nenecháte výběr na babičce ?

10.6.2019 07:59

Tak já nevim....babičce je 70 let, pes malého plemene tady může teoreticky být i 15 let....já osobně bych v tomhle věku už do štěněte nešla neboť nemám jistotu, že neumřu dřív než pes. Možná, že to ode mne zní cynicky, ale je to realita.
Takže za prvé, pokud pořídíte babičce štěndo, počítá rodina s tím, že možná následně bude muset převzít odpovědnost a psa se ujmout, že to může být péče i na několik let?

A za druhé myslím, že nejlepší kandidát je pes po zemřelém majiteli-důchodci.....už jen to, že odpadá výchova štěněte....co si budeme povídat, péče o štěně je prostě náročnější. Navíc už člověk vidí, jakou má pes povahu, temperament. A nemusí to být ausgerechnet pes z útulku, často se objevují inzeráty, že umře starý člověk a rodina se o psa nechce nebo nemůže starat.

10.6.2019 10:41
assil

XXX.XXX.84.75

Moje sedmdesátiletá teta má bišona, v paneláku, jako prvního psa a je to super, je to fakt skvělej pes. Ale měla ho jako ročního (z množky, ale to je jiná historie). Ale je třeba počítat s občasnou návštěvou v salónu, musí se stříhat.
Jestli babička bydlí v bytě, tak fakt zvážit, jestli je schopná běhat se štěnětem 20x denně ven, a to fakt jako běhat se štěnětem v náručí, jinak bude ještě uklízet chodbu nebo výtah.
Když tak se obraťte na poradce vybraného plemene, mají přehled co je kde k mání a starší psi se nabízí často i s PP.

10.6.2019 13:30

sedmdesátníci se od sebe zachovalostí neuvěřitelným způsobem liší. můžou to být starci nad hrobem stejně jako duševně i fyzická aktivní v podstatě zdraví lidé, kteří se od padesátníka liší snad větším počtem vrásek.

od určitýho věku se hrozně špatně odhaduje věk podle vzhledu jedince. můžete se snadno poplést od dvacet i více let od skutečnosti.

zadavatelka snad ví, v jaké kategorii je babička.

10.6.2019 14:25

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
sedmdesátníci se od sebe zachovalostí neuvěřitelným způsobem liší. můžou to být starci nad hrobem stejně jako duševně i fyzická aktivní v podstatě zdraví lidé, kteří se od padesátníka liší snad větším počtem vrásek.

od určitýho věku se hrozně špatně odhaduje věk podle vzhledu jedince. můžete se snadno poplést od dvacet i více let od skutečnosti.

zadavatelka snad ví, v jaké kategorii je babička.

No předpokládám, že babička ještě bude "čamrda"....ale bude čamrda ještě dalších 15let? Člověk neví dne ani hodiny, když je podstatně mladší.
No prostě předpokládám, že rodina počítá, že se bude muset případně o psa postarat.

10.6.2019 15:00
tero

XXX.XXX.100.102

Markéta80 napsal(a):
a zvládne štěně? My máme grifonky a brzo bude ještě brabantička Pokud jí nevadí placaté čumáčky

Grifonci jsou úžasní. Pro babičku jako dělaní.

10.6.2019 22:09

Nechala bych babicku, at si sama vybere.
Co ji pro zacatek ukazat pesweb (https://www.pesweb.cz/cz/psi-k-adopci)?
Nejsou tam jen "utulkari"...

11.6.2019 17:22
fikovnice

XXX.XXX.135.131

tero napsal(a):
Grifonci jsou úžasní. Pro babičku jako dělaní.

A co ten kavalír? Nechci mu dělat reklamu, ale od té mé známé na něj slyším jen pozitiva.

11.6.2019 20:12
Terven

XXX.XXX.110.147

fikovnice napsal(a):
A co ten kavalír? Nechci mu dělat reklamu, ale od té mé známé na něj slyším jen pozitiva.

Od tohoto plemene by mě odradil mizerný zdravotní stav. A téměř všichni, které potkávám, jsou obézní.

12.6.2019 09:09
inusanka

XXX.XXX.98.58

Já bych se ptala potenciálního dědice, které plemeno by bylo pro něj skousnutelné. Mám to tak se svými dětmi a to mi zdaleka sedmdesát není, ale člověk nikdy neví. A pokud měla babička JRT, tak asi ještě čamrda je. Co takhle motýlek? A ten kavalírek nemusí být obézní, oni rádi jedí, ale je na člověku, jak pes bude vypadat

12.6.2019 09:19

Terven napsal(a):
Od tohoto plemene by mě odradil mizerný zdravotní stav. A téměř všichni, které potkávám, jsou obézní.

Tak to se musím ozvat. Máme dvě kavalírky s PP (6 a 2 r.), které jsou ve skvělé kondici a rozhodně nejsou obézní. Kavalíra bych rozhodně doporučila. Jsou to neskutečně milující a velmi přizpůsobiví psy. Klidně s vámi budou jeden den ležet na gauči a druhý den nadšeně vyrazí na výlet. Kavalíři trpí na určité nemoci (ostatně jako každé plemeno) a proto je nutné si vzít štěně s PP, kde jsou rodiče zdravotně testovaní a je tak předpoklad dobrého zdraví a správné kavalíří povahy pro štěňátko. Na člověka jsou velmi vázaní, takže jejich majitel se musí smířit s tím, že je bude mít neustále za zadkem :) Pokud by jste chtěli dospělého psa, je možné se obrátit na nadace, které zachraňují pejsky ze špatných podmínek a hledají pak nové páníky. Pro kavalírky je to Druhá šance pro kavalíry

12.6.2019 09:19
janaa

XXX.XXX.38.34

Kavalírka určitě pečlivě vybírat spojení, aby tam byl předpoklad zdraví. Obéznost u psa je jen o majiteli, to přece není plemenný znak. Taky znám všechny mopse vyžrané a náš je atlet. Jinak ten motýlek je super nápad

12.6.2019 09:39
Markéta80

XXX.XXX.176.4

kavalírku jsme měli a tlustá nebyla, to je o lidech. jen dost pouštěla chlupy ,ale povahově fajn, jen to není úplně malý pes tak pak třeba při zvedání je jednodušší manipulace s menším psem. Naše unesu najednou, v každé ruce jednu, což brzo padne, třetí už neunesu . Paní by si měla říct jaký pes se jí vůbec líbí, ne každému se líbí vše Ještě je king charles španěl ten je menší ale zase spláclý čumák a to se ne všem líbí

12.6.2019 09:41
L(phi)

XXX.XXX.114.133

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No předpokládám, že babička ještě bude "čamrda"....ale bude čamrda ještě dalších 15let? Člověk neví dne ani hodiny, když je podstatně mladší.
No prostě předpokládám, že rodina počítá, že se bude muset případně o psa postarat.

Zas myslim, ze vychovaneho PP psa spolocneskeho plemena sa niekto ujme v podstate okamzite, keby aj nastalo najhorsie.

Neregistrovaný uživatel

12.6.2019 10:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.100.70

Za mě šiperka, je to pěkný psík, aktivní s milým vzhledem. Teriéra bych ji asi už úplně nedoporučovala. Mops je uchrochtaný válec co toho moc asi nenachodí, teda aspoň co znám mopse tak se jen tak kutálí

12.6.2019 10:07
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Za mě šiperka, je to pěkný psík, aktivní s milým vzhledem. Teriéra bych ji asi už úplně nedoporučovala. Mops je uchrochtaný válec co toho moc asi nenachodí, teda aspoň co znám mopse tak se jen tak kutálí

Šiperka? Tak tu bych teda paní v tomto věku nedoporučila ani náhodou. To jsou hodně aktivní psi, kteří potřebují zaměstnat i hlavu.

Asi bych už opravdu hledala mezi společenskými plemeny. Když přemýšlí o pudlovi a bišonkovi, tak u těch plemen bych klidně zůstala, to by mohla být dobrá volba. Zmiňovaný kavalírek taky...

12.6.2019 11:31
Markéta80

XXX.XXX.176.4

určitě něco klidnějšího a ideálně pes který není náročný na úpravu srsti

12.6.2019 11:52
lupus4

XXX.XXX.205.61

Miladissy15 napsal(a):
Pěkný den

vychovaného, staršího, klidně vestaje - nejlépe po zemřelém majiteli/lce
třeba
http://www.jezevcicivnouzi.cz/hledaji-domov.html

12.6.2019 12:27

Sice v sedmdesáti může být člověk čupr a lítat jak čamrda, ale i tak bych nedoporučovala štěně. Obhlédla bych útulky, zaměřila se na psy po zemřelém majiteli, hledala bych klidného psa/fenu společenského plemene.

Přidejte reakci

Přidat smajlík