Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.7.2019 16:07
Karamel

XXX.XXX.98.178

Zdravím, chcela by som si zaobstarať útulkáčika, len som okolo toho dosť skeptická. Doma máme ragdolla a NO na záhrade, tento by bol len vnútri. Preto by som sa chcela opýtať, ako zoznámiť psa s novým členom domu, ako ich na seba naučiť a či sa to vôbec dá. Poprípade budem rada za každú vašu skúsenosť so psíkom vnútri, nejaké rady určite tiež nezaškodia. Ďakujem

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.7.2019 09:01

Dcera přišla s takovým podobným nápadem, protože našeho psa jsem zakázala pustit v hale základní školy a na náměstí, jelikož to není plyšáček. Ani ho nesmí sama venčit. A musí zavírat branku a doma zamykat.
Upřímně mě nenávidí.
Je jí 14.
Až přijde příště s tím, že by potřebovala nějakého normálního psa a ne naši Megí, třeba nějakou čivavu roztomiloučkou do tašky, tak dostane 5 a 20.

7.7.2019 11:12
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

No, já bych hlavně teda nemohla mít jednoho psa doma a jednoho venku. Když jsem bydlela u rodičů, tak to tam tak bylo, sice mi nepřišlo, že by pes venku nějak žárlil nebo trpěl, ale i tak. Mě osobně by celkově vůbec nevyhovoval pes venku, už jako dítě jsem toho venkovního chodila pořád "kontrolovat", když bylo hnusně tak jsem ho litovala, často s ním hodiny seděla pod stříškou venku, když byla v noci třeba bouřka, hned jsem si vzpomněla na psa a šla za ním - ale to je takový můj osobní "problém", samozřejmě, že pes venku může být normálně spokojený a šťastný. A spoustu lidí má jednoho doma a jednoho venku - ale mě by to přišlo tak nějak nespravedlivý a nedokázala bych to. Jo, kdyby byli venku ti psi dva, tak to je něco jiného....

Pak taky záleží jak váš pes snáší ostatní psy - ono i když je venku snáší v pohodě, tak doma je to něco jiného. Hlavně pokud ten nový pes bude malý, tak bych hlídala jejich hry - on ten NO by mu mohl snadno ublížit, i když třeba nechtěně.

7.7.2019 12:06

marcelaamax napsal(a):
No, já bych hlavně teda nemohla mít jednoho psa doma a jednoho venku. Když jsem bydlela u rodičů, tak to tam tak bylo, sice mi nepřišlo, že by pes venku nějak žárlil nebo trpěl, ale i tak. Mě osobně by celkově vůbec nevyhovoval pes venku, už jako dítě jsem toho venkovního chodila pořád "kontrolovat", když bylo hnusně tak jsem ho litovala, často s ním hodiny seděla pod stříškou venku, když byla v noci třeba bouřka, hned jsem si vzpomněla na psa a šla za ním - ale to je takový můj osobní "problém", samozřejmě, že pes venku může být normálně spokojený a šťastný. A spoustu lidí má jednoho doma a jednoho venku - ale mě by to přišlo tak nějak nespravedlivý a nedokázala bych to. Jo, kdyby byli venku ti psi dva, tak to je něco jiného....

Pak taky záleží jak váš pes snáší ostatní psy - ono i když je venku snáší v pohodě, tak doma je to něco jiného. Hlavně pokud ten nový pes bude malý, tak bych hlídala jejich hry - on ten NO by mu mohl snadno ublížit, i když třeba nechtěně.

Jsem na tom stejně....vím, že spousta lidí má jednoho psa doma-většinou něco malýho na mazlíka a jednoho hlídače venku a pohodička. Ono to těm psům asi taky nevadí, ale mě by to vadilo....stejně jako ten venkovní pes, pro mě naprosto nevyhovující, ne že bych pesany držela doma násilím, teď přes léto je přes den nonstop otevřený dveřka a pesani můžou bejt kde chtěj (Sárina momentálně vedle mě na gauči, Jack na druhém gauči s dcerou )

pro zadavatelku:
Jinak druhý pes.....to se nedá říct paušálně jestli to půjde nebo ne, záleží to na spoustě faktorů, jaký je služebně starší pes, jaký bude nově příchozí, zda si sednou-nesednou a pak také nezapomínejme na celkovou situaci doma, jak je to nastavené, jak to celé funguje.
Já třeba s ovčandou neměla problém...stačilo přivést psa a říct jí, že je náš a bylo to, ale i tak se to muselo pohlídat, protože ovčanda byla "vychovatelka" a novému psu by se to nemuselo líbit........někdo zase preferuje seznámení mimo teritorium stávajícího psa, s tím, že pak jdou domů oba naráz...přijde mi to logické a docela rozumné, ale třeba kdybych já teď chtěla domů přivést dalšího psa, tak bych to takhle udělat nemohla...fena nesnáší cizí psy a to co je venku je CIZÍ, raději bych ho přivedla a oznámila bych že je náš a začala pesana začleňovat pomocí pozitivních a příjemných činností a samozřejmě začala nastavovat pravidla....na to bych si já osobně musela vzít dovču, protože u dvou stávajících psů bych si už nebyla tak jistá v kramflecích jako když je pes jen jeden.

Osobně bych si ve vaší situaci eventuelně vyhlédla nějakého útulkáčka a nejdřív ho chodila po domluvě s útulkem navštěvovat a brát ven a následně, když bych měla představu, jak na tom povahově je, jak na co reaguje, tak bych sebou na ty prochajdy začala brát i ovčouna...no a když by to po pár návštěvách šlo, tak bych je z takové procházky prostě naložila oba a odvezla rovnou dom....a tam bych se snažila chovat co nejpřirozeněji, jako že tam nový pes patří odjakživa.....teď nevím jestli to dobře vyjádřím, prostě já bych byla ten klidný suverén a k oboum psům bych se chovala stejně...neprotěžovala ani jednoho....

7.7.2019 13:18
Karamel

XXX.XXX.98.178

Ďakujem za všetky vaše názory a rady. Ide hlavne o to, že NO je iba mojej mamy a má ho len na stráženie dvora. Bývame v dvojgeneračnom dome, takže ja mám vlastnú domácnosť a ona tiež, len dvor je spoločný. Psík je úplne nesocializovaný až na pár úplne základných povelov, von tiež chodí tak raz ročne. Zozačiatku som bola ochotná chodievať s ním von, socializovať ho, ale keď som sa s mamou pohádala s tým, že ten pes vraj nepotrebuje prechádzky, keď je na dvore, že ho ani netreba zoznamovať s cudzími psami a ľuďmi, pretože by prestal strážiť, tak som to nechala tak. Neskôr som sa jej pýtala, či s ním nechce chodiť na cvičák, že by sa niečo naučil, zoznámil s inými psami...samozrejme to odmietla s argumentami typu "nemám peniaze ani čas a ten pes to aj tak nepotrebuje", navrhla som jej, že si to zaplatím a budem s ním chodiť ja, po tomto návrhu sa so mnou niekoľko týždňov nerozprávala. Nie že by bol k členom domu agresívny, ale moje deti sa ho boja. Nemôžu sa s ním hrať, pretože skáče a hryzie, aj keď on to berie len ako hru. Nemôžu sa s ním ani moc maznať a chodiť na prechádzky už vôbec nie. My máme vnútri len kocúra, lenže on je proste mačka, čo sa moc nehrá, na prechádzky nechodí...Cítim sa v tomto dosť bezbranne, pretože tiež by sme chceli mať svojho psíka, len zrejme sa to v tejto situácii moc nedá. Aj tak som veľmi vďačná za všetky vaše rady, názory a skúsenosti. Myslím, že mi to pomohlo otvoriť oči

7.7.2019 13:26

K takovýmu dvorkovýmu psovi bych si asi druhýho psa nepořizovala, protože mi to přijde jako risk, že si psi nesednou a jeden po druhým půjde. A když toho dvorkovýho nemůžete moc ovlivnit, tak co s tím potom? Ledaže byste je mohla dokonale oddělovat, aby se nepotkávali.
Taky je samozřejmě otázka do budoucna, jestli bude bydlení takhle nafurt nebo se budete muset za nějakou dobu stěhovat, což je s pejskem vždycky náročnější než bez pejska. A tak.

7.7.2019 13:28
fikovnice

XXX.XXX.135.131

Karamel napsal(a):
Ďakujem za všetky vaše názory a rady. Ide hlavne o to, že NO je iba mojej mamy a má ho len na stráženie dvora. Bývame v dvojgeneračnom dome, takže ja mám vlastnú domácnosť a ona tiež, len dvor je spoločný. Psík je úplne nesocializovaný až na pár úplne základných povelov, von tiež chodí tak raz ročne. Zozačiatku som bola ochotná chodievať s ním von, socializovať ho, ale keď som sa s mamou pohádala s tým, že ten pes vraj nepotrebuje prechádzky, keď je na dvore, že ho ani netreba zoznamovať s cudzími psami a ľuďmi, pretože by prestal strážiť, tak som to nechala tak. Neskôr som sa jej pýtala, či s ním nechce chodiť na cvičák, že by sa niečo naučil, zoznámil s inými psami...samozrejme to odmietla s argumentami typu "nemám peniaze ani čas a ten pes to aj tak nepotrebuje", navrhla som jej, že si to zaplatím a budem s ním chodiť ja, po tomto návrhu sa so mnou niekoľko týždňov nerozprávala. Nie že by bol k členom domu agresívny, ale moje deti sa ho boja. Nemôžu sa s ním hrať, pretože skáče a hryzie, aj keď on to berie len ako hru. Nemôžu sa s ním ani moc maznať a chodiť na prechádzky už vôbec nie. My máme vnútri len kocúra, lenže on je proste mačka, čo sa moc nehrá, na prechádzky nechodí...Cítim sa v tomto dosť bezbranne, pretože tiež by sme chceli mať svojho psíka, len zrejme sa to v tejto situácii moc nedá. Aj tak som veľmi vďačná za všetky vaše rady, názory a skúsenosti. Myslím, že mi to pomohlo otvoriť oči

Tak to je docela smutný s tím ovčounem... Kolik mu je?

7.7.2019 13:29

Karamel napsal(a):

No potěš koště chudák pes.....neumím si představit, že bych s mojí mámou nebyla domluva.
U takového psa dle mého nelze odhadnout absolutně jestli to půjde nebo ne.

Asi to nemáte jednoduchý, ale já osobně bych žádnýho dalšího psa nepořizovala, naopak bych si pěkně dupla a začala makat s tím ovčounem...už jen kdybych měla mámě nabulíkovat, že po nějakém základním výcviku se bude učit jak zadržet a účinně zpacifikovat eventuelního vetřelce....
Alespoň bych to skusila......on takový ovčoun je zlatý pes, dokonce i k dětem, ale holt si s ním člověk musí dát práci.

7.7.2019 13:30
fikovnice

XXX.XXX.135.131

Karamel napsal(a):

"...že ho ani netreba zoznamovať s cudzími psami a ľuďmi, pretože by prestal strážiť..."

A tady, s dovolením, vyřiďte mamince, že plácá naprostý hovadiny . Vím, že Vy to myslíte dobře.

7.7.2019 20:35

Ne, že bych způsob držení toho NO obhajovala, ale takových NO je.....
Jinak jsem znala dvougenerační bydlení, tam měli naopak mladí velkého psa a staří
rodiče bytového prcka. Jenže dům měl dva vchody a tak se psi nemuseli potkávat. Také byl sem tam velký pes v kotci a pak mohli být staří s malým i na zahradě. Sem tam ten velký starého pána kousnul, když měl špatnou náladu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík