Aktuálne najžiadanejšie plemená

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.6.2019 07:23
domi.t

XXX.XXX.131.130

Ahojte Ako tak chodím po vonku,všímam si,aké psíky ich majitelia venčia. Pribúda čoraz viac husky, z čoho som mierne rozpačitá,lebo je to pes náročnejší na výchovu a výcvik a po rok( veľakrát aj skôr) sa veľa majitelov tohto plemena zbavuje. Na Slovensku je v takmer každom útulku minimálne jeden husky, resp. kríženec bez PP.

Stále tuším letia ,, klasiky,, - ,,malý, stredný a velký,, jorkšír ( s humorom myslené,viem,že nijaké delenie jorkov podla výšky neexistuje), mops, čivavy, jack russle (teda niečo,čo sa im veeeľmi vzdialene podobá). Nesmiem zabudnúť na francúzskeho buldočka a všetky sfarbenia.

Vídam aj pár belgických ovčiakov malín, ratlíkov, samozrejme ,,stafordi,, .Príde mi ale, že ludia tuším preferujú malé plemená-a nielen tí,čo bývajú v byte.

Ako je to u vás? Pýtam sa, lebo by bolo zaujímavé vedieť, ako to je v rôznych častiach našich krajín

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.6.2019 07:35

Píšete o situaci na Slovensku, nebo už bydlíte v ČR, tak jak snad většina Slováků?

19.6.2019 07:39
domi.t

XXX.XXX.131.130

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Píšete o situaci na Slovensku, nebo už bydlíte v ČR, tak jak snad většina Slováků?

Píšem o situácii na SLOVENSKU. A pýtam sa na situáciu v oboch krajín-stačí s porozumením čítať. A tú poznámku o bývaní väčšiny Slovákov v Čechách(čo mimochodom ani nie je pravda) si odpustite,prosím Vás. Účelom tejto témy nie je rýpať, kto kde býva. Máme demokraciu,každý nech si býva, kde chce.

19.6.2019 07:44

domi.t napsal(a):
Píšem o situácii na SLOVENSKU. A pýtam sa na situáciu v oboch krajín-stačí s porozumením čítať. A tú poznámku o bývaní väčšiny Slovákov v Čechách(čo mimochodom ani nie je pravda) si odpustite,prosím Vás. Účelom tejto témy nie je rýpať, kto kde býva. Máme demokraciu,každý nech si býva, kde chce.

Ano, bydlení většiny Slováků v ČR byla nadsázka. Zatím.

Ptáte se na nejžádanější plemena, ale píšete o křížencích.
Myslím, že žádanost plemen se docela dobře zjišťuje na inzertních serverech. Kde je poptávka je i nabídka.

19.6.2019 07:49
domi.t

XXX.XXX.131.130

Ano, bydlení většiny Slováků v ČR byla nadsázka. Zatím.

Ptáte se na nejžádanější plemena, ale píšete o křížencích.
Myslím, že žádanost plemen se docela dobře zjišťuje na inzertních serverech. Kde je poptávka je i nabídka.

Ohľadne tých krížencov-v prípade huskyho viem,že nemajú PP, kedže útulok to vždy napíše.
V prípade jorkov to je viditeľné pomaly už aj pre laika.
V prípade ostatných neviem, nepýtam sa každého psíčkara,či má pes PP.

A razím téoriu, že ak mám čo povedať k veci,poviem to,ak sa mi téma nepáči,tak mlčať je zlato a diskutujem inde. Pre Vás je to možno odveci téma, pre niekoho iného to môže byť zaujímavé.Pekný deň

19.6.2019 08:06

kromě věčných jako jezevčík a vlčák je to: york, čivava, bišon, labrador, výmar, staffbull, russel a border kolie s australákem (to je jedno, hlavně že to je ten černobílý tancovací)

na zahradách obvykle vlčák, švýcaři, výmar, bígl, pastevci
přímo u nás na vsi, cca 1000 obyvatel - 10 bulíkoidních psů, německé ovčáky nějak nemůžu spočítat (se mi pletou a také nechodí ven), chovka biewerů a dalších 5 yorků mimo tohle, malý azyl pro zvířátka (záchrannou stanici pro divoká zvířata máme bokem) je narvaný mini psíky, 3 kolie, 2x fox, 2x zlatý retrívr, 6x labrador, 1x dobrman, 1x boxer, 1x kavalír, 1x rotvajler a jinak malí kříženci.....franc. buldoček umřel po 4 operacích, tak tam teď kulhá štěně boxera
a na dveřích obecního úřadu cedule jako kráva:
vážení spoluobčané, 63 nezaplacených poplatků za psa :-)

19.6.2019 08:11
domi.t

XXX.XXX.131.130

kromě věčných jako jezevčík a vlčák je to: york, čivava, bišon, labrador, výmar, staffbull, russel a border kolie s australákem (to je jedno, hlavně že to je ten černobílý tancovací)

na zahradách obvykle vlčák, švýcaři, výmar, bígl, pastevci
přímo u nás na vsi, cca 1000 obyvatel - 10 bulíkoidních psů, německé ovčáky nějak nemůžu spočítat (se mi pletou a také nechodí ven), chovka biewerů a dalších 5 yorků mimo tohle, malý azyl pro zvířátka (záchrannou stanici pro divoká zvířata máme bokem) je narvaný mini psíky, 3 kolie, 2x fox, 2x zlatý retrívr, 6x labrador, 1x dobrman, 1x boxer, 1x kavalír, 1x rotvajler a jinak malí kříženci.....franc. buldoček umřel po 4 operacích, tak tam teď kulhá štěně boxera
a na dveřích obecního úřadu cedule jako kráva:
vážení spoluobčané, 63 nezaplacených poplatků za psa :-)

Z tej cedule som skoro odpadla Vďaka za pobavenie!

Na to,že má Vaša dedina 1000 obyvateľov, tam máte teda pekný zverinec! S tými vlčiakm máte recht, na tých som zabudla,ale vonku ich nevidno-bud ich nevenčia alebo sú u nás(západné Slovensko) už menej početní.

Boxerov tuším začína pomaličky pribúdať, škoda len ich zdravotného stavu väčšinou v dôsledku kríženia hala bala...

19.6.2019 08:25

domi.t napsal(a):
Z tej cedule som skoro odpadla Vďaka za pobavenie!

Na to,že má Vaša dedina 1000 obyvateľov, tam máte teda pekný zverinec! S tými vlčiakm máte recht, na tých som zabudla,ale vonku ich nevidno-bud ich nevenčia alebo sú u nás(západné Slovensko) už menej početní.

Boxerov tuším začína pomaličky pribúdať, škoda len ich zdravotného stavu väčšinou v dôsledku kríženia hala bala...

no to jsem ale tak jako z hlavy sečetla ty, co bydlí v centru, kolem mě :-)
třeba minulý týden jsme potkali staffbulla, co tu prý bydlí odpradávna, ale "támhle na kopci" - tam já nechodím :-)

zahradní psi moc nikam nechodí, mají tu práci na zahradě, no

jo a na druhém kopci na začátku je druhá megí - kříženec nevím čeho, cca po kolena, ale skvělý pes.. s naší megí se nenávidí jen z dálky, vždy jen upozorní a jde dál... a moje megí té řeči rozumí, což dnes není obvyklé
no a na tom stejném kopci, asi o kilometr dál, je další megí - americký buldok
pak ještě russel megí u koupaliště
a všecky jsou bílé s fleky :-)

jsem zvědavá, co se sem pořídí do nového Beverly Hills (byl poslední volný kopec), ale asi překvapení 0, k bílému plotu a SUV je potřeba labrador a čivava :)

19.6.2019 08:41
domi.t

XXX.XXX.131.130

no to jsem ale tak jako z hlavy sečetla ty, co bydlí v centru, kolem mě :-)
třeba minulý týden jsme potkali staffbulla, co tu prý bydlí odpradávna, ale "támhle na kopci" - tam já nechodím :-)

zahradní psi moc nikam nechodí, mají tu práci na zahradě, no

jo a na druhém kopci na začátku je druhá megí - kříženec nevím čeho, cca po kolena, ale skvělý pes.. s naší megí se nenávidí jen z dálky, vždy jen upozorní a jde dál... a moje megí té řeči rozumí, což dnes není obvyklé
no a na tom stejném kopci, asi o kilometr dál, je další megí - americký buldok
pak ještě russel megí u koupaliště
a všecky jsou bílé s fleky :-)

jsem zvědavá, co se sem pořídí do nového Beverly Hills (byl poslední volný kopec), ale asi překvapení 0, k bílému plotu a SUV je potřeba labrador a čivava :)

Haha, to musí byť zábava! Tuším je meno Meggie mimoriadne obľúbené Na Slovensku teraz fičí pre fenky meno LARA. Dve z troch sestier nášho štenda sa tak volajú a poznám minimálne 10 dalších starých do roka s rovnakým menom.

Čivava je už také klišé. Labradora si veľa ľudí kupuje, lebo je citujem ,,pekný,usmieva sa a je vhodný k deťom,,. Škoda len,že nevedia,že labroši a celkovo retrieveri sú vášniví záhradníci a veľa ľudí si mylne myslí,že sú to kludní psi. Nijakého retrievera,čo poznám alebo čo som mala,tak nebol kludný Možno len rokmi.

U nás na ulici-čivava, francúzsky buldoček(riadny mutant), čierny vlčiak,doberman, koker(má 18 rokov a stále je úplne fit!), zlatý retriever(náš), husky, pomerian(obyčajný špic,ale nech si to majitelia kludne myslia),bígel,pudel,2x labrador,jedna malina,jorkšír a jedna pravá pouličná zmeska.

19.6.2019 08:42
Markéta80

XXX.XXX.176.4

v okolí co potkávám často jsou bišoni, jezevčíci, francouzký buldoček, kavalír. Hodně kříženců a jorci Co máme my v okolí nevidím a jedna shiba

19.6.2019 08:48

U nás na vesnici vidívám na dvorcích nejvíc různých NO, ven s nimi nikdo nechodí, teda občas myslím se dvěma jsem lidi zahlídla, jedna mrcha se venčí pravidelně sama, to už jsem rozhodnutá ty exkrementy sbírat do kyblíku a při nejbližší příležitosti to paní hodit před vrátka, páč už mě to štve. Ve městě bych řekla, že je největší převaha různých yorků, kvůli čemuž mám na toto plemeno už alergii.

19.6.2019 08:52

domi.t napsal(a):
Ohľadne tých krížencov-v prípade huskyho viem,že nemajú PP, kedže útulok to vždy napíše.
V prípade jorkov to je viditeľné pomaly už aj pre laika.
V prípade ostatných neviem, nepýtam sa každého psíčkara,či má pes PP.

A razím téoriu, že ak mám čo povedať k veci,poviem to,ak sa mi téma nepáči,tak mlčať je zlato a diskutujem inde. Pre Vás je to možno odveci téma, pre niekoho iného to môže byť zaujímavé.Pekný deň

Tak ono to není úplně nezajímavé téma. Proto jsem se vás ptala, jestli píšete o Slovensku, nebo o ČR. Určitě bude taky rozdíl mezi západním a východním Slovenskem...
Stejně tak bude rozdíl preferencí plemen mezi venkovem a městem, a mezi velkým městem a městečkem.
Jestliže se ptáte na současné preference plemen, tak byste měla brát v potaz pouze psy ve věku 1 - 2 let.

19.6.2019 08:54
domi.t

XXX.XXX.131.130

U nás na vesnici vidívám na dvorcích nejvíc různých NO, ven s nimi nikdo nechodí, teda občas myslím se dvěma jsem lidi zahlídla, jedna mrcha se venčí pravidelně sama, to už jsem rozhodnutá ty exkrementy sbírat do kyblíku a při nejbližší příležitosti to paní hodit před vrátka, páč už mě to štve. Ve městě bych řekla, že je největší převaha různých yorků, kvůli čemuž mám na toto plemeno už alergii.

Ja sa tých jorkov už bojím-zatiaľ každý po mne a po mojom štendu štartuje,vrčí...amen tma! A majitelia samozrejme-on vám neublíži,nebojte! No vidím!

Na vedlajšej ulici sú tri maďarské vyžly,ale venčiť som nevidela ani jednu. Vždy len štekajú za plotom a čakajú, kto pôjde okolo. Aj borderka teraz dosť fičí,čo mi príde na škodu pre plemeno-majú ju totiž aj ludia, čo absolútne nevedia,čo s ňou.

19.6.2019 08:56
L(phi)

XXX.XXX.114.133

U nas je to pestre a nemam pocit ze by nejake plemeno bolo v mojom okoli "modne", okrem teda akozerussell pekla co tu mame.

Z velkych retrivre hlavne. Pripadne viac ako 1 este bordery, vyzly, velke kniracky, RTW.
Z malych hlavne akozerussell teriery, tych je vsade plno vidiet (a pocut... a mlati sa to furt na ulici navzajom), inak par jazvecikoidov, yorkoidov, pudlikov. A dost vela malych krizencov z utulku.

19.6.2019 09:13
LájošM

XXX.XXX.14.251

Často je poptávka ovlivněna buď filmem (kolie, dalmatini, grifoni, jackové, zlaťáci...) nebo pořadem v televizi (bordery).
Nebo je nějaké nej, hlavně nejmenší, takže čivava a jork. Nebo nejchytřejší (i když je to blbost), takže musí mít borderu. Nebo mají krásný modrý oči, tak si pořídí husky.
Bohužel je zjev pro mnohé důležitější než plemenná povaha. Proto pak husky končí v útulku. Je to už moc velký pes na to, aby s ním člověk žil, když ho nezvládá. Nezvládnutá výchova u jorka nebo jacka se řeší celoživotním voděním na vodítku, tam těch útulkáčů není tolik (i když u jacků je jich víc).
Pak je hromada psů, kteří jsou ověřená klasika - NO, jezevci, ti budou vždycky a ukazuje se jejich obliba i zapsanými vrhy v plemence. A když je obliba u PP psů, navalí se na ně množitelé bez PP. A primitiva zajímá jen ten vzhled a ušetření peněz ( proto taky v útulcích končí v 99,9% bezpapíráci).
A proto je na ulicích vidět tolik skoroplemen. Psi bez PP, co se od nich očekávalo, že budou zjevem i povahou stejní jako ti s PP, a co by měli vypadat jako ti v televizi nebo co má sousedka.

19.6.2019 12:40

Přijde mi, že dřív byl u nás v každým "druhým" baráku vlčák (NO nebo kříženec vlčákoidního typu) no a ve zbytku nějací voříšci.......zástupců jiných plemen bylo fakty poskromnu. Dneska, jak "původní" obyvatelstvo naší čtvrti stárne...vymírá nebo odchází do domova důchodců a domy buď přejdou na jejich děti nebo se prodají....domy se opraví, "vymazlí" se zahrada, tak teda vlčáků moc vidět není.

Za mých let s ovčandou, když jsem vyrazila na prochajdu, tak jsme opravdu vždycky narazily na někoho s ovčounem, někdy jsme procházkovali i v menší smečce....ale je fakty, že my "páníčci" jsme byli mladší ročníky, jinak se vlčák dostal ven spíš, když jel páník s kárkou pro trávu králíkům.....
Když jsem měla chrťáka, tak už byla skladba pestřejší....akity, labíci, berňuši, výmar, leonbergřice....ovčounů už spíš moc ne..
Dneska mi přijde, že až na pár domů, kde je tradičně velký hlídač, tak se hodně objevují malá plemena...bišoni, pudlíci, jorkové, čivavy, nějaká bull plemena nebo jejich kříženci-fakty nevím nepoznám to.....lidi si raději asi nechají namontovat alarm a psa si pořídí malého jen jako společníka........a nebo je dům úplně bez psa.

Občas vídám, když jedu domů z práce, jak jde z prochajdy paní s ovčounem...dle mého soudu moc pěkný pes.....když jsem je začala vídat, už když s ním chodila, když byl štěně, tak se mi chtělo skoro štěstím brečet

19.6.2019 14:35
domi.t

XXX.XXX.131.130

Přijde mi, že dřív byl u nás v každým "druhým" baráku vlčák (NO nebo kříženec vlčákoidního typu) no a ve zbytku nějací voříšci.......zástupců jiných plemen bylo fakty poskromnu. Dneska, jak "původní" obyvatelstvo naší čtvrti stárne...vymírá nebo odchází do domova důchodců a domy buď přejdou na jejich děti nebo se prodají....domy se opraví, "vymazlí" se zahrada, tak teda vlčáků moc vidět není.

Za mých let s ovčandou, když jsem vyrazila na prochajdu, tak jsme opravdu vždycky narazily na někoho s ovčounem, někdy jsme procházkovali i v menší smečce....ale je fakty, že my "páníčci" jsme byli mladší ročníky, jinak se vlčák dostal ven spíš, když jel páník s kárkou pro trávu králíkům.....
Když jsem měla chrťáka, tak už byla skladba pestřejší....akity, labíci, berňuši, výmar, leonbergřice....ovčounů už spíš moc ne..
Dneska mi přijde, že až na pár domů, kde je tradičně velký hlídač, tak se hodně objevují malá plemena...bišoni, pudlíci, jorkové, čivavy, nějaká bull plemena nebo jejich kříženci-fakty nevím nepoznám to.....lidi si raději asi nechají namontovat alarm a psa si pořídí malého jen jako společníka........a nebo je dům úplně bez psa.

Občas vídám, když jedu domů z práce, jak jde z prochajdy paní s ovčounem...dle mého soudu moc pěkný pes.....když jsem je začala vídat, už když s ním chodila, když byl štěně, tak se mi chtělo skoro štěstím brečet

Fakt vydareného vlčiaka som nevidela pekných pár rokov-na ulici síce jedného máme,ale vždy je zatvorený v koterci a odušu šteká,tak len vidím,že je čierny. Naozaj je toto plemeno na ústupe,pritom ešte cca. pred 10 rokmi to bol strážny pes každej firmy. Teraz ako strážne psy je vidieť hocičo, nedaleko od nás ,,stráži,, nemecká doga,fakt vhodný výber plemena

Ja žijem v malom meste, ale v našej štvrti rodinných domov stretávam pri venčení veľmi málo psíčkarov. Chcela som,aby si štendo našlo nejakého kamoša,ale akosi nie je koho Na sídliskách je psíkov viac,ale tam ľudia len vybehnú pred panelák,dajú psa vykonať potrebu a už ho pracú dovnútra.Česť výnimkám,ale u nás to tak je.

19.6.2019 15:14

..dnes v Praze na veterině my jako motýl, černý labrouš, jeden jakobyjorkšír a jedna jakobyčivava, staford, bišon, lovečák a pak to přišlo, do ordinace se vnesl vlkošedý NO - přenádherný pes, až jsem zaslintala.......na naší psí louce převládají lovečáci a pak vestajové z útulku........čím dál více se rojí šibinky a začínají se pomnožovat severská plemena.......hodně je u nás bulodních, ale časem se z louky přesunují na sólo venčení v okolí sídliště.........

20.6.2019 08:08
domi.t

XXX.XXX.131.130

..dnes v Praze na veterině my jako motýl, černý labrouš, jeden jakobyjorkšír a jedna jakobyčivava, staford, bišon, lovečák a pak to přišlo, do ordinace se vnesl vlkošedý NO - přenádherný pes, až jsem zaslintala.......na naší psí louce převládají lovečáci a pak vestajové z útulku........čím dál více se rojí šibinky a začínají se pomnožovat severská plemena.......hodně je u nás bulodních, ale časem se z louky přesunují na sólo venčení v okolí sídliště.........

Veru,skoro by som zabudla-na Slovensku začína brutálne ,,fičať,,československý vlčiak. Veľa ľudí chce mať doma napoly vlka,napoly psa

Přidejte reakci

Přidat smajlík