Dobrý den.
Zajímá mne vaše zkušenost a názor na probíhajíc porod. Na začátek píšu, že s veterinářem jsem v kontaktu.
Fenka 56 den začala zeleně barvit, prostě zeleně špinila podlahu, 58 den proběhla kontrola u veterináře, který ji ultrazvukem prohlédnu a prošahal, řekl ze fenka je v pořádku, že nedošlo k odděleni placenty a dal jí injekci na lepší uvolňování děložního hrdla s tím, že by 59 nebo 60 den měla rodit, ze je na čtvrt otevřená. Dnes 61 den a fenka nic. Kontaktovala jsem veterináře a 62 den se máme dostavit na kontrolu a pokud neporodí do 64 dne, tak dá injekci na vyvolání porodu.
U fenky je to druhý vrh, první rodila na 60ti dnech a žádné problémy neměla.
Ta zelená mi připadá divná a i to, že se nenaplnila jeho předpověď porodu.
Přeci jen mám obavy. Veterinář by měl být dobrý, má kliniku a spoustu vybaveni a je u něj narváno. Lidi si ho chválí.
Uživatel s deaktivovaným účtem

zelený výtok vždy znamená, že se odlučuje placenta. pokud nedošlo k porodu, už teď je tam s velkou jistotou minimálně jedna mrtvolka.

Izinka
napsal(a):
Ptala jsem se ještě jednoho a ten taky tvrdil, že je to v pořádku, ze je to začínající porod
začínající porod - 56. den?
Tak už logicky, 56 den začínající porod (potrat), fena na čtvrt otevřená a 61 den pořád nic? To je přeci nesmysl. Zelená vždy značí odlučující se placentu, porod začíná uvolněním zátky,ale ta je žlutavá. I zelený výtok v normálním termínu porodu bez následných kontrakcí je indikace k císaři. Osobně bych už šílela. Znovu sono. Jestli bezmezně vetovi věříte a sono se mu bude zdát v pořádku,fajn, ale já už bych jela jinam. Tohle zavání velkým průserem

Izinka
napsal(a):
Ptala jsem se ještě jednoho a ten taky tvrdil, že je to v pořádku, ze je to začínající porod
začínající porod ano, ale musí hned následovat ten porod! ta zelená barva je z odloučené placenty. při porodu se placenta odlučuje a proto i porod je zelený.
ale zelená a pak nic je spíš průšvih.
janaa
napsal(a):
Tak už logicky, 56 den začínající porod (potrat), fena na čtvrt otevřená a 61 den pořád nic? To je přeci nesmysl. Zelená vždy značí odlučující se placentu, porod začíná uvolněním zátky,ale ta je žlutavá. I zelený výtok v normálním termínu porodu bez následných kontrakcí je indikace k císaři. Osobně bych už šílela. Znovu sono. Jestli bezmezně vetovi věříte a sono se mu bude zdát v pořádku,fajn, ale já už bych jela jinam. Tohle zavání velkým průserem
56 už jde o porod nikoliv potrat ,březost je 63 + - 7 dní
Jinak zelený výtok 56 den a 61 či 62 den nic je spíš na prušvih ,takový postup i porod už jsem viděla a bylo z toho 8 mrtvolek a fena na tom byla hodně špatně ...
Šilela bych hned
keissa
napsal(a):
56 už jde o porod nikoliv potrat ,březost je 63 + - 7 dní
Jinak zelený výtok 56 den a 61 či 62 den nic je spíš na prušvih ,takový postup i porod už jsem viděla a bylo z toho 8 mrtvolek a fena na tom byla hodně špatně ...
Šilela bych hned
no,je to na hraně. Některé zdroje uvádějí 56 den jako mezní, jiné až 58.den. Osobně neznám nikoho, a ani jsem neslyšela o nikom,kdo by měl vrh,kdy fena začala rodit 56. den a štěňata přežila
janaa
napsal(a):
no,je to na hraně. Některé zdroje uvádějí 56 den jako mezní, jiné až 58.den. Osobně neznám nikoho, a ani jsem neslyšela o nikom,kdo by měl vrh,kdy fena začala rodit 56. den a štěňata přežila
Já měla vrh 55 den ,krytí bylo jen jedno a vrh normálně přežil ,štěnata měla váhu kolem 400 g ,fena normálně rodila štěnata kolem 750-800 i víc .

To je dobra zprava! Hodne stesti a sil mamine (i Vam)!!
Izinka
napsal(a):
Vrátila jsem se od veterináře, je otevřená na dva prsty, udělal jí ultrazvuk, srdíčka jim bijí a vše vypadá v pořádku. Pokud do zítřka neporodí, tak jí dá injekci a pak případně v pátek císaře 63 den.
Každopádně držím palce. Pro svůj klid bych pro injekci zůstala na veterině. Až bude po všem,dáte vědět,jak to dopadlo? Díky
Tak nakonec 9 štěňat plus dvě mrtvá. Chudinka toho měla až nad hlavu. To poslední mrtvé rodila až večer v pul deváté. Ty dvě mrtvá vypadala úplně normálně, takže asi problém při porodu. Byl tam velký rozdíl mezi dvěmi stěňaty. Hlavně že to máme za sebou a te
Jen přežít první dva dny. Jsou docela malí

Izinka
napsal(a):
Tak nakonec 9 štěňat plus dvě mrtvá. Chudinka toho měla až nad hlavu. To poslední mrtvé rodila až večer v pul deváté. Ty dvě mrtvá vypadala úplně normálně, takže asi problém při porodu. Byl tam velký rozdíl mezi dvěmi stěňaty. Hlavně že to máme za sebou a te
...tak velká gratulace k miminům a držím palce ať se jim i fence daří.........
Izinka
napsal(a):
Gratulujem! Riadne početný vrh teda A že sú malí...oni to dobehnú Aj moje štendo bolo z početného vrhu(9 kusov),vážili cca. o 200 gramov menej ako zvyknú štendá GR vážiť pri narodení...pomalšie aj priberali...a u nás sa maličká tak rozjedla,že teraz váži viac ako o mesiac staršie šteniatka
Izinka
napsal(a):
Tak to bylo tedy štěňátek!
Moc Velká gratulace fenečce - je statečná a muselo to byt vysilujuci. ..
Ať se dáří feňulce i miminkům 💖

Izinka
napsal(a):
Taky gratuluju, i když to všechna nepřežila, ale bohužel co tak vím u početných vrhů se to stává. A to mrňousové to určitě doženou. Od mojí chovatelky nejmenší fenečka, která měla namále, protože se začala odlučovat placenta, je teď nakonec největší a má nejvyšší váhové přírůstky.

Izinka
napsal(a):
Psát, ať vezmete fenu na ultazvuk je asi zbytečné - pro vás samozřejmé.