anonymxxx

XXX.XXX.83.177
Příští jaro bych si chtěl pořídit štěňě, ale nevím jaké plemeno.
Prosil bych o radu a případně i zkušenosti s plemeny psů. Mám domek s velkou zahradou. Chtěl bych velké plemeno s nějakou středně dlouhou srstí. Nechci hlídače, ale společníka a mazla, který miluje lidi a ostatní psy. Se psy zkušenosti nemám tak i dobře cvičitelného.
Děkuji za odpovědi a zkušenosti, hezký den.
anonymxxx

XXX.XXX.83.177
GAELLE
napsal(a):
německý ovčák. pro začátečníka ideál
NO mi přijde dost ostrý. Nejsem si jistý jestli bez zkušeností zvládnu jeho výchovu.
anonymxxx
napsal(a):
NO mi přijde dost ostrý. Nejsem si jistý jestli bez zkušeností zvládnu jeho výchovu.
Pokud vezmete fenku z výstavní linie (typ "rex"), tak se ostrosti opravdu nemusíte bát. Jsou to mazlové, snadno ovladatelní a při správném výcviku a výchově, se kterou vám poradí a pomohou například na dobrém cvičáku, budete mít perfektního rodinného parťáka.
Můj přítel je absolutní začátečník a neměl problém s mým starším vychovaným NO, ani teď s naším malým ďáblem :) A to je super antitalent na zvířata.
Jen doporučuji brát psa pouze s PP a projít si rodokmen kvůli zdravotním neduhům, na které NO bohužel trpí.
anonymxxx
napsal(a):
NO je hlavne vela, takze sa da medzi nimi vyberat. Nejaka fenka odchovana v rodine a nie z top pracovnej linie by nemala byt problem ani pre zaciatocnika, je to plemeno co ma posluchanie v krvi. Samozrejme, to neznamena ze to vie bez ucenia, ale ked do NO clovek investuje cas, ma perfektneho partaka.
Ale tiez by som sama siahla skor po plemenach ktore pise marcelaamax Pripadne este chodsky pes.