Poraďte prosím - jaké je to plemeno?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Karcul

24.6.2019 16:45
Karcul

XXX.XXX.195.18

Zdravím, s přítelem sme si pořídili pejska a chtěli by jsme vědět co je za plemeno:) nevěděl by někdo? Děkuji za odpověď:)

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.6.2019 17:31

Tipuju to na čistého zlatého wořecha, moc povedený kousek!

24.6.2019 18:48
karo2702

XXX.XXX.162.156

Tak to je jeden z nejkrásnějších vestajů, co jsem kdy viděla. A jaký má pěkný záclonky na nožkách

24.6.2019 19:33
GAELLE

XXX.XXX.55.67

moc hezký voříšek

25.6.2019 17:28

Plemeno žádné. Je to kříženec kříženců. Vůbec nikdo vám nebude schopen říct, stopy jakých plemen v sobě nese.
Chtěli jste plemeno? Měli jste si koupit psa s průkazem původu.

1234.5

25.6.2019 17:59
1234.5

XXX.XXX.226.151

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Plemeno žádné. Je to kříženec kříženců. Vůbec nikdo vám nebude schopen říct, stopy jakých plemen v sobě nese.
Chtěli jste plemeno? Měli jste si koupit psa s průkazem původu.

Myslim, ze ta otazka byla myslena s tim, ze slecna vi, ze je to krizenec, tak tady hned nemusite narazet na to, ze ma voriska a hold ne psa s pp

25.6.2019 18:34

1234.5 napsal(a):
Myslim, ze ta otazka byla myslena s tim, ze slecna vi, ze je to krizenec, tak tady hned nemusite narazet na to, ze ma voriska a hold ne psa s pp

Myslím, že kdyby slečna věděla, že má křížence, tak se přece nemůže ptát na konkrétní plemeno, ne? To se docela vylučuje. Leda že by chtěla vědět, co všechno je v oříškovi zamícháno, ale tohle nikdo neurčí. Jinak psík je moc hezký. Třeba byl z útulku - tudíž i rodiče neznámí a slečna jen chtěla vědět, co by to tak mohlo zhruba být...těžko říct. Dotaz je položen docela nešťastně.
Jinak pokud si štěně od někoho koupili, měli se ptát na rodiče, kteří nejspíš ale také byli příslušníci "plemene" vesnické tajemství :D

25.6.2019 19:20

Zkuste přihodit víc fotek, z téhle se nedá moc poznat. Ale jinak mýho psa tipovali z fotek na ledacos zajímavýho, i velice vehementně. Dokonce ho v době, kdy ještě byl v útulku, dali na webky "leopard v nouzi", čistě podle fotky, kterou na webu útulku měl. Ohaře a rotvíka, za který ho nakonec vydávám, jsem si stejně musela domyslet a vysledovat až postupně. A u některých voříšků se to ani nedá, protože tam je plemen namíchaných milion :)

25.6.2019 19:57
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Zkuste přihodit víc fotek, z téhle se nedá moc poznat. Ale jinak mýho psa tipovali z fotek na ledacos zajímavýho, i velice vehementně. Dokonce ho v době, kdy ještě byl v útulku, dali na webky "leopard v nouzi", čistě podle fotky, kterou na webu útulku měl. Ohaře a rotvíka, za který ho nakonec vydávám, jsem si stejně musela domyslet a vysledovat až postupně. A u některých voříšků se to ani nedá, protože tam je plemen namíchaných milion :)

existuje na to genetický test. Genomia

25.6.2019 20:10

1234.5 napsal(a):

U křížence se nikdy nedá s určitostí říct, která plemena byla ta výchozí, pokud to není produkt křížení dvou jedinců různých plemen s PP. A to ještě pokud by je někdo viděl přímo při nakrytí. Takže otázka je zcela mimo.

Omylem jsem váš příspěvek lajkla. Fakt omylem.

26.6.2019 02:08

GAELLE napsal(a):
existuje na to genetický test. Genomia

Zkousela jste, nebo jen "nalezeno na siti"?
Predem dik za odpoved.

26.6.2019 07:40
sisi58

XXX.XXX.191.1

Někde jsem četla, že pokud se kříží a kříží, konečný výsledek je něco jako ti indičtí psi, co jich tam mají po ulicích desetitísíce. Středně velký,hladká nebo malinko delší srst, proporce vyvážené a vůbec vše na psu je uzpůsobené tomu, aby bez tělesného hendikepu přežil.

Janae1

26.6.2019 07:54
Janae1

XXX.XXX.160.6

sisi58 napsal(a):
Někde jsem četla, že pokud se kříží a kříží, konečný výsledek je něco jako ti indičtí psi, co jich tam mají po ulicích desetitísíce. Středně velký,hladká nebo malinko delší srst, proporce vyvážené a vůbec vše na psu je uzpůsobené tomu, aby bez tělesného hendikepu přežil.

Nad tím přemýšlím každou dovolenou.
Jezdíme na Balkán, toulavých psů mraky a většinou je poznat plemeno. Univerzálního vořecha jsem snad ještě neviděla. Psi nikomu nepatří v sezoně se mají v turistických oblastech dobře, vybíraj kontejnery a tam vždy něco najdou (místní jsou tak trošku prasata).
Loni jsem se o tom bavila s domorodcem a teda prý psy po sezoně likvidují (prý střílejí), tak je asi vybírají dle vzhledu.
Loni prý prvním rokem fungoval kastrační program, tak snad.

26.6.2019 08:10
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Zkousela jste, nebo jen "nalezeno na siti"?
Predem dik za odpoved.

chtěla jsem zkusit bohužel pes nám mezitím umřel .......................cena asi 1500-2000
pes vypadal něco mezi ovčákem a vlkodavem zajímalo by mne zda tyto dvě plemena v něm opravdu byla, Už se to bohužel nedozvím..........

26.6.2019 08:32

GAELLE napsal(a):
chtěla jsem zkusit bohužel pes nám mezitím umřel .......................cena asi 1500-2000
pes vypadal něco mezi ovčákem a vlkodavem zajímalo by mne zda tyto dvě plemena v něm opravdu byla, Už se to bohužel nedozvím..........

Je to určitě zajímavé, nicméně mně jako důkaz bohatě stačí chvíle strávená s nějakým opravdickým ohařem a opravdickým rotvíkem. Ty gesta, způsoby chování, výrazy, co znám tak dobře od mýho psa, mluví naprosto dokonale a pro mě dostatečně :)

26.6.2019 08:58
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Je to určitě zajímavé, nicméně mně jako důkaz bohatě stačí chvíle strávená s nějakým opravdickým ohařem a opravdickým rotvíkem. Ty gesta, způsoby chování, výrazy, co znám tak dobře od mýho psa, mluví naprosto dokonale a pro mě dostatečně :)

já v něm ovčáka viděla hodně a ta podoba taky byla.............Ohař a rotvík to musí být taky pěkná kombinace

26.6.2019 09:42

GAELLE napsal(a):
já v něm ovčáka viděla hodně a ta podoba taky byla.............Ohař a rotvík to musí být taky pěkná kombinace

Skvělá! Mohlo to dopadnout povahově určitě o dost hůř :D

26.6.2019 10:41
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Skvělá! Mohlo to dopadnout povahově určitě o dost hůř :D

krásný

Janae1

26.6.2019 12:06
Janae1

XXX.XXX.160.6

GAELLE napsal(a):

Já v něm vidím knírače.

26.6.2019 17:57
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Janae1 napsal(a):
Já v něm vidím knírače.

pořád knírač? to asi udělal ten střih. Hlava byla vlkodav na ovčáčím těle

26.6.2019 18:27
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Ježíš, ta poslední fotka je boží Je to, jako by měl vyměněnou hlavu

26.6.2019 18:29
GAELLE

XXX.XXX.55.67

lesnížínka napsal(a):
Ježíš, ta poslední fotka je boží Je to, jako by měl vyměněnou hlavu

byl to pes mnoha tváří a já se na jeho střihu vždy vyřádila

26.6.2019 18:35
lupus4

XXX.XXX.205.61

já se na jeho střihu vždy vyřádila

to jste střihala tělo či co ?

26.6.2019 18:59
GAELLE

XXX.XXX.55.67

lupus4 napsal(a):
já se na jeho střihu vždy vyřádila

to jste střihala tělo či co ?

je to vidět na fotkách ne?

26.6.2019 19:11
lupus4

XXX.XXX.205.61

GAELLE napsal(a):
je to vidět na fotkách ne?

tak to jste mu zcela zničila termoregulaci

jak funguje srst v teple je dobře vysvětleno zde

http://www.emiel.cz/proc-chlupatym-psum-na-leto-nestrihat-srst/?fbclid=IwAR2-ZrN0W_EZiWqa0YQZZR4gYkIPhQepebJKv3NbPsDb44-F7fbELzy-9gk

26.6.2019 19:19
GAELLE

XXX.XXX.55.67

lupus4 napsal(a):

http://www.emiel.cz/proc-chlupatym-psum-na-leto-nestrihat-srst/?fbclid=IwAR2-ZrN0W_EZiWqa0YQZZR4gYkIPhQepebJKv3NbPsDb44-F7fbELzy-9gk

v létě nikdy nebyl úplně nakrátko. a byl stále ve vodě - každý den

26.6.2019 19:41

GAELLE napsal(a):

To není "pořád knírač", ale zase knírač. Kdysi jsem v něm viděla kňoura já, teď někdo jiný :-))

26.6.2019 19:42
Terven

XXX.XXX.110.147

To není "pořád knírač", ale zase knírač. Kdysi jsem v něm viděla kňoura já, teď někdo jiný :-))

Taky ho tam vidím - stavba těla, tvar hlavy, oči...zato toho ovčáka hledám marně

26.6.2019 19:48
GAELLE

XXX.XXX.55.67

tak jo no. Akorát že veterinář co mu do pasu napsal kříženec NO je sám majitel velkého knírače. A ta hlava je vlkodav to mi nikdo nevyvrátí a tělo je víc ovčák než knírač. Knírač je vyšší a kratší - aspoň ten jeho

26.6.2019 19:52

GAELLE napsal(a):
tak jo no. Akorát že veterinář co mu do pasu napsal kříženec NO je sám majitel velkého knírače. A ta hlava je vlkodav to mi nikdo nevyvrátí a tělo je víc ovčák než knírač. Knírač je vyšší a kratší - aspoň ten jeho

Máte pravdu, knírač má čtvercové tělo - khv stejnou jako délku.

26.6.2019 20:08
Terven

XXX.XXX.110.147

lupus4 napsal(a):

Pořád dokola, takovej letní pejskařskej evergreen...není to tak jednoduché a tak jednoznačné. Určitě bych nestříhala klasickou srst s podsadou - třeba husky.
Srst izoluje, brání přehřátí, ale taky způsobuje, že se pes pomaleji ochlazuje třeba na studené podlaze nebo proudem vzduchu.
Na mojí feně mám odzkoušeno, že v létě v srsti trpí, po ostříhání výrazně ožije a uleví se jí. Ono totiž bylo vyšlechtěno dost psích plemen, jejichž srst má s tou původní funkční málo společného.
https://dogfitness.cz/strihat-ci-nestrihat/

26.6.2019 20:14

GAELLE napsal(a):

Ale na té fotce ( zarostlý u bazénku ), ta srst ježatá i propepřená, je víc kníračská, než ovčáčí. Kdybych někde našla fotku mého střeďáka před úpravou - jak bráchové.
Zas ocas ? Ten je spíš po NO ?

26.6.2019 20:17

Ohledně té srsti, nějakej fígl tam bude, minulý rok byla Nora v létě ve štěněčím medvědím a chodit teda nikam nechtěla, pak obrostla do huňatýho dospěláka a na jaře vylínala tak, že je poloviční (a popelnice vyčesaných chlupů) a teď má na těle dlouhou srst prakticky bez podsady a v tom hicu se tváří, že je na tom líp než já, že je sice teplo, ale nic, z čeho by se hroutila, přece. a před rokem byl skoro problém přesvědčit jí, že se jde k potoku, když část cesty není stínem a fuj.

26.6.2019 20:26
GAELLE

XXX.XXX.55.67

v létě jsem ho stříhala tak na 6 cm. A známá co má bouviery je taky na léto stříhá. Samozřejmě že ne na 3 mm
My byli celý den u vody tak krátká srst byla fajn. A na procházky v 5 ráno a pak až po 21 na pivko

26.6.2019 20:28
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Ale na té fotce ( zarostlý u bazénku ), ta srst ježatá i propepřená, je víc kníračská, než ovčáčí. Kdybych někde našla fotku mého střeďáka před úpravou - jak bráchové.
Zas ocas ? Ten je spíš po NO ?

u toho bazénku mi přijde spíš jako briard. A toho mi nejvíc připomínal když jsme ho zdědili. Ocas takový ovčáčí. To tělo myslím delší než ovčák a kratší nohy. Prostě klasický VOŘECH

Janae1

26.6.2019 21:44
Janae1

XXX.XXX.160.6

GAELLE napsal(a):

Nevím jestli pořád knírač, ale jako majitelka knírače ho v něm vidím.
Já teď fotky nemám, ale neupravený pepřák vypadá velmi podobně.

26.6.2019 21:47
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Janae1 napsal(a):
Nevím jestli pořád knírač, ale jako majitelka knírače ho v něm vidím.
Já teď fotky nemám, ale neupravený pepřák vypadá velmi podobně.

je to možné. i proto jsem chtěla ten test udělat. bohužel jsme to už nestihli

26.6.2019 22:05

GAELLE napsal(a):
je to možné. i proto jsem chtěla ten test udělat. bohužel jsme to už nestihli

Ono to bylo jedno tenkrát a teď už dvakrát. Hlavně, že vzpomínky na něj máte krásné.
Jen nevím, jestli jsme pomohly zadavatelce diskuze :-)
Je to dost legrační, ale já vidím v té hlavičce vipeta. Jak vypadá ale zbytek psa, nevíme.

27.6.2019 23:51

Jen tak ze srandy, co byste tipovali téhle flekatici?

28.6.2019 02:24
kobylkalucni

XXX.XXX.89.103

bígl, leopard?

28.6.2019 06:58
sisi58

XXX.XXX.191.1

Horákův laboratorní pes.

28.6.2019 07:24

sisi58 napsal(a):
Horákův laboratorní pes.

Takže český strakatý pes?

28.6.2019 07:53
GAELLE

XXX.XXX.55.67

hlava bígl tělo hyena skvrnitá

28.6.2019 08:13

jrt, bígl, ohař

28.6.2019 09:59

To vypadá jako kříženec s hyenou, podle toho vzhledu.

28.6.2019 10:08

28.6.2019 10:09

GAELLE napsal(a):
hlava bígl tělo hyena skvrnitá

Jejda, já si nevšimla, že vás to napadlo taky

28.6.2019 11:09
GAELLE

XXX.XXX.55.67

nic jíného to tělo nepřipomíná

28.6.2019 12:36
Moyda

XXX.XXX.74.8

Bígl s nivou.

29.6.2019 20:49

tak hyena mě teda nenapadla, ale tu podobu tam vidím.

Já v ní právě vidím strakáče, ale kde by se v Mexiku vzal. Jsem zvědavá jak budou vypadat štěňata.

30.6.2019 07:23
sisi58

XXX.XXX.191.1

Já v ní právě vidím strakáče, ale kde by se v Mexiku vzal. Jsem zvědavá jak budou vypadat štěňata.

Křížením vznikl prapejsek. Předpokládám, že je to váš další nalezeneček?
A jak se vůbec máte? Dlouho jsem vás na diskuzích nezaregistrovala.

30.6.2019 07:38

Dejte pak fotku, jsem taky zvědavá

30.6.2019 08:02

Dejte pak fotku, jsem taky zvědavá

Jasně, a kdyby měl jeden na hlavičce vypínač.......

5.7.2019 05:39

sisi58 napsal(a):
Křížením vznikl prapejsek. Předpokládám, že je to váš další nalezeneček?
A jak se vůbec máte? Dlouho jsem vás na diskuzích nezaregistrovala.

Nalezeneček, ale naštěstí ne můj. :-) konečně začal fungovat fb, tak se podělili o fotku - deset prcků.

5.7.2019 08:06
sisi58

XXX.XXX.191.1

Nalezeneček, ale naštěstí ne můj. :-) konečně začal fungovat fb, tak se podělili o fotku - deset prcků.

Jejda, těch je!

5.7.2019 21:57
Markéta80

XXX.XXX.176.4

to je teda úroda

Přidejte reakci

Přidat smajlík