Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.6.2019 14:37
Izinka

XXX.XXX.209.238

Dobrý den.
Zajímá mne vaše zkušenost a názor na probíhajíc porod. Na začátek píšu, že s veterinářem jsem v kontaktu.
Fenka 56 den začala zeleně barvit, prostě zeleně špinila podlahu, 58 den proběhla kontrola u veterináře, který ji ultrazvukem prohlédnu a prošahal, řekl ze fenka je v pořádku, že nedošlo k odděleni placenty a dal jí injekci na lepší uvolňování děložního hrdla s tím, že by 59 nebo 60 den měla rodit, ze je na čtvrt otevřená. Dnes 61 den a fenka nic. Kontaktovala jsem veterináře a 62 den se máme dostavit na kontrolu a pokud neporodí do 64 dne, tak dá injekci na vyvolání porodu.
U fenky je to druhý vrh, první rodila na 60ti dnech a žádné problémy neměla.
Ta zelená mi připadá divná a i to, že se nenaplnila jeho předpověď porodu.
Přeci jen mám obavy. Veterinář by měl být dobrý, má kliniku a spoustu vybaveni a je u něj narváno. Lidi si ho chválí.

19.6.2019 14:53
marushka

XXX.XXX.41.2

Já bych se poradila ještě s jiným veterinářem. Obecně zelený výtok znamená odloučení placenty od štěněte, je tedy možné, že fenka má v sobě mrtvý plod. Pohyb štěňat vidíte?

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.6.2019 15:23

zelený výtok vždy znamená, že se odlučuje placenta. pokud nedošlo k porodu, už teď je tam s velkou jistotou minimálně jedna mrtvolka.

19.6.2019 15:42
Izinka

XXX.XXX.209.238

Ptala jsem se ještě jednoho a ten taky tvrdil, že je to v pořádku, ze je to začínající porod

19.6.2019 15:43

Izinka napsal(a):
Ptala jsem se ještě jednoho a ten taky tvrdil, že je to v pořádku, ze je to začínající porod

začínající porod - 56. den?

19.6.2019 16:00
janaa

XXX.XXX.53.148

Tak už logicky, 56 den začínající porod (potrat), fena na čtvrt otevřená a 61 den pořád nic? To je přeci nesmysl. Zelená vždy značí odlučující se placentu, porod začíná uvolněním zátky,ale ta je žlutavá. I zelený výtok v normálním termínu porodu bez následných kontrakcí je indikace k císaři. Osobně bych už šílela. Znovu sono. Jestli bezmezně vetovi věříte a sono se mu bude zdát v pořádku,fajn, ale já už bych jela jinam. Tohle zavání velkým průserem

19.6.2019 16:02

Izinka napsal(a):

začínající porod ano, ale musí hned následovat ten porod! ta zelená barva je z odloučené placenty. při porodu se placenta odlučuje a proto i porod je zelený.

ale zelená a pak nic je spíš průšvih.

19.6.2019 17:13
Izinka

XXX.XXX.209.238

Dobře jedu ještě někam. Jeden veterináři věrí, je studovany a je to klinika, není to takový ten maly veter. Pak napíšu jak jsem dopadla.

19.6.2019 19:12
keissa

XXX.XXX.155.174

janaa napsal(a):
Tak už logicky, 56 den začínající porod (potrat), fena na čtvrt otevřená a 61 den pořád nic? To je přeci nesmysl. Zelená vždy značí odlučující se placentu, porod začíná uvolněním zátky,ale ta je žlutavá. I zelený výtok v normálním termínu porodu bez následných kontrakcí je indikace k císaři. Osobně bych už šílela. Znovu sono. Jestli bezmezně vetovi věříte a sono se mu bude zdát v pořádku,fajn, ale já už bych jela jinam. Tohle zavání velkým průserem

56 už jde o porod nikoliv potrat ,březost je 63 + - 7 dní
Jinak zelený výtok 56 den a 61 či 62 den nic je spíš na prušvih ,takový postup i porod už jsem viděla a bylo z toho 8 mrtvolek a fena na tom byla hodně špatně ...
Šilela bych hned

19.6.2019 19:22
janaa

XXX.XXX.53.148

keissa napsal(a):
56 už jde o porod nikoliv potrat ,březost je 63 + - 7 dní
Jinak zelený výtok 56 den a 61 či 62 den nic je spíš na prušvih ,takový postup i porod už jsem viděla a bylo z toho 8 mrtvolek a fena na tom byla hodně špatně ...
Šilela bych hned

no,je to na hraně. Některé zdroje uvádějí 56 den jako mezní, jiné až 58.den. Osobně neznám nikoho, a ani jsem neslyšela o nikom,kdo by měl vrh,kdy fena začala rodit 56. den a štěňata přežila

19.6.2019 19:38
keissa

XXX.XXX.155.174

janaa napsal(a):
no,je to na hraně. Některé zdroje uvádějí 56 den jako mezní, jiné až 58.den. Osobně neznám nikoho, a ani jsem neslyšela o nikom,kdo by měl vrh,kdy fena začala rodit 56. den a štěňata přežila

Já měla vrh 55 den ,krytí bylo jen jedno a vrh normálně přežil ,štěnata měla váhu kolem 400 g ,fena normálně rodila štěnata kolem 750-800 i víc .

19.6.2019 19:50
Izinka

XXX.XXX.209.238

Vrátila jsem se od veterináře, je otevřená na dva prsty, udělal jí ultrazvuk, srdíčka jim bijí a vše vypadá v pořádku. Pokud do zítřka neporodí, tak jí dá injekci a pak případně v pátek císaře 63 den.

19.6.2019 19:53

To je dobra zprava! Hodne stesti a sil mamine (i Vam)!!

19.6.2019 20:02
keissa

XXX.XXX.155.174

Izinka napsal(a):
Vrátila jsem se od veterináře, je otevřená na dva prsty, udělal jí ultrazvuk, srdíčka jim bijí a vše vypadá v pořádku. Pokud do zítřka neporodí, tak jí dá injekci a pak případně v pátek císaře 63 den.

co je to za plemeno a kolik je štěnat ?

19.6.2019 20:13
janaa

XXX.XXX.53.148

Izinka napsal(a):

Každopádně držím palce. Pro svůj klid bych pro injekci zůstala na veterině. Až bude po všem,dáte vědět,jak to dopadlo? Díky

19.6.2019 21:49
Izinka

XXX.XXX.209.238

Chodský pes, a má mit 8 štěňat , moŽná 9 , povídal

20.6.2019 03:19
Izinka

XXX.XXX.209.238

Dnes ráno ve 2.24 se narodil první kluk 336g, uvidíme dále. Tentokrát tlačila hodně dlouho. To ten první porod šel jedna báseň.

20.6.2019 07:59
Izinka

XXX.XXX.209.238

V 5.45 se narodil druhy kluk a v 6.50 holka., takže mám teprve tri, a tímhle tempem to bude az do večera, hlavně aby i ty ostatní byli v pořadku

20.6.2019 08:01
domi.t

XXX.XXX.131.130

Izinka napsal(a):
V 5.45 se narodil druhy kluk a v 6.50 holka., takže mám teprve tri, a tímhle tempem to bude az do večera, hlavně aby i ty ostatní byli v pořadku

Silno držím palce,nech sa to rozbehne a nech je všetko bez komplikácií

20.6.2019 08:04
janaa

XXX.XXX.53.148

Držím palce, jsou to vždycky nervy

20.6.2019 13:12
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.93.85

Izinka napsal(a):

No teda. To musí byť pro fenku zahul 😕

Snad už nyní má za sebou a jsou všichni v pořádku 😊

20.6.2019 23:49
Izinka

XXX.XXX.209.238

Tak nakonec 9 štěňat plus dvě mrtvá. Chudinka toho měla až nad hlavu. To poslední mrtvé rodila až večer v pul deváté. Ty dvě mrtvá vypadala úplně normálně, takže asi problém při porodu. Byl tam velký rozdíl mezi dvěmi stěňaty. Hlavně že to máme za sebou a te
Jen přežít první dva dny. Jsou docela malí

21.6.2019 06:08

Izinka napsal(a):
Tak nakonec 9 štěňat plus dvě mrtvá. Chudinka toho měla až nad hlavu. To poslední mrtvé rodila až večer v pul deváté. Ty dvě mrtvá vypadala úplně normálně, takže asi problém při porodu. Byl tam velký rozdíl mezi dvěmi stěňaty. Hlavně že to máme za sebou a te

...tak velká gratulace k miminům a držím palce ať se jim i fence daří.........

21.6.2019 07:04
domi.t

XXX.XXX.131.130

Izinka napsal(a):

Gratulujem! Riadne početný vrh teda A že sú malí...oni to dobehnú Aj moje štendo bolo z početného vrhu(9 kusov),vážili cca. o 200 gramov menej ako zvyknú štendá GR vážiť pri narodení...pomalšie aj priberali...a u nás sa maličká tak rozjedla,že teraz váži viac ako o mesiac staršie šteniatka

21.6.2019 07:04
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.229.104

Izinka napsal(a):

Tak to bylo tedy štěňátek!

Moc Velká gratulace fenečce - je statečná a muselo to byt vysilujuci. ..

Ať se dáří feňulce i miminkům 💖

21.6.2019 07:07

Izinka napsal(a):

Taky gratuluju, i když to všechna nepřežila, ale bohužel co tak vím u početných vrhů se to stává. A to mrňousové to určitě doženou. Od mojí chovatelky nejmenší fenečka, která měla namále, protože se začala odlučovat placenta, je teď nakonec největší a má nejvyšší váhové přírůstky.

21.6.2019 08:38
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.229.104

Když budete mít chuť pošlete nám fotku 😊
ať se pokocháme mrňouskama a statečnou maminkou ❤

21.6.2019 08:42
janaa

XXX.XXX.53.148

Bezva, gratuluju k mimišákům a mamce hlavně hodně mlíka přeju, a ať jde vše už bez komplikací

21.6.2019 11:38

Izinka napsal(a):

Psát, ať vezmete fenu na ultazvuk je asi zbytečné - pro vás samozřejmé.

Přidejte reakci

Přidat smajlík