Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

nattyska

16.6.2019 16:10
nattyska

XXX.XXX.201.26

Dobrý den.
Mám takovou otázku jak správně navykat stěně na kotec? Máme doma dvouměsíční border kolii.Zahrada je oplocená a jako kotec jsme ji oplotili altán kde má boudu. Zatím ji večer vždy tak v 10 vyvenčím unavim a jdu s ni do kotec chvilku tam s ni lezim a když vidim ze je v pohodě tak se vytratim a jdu si lehnout domu včera jsem odešla v 11 a ve 4 ráno začala knucet tak jsem za ni sla ji vyvencit. Chtěla bych ho naučit i třeba na kotec na 5 hodin přes den ale úplně přesně nevim jak. Zatím ji tam dávám jídlo ,vodu a má tam spoustu hraček. Vždy si s ni hraju nebo ji jdu vyvencit a potom ji učím ze odpočinek = kotec a ze je to vlastně dobra věc . Ale asi po hodině a půl začne knucet tak ji jdu zase vyvencit a zase ji tam vrátím. Muzu se zeptat jestli to dělám správně a na nějaké rady :)

16.6.2019 19:27
rapotacka11

XXX.XXX.79.9

Co dělá samo štěně s hračkami ?
Jo, myslím, že je správné, dát mimino
od bordery do kotce.

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.6.2019 20:09

rapotacka11 napsal(a):
od bordery do kotce.

Copak je špatně učit od štěněte na samotu po dobu práce /školy? Jedno jaké plemeno, každý musí vydělávat aby přežil... Já teda psa nezaviram, je volně na zahrade kde si může dělat co ho napadne (včetně hraní s hračkami) a taky se to učil od malého štěněte že prostě bude sám. Tady majitelka má aspoň snahu štěně utahat před tím než zůstane samo...

16.6.2019 20:16

me tu stene třeba pul hodky hloda morkovou kost - samo
nepotrebuje me k tomu...

Ale asi po hodině a půl začne knucet tak ji jdu zase vyvencit a zase ji tam vrátím

idealni je, když zrovna neknuci a tak k nemu prijdete.
takze zavrit a vyzvedavat, kdyz je ticho

16.6.2019 20:56
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.229.104

rapotacka11 napsal(a):
od bordery do kotce.

Co dela štěně samo s hračkami ?

Naše štěňata si s nima třeba hrajou 😉 úplne běžně a rádi - litaji s nima, koušou je, cucaji, hází si s nima.,..

Co s nima dělaji Vaši?

16.6.2019 21:10
rapotacka11

XXX.XXX.79.9

Naše štěňata si s nima třeba hrajou . . .

Jak dlouho si vydrží hrát samo dvouměsíční štěně
"s mrtvým" krámem ?
Než zajde člověk za roh ?

nattyska

16.6.2019 21:12
nattyska

XXX.XXX.201.26

Já s nim většinu času jsem ,ale nechci aby se na mě zase úplně fixovalo abych potom nemohla nikam odejít ;) a snažím se aby kotec pro nej byl pozitivní ,takže hračky pamlky zradlo a spánek. Vždy ho před tím než jde do kotce poradně utaham a jsem s nim dokud neusnu.

17.6.2019 07:52
domi.t

XXX.XXX.131.130

nattyska napsal(a):
Já s nim většinu času jsem ,ale nechci aby se na mě zase úplně fixovalo abych potom nemohla nikam odejít ;) a snažím se aby kotec pro nej byl pozitivní ,takže hračky pamlky zradlo a spánek. Vždy ho před tím než jde do kotce poradně utaham a jsem s nim dokud neusnu.

Ja si myslím, že na to idete správne Treba vydržať a myslím,že nie je dôvod, aby si psík na koterec nezvykol.Pokiaľ tam nebude zatvorený dni a noci, čo podla písania nebude, to nepovažujem za nijaké ,, týranie,,

17.6.2019 08:07

rapotacka11 napsal(a):

"s mrtvým" krámem ?

Co jsem pozorovala našeho smetáka "natajno" tak si hraje kupodivu i sám bez člověka. A vzhledem k tomu že všechno jeho haraburdi je po mém příchodu z práce roztahane jinak než bylo při odchodu, jistě má velmi napilno během moji nepřítomnosti.

17.6.2019 08:17
naty__ska

XXX.XXX.201.26

Děkuji. Můj úmysl není psa nějak týrat nebo nutit ho být zavřený ale chci mu ukázat že i tato varianta existuje :) Teď samozřejmě jsme doma ,ale učím ho samostatnosti proste třeba dnes jsme si prohráli vyvencila jsem ho najedl a napil se v kotci ale řekla jsem si ze ho přes den budu nechávat proste volně po zahradě. Takže jsem odešla domu a psa jsem nechala na zahrade.Chvilku byl vzhůru a něco si tam kousal a teď spí :) postupně mu čas kdy bude sám budu prodlužovat ale zatím to snáší dobře a je spokojenej ;)

17.6.2019 08:27

naty__ska napsal(a):
Děkuji. Můj úmysl není psa nějak týrat nebo nutit ho být zavřený ale chci mu ukázat že i tato varianta existuje :) Teď samozřejmě jsme doma ,ale učím ho samostatnosti proste třeba dnes jsme si prohráli vyvencila jsem ho najedl a napil se v kotci ale řekla jsem si ze ho přes den budu nechávat proste volně po zahradě. Takže jsem odešla domu a psa jsem nechala na zahrade.Chvilku byl vzhůru a něco si tam kousal a teď spí :) postupně mu čas kdy bude sám budu prodlužovat ale zatím to snáší dobře a je spokojenej ;)

Nebojte to pujde, zvykne si. U bodrery je hlavní aby měla dost zaměstnání a neměla "čas" vymyslet co kde zničit z premiry energie. Ale to nejspíš víte, tu samotu taky časem zvládne 😉

17.6.2019 10:40
assil

XXX.XXX.84.69

Já teda osobně učím štěně na kotec po chvilkách přes den a až pak přidávám po chvilkách noc.
Jak psáno výše, chodit jí vzít z kotce, když kňučí, je blbě, učíte jí akorát, že když tam nechce bejt, tak stačí zakňučet a vy přiběhnete a pustíte jí. Až jí jednou nepustíte, tak přidá grády a z kňučení bude pěknej štěkot.

17.6.2019 10:44
assil

XXX.XXX.84.69

Jo a já taky vždycky psy za odchod do kotce odměním, odchod tam je na povel a večer jim dám dobrou noc, takže vždycky piškot a pak máme Ticho a spinkat. :D
Výsledek je, že stačí ukázat na kotec a psi už v něm stepujou a čekají na piškot a celou noc jsou zticha, protože vědí že mají spinkat a do rána nic nebude. :D
Zatím mi to fungovalo u všech psů.

17.6.2019 10:52
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Tak já jsem učila na kotec už dospělého psa, který byl předtím jen doma. Ale naučil se rychle - nebylo to teda na noc, bylo to jen když bylo venku hezky a já šla do práce, tak aby nemusel být zavřený doma. Ze začátku jsem ho tam chodila jen krmit, dala jsem povel "místo" a dala mu tam misku se žrádlem. Postupně jsem ho po tom žrádle na chvíli i zavírala, dávala mu tam něco na žvýkání, hračky ze kterých doloval pamlsky. A hlavně jsem ho tam dávala když jsme přijeli z tréninku, procházky a pes byl mrtvej. Pes si potom do kotce začal chodit i sám, i když měl přístup po celé zahradě - v kotci měl totiž gauč . Takže jakmile dostal třeba nějakou dobrotu, tak šup s ní na gauč. Nebo když jsem třeba jela do práce a potřebovala, aby se pes ještě vyvenčil - pustila jsem ho z domu a on rovnou radostně běžel do kotce, musela jsem ho z kotce "tahat" ven, aby se šel ještě vyvenčit. Kotec zůstal u rodičů a my se psem bydlíme jinde, ale i teď když tam přijedeme a řeknu mu "místo" tak do kotce nadšeně běží a nemá problém s tím, tam chvíli být.

17.6.2019 13:41
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.93.85

rapotacka11 napsal(a):

"s mrtvým" krámem ?

Já ji to nestopuji, ale když nejsme doma má hračky roztahane po celém byte. Takže bych tipla,ze má napilno..

Se spoustou hraček si hraje sama i v naší přítomnosti a rozhodně nás nepotřebuje nonstop.to myslim není ani v lidských silách být se psem nepřetržitě. ..

Byt ja kotce nemám ráda - chápu, že ne každý to má stejně.

17.6.2019 21:39

RozaTonda-mopsi napsal(a):
Já ji to nestopuji, ale když nejsme doma má hračky roztahane po celém byte. Takže bych tipla,ze má napilno..

Se spoustou hraček si hraje sama i v naší přítomnosti a rozhodně nás nepotřebuje nonstop.to myslim není ani v lidských silách být se psem nepřetržitě. ..

Byt ja kotce nemám ráda - chápu, že ne každý to má stejně.

u nás to bylo spíš....hračky roztahaný všude a nikdo si s ničím nehraje, pokud to nevezmu do ruky a nepřetahujeme se, nebojujeme.......jóóó, něco jiného je, když si dotáhneme klacek z venku a pěkně ho paničce rozkoušeme na atomy v obýváku na koberci..........

Jinak mě by se teda kotec docela hodil, docela mě teď štve, že jsme zrušili velkej kotec po ovčandě, protože nebyl používanej a na jeho místě se postavil skleník...teď nemám šanci kotec nikde postavit, u baráku se mi to nikam nevejde a na druhý straně zahrady to tak nějak postrádá smysl....sice mám na zahradě udělaný výběh, resp. oddělenou část zahrady plotem, kam můžu pesany zavřít, když mi třeba přijdou nějací řemeslníci, ale když třeba leje, tak musím pesany zavřít v ložnici....kdyby byl kotec a bouda, bylo by to lepčí

17.6.2019 21:47
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.229.104

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
u nás to bylo spíš....hračky roztahaný všude a nikdo si s ničím nehraje, pokud to nevezmu do ruky a nepřetahujeme se, nebojujeme.......jóóó, něco jiného je, když si dotáhneme klacek z venku a pěkně ho paničce rozkoušeme na atomy v obýváku na koberci..........

Jinak mě by se teda kotec docela hodil, docela mě teď štve, že jsme zrušili velkej kotec po ovčandě, protože nebyl používanej a na jeho místě se postavil skleník...teď nemám šanci kotec nikde postavit, u baráku se mi to nikam nevejde a na druhý straně zahrady to tak nějak postrádá smysl....sice mám na zahradě udělaný výběh, resp. oddělenou část zahrady plotem, kam můžu pesany zavřít, když mi třeba přijdou nějací řemeslníci, ale když třeba leje, tak musím pesany zavřít v ložnici....kdyby byl kotec a bouda, bylo by to lepčí

Tak to by jste koukala u nás - hračky (u nás frčí plyšáci po dětech ) litaji vzduchem 😃 na ty větší si lehne cuca jim uši a nos , s tema menšíma dela neuveritelne akrobatické kousky 😉

18.6.2019 23:18
b.k

XXX.XXX.210.168

Já to mám jinak - mám psy venku v kotcích,ale vždy jsem každé jedno štěně měla cca do roku u sebe doma a až po té přišlo učení na venkovní kotec.. Přišlo mě důležité se s tím konkrétním psem "poznat" .. a to štěně naučit na běžný ruch domácnosti.. a až pak ho učit na pobyt venku. .

19.6.2019 07:14
domi.t

XXX.XXX.131.130

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Naš štendo najskôr tiež hračky neriešili-načo,ked mohlo hrýzť nás a lietať kade tade Teraz sa našťastie situácia mení, štenulo je kludnejšie a prišlo na to,že nechať sa škrabkať a mojkať je lepšie ako nonstop vyskakovať. A čuduj sa svete,prišlo na chuť aj hračkám-má neuveriteľnú radosť,ked hračky pískajú a môže to predvádzať každej návšteve

Tiež trocha lutujem,že nemáme kotec.Presne ako píšete,zišiel by sa v prípade návštev, kt. sa psíka boja alebo ked je treba niečo vonku urobiť. Napr. včera otec potreboval vonku brúsiť, ale náš expert mu vytrhol kábel zo zásuvky Takto by sme ho na hodku zatvorili a bol by klud na všetkých stranách. Ale budú má rád, potvorník.

19.6.2019 16:45

domi.t napsal(a):
Naš štendo najskôr tiež hračky neriešili-načo,ked mohlo hrýzť nás a lietať kade tade Teraz sa našťastie situácia mení, štenulo je kludnejšie a prišlo na to,že nechať sa škrabkať a mojkať je lepšie ako nonstop vyskakovať. A čuduj sa svete,prišlo na chuť aj hračkám-má neuveriteľnú radosť,ked hračky pískajú a môže to predvádzať každej návšteve

Tiež trocha lutujem,že nemáme kotec.Presne ako píšete,zišiel by sa v prípade návštev, kt. sa psíka boja alebo ked je treba niečo vonku urobiť. Napr. včera otec potreboval vonku brúsiť, ale náš expert mu vytrhol kábel zo zásuvky Takto by sme ho na hodku zatvorili a bol by klud na všetkých stranách. Ale budú má rád, potvorník.

Ale tak moji pesani taky milují pískací hračky...bohužel do pěti minut už nepískají a jsou povětšinou rozebrané na atomy....takže pískací hračky dostávají k vánocům, narozkám, na den dětí a k podobným příležitostem.

Přidejte reakci

Přidat smajlík