Uživatel s deaktivovaným účtem

spíš je to bojavý posera, jako spoustu borderek a jejich kříženců.
Bbbbbb
napsal(a):
Ahoj mám 3,5 měsíční štěně křížence border kolie. Už v těch 2 měsících začínal být agresivní a už to nebylo jenom to štěněcí kousnutí. Teď začal zjišťovat že má větší sílu než menší psi a když ho chceme zpřátelit s nějakým většm psem tak po něm vrčí a chňape....
Tohle kdybych já předhodila mým pasteveckým fenám, tak to trochu požužlají, oslintají a vysvětlí mrněti zásady slušného chování. Socializovat a socializovat. A štěně kouše, kňučí, ničí, čůrá, kadí, trhá atd. - když je prostě zdravé, dravé a hravé!

Já tohle aktuálně neznám - pes je ze smečky, kde ho měli v práci i tety a strejdové (nechápu tu automatickou nedůvěru k chovkám, které nemrskají štěňata na jedné osamocené feně - všechny feny nemají max. možný počet štěňat a seniorský věk mnohy přesáhne plodné období, tak se to nasčítá). Ale měla jsme jedno nervní bojavé nalezené štěně v dočasce (v dospělosti poloviční typ NO) a okamžitě letělo do domluvených parkových smeček. Dostalo i pár menších rafanců, ale dospěláci mu to vysvětlili. Do měsíce normální chování.

Bbbbbb
napsal(a):
Ahoj mám 3,5 měsíční štěně křížence border kolie. Už v těch 2 měsících začínal být agresivní a už to nebylo jenom to štěněcí kousnutí. Teď začal zjišťovat že má větší sílu než menší psi a když ho chceme zpřátelit s nějakým většm psem tak po něm vrčí a chňape....
Ale bylo to štěněcí kousnutí...a to i v případě, že se u toho bude štěně tvářit jako načuřelý pes Baskervilský, který vás jde zahrdlit.
To chňapání a vrčení na větší psy...samozřejmě těžko říct, když to člověk nevidí na vlastní oči...ale může to být jen výzva k nějaké činnosti...výzva ke hře.....stejně tak jako nejistota a bázlivost, to se fakty přes písmenka nedá říct.
Socializovat dál s "bezpečnými" pesany lépe ve větším počtu najednou, jak u bylo psáno od holek výše, oni už mu pesani "vysvětlí", jak se má chovat...co je ještě v poho a co už je přes čáru...co si nechá líbit jeden pes, tak druhý ne...
A jak reaguje na ty menší psy, když zašal zjišťovat, že má větší sílu než oni??
No jeli jsme k příbuzným na vesnici. Mají typického malého vořecha ( fenu která fakt hodňoučká) ještě minule byl menší než ona. Normálně se před ní vzdal a podvolil se. Ale teď je větší a bez ohledu na ní ji chytne za kůži a vláčí jí po zahradě i přesto že tam bolestně vyje dokud někdo nezasáhne

Njn, ono se holt trochu musí vědět, co jsem si to pořídil, jak se to má normálně chovat, jak se to má vychovávat...
na to vám ptaní se na internetu zase tolik nepomůže. Zkuste vyrazit na nějakej fakt dobrej cvičák, kde pejskům rozumějí a budou vám umět říct, co to váš pejsek vlastně dělá a co s tím máte dělat vy.