Dobrý den,
můj 9 měs. mix sl. čuvače s něčím neznámým se zhruba v březnu začal dost drbat.
Krmen Primordial Puppy Chicken. Doplněk stravy denně pivovarské kvasnice.
Přisuzovaly jsme to i s veterinářkou antiparazitnímu obojku Foresto, nicméně po sundání a nasazení Biseptolu se drbat nepřestal. Po prohlédnutí vet šlo jen o zarudnutí, nikde nebyl náznak kvasinek či plísně. Byla mi tedy doporučena vet. dieta, se kterou jsem nesouhlasila. Po dlouhém zkoumání a zjišťování doporučení jsem přešla z kuřecích Primordiálů na Marp Holistic Lamb. Momentálně je čiště na Marpech 4 dny. Stále se drbe (je mi jasné, že se taky ještě nějakou dobu drbat bude), máme ho 2x týdně koupat v Biodexinu. Moje otázka je zda můžou tady tyto problémy nějak ovlivňovat pivovarské kvasnice? Foresto jsem už zpátky nedala. Rozhodla jsem se jít přírodní cestou, nechci ho zbytečně zatěžovat. A pivovarské kvasnice mu na klíšťata spolehlivě fungují. Až do dneška jsem byla přesvědčená, že má jen alergickou reakci na kuřecí granule, ale po přečtení pár diskuzí na téma pivovarských kvasnic začínám mít mírné obavy . Předem děkuji za odpovědi.
Annnnn

XXX.XXX.73.11
Mám psa alergického na kuřecí maso a pivovarské kvasnice. Nesnese ani žádné granule do kterých jsou kvasnice přidány. :-)
Dva roky už krmím masem. Může všechno mimo kuřecího a je OK.
Místo kvasnic jako prevenci před klíšťaty dávám B-komplex.
Annnnn
napsal(a):
Mám psa alergického na kuřecí maso a pivovarské kvasnice. Nesnese ani žádné granule do kterých jsou kvasnice přidány. :-)
Dva roky už krmím masem. Může všechno mimo kuřecího a je OK.
Místo kvasnic jako prevenci před klíšťaty dávám B-komplex.
B-komplex dáváte normálně v tabletách stejně jako pro nás lidi? A kromě B-komplexu máte nějaké antiparazitika?
Uživatel s deaktivovaným účtem

bez kuřete znamená i bez vajec, takže zbývá asi tak 5 druhů granulí
wolfsblut wild pacific, wild plain atp.
alergie může být i na brambory, něco z prostředí,... nejlépe eliminační dieta
Uživatel s deaktivovaným účtem

Moje otázka je zda můžou tady tyto problémy nějak ovlivňovat pivovarské kvasnice?
Mohou a nemusí. Neměl třeba jednoduše blechu/y? Anální žlázky zkontrolovány?