Majitel si nechce vzít psa zpět

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.6.2019 20:35
Jj

XXX.XXX.241.102

Dobrý den,
má tady někdo zkušenost, či relevantní radu k následující situaci?
Bratr si ke mně před třemi týdny odložil psa, prý pouze na týden.
Teď si ale psa nechce odvézt, přes telefon nekomunikuje a při osobním setkání mi řekl, že už si ho nevezme.
Je nějaká možnost, jak se domoci toho, aby si musel vzít psa zpět? Nechci aby šel do útulku, je mi ho líto, ale starat se o něj nemohu.
Za cenné rady budu vděčná

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.6.2019 20:56

Blbá situace... nemyslím, že je způsob, jak bratra donutit. Když psa chtít nebude, může se ho zbavit celou řadou dalších způsobů, a v lepším případě to skončí útulkem.
Buď bych psovi zařídila útulek (asi řádně přes městskou policii, můžete uvést majitele psa, budou po něm třeba vymáhat peníz za pobyt psa v útulku).
Anebo mu hledat novej domov přes FB, inzeráty, atd.

30.6.2019 23:24
b.k

XXX.XXX.210.16

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Blbá situace... nemyslím, že je způsob, jak bratra donutit. Když psa chtít nebude, může se ho zbavit celou řadou dalších způsobů, a v lepším případě to skončí útulkem.
Buď bych psovi zařídila útulek (asi řádně přes městskou policii, můžete uvést majitele psa, budou po něm třeba vymáhat peníz za pobyt psa v útulku).

Ano nic moc jiného se dělat nedá. Nicméně pokud víte od koho si bratr psa koupil i když předpokládám,že je to pes bez pp - tedy pokud víte tak bych kontaktovala prodejce.. I ti co chovají bez pp nejsou vždy "množky" a i oni mají zájem o to ,že jsou jejich třeba jediná štěnda v dobrých rukách ...... a třeba by si ho nejen vzali,ale třeba i rádi odkoupili zpět..Kontaktovala jste je ?

P.S - nechtěla bych takového bratra

1.7.2019 07:05

Děti nemá ? Pozor na to !

1.7.2019 10:44
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Děti nemá ? Pozor na to !

Asi si stojím na vedení...proč?

1.7.2019 11:01

lesnížínka napsal(a):
Asi si stojím na vedení...proč?

No, přece aby si je u sestry neodložil. :-)) ( pokus o vtip )

1.7.2019 11:15
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

No, přece aby si je u sestry neodložil. :-)) ( pokus o vtip )

Vtip dobrý Já si dnes ráno prskla nechutně do oka sprchový gel a oko mne pálí už několik hodin, jsem nasr...z vedra a ještě mne řeže oko, takže ne, nejsem schopna normálně uvažovat

1.7.2019 12:03

Jednak bude majitel platit pobyt a taky by mohl být zlehka popotahován za opuštění zvířete.

1.7.2019 12:14

Jednak bude majitel platit pobyt a taky by mohl být zlehka popotahován za opuštění zvířete.

Záleží na tom, jak bude zadavatelka dokazovat, kdo je majitelem psa. Jak je pes starý, jak dlouho ho bratr měl, jestli je pes označený, jestli za něj někdo platil poplatek.

1.7.2019 12:57

Ale tak samozřejmě, vždycky je to o dokazování, to snad netřeba zdůrazňovat

1.7.2019 13:07

jediná smysluplná rada je - hledat pejskovi nový domov. A přát hodně štěstí, aby ho našla.

Přidejte reakci

Přidat smajlík