Agresivní jezevčík - poradíte?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Alison

29.6.2019 22:06
Alison

XXX.XXX.30.150

Dobrý den,
chodím pravidelně párkrát do týdne běhat na cyklostezku u nás ve městě. Cesta k ní vede kopcem, kde jsou po obou stranách domy a pokaždé na silnici je "jezevčík", nejsem si přesně jistá, ale vypadá tak, prostě malý a černý pes, co tak vypadá.. Vždycky jdu dál od něj, abych mu nedala záminku jakože "chci se vám vloupat do domu". Úplně normálně jdu cestou dolů z kopce, a on jakmile mě vidí, tak hnedka vystartuje, rozštěká se a běží ke mně a běží mi u nohou a štěká. Nebojím se psů a mám ráda zvířata, ale tohle jak se to už opakuje, tak mi to začíná být čím dál tím nepříjemnější. Minule venku dokonce nebyl sám, ale ještě s nějakým a oba se na mě taky vrhli, ale přišla paní, která je volala a jakž takž je zahnala domů, bohužel si říkám, jak jsem zpětně pitomá, že jsem jí nic neřekla, protože to je fakt imrvere puštěný pes venku na silnici.. Dnes jsem taky šla běhat a opět mě obtěžoval cestou tam a to už jsem se naštvala a zvýšeným hlasem jsem řekla "mazej domů" asi dvakrát a měla jsem pocit, jakoby ho to naštvalo ještě víc, ale šla jsem dál, nic mi neudělal.. Jak jsem se vracela, opět tam byl. Ležel na pravém kraji silnice, tak jsem šla na levý, úplně do strany. A opět po mně vyjel a tentokrát mi i nadběhl a předběhl mě, že jsem skoro nemohla projít.. Běžel za mnou a štěkl dobrých pár metrů.. Nevím vůbec ze kterého domu je, protože tam je otevřených víc branek.. Bývala bych tam někdy šla, kdyby nebyl venku, zazvonila a promluvila si o tom s majitelkou.. Mamka mi poradila, abych si vzala příště do lahve pití s dírou a kdyby takhle na mě zase naběhl, abych ho tím postříkala a aby se lekl. Problém je, že mám obavy, aby ho to ještě víc nenaštvalo. Fak mi běhá celkem blízko u nohou a bojím se, aby mě doopravdy nekousnul. Absolutně nevím, co dělat.. Na cyklostezku můžu jít naštěstí i jinudy, ale tudy chodím mnohem raději a je to kratší cesta a nechci se jí jen tak vzdát jen proto, že tam běhá šílenej pes, co se může zblíznit z toho, že jde někdo kolem.. Myslíte, že z toho je nějaká cesta ven? Určitě mám v plánu, pokud se to stane znovu, a vyjde na ně nějaký majitel ven, tak mu řeknu, ať je zavírá, nebo že zavolám městskou policii.. Máte pro mě nějakou radu? :) Předem všem děkuji. :)

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.6.2019 22:14

Volila bych mezi tímhle:
- zavolat policajty, ať si to odchytí a odvezou do útulku
- nosit s sebou piškoty a pejska si ochočit, posléze ho "odhánět" tím, že mu hodím někam piškot

30.6.2019 00:42
TyVed

XXX.XXX.42.255

A nebojíte se, že to bude brát jako odměnu za to chování? Myslím, že na té cyklostezce by pak mohlo být ještě o něco veseleji

30.6.2019 07:20
sisi58

XXX.XXX.191.1

Copak, když jde člověk pěšky, to se ještě dá. Ale na manžela, který jezdil do práce na kole, takto čekával jezevčík, taky u cesty a ještě,pokud nebyly posečené krajnice, ve vysoké trávě.
Zkuste něco dělat, jedouc z kopce na závodničce.
Prostě se tomu jezevčíkovi nelíbil. Tečka.

30.6.2019 08:13

sisi58 napsal(a):
Copak, když jde člověk pěšky, to se ještě dá. Ale na manžela, který jezdil do práce na kole, takto čekával jezevčík, taky u cesty a ještě,pokud nebyly posečené krajnice, ve vysoké trávě.
Zkuste něco dělat, jedouc z kopce na závodničce.
Prostě se tomu jezevčíkovi nelíbil. Tečka.

Co jezevčík? Na nás, když jsme chodili na autobus do práce, čekal na silnici na konci vsi v šeru tibetský dogák. Bobřík odvahy.

30.6.2019 08:19

kapsu dobrot, u psa si udělat kulturní pauzu s prokrmením a promluvou a za chvíli máš parťáka na běhání

Alison

30.6.2019 12:58
Alison

XXX.XXX.30.150

Nene, ten jezevčík neběhá po cyklostezce, ale u svého domu v kopci, po kterém chodím na tu cyklostezku, která je odtamtud cca 10 minut cesty. :) Chodím kolem něj pěšky. :)

30.6.2019 13:10
Fatia

XXX.XXX.134.127

Nejdřív bych se pokusila zjistit, k jaké otevřené brance pes patří. Klidně bych zazvonila na jakýkoliv barák v ulici a zeptala se, však místní budou vědět, čí je... A majitele bych upozornila, že jejich pes obtěžuje, je agresivní, hrozí zranění kolemjdoucích a tím i psa, protože moje pravá noha velmi dobře míří. a příště bych vzala dobrotu jen jednu, větší a lákavou, a k tomu kus špagátu. Pokud by pes opět běhal na volno a opět mě obtěžoval, dobrotu bych mu hodila a pak bych si zahrála na
kovboje, hodila mu smyčku kolem krku a zavolala ty měšťáky a pejska jako zaběhnutého nechala odvézt do útulku. Nesnáším tohle samovenčení psů, kteří obtěžují okolí.

1.7.2019 00:20
b.k

XXX.XXX.210.16

Určitě je to nepříjemné. Vyhledala bych majitele a situaci mu vykreslila. Pokud by byl majitel psa vůl,volala bych PČR
Nic jiného totiž dělat nelze.

1.7.2019 01:17

+ pujcte si nekde GoPro kameru (mozna i mobil by stacil).
To co denne zazivate nahrajte. Zajdete s tim na PCR a poradte se u nich, jak na to.

Pokud vas odpalkujou "jako ze pro ne nic" - jsou tu jine moznosti (domluva majiteli, pamlsky, voda, peprak, odchyt....), ale proc to mate resit vy? Jen at se prvni ukaze "ruka zakona" - ta preci pomaha a chrani.

1.7.2019 07:03

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
+ pujcte si nekde GoPro kameru (mozna i mobil by stacil).
To co denne zazivate nahrajte. Zajdete s tim na PCR a poradte se u nich, jak na to.

Pokud vas odpalkujou "jako ze pro ne nic" - jsou tu jine moznosti (domluva majiteli, pamlsky, voda, peprak, odchyt....), ale proc to mate resit vy? Jen at se prvni ukaze "ruka zakona" - ta preci pomaha a chrani.

Je fakt, že jakákoliv dokumentace pomůže.
Chodí mi za háravou fenou poměrně malý kříženec. Pro majitele to pořád byla přece "příroda". Do té doby, než jsem mu poslala mailem fotku, jak pes stojí na stole na terase a močí na okno. Byl tu pro něj autem do pěti minut. Domluvy byly marné, fotka stačila. Jak máte něco v ruce - už to není slovo proti slovu - při případné stížnosti.
Taky můžete majiteli naznačit : "já mám psy ráda, ale zoufalí lidé dělají zoufalé věci"

Alison

8.7.2019 20:35
Alison

XXX.XXX.30.150

Tak jsme se s jezevčíkem poznali a jsme kamarádi. Minulý týden jsem tamtudy zase šla a už po mně běžel z poloviny kopce. Nechala jsem ho štěkat u sebe a už na něj z okna volala paní a pak vyšla ven. Ptala se, jestli se bojím psů a já, že ne. říkala jsem jí, že tady je pořád puštěnej a ona rázně řekla "není".. tak nás seznámila a pohladila jsem si ho a už na mě snad nabíhat nebude.. což ale neřeší to, že tam třeba bude běhat párkrát do týdne vesele dál.. sama říkala že na cizí lidi startuje.. všimla jsem si, že nemá zadělaný plot/zahradu úplně. takže až tamtudy půjdu příště, prostě na ni zazvoním a znovu jí řeknu, at ho zavírá, jinak to asi budu řešit dál.. nechtěla jsem se s ní hádat a byla jsem ráda, že se to vůbec nějak vyřešilo.. uvidím, jak to bude dál.. každopádně moc děkuju všem za rady :) stačilo ho jen nechat štěkat :D

Přidejte reakci

Přidat smajlík