Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.6.2019 07:28
annettas

XXX.XXX.55.219

Dobrý den,

prosím o radu. Mám přibližně ročního psa, kterého jsme si přivezli z útulku jako 4 měsíční štěně. V útulku byl klidný, spíš bojácný pejsek. Než se u nás rozkoukal. Poté z něj je strašně aktivní pes. Rád se učí, je chápavý... Jenže když je doma sám začne likvidovat byt... První vykousal díru do zdi, rozškrábal dveře, pak se mu velmi zalíbil gauč. Ten první zničil, tak jsem si ho nechala, zatím, že nemá cenu kupovat nový než povyroste a snad přestane. No po čase už s tím přestal, spíš uz na něm nic nezbylo a dostala jsem od známé starou pohovku prozatím. Pohovka nainstalována, šla jsem jen do obchodu, za půl hodiny jsem byla zpátky a pohovka už byla načatá, teď měsíc po tom co ji mám, je úplně po ní. Nikdy jsem ho u toho nechytla, takže nemá cenu trestat. Psovi se věnuji, jak jen to jde. Cvičíme, hrajeme si, jsme často venku a přesto. Do práce, ale chodit musím. A do toho ještě když jsem v práci začal výt a štěkat. Už se bojim potkat sousedy. Myslíte, že je ještě mladý a přejde ho to? Poraďte, děkuji

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.6.2019 07:43

nový pes =
lekce 1 - alíku, patříš k nám
lekce 2 - rozvrh dne a noci, učení samostatnosti a klidu v nepřítomnosti páníčků https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3580478/uceni-psa-na-klec?from-list=1#a3581238

21.6.2019 13:39

No samo ho to asi nepřejde.
Je rozmazlenej a myslí si, že tím vyváděním dokáže zařídit, abyste nikam nechodila. Zkuste ho naučit, že při vašem odchodu (a po něm) je správně být na svým místě - utahanej, nakrmenej, spící pes, popř hrající si s hračkou, kostí.

Přidejte reakci

Přidat smajlík