Kristýna17

XXX.XXX.150.89
Potřenuji poradit. Už je to rok co jsme si z útulku vzali 5ti letou fenku Kiki je to mazel ale má jednu chybičku, pokaždé když se vracíme domů hned jak nás slyší šíleně kňučí a stěká a blázní radostí. Do teď jsme to nijak neřesili, byli sme možná i rádi že je tak šťastná když nás vidí, jenže teď čekáme miminko a tohle by mohl být asi problém, protože to dělá i v noci když přítel přijde z práce. Prostě je úplně v tranzu a čeká až se otevřou dveře, štěká a pak šílí radostí. Chtěla bych vědet jestli nemáte nějakou radu jak jí tohle odnaučit. Přijde mi že má prostě strach po předchozí zkušenosti že jí třeba někde necháme a to i když já jdu do krámu a přítel sní čeká venku. Prostě je v pozoru, štěká a hned jak přijdu následuje ten nával radosti. Vítá takhle i ostatní členy rodiny které nevidí tak často jako nás. Chtěla bych jí odnaučit jen ten hlasitý projev jinak já jsem taky šťastná když vidím jak se raduje. Děkuji za rady.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ono se špatně učí něco...když je člověk nepřítomen a nemůže psa třeba povelem korigovat.....napadají mě dvě možnosti...stát za dveřma tak dlouho, než přestane bláznit a vejít až se uklidní...pokud začne po vstupu zase vyvádět, tak jít zase za dveře a počkat...a následně žádný vítání na psa nemluvit nevšímat si ho a třeba se nejdřív převléct do "domácího" a následně pořádně pomazlit.....otázka je, co na to sousedi, protože zkraje bude trvat určitě delší dobu, než se uklidní.
A nebo...jeden z vás uvnitř a poslat jí na místo a teprve až bude v klidu, tak vejde druhý z venku...a zase žádné přehnané vítání.
Já třeba jen řeknu...ahojky pesani...žádné divadlo, bez emocí....nejdřív se převlíknu a pak teprve na gauč pomazlit...pesové už tam v klidu čekají, protože ví, že panička přinde a bude pomazleníčko, přivítáníčko. Když přijdu z práce, tak nejdřív dostanou najíst, pak vyvenčení a pak teprve mazlení.
Nemám pesany, co poslouchaj na myšlenku....necvičím s nima, ale používám naučené rituály a když se něco opakuje "donekonečna", tak to pesani časem pochopí.....pochopí to, že blázněním a vyváděním se nikam nedostanou. Taky se třeba stane, že po jídle jdu s nima na zahradu a že už začnou bláznit, ale když zjistí že já fakty nikam nejdu, že stojím na schodech a čekám, tak máte vidět, jak ji to v hlavinkách secvakne a jak se hned uklidní.
Pes má taky problémy udržet emoce na uzdě....toho jsem naučila...na radu jedné děvčat zde...bohužel už si nepamatuju které, ale dodnes jsem jí za ten nápad vděčná...že jakmile vejdu do dveří, tak pes letí najít nějakou kostičku, míček, uzlík, no a místo řvaní si to přežvykuje. To samé, když jdeme ven, to byl pes děsnej...dneska, když řeknu...jdeme ven, tak první co pes udělá "sakra, kde mám ten uzlík" a vyplivne ho až když už má obojek a vodítko.
Edit: hlavně jí v tom chování nepodporovat....já vím, že to není jednoduché, ale prostě jí ignorovat, dokud nebude klidná...aby zjistila, že jediné, co vede k tomu, co ona chce-pořádný přivítáníčko s pánem je, že bude v klidu a že čím dýl bude vychylovat, tím dýl si jí nebude nikdo všímat.

tu chybičku máte vy, ne pes
každý pes se má hned zkraje naučit, že odchod/příchod člověka neznamená nic
pochopil to i můj šílený tank - blbne, tak jdu zas pryč
kupodivu se to nemusel učit u každého člověka zvlášť
ale museli se to učit ti lidé (naše babička to nepochopila doteď, asi ji vyměním)
nebudete tomu věřit, ale psi mají hranice rádi
a jednu věc k smrti nenávidí - když neví, co v které situaci mají dělat
takže vy si vymyslete, co chcete, aby pes při příchodu lidí dělal, a to s ním cvičte
stačí něco jako "klíče v zámku" = "ležím na místě, protože ten druhý člověk říkal, že když slyšíme dveře, tak jdeme každý na své místo"
a příště dřív, než to začne vadit kvůli dítěti, k psovi je to dost nefér

takže vy si vymyslete, co chcete, aby pes při příchodu lidí dělal, a to s ním cvičte
jenom jsem tento základ chtěla vypíchnout

napsal(a):
tu chybičku máte vy, ne pes
každý pes se má hned zkraje naučit, že odchod/příchod člověka neznamená nic
pochopil to i můj šílený tank - blbne, tak jdu zas pryč
kupodivu se to nemusel učit u každého člověka zvlášť
ale museli se to učit ti lidé (naše babička to nepochopila doteď, asi ji vyměním)
nebudete tomu věřit, ale psi mají hranice rádi
stačí něco jako "klíče v zámku" = "ležím na místě, protože ten druhý člověk říkal, že když slyšíme dveře, tak jdeme každý na své místo"
a příště dřív, než to začne vadit kvůli dítěti, k psovi je to dost nefér
Jo tak s maminkou jsem na tom stejně....furt jí říkám "mami, když přijdeš, tak jim řekni ahoj a nevšímej si jich, až se zuješ a svlíkneš, v klidu si sedneš, tak už to jejich prvotní nadšení opadne a můžete se vítat a mazlit do alelujá"......ale to nééé, ona přijde, pesani teda ví, že nesmí skákat na lidi, ale tak alespoň poskakují okolo, babička nechodí tak často a oni jí fakt milují.....a moje máme začne "no vy moje zlatíčka, no pojďte k babičce.....a jako koruna všeho je, že se k nim chce sehnout.....takže pesani začnou vyskakovat, aby jí dali pusu. No a dál klasika....já dostanu vynadáno, protože jsem na psy zlá (normálně jsem je odpovelovala, aby mi mámu samou láskou neušlapali nedejbože nepovalili)...protože oni jsou hodní a chtěli babičku jen přivítat....a kdyby se s nima nevítala hned u dveří, tak by jim to bylo chudinkám malejm líto........a ty na ně taky žvatláš a já nemůžu..."ano mami žvatlám, ale ne když přijdu"...
No ale co mám dělat??...na zadel dát babičce nemůžu. Ale vyhrožuju jí, že jí dám zaracha na televizi, na ten její TV Šlágr, jestli bude zlobit.
A stejně tak to máme s různými členy rodiny...každej má nějakej jinej "vítací rituál"....
Dcera, co už s náma nebydlí a jezdí na návštěvu tak jednou měsíčně, tak jim začala vozit "mlsku" kterou jim dává hned ve dveřích......takže odemkne a pesani hned před ní, sednou si a čekají, co dostanou......

napsal(a):
Jo tak s maminkou jsem na tom stejně....furt jí říkám "mami, když přijdeš, tak jim řekni ahoj a nevšímej si jich, až se zuješ a svlíkneš, v klidu si sedneš, tak už to jejich prvotní nadšení opadne a můžete se vítat a mazlit do alelujá"......ale to nééé, ona přijde, pesani teda ví, že nesmí skákat na lidi, ale tak alespoň poskakují okolo, babička nechodí tak často a oni jí fakt milují.....a moje máme začne "no vy moje zlatíčka, no pojďte k babičce.....a jako koruna všeho je, že se k nim chce sehnout.....takže pesani začnou vyskakovat, aby jí dali pusu. No a dál klasika....já dostanu vynadáno, protože jsem na psy zlá (normálně jsem je odpovelovala, aby mi mámu samou láskou neušlapali nedejbože nepovalili)...protože oni jsou hodní a chtěli babičku jen přivítat....a kdyby se s nima nevítala hned u dveří, tak by jim to bylo chudinkám malejm líto........a ty na ně taky žvatláš a já nemůžu..."ano mami žvatlám, ale ne když přijdu"...
No ale co mám dělat??...na zadel dát babičce nemůžu. Ale vyhrožuju jí, že jí dám zaracha na televizi, na ten její TV Šlágr, jestli bude zlobit.
A stejně tak to máme s různými členy rodiny...každej má nějakej jinej "vítací rituál"....
Dcera, co už s náma nebydlí a jezdí na návštěvu tak jednou měsíčně, tak jim začala vozit "mlsku" kterou jim dává hned ve dveřích......takže odemkne a pesani hned před ní, sednou si a čekají, co dostanou......
Tak to je pěkný, že máte tak hodnou babičku. U nás je bohužel pes jenom pes. Zrovna minulý týden jsem byla s jednou fenkou na zkouškách a samozřejmě jsem se chtěla nejpozději do večera vrátit kvůli těm ostatním, co museli zůstat doma. Návštěvu babičky jsme z toho důvodu nestihli, i když přemlouvala, ať teda nejezdíme domů, že psi to do rána sami jistě vydrží. Ne, nevydrží. Zrovna tak, jak nevydrží pes v těchhle vedrech zavřený v autě
Kristýna17

XXX.XXX.150.89
Jenže ona ví že je to špatně běží na místo nebo si sedne ale furt u toho blázní a štěká

napsal(a):
Tak na tohle my máme tetu. Přijede a přiveze mlsku. a čím víc psice skáče a štěká, tím rychleji hrabe v kabele, aby jí tu mlsku dala. A přitom ječí něco v tom smyslu "ať na mě neskáče !"
A taky u partnera jsem zaregistrovala nový "povel" : No co máš udělat, když přijdeme na kraj chodníku?

Kristýna17
napsal(a):
Jenže ona ví že je to špatně běží na místo nebo si sedne ale furt u toho blázní a štěká
Jedině v noci, když jde manžel domů, jít mu ven naproti, aby se ten rituál odbyl venku a nevzbouřili jste celý dům, včetně svého miminka - posléze.

napsal(a):
Tak to je pěkný, že máte tak hodnou babičku. U nás je bohužel pes jenom pes. Zrovna minulý týden jsem byla s jednou fenkou na zkouškách a samozřejmě jsem se chtěla nejpozději do večera vrátit kvůli těm ostatním, co museli zůstat doma. Návštěvu babičky jsme z toho důvodu nestihli, i když přemlouvala, ať teda nejezdíme domů, že psi to do rána sami jistě vydrží. Ne, nevydrží. Zrovna tak, jak nevydrží pes v těchhle vedrech zavřený v autě
Jo mamka je zlatá....jestli já jsem rozmazlovací, tak ona milionkrát víc. Třeba když jsem k ní přišla na návštěvu s chrťákem, chrt si lehnul na zem-na koberec a máma šla a přinesla a dala mu pod hlavu polštář, aby neležel na tvrdým.
A naopak, když se u ní stavim po práci, na chvilku, tak mě za 10-15 minut žene domu, že na mě čekaj pejskové....podotýkám, že je s nma celej den doma syn a tou dobou už i manžel...