Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.100.70
Zdravím.
Řeším problém. Který se týká mého odchovu (CC)
Na menší statek jsem prodala fenku cane corso. Lidi už měli doma labradorku s PP ale sháněli psa hlavně na hlídání, protože mají hodně stavení okolo domu.
Každopádně před dvěma týdny po CC vyjela LR poprvé kvůli žrádlu a prokousla jí spodní víčko, kde museli jet na vet a má tam jeden steh.
Dnes šel pán někam na zahradu a paní šla do horního patra kvůli dítěti a CC a LR spolu zůstali dole v obýváku a za chvíli mela a museli LR z male CC sundávat, udělali to že ji za kůži na krku přitiskli k zemi, pán ji zpacifikoval a důrazně že nesmí, CC prokousla ucho.
CC má teď 11 týdnů, jsem z toho špatná, za prvé mě rozčiluje že moji holčičku u vrhu kouše nějaký psychicky narušený LR ale taky mám strach že přijde den kdy CC vyroste a z LR zbyde mastnej flek, což samozřejmě ani já ani majitelé nechtějí. Jinak mezi tím si prej spolu normálně hrajou, spí spolu atd... Předtím to bylo kvůli žrádlu a CC asi nestihla uhnout, ale teď nikdo neví co tomu předcházelo. Hlavně mi nejde do hlavy aby fena nebo jakýkoliv jiný pes vyjel po štěňěti tak aby mu ublížil..
Co si o tom myslíte a co byste zkusili udělat?
Já teda doporučila nenechat je spolu o samotě a začít LR řešit se zkušeným výcvikářem já nechci aby maličkou kousala. Může si nést špatné následky a pak být třeba agresivní
Uživatel s deaktivovaným účtem

Určitě urychleně a intenzivně řešit s odborníkem. Pokud by se to v rámci několika málo týdnů nelepšilo (nedařilo by se přijít na to jak, případně by neměli dostatek času a ochoty to řešit), zvážila bych nabídnout, že štěně vezmu zpět.
Není normální, aby šel dospělej pes po štěněti, ale dneska se holt ledaskterý psi chovají nenormálně.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.100.70
napsal(a):
Určitě urychleně a intenzivně řešit s odborníkem. Pokud by se to v rámci několika málo týdnů nelepšilo (nedařilo by se přijít na to jak, případně by neměli dostatek času a ochoty to řešit), zvážila bych nabídnout, že štěně vezmu zpět.
Není normální, aby šel dospělej pes po štěněti, ale dneska se holt ledaskterý psi chovají nenormálně.
Já jí to dnes do telefonu řekla, že nemám v plánu nechat si mrzačit svůj odchov....
Oni to řešit chtějí jenže výcvikář k nim jezdí jen o víkendu, takže s LR se k němu dostanou až další víkend. Jsem z toho úplně smutná, protože chudinku CC kouše jakási mrcha

Pak je ještě otázka, co je zač ten výcvikář a jestli bude schopnej to vyřešit.
Viděla jsem fenu, co šla hystericky do všeho, i do štěňat, bylo to na víkendovým pobytu. Třetí den už chodila s couračkou volně mezi psy a neřešila nic. Ale byla tam opakovaná korekce toho, jak majitelka s fenou pracovala, aby ten výsledek byl.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.100.70
Jasný. Ne každý výcvikář je dobrý a pomůže. Musím doufat. Malé plus beru to že mi volali a sami jsou z toho nešťastní a naštěstí to chcou řešit... Jenže jak jim člověk může poradit 400 km od nich. Za dva týdny tam jedem odvézt rodokmen tak uvidíme no

agresí tohle nevyřeší.....
hodně záleží, jak jsou lidi schopni a ochotni na tom pracovat
a na koho se obrátí pro pomoc - na SM opět koira, a samozřejmě šustovo trénink je rozhovor
otázka zpětvzetí štěněte je aktuální

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zdravím.
Řeším problém. Který se týká mého odchovu (CC)
Na menší statek jsem prodala fenku cane corso. Lidi už měli doma labradorku s PP ale sháněli psa hlavně na hlídání, protože mají hodně stavení okolo domu.
Každopádně před dvěma týdny po CC vyjela LR poprvé kvůli žrádlu a prokousla jí spodní víčko, kde museli jet na vet a má tam jeden steh.
Dnes šel pán někam na zahradu a paní šla do horního patra kvůli dítěti a CC a LR spolu zůstali dole v obýváku a za chvíli mela a museli LR z male CC sundávat, udělali to že ji za kůži na krku přitiskli k zemi, pán ji zpacifikoval a důrazně že nesmí, CC prokousla ucho.
CC má teď 11 týdnů, jsem z toho špatná, za prvé mě rozčiluje že moji holčičku u vrhu kouše nějaký psychicky narušený LR ale taky mám strach že přijde den kdy CC vyroste a z LR zbyde mastnej flek, což samozřejmě ani já ani majitelé nechtějí. Jinak mezi tím si prej spolu normálně hrajou, spí spolu atd... Předtím to bylo kvůli žrádlu a CC asi nestihla uhnout, ale teď nikdo neví co tomu předcházelo. Hlavně mi nejde do hlavy aby fena nebo jakýkoliv jiný pes vyjel po štěňěti tak aby mu ublížil..
Co si o tom myslíte a co byste zkusili udělat?
Já teda doporučila nenechat je spolu o samotě a začít LR řešit se zkušeným výcvikářem já nechci aby maličkou kousala. Může si nést špatné následky a pak být třeba agresivní
Že domácí, starší feně trvá nějakou dobu, než "vetřelce" přijme, je poměrně známá věc. Nemusí jít ani o žádnou psychicky narušenou fenu. Potřebuje čas a pravidla, aby se se štěnětem sžila.
Od toho by měli být majitelé. Hlídat feny při krmení (krmit odděleně, však takový prcek žere jistě vícekrát denně), hlídat feny při běžných činnostech. Nenechat prcka otravovat služebně starší fenu. Nenechat prcka bu.erovat od té feny. Oddělit v době nepřítomnosti majitelů, i když jde jen o chvilku, kdy jeden zmizí na zahradu a paní do patra. Pořídit do futer zábrany, díky kterým lze takto feny snadno a rychle oddělit.
Zkusila bych udělat to, že bych se jela do té rodiny podívat, pokud vas nechají. Jak to vypadá, kde má štěně pelíšek, jak se k němu starší fena vlastně chová, jaké jsou možnosti jejich oddělení atd. A dát rady přímo na místě. Než čekat týden. Třeba potřebuje nějaké řešení nejen LR, ale i pokousané štěně, majitelé by ocenili i rady ohledně CC. Ona to jsou dvě dost rozdílná plemena.
Aha, teď čru, že to je 400 km od vás. To pak nebude na nějakou rychlou návštěvu. Tak alespoň zavést nějaká pravidla, pro obě fenky. Žádné náslilí, ideálně je nehat sžívat jen pod dozorem majitelů. Nebo jim v lokalitě doporučit někoho, kdo by se na ně přijel kouknout dříve.
Neviděl bych to hned tragicky, u hladkosrťáků je i sebemenší "zavadění zubem" způsobí "ránu"...bylo by to třeba vidět, zda jde o prosté umravnění, či už nepřiměřenou agresi...
Spíš vidím problém až CC dospěje, či ZR zeslábne...
Velmi důležití je konkrétní a spravedlivé chování páníků...zda je naučí spolupracovat či postupně se nenávidět ...
Upřímně,víčko,ucho,to nejsou likvidační zákroky agresivního psa, ale upozorňovací pohlavky,které asi nejsou dostatečně opatrné, takže z toho šrám je, kdyby bylo štěně chlupatý,mohlo to skončit oslintáním. Kdyby s ní měla dospělá fena zásadní problém,tak si mezitím spolu normálně nehrají, nespí spolu atd. Každopádně zřejmě potřebují majitelé poradit celkově, jak na sžívání dospělé feny a štěněte, jak nastavit pravidla atd., hlavně se obávám,že teď budou nervozní a budou hrotit situaci předem. Ale to chce vidět situaci v reálu a doma, po netu je nesmysl něco radit kromě toho nenechávat psy spolu o samotě apod.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.100.70
Zatím jsem jim poradila to samé, nenechat je spolu bez dozoru. V nepřítomnosti oddělit a peskovat i malou CC když bude moc divočit a nenechat tp řešit LR. Sama jsem zvědavá jaká bude návštěva, samozřejmě jsem jim nabídla že si štěně vezmu zpět, ale nechtějí, říkala že miluje jejich děti a oni ji, že je skvělá. Chytrá, učenlivá že udělají maximum aby to vyřešili.
Řekla bych že jsou to zodpovědní lidé. Jen mě to mrzí...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zatím jsem jim poradila to samé, nenechat je spolu bez dozoru. V nepřítomnosti oddělit a peskovat i malou CC když bude moc divočit a nenechat tp řešit LR. Sama jsem zvědavá jaká bude návštěva, samozřejmě jsem jim nabídla že si štěně vezmu zpět, ale nechtějí, říkala že miluje jejich děti a oni ji, že je skvělá. Chytrá, učenlivá že udělají maximum aby to vyřešili.
Řekla bych že jsou to zodpovědní lidé. Jen mě to mrzí...
Já nejsem odbornik, ale přijde mi, že každý dospělý pes bere nového jako vetřelce. ...
U nás to bylo taky. Mam menší psy, žádná drastarna .ale teda žrádlo si fakt že začátku bránil taky a párkrát na malou vyjel. Když lezla kam neměla
Proste i dospělý pes si toho prcka musí zpacifikovat po svem! Po psím. ... Ať už ho otravuje u misky nebo prostě otravuje, když je unaveny. Víme co štěňata dokážou. Mohla taky starší kousnout.
Proste je třeba hlídat, a nechat psi ať si svoje místo srovnaji. Zasáhnout jen ve v případě potřeby. .. A HLAVNĚ STARÉMU PSOVI PROJEVIT VÍCE LÁSKY NEŽ KDYKOLIV JINDY , MLUVIT S NIM, POVÍDAT. NE JEN UPŘEDNOSTŇOVAT ŠTĚNĚ 😐
Za me je OHROMNA chyba to, jak majitel spacifikoval dospělého psa. 👎 ani jeden u toho nebyl tudíž neví co se stalo a tresta za něco, o čem nic neví. Mohla to byt chýbat štěněte. ...Kdyby stara chtěla ublížit mohlo už byt po štěněti. .. Takhle jen ve psech vyvolá vzájemnou nevraživost 👎😳
Vy chranite štěňátko, ale je třeba se na to podivat i z úhlu toho druhého psa. Z jeho psího pohledu. Štěně se musí naučit vědět kde má hranice a jak se má naučit chovat . Víme moc Dobře, jak jsou štěňátka oprskla a koušou - pro nas treba roztomile - ale pro toho stavajiciho psa rozhodne opruz. ..
A pak se mi nelibi , že o psovi hned usoudíte , že je labilní 😲 jen proto, že není nadšen z vetřelce

RozaTonda-mopsi
napsal(a):
Já nejsem odbornik, ale přijde mi, že každý dospělý pes bere nového jako vetřelce. ...
U nás to bylo taky. Mam menší psy, žádná drastarna .ale teda žrádlo si fakt že začátku bránil taky a párkrát na malou vyjel. Když lezla kam neměla
Proste i dospělý pes si toho prcka musí zpacifikovat po svem! Po psím. ... Ať už ho otravuje u misky nebo prostě otravuje, když je unaveny. Víme co štěňata dokážou. Mohla taky starší kousnout.
Proste je třeba hlídat, a nechat psi ať si svoje místo srovnaji. Zasáhnout jen ve v případě potřeby. .. A HLAVNĚ STARÉMU PSOVI PROJEVIT VÍCE LÁSKY NEŽ KDYKOLIV JINDY , MLUVIT S NIM, POVÍDAT. NE JEN UPŘEDNOSTŇOVAT ŠTĚNĚ 😐
Za me je OHROMNA chyba to, jak majitel spacifikoval dospělého psa. 👎 ani jeden u toho nebyl tudíž neví co se stalo a tresta za něco, o čem nic neví. Mohla to byt chýbat štěněte. ...Kdyby stara chtěla ublížit mohlo už byt po štěněti. .. Takhle jen ve psech vyvolá vzájemnou nevraživost 👎😳
Vy chranite štěňátko, ale je třeba se na to podivat i z úhlu toho druhého psa. Z jeho psího pohledu. Štěně se musí naučit vědět kde má hranice a jak se má naučit chovat . Víme moc Dobře, jak jsou štěňátka oprskla a koušou - pro nas treba roztomile - ale pro toho stavajiciho psa rozhodne opruz. ..
A pak se mi nelibi , že o psovi hned usoudíte , že je labilní 😲 jen proto, že není nadšen z vetřelce
Ten starší je retrívr a budu vám teda oponovat, ještě jsem se nesetkala s tím, že by můj starší retrívr bral malé štěně, které jsem si přivezla, jako vetřelce a napadl ho do krve. Neříkám, že by se nedělo nějaké vyjasňování si pozic u misek, než si ten starší zvykl na to, že se mu nikdo do misky cpát nebude. Ale od toho je páník, aby byl u takových situací přítomen a ohlídal to. A rozhodně nenechávat psy samotné, aby si své místo srovnali, to opravdu v žádném případě.
Štěně se teprve učí, kde jsou hranice. Starší fena nejspíš byla jedináček, ale musí si zkrátka zvyknout, že už nebude sama, na tom se musí zapracovat. A neustále hlídat a za nepřítomnosti páníka zásadně oddělovat. Jak už je psáno výše, mohlo by to mít na povaze CC následky.
napsal(a):
Ten starší je retrívr a budu vám teda oponovat, ještě jsem se nesetkala s tím, že by můj starší retrívr bral malé štěně, které jsem si přivezla, jako vetřelce a napadl ho do krve. Neříkám, že by se nedělo nějaké vyjasňování si pozic u misek, než si ten starší zvykl na to, že se mu nikdo do misky cpát nebude. Ale od toho je páník, aby byl u takových situací přítomen a ohlídal to. A rozhodně nenechávat psy samotné, aby si své místo srovnali, to opravdu v žádném případě.
Štěně se teprve učí, kde jsou hranice. Starší fena nejspíš byla jedináček, ale musí si zkrátka zvyknout, že už nebude sama, na tom se musí zapracovat. A neustále hlídat a za nepřítomnosti páníka zásadně oddělovat. Jak už je psáno výše, mohlo by to mít na povaze CC následky.
Ano, souhlasim štěně se učí, kde jsou jeho hranice.
A proto je na panovi, aby mu je dal.
Myslim ,ze do krve je přehnane - ono stačí i seknout více zubem a teče krev a nemusí to byt az tak zle , jak to na netu vypadá. ...
Já nikde nepisu , že pan to nemá kontrolovat . Pan NEMA nechat psy samotné, a ze začátku je pomalu seznamovat ... v případě nutnosti zasáhnout. NEPÍŠU NIC JINEHO.
A to je přesně ono, nový majitel psy nechá samotne a když se něco děje (neví ani co- jen vidí následek) "spacifikuje silou fenu" a to je dle mého špatné!
Pokud bude pokračovat psy k sobe nenajdou dobrý vztah - aspoň podle me.
L(phi)
napsal(a):
Ja som uz viackrat pocula, ze ak fena napada "cudzie" stena, je to pomerne normalne. U psa to neni normalne.
Aj kamoska s retrivricou mala prave problem, ze bola zla na (cudzie) stenata.
Taky sem se kdysi divil, že mi na procházce po štěněti skočila cizí fena. Pak mě zkušená chovatelka poučila, že nepřátelské chování fen k cizím štěňatům není nic vzácného. Že spousta fen se chová hezky jen k vlastním štěňatům.
Jinak co se týče toho zasahování, tak myslím, že je třeba hlídat než k incidentu dojde. Pokud bude mít jeden pes podporu a zastání během konfliktu, tak to může vnímat tak, že mu pán pomůže a tím pádem se třeba to štěně nenaučí, že staršího psa nemá obtěžovat a že má respektovat jeho prostor. A pokud to nikdo neviděl, tak to mohl být opravdu i sekanec náhodný a neodpovídající mírou nějakému skutečnému útoku na to štěně. Kdyby mu dospělák chtěl skutečně ublížit, tak neřešíte jeden steh. Navíc pokud se z toho bude dělat drama, tak to může štěněti dopomoci k názoru, že mu je ubližováno. Podle mě prostě starší fena vychovává štěně po svém, psi jsou šelmy a člověk to musí být schopen tak brát a nedělat z nich maňásky. Pokud se jí štěně nevyhýbá a běžně se jí nebojí, tak s tím asi samo problém nemá. Samozřejmě netvrdím, že je nutně v pořádku nechat štěně obdržet několik drbanců, než mu to dojde, ale to je o tom, nenechávat je bez dozoru, dokud si na sebe nezvyknou a celá situace se neuklidní.

L(phi)
napsal(a):
Ja som uz viackrat pocula, ze ak fena napada "cudzie" stena, je to pomerne normalne. U psa to neni normalne.
Aj kamoska s retrivricou mala prave problem, ze bola zla na (cudzie) stenata.
Já právě tohle vůbec neznám. Moje 9ti letá fena je kliďas největší a pokud ji štěně už obtěžovalo, tak si sama zalezla někam do koutku. A to je bezpapírová z útulku a štěňata nikdy neměla.
napsal(a):
Já právě tohle vůbec neznám. Moje 9ti letá fena je kliďas největší a pokud ji štěně už obtěžovalo, tak si sama zalezla někam do koutku. A to je bezpapírová z útulku a štěňata nikdy neměla.
No chtělo by to trochu postudovat etologii
Psychicky normální pes nenapadá feny a štěňata...to ovšem neznamená, že je "nesrovná" , ale bez jakékoli újmy
Oproti tomu fena (zvláště při hárání ((i těsně před a po) ) se nerozpakuje cizí štěně i zabít - velí jí tak instinkt - zlikvidovat konkurenci svým potomkům...
Takže i u feny, na které se dá "dříví štípat" bych byl v období kol hárání obezřetný...
Kastrátky jsou případ od případu....
PS. 5ti měs štěně už není "mimi" a je třeba mu nastavit budoucí hranice, což asi právě fena dělá ...

Kdyby labradorka chtěla štěně zlikvidovat, už to udělala, lidé u labradorů hodně zapomínají, že se jedná o velkého a silného psa. Máme v rodině několik fen různého stáří a velikosti, nikdy je nenechávám žrát tak, aby na sebe vzájemně mohly. Hračky a zajímavvé předměty - kosti, klacky a podobně mají jen, když jsou pod dozorem a vylítané. Pravda je že naši psi mají hodně pohybu a mám možnost je oddělit, jinak by ke konfliktům dávno došlo a u fen to může být velmi snadno kdo z koho. Společně, bez dozoru, bych si některé rozhodně netroufla nechat.

lupus4
napsal(a):
No chtělo by to trochu postudovat etologii
Psychicky normální pes nenapadá feny a štěňata...to ovšem neznamená, že je "nesrovná" , ale bez jakékoli újmy
Oproti tomu fena (zvláště při hárání ((i těsně před a po) ) se nerozpakuje cizí štěně i zabít - velí jí tak instinkt - zlikvidovat konkurenci svým potomkům...
Takže i u feny, na které se dá "dříví štípat" bych byl v období kol hárání obezřetný...
Kastrátky jsou případ od případu....
PS. 5ti měs štěně už není "mimi" a je třeba mu nastavit budoucí hranice, což asi právě fena dělá ...
Jen steneti je 11 tydnu a zacalo to v 9ti tydnech

Moje zkušenost je následující....pes-samec je chůvička, ze štěnda celý hin, obzvlášť v případě malé psí slečinky. Fena, vychovatelka, která se nerozpakuje štěně "napomenout nebo usměrnit" a to klidně i hrubším způsobem....takhle "hodná" je v případě, že je to "naše" štěně, cizí štěně venku raději nebudu komentovat.
Já teda osobně nejsem takovej dobrodruh a zdaleka si myslím, že nemám tolik zkušeností, abych si pořídila dvě feny.......ono třeba nemusí být dlouho nic a pak se holky zničehož nic můžou klidně přizabít.
Myslím, že je to taky hodně o majiteli, jaká nastaví pravidla a jak ho psi vnímají.
Já jsem začleňování štěněte dělala stejně jako se začleňováním lidského mimina...služebně starší fenu jsem zapojila jako pomocnici, štěně jsem usměrňovala, aby to nemusela řešit fena.....taky se stalo, že na štěndo zavrčela, ale bylo to spíš volání "hele, paničko, srovnej si to prtě nebo to udělám za tebe" a myslím, že když se to zkraje hlídá, když si má starší pes kam eventuelně zalézt, když už má štěněte plný zuby, tak se štěndo docela rychle naučí fungovat. Ale jak říkám, mám zkušenost jen fena a pes nebo 2 psi-samci.
Tak nevím. Funguje mi doma smečka 5 fen různých plemen, které prostě na moje přání přijmou cokoliv - kotě, štěně, kuřata atd. Podle mého je to hlavně o tom, že pokud je první pes v domácnosti nevychovaný a neposlušný, bude prostě dále vždycky problém zařadit nový přírůstek. I když smečka funguje, v mé nepřítomnosti nikdy nenechávám malé štěně či kotě ve společnosti celé smečky, odděluji, vždy vyberu 1 chůvu, se kterou mládě tráví čas, kdy není nikdo z lidí doma.

Myslím, že je to taky hodně o majiteli, jaká nastaví pravidla a jak ho psi vnímají.
tak nejak…
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.100.70
S paní jsem dnes opět mluvila a popsala mi situaci a domluvili jsme se že si malou CC vezmeme zpět. A pokusím se jí časem najít novou rodinu.

Rozumné řešení, když to tak cítíte. Přeji hlavně klidové situace doma, pamatujte, že vrácené štěně bude pro současné feny nejprve také "přivandrovalec", tak opatrně.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.100.70
A samozřejmě se omlouvám za to že jsem nadávala na LR. Cloumaly semnou emoce a naše štěňata beru jako děti. Záleží mi na nich, je to jakoby dospělý člověk napadl dítě... Prostě vím že pes není člověk. Ale je to příklad toho co pro mě znamenají naši psi.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.100.70
Na částce jsme domluveni je to 1/3 kupní ceny.
Samozřejmě počítám se vším i s tím špatným. Hned jak ji převezmu, tak ji vemu l naší vet na kompletní prohlídku, majitele co ji mají jsou zodpovědní lidé, očkování i odčervení má v pořádku. Nikde extra s ní ještě nebyli takže si myslím že žádné nemoci nepřiveze. Samozřejmě si ji doma necháme určitou dobu jak se projeví a až se srovná tak budu shánět pohodového hnědého LR a zkusit jak bude reagovat...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.100.70
Možná se báli. Nevím... Paní mi plakala do telefonu celá nešťastná, jsem s ní v kontaktu už od minulého roku, toto byl náš první vrh a zamilovala se do naší Tarry a fenku u nás měli rezervovanou dávno před krytím. Jsou to fajn lidi ale asi nezvládli situaci těžko říct. Nebyla jsem u toho. Já mám teď doma 4 feny různého stáří pospolu a když k nám přijde nové štěně všichni jej vítají, olizují až začne být oprsklé tak ho vychovávají samozřejmě na něj i vrčí nebo štěknou ale za ty roky jsem nikdy u nás nebyla svědkem že by ublížily a chtěly ublížit. Asi mám štěstí, nebo prostě každý ví u nás kde má své místo, těžko říct.
Každopádně mi jejich LR přijde možná trochu rozmazlená a asi žárlí a ona možná doma trochu vládne. Ale možná se pletu já fakt nevím co tomu všemu předcházelo.
Co jsme si nechali z našeho vrhu fenu taky je praštěná a na spící psy i skočí... Ale jejich reakce je že se vymrští, zavrčí, zjistí že je to ta malá otravn a buď si jdou hrát nebo ignore...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.100.70
Fenku mám od čtvrtka doma.
První den byla teda jak urvaná ze řetězu, nevím zda byli málo přísní... Netuším. Ale po pár ukáznění se chová úplně v pohodě, je teda akčnější, to ona byla od mala, ovšem úplně hltá jakýkoliv povel a hrozně se chce učit, takový ideál na sportovku, jde vedle mě a sama automaticky kouká nahoru na mě, úplně super.
Je normálně mezi našimi 4 dalšími fenami doma/venku a bez potíží, krásně toleruje 12 letou Attilu kdy nemá na nikoho náladu a zavrčí, tak podřízeně odejde pryč.
Za mě je to bezproblémová mladá slečna co má obrovskou chuť objevovat svět.
Akorát ji budu muset trochu vykrmit, protože je jak žebřiňák a nějak jí spravit uši. Při odběru od nás měla krásné uši a teď má hrůzu.
Jak měla to kousnutí pod okem tak měla trychtýř a asi nějak blbě a tlačilo ji to na ty ouška
No jak se jí zahojí strup v oušku a trochu přibere tak budeme hledat nové pánečky a snad to bude pak ta pravá rodina a napořád.
Posílám foto na válendě při odběru a nyní (leží na zemi a má obojek) nad ní je naše Alfa co zůstala doma.

Je skvělý, že je tak v pohodě! Držíme palce, ať se dá do kupy a podaří se najít nový domov.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.100.70
Děkuji
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.100.70
lesnížinka, já vůbec netuším jak LR měli vychovanou nebo socializovanou, já ji ani neviděla a vidět nechtěla. Byla zavřená v pokoji když jsem si pro Agy dojela.
První den jsem si myslela že LR byla v právu, protože opravdu byla Agy jak šílená, nereagovala na žádné zákazy, nereagovala na vrčení naších psů, prostě na nic, na druhý den ráno se vzbudila a úplně vyměněná, nechápala jsem.
Reagovala, poslouchala, psy tolik neprudila... V ten čtvrtek možná ze všeho měla takovou radost, proto tak jančila, teď je v pohodě. Hraje si se ségrou Alfou a tetkou Hellou, občas se dojde popusinkovat za mamou Tarrou.
Před chvílí jsem jí sama čistila to pokousané ucho a krásně držela ikdyž jsem se jí v tom uchu dost rýpala...
Já nevím. Asi jsem divná, nebo je to nějakou energií v lidech....

nebo je to nějakou energií v lidech....
nebo absencí vedení
a doma má nejen smečku, ale zároveň i rodinu
to je něco jiného než 1 cizí pes, teda fena
ať se napodruhé zadaří nějací lepší lidičkové....
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.100.70
611960, ano je hodná, prakticky zatím si nikdo z majitelů na naše štěňata nestěžoval, ani jsme zatím nemuseli řešit nějaký problém, což mě moc těší, nejspíš jsme měli štěstí na tento vrh.