Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.6.2019 22:42
Althea13

XXX.XXX.254.35

Zdravím a předem se omlouvám za možná "divný" dotaz, ale potřebovala bych se svěřit někomu, kdo má víc zkušeností, než já. Máme Novofundlanďana, stáří rok a tři měsíce a je to teprve náš druhý rodinný pes. Prvního jsme měli Leonbergera, který byl ale na svou rasu poměrně dost aktivní a zvědavý, takže neustále na dvoře a na zahradě (máme rodinný dům) něco "kutil", běhal, čuchal, hrabal, dokonce přelézal plot... no prostě byl neustále v pohybu, zvláště v tomhle věku. Náš současný pesan je jeho přesný opak. Ještě tak do toho roku byl taky hodně aktivní, ale pak se to nějak zlomilo a teď ho člověk většinou najde takříkajíc "tam, kde ho opustí". Neustále někde posedává, polehává, kouká do kraje, pozoruje ptáky, nebo nás, když jsme venku, zkrátka je to takový flegmatik, co v domácím teritoriu neudělá ani o krok víc, než musí. Vím, že o tomhle plemenu je známé, že nejde o žádné extra akční psi, včetně toho rychlého zlomu od energetického štěněte v rozvážného dospěláka, ale stejně bych chtěla znát názory zkušenějších chovatelů. Zvlášť jestli je třeba normální, že dokáže hodinu, dvě jen tak sedět na nějakém svém oblíbeném místě a koukat kolem. Předem díky za jakékoliv ohlasy.

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.6.2019 23:10

a je zdravy? ma vysetrene nohy?

15.6.2019 11:14
Althea13

XXX.XXX.254.35

Všechna vyšetření by měl mít v pořádku. Jde mi hlavně o to, že prostě sedí. V těchhle vedrech i ten náš leon sebou někde praštil do stínu a půl dne se tam válel, ale tenhle v tom stínu prostě sedí, tak mě to udivuje. Já být psem, tak si určitě lehnu, když nemám v plánu se dlouhou dobu nikam přesouvat :-). Ale jinak normálně spí vleže, na boku i na zádech, takže lehnout si problém určitě nemá.

15.6.2019 20:54

muze to byt povahou -a s tou asi neudelate nic.
ale taky muze byt bolavy - a proto se mu nechce hýbat.
vy ho znate nejlepe -ale jestli je ta změna po roce takhle velmi vyrazna, ze se na to tady ptáte - bolestivost by bylo to první, co by me napadlo.
pripadne obehove problémy, nesnasenlivost horka - netrpi na něco takového tohle plemeno?

15.6.2019 21:28

a jak je na tom na procházce? má zájem, je tam aktivní?

jako Nora na zahradě v podstatě pořád leží někde jako mrcha, nebo "pracuje", leží u plotu a kouká, případně na vybrané objekty štěká, ale nic akčního

a co se udělalo hic, tak nicnedělání ve stínu v etogramu zabírá největší plochu

ale jak se jde ven, namočí šos v potoce a pak provozuje běhání, lítání, hrabání i hru

Přidejte reakci

Přidat smajlík