Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.7.2019 16:59
Miladissy15

XXX.XXX.247.37

Dobrý den,
už skoro 2 týdny mám doma štěně velkého špice. Zatím si myslím, že je pejsek celkem šikovný, rychle se učí. Ale přeci jen jsme začátečníci v chovu psů a proto bych požádala nějaké zkušenější pejskaře o pár drobných rad.
1.) samota
S pejsek jsem celé prázdniny doma, ale v září potrebuju aby fungoval a vydržel doma sám zhruba 6 hodin. Zatím skoro cele dopoledne prospí, až do 16h odpoledne, pak až do včera aktivní. Jsem s ním často na zahrade, ale snažím se ho i vodit do bytu, aby si zvykal. Má svou ohrádku v koupelně, kde má hračky, pelíšek a misky. Když ho kontroluji a jsem s ním, nechávám ho volně. Když však nemám čas a také na noc ho dávám do ohradky. Je to pro mě nejpraktičtější. Učím ho samotě tím, ze ho dam do ohradky a zavřu koupelnu. (Je dost velká a má tam i přírodní světlo). Pejsek minutu kňučí a pak jde spát nebo si hraje. Vydrží až 2 hodiny sám, pak začne kňučet/štěkat/výt, až ho uslyším jdu s ním hned ven. Mám postupně dobu samoty prodlužovat a odejít i z bytu? Aby pak v září nebyl jak v Jirikove vidění když tak bude 6 hodin sám. Nebo na dobu jakou ho máme (2 týdny) dobry výkon? Popřípadě jak v samotě postupovat dál a kdy se zbavit ohrádky, abych si byla jistá, ze nebude ničit co uvidí ( plánujeme aby měl volný pohyb v koupelně a chodbě, tam toho snad moc nezničí)
2.) spaní během noci
Nevím, zda mu během noci nechávat v ohradce misku, aby mě pak nebudil co 2 hodiny s potřebou na záchod. Nyní vydrží spat zhruba od 21:30 do 5:15, pak začne v ohradce kňučet a jdeme s nim ven. Jak pejska postupně ucit vydržet a natáhnout spací dobu alepoň do 6 hodin ráno?
3.) kousání
Pejsek hodně kouše, sice má spousty hraček, ale ruka je stejně stále favorit. Jak se mám zachovat když mě kousne a je to nepříjemné? Mám pořídit nějaké kosti?
Děkuji za přečtení a případně rady.

3.7.2019 17:34
karo2702

XXX.XXX.162.156

1) trénovat postupně. Snažte se ale předcházet tomu kňučení. Hlavně když začne kňučet a vy tam přijdete a hned ho berete ven, tak mu tím ukazujete, že když bude dělat rámus budete se mu věnovat. Já bych se tam zkusila naběhnout než začne kňourat popřípadě ho nechat, při nejhorším až se trošku uklidní a zmírní řev. Ale ne když zrovna začne nebo když zesiluje. Máte na to celé prázdniny, tak nemusíte spěchat
2) Začala bych tím, že ho nenechám usnout už 21:30, ale tak o hodinu později. Navíc když si s ním budete hrát, tak se ještě ví unaví.
3) Když kousne do vás, vemte hračku a dejte mu jí do pusy. Ať se učí kousat co má

3.7.2019 17:54
Miladissy15

XXX.XXX.247.37

Děkuji za rady. Kňučet ho nechávám, snažím se to nevnimat, po 5 Max přestane. Ale pokud knuci po těch dvou hodinách spánku, raději s ním jdu ven, potřebuje totiž na záchod, tak raději venku než doma😄

3.7.2019 17:59
lupus4

XXX.XXX.205.61

3.) kousání
chceš mne kousat dlaň, tož dobrá - ruku mu tam sám strčím co nejdál a přitisknu citlivě jazyk směrem dolů řeknu "pusť", takže vás s chutí "vyplivne", naučí se pust, přide na to, že kousat ruku "mu nechutná" a že ruka je spíš na drbání a na krmení
a to pusť pak uplatníme při rvaní nohavic či čehokoli jiného + nabídneme náhradu

Přidejte reakci

Přidat smajlík