Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.7.2019 10:47
peett

XXX.XXX.54.88

Mám takový zvláštní dotaz. Je normální aby na procházce v neznámém prostředí si hlídal pes osobu, kterou viděl tak dvakrát v životě (ta si jej ani nevšímala) aby ji šel neustale u nohy i když měla svého psa a vás si ani nevšiml pomalu?😀 dělá to snad s každým člověkem, odešla by s kýmkoliv, všechny strašne miluje, víc než ostatní psy. Je to jack russel- fena 6 let. Jak zlepšit pouto mezi psem a pánem? Je taková od štěněte.. (Upozorňuji ze nezávidím, jen mi to přijde zvláštní😀)dekuji

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.7.2019 09:36

Ne, není to normální. Když je jí 6 let, měla jste to řešit už dávno.

7.7.2019 20:32
karo2702

XXX.XXX.162.156

Je velice zvláštní, že se drží vždy druhé osoby než vás. To poukazuje na špatný vztah respektive žádný
Začala bych trošku budovat vztah s pejskem, třeba povely za odměny a celkově větší komunikace se psem, ať vás nemůže ignorovat a naváže se na vás.

7.7.2019 23:13
peett

XXX.XXX.54.88

Jak je to tedy možné? Od mala se ji nejvíce věnuji já z rodiny, hraju si ni, cvičím ji základní povely, chodíme na procházky i právě kde to nezná aby měla změnu, ráda dělá aport, nebiju ji, neřvu po ní, odměňuji ji pamlsky... 😞 poradili by ste mi něco prosím? Nebo pouze ví, že mě má jistou? Jsem pro ni ohraná proto je nadšena z každého nového člověka?

7.7.2019 23:44
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

peett napsal(a):
Jak je to tedy možné? Od mala se ji nejvíce věnuji já z rodiny, hraju si ni, cvičím ji základní povely, chodíme na procházky i právě kde to nezná aby měla změnu, ráda dělá aport, nebiju ji, neřvu po ní, odměňuji ji pamlsky... 😞 poradili by ste mi něco prosím? Nebo pouze ví, že mě má jistou? Jsem pro ni ohraná proto je nadšena z každého nového člověka?

Když jsem byla dítě tak jsem zažila něco podobného. V 11ti letech mi rodiče pořídili mého "vlastního" psa. Starala jsem se o něho jen já - krmila, učila povely, chodila na procházky, hrála si s ním, blba. Jo jasně, rodiče si s ním taky pohráli a pomazlili ho, ale nejvíce času a péče jsem mu věnovala já. I přesto bral pes více otce, než mě. Protože otec tam byl prostě autorita a ten pes to pozná.

Na procházkách to sice nebylo tak, že by si více všímal jiné osoby - on si totiž na procházkách nevšímal spíš vůbec nikoho, ani mě. První dva roky to vypadalo tak, že pes venčí mě. No a pak už pro mě procházky byly spíš utrpení než zábava a tak jsem vyhledala cvičák, kam jsem pravidelně docházela. Začala jsem se psem víc cvičit, pracovat. Rozhodně se zlepšila poslušnost a pak už to byly opravdu ty pohodové procházky. Ale - pes na mě nikdy nijak nevisel, byl spíše nezávislý, poslechnul - to jo, tak nějak se u mě držel, po očku mě sledoval, ale spíše to působilo tak, jako že mu jsem ukradená. No a já jsem se za ty roky tak nějak smířila s tím, že je to jeho povaha, že takový prostě je. Nikdy nebyl přehnaně mazlivý, na zahradě mu stačilo, že leží pár metrů od nás a vidí na nás, když jsem ho začala mazlit tak chvíli vydržel a pak klidně odešel pryč....

No a zásadní zlom nastal se stářím a zdravotními problémy psa - jezdili jsme pořád po veterinách, po vyšetřeních, často jsem u něho na veterině seděla dvě hodiny než mu dokape kapačka. Fakt nevím, jestli ten pes poznal, že mu pomáhám nebo tak něco, ale od té doby se na mě mnohem více navázal a dával mi svou náklonnost i dost najevo - což předtím nikdy nedělal.... V tu dobu jsem byla dost zaskočená a vlastně jsem měla i radost - bohužel jsem si tuhle jeho náklonnost neužila moc dlouho .... Za to teď mám dva závisláky...

8.7.2019 01:20

Tak ja to vidim trochu jinak.
Na nasi planete proste existuji jedinci, kteri urcita zvirata pritahuji vic nez jini.
Muzete se snazit to vysvetlit "raciem" jak chcete, ale neprijdete na to.

Je to "dar" nedar.

Pokud pes poslucha pana (a pes se zamiluje), tak to je ok...
Ale pokud neposloucha - je to problem. Jedno jak stary je.

8.7.2019 07:03
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak ja to vidim trochu jinak.
Na nasi planete proste existuji jedinci, kteri urcita zvirata pritahuji vic nez jini.
Muzete se snazit to vysvetlit "raciem" jak chcete, ale neprijdete na to.

Je to "dar" nedar.

Pokud pes poslucha pana (a pes se zamiluje), tak to je ok...
Ale pokud neposloucha - je to problem. Jedno jak stary je.

No dobře, to že lidi mají určité "něco" (ten dar) a se psem díky tomu fungují, to je pravda. Že někdo to nemá a pes ho naprosto ignoruje je taky pravda. Ale oni pak jsou prostě psi, kteří pána milují, jen to nedávají nijak moc najevo a už vůbec ne venku na veřejnosti . To je prostě určitá psí povaha, to ale tak úplně nesouvisí s poslušností, což ale ani zadavatelka nepsala, že by měli problém s poslušností...

8.7.2019 10:14

Rozhodně k vytvoření závislosti na majiteli přispívá krmení od stolu :-)) Ne u každého psa, ale troufnu si říct, že u většiny.
Ale nikomu to nedoporučuju!!!

8.7.2019 12:26
karo2702

XXX.XXX.162.156

Chápu Vás. Moje fenka od mala byla taky naprostý ignor na všechny a aby si mě hlídala jsem jí musela prostě naučit rutinou přes pamlsky, schovávání a utíkání nepomohlo, ani když měla 2 měsíce.
Ale tohle není podle mě případ povahy nebo že by druhý člověk "měl něco v sobě". Jestli ten pes chodí jak ocas s každým jen s vlastním pánem ne, tak je prostě něco špatně.
Tahá vám na vodítku? Já bych začala dělat takové ty cvičení na následování, které se dělají i když pes tahá. Učí se tím hlídat si pána. Ne že by na vás vyloženě pořád koukal, ale učí se, že vy určujete kam se jde. Mohlo by to pomoct. Nebo to vzít jak já. Zavolat, pes se ohlédne - pamlsek, pes se ohlédne bez zavolání - pamlsek. Tohle opakovat a pes se naučí si vás vždy po nějaké době zkontrolovat.

8.7.2019 13:27

peett napsal(a):
Mám takový zvláštní dotaz. Je normální aby na procházce v neznámém prostředí si hlídal pes osobu, kterou viděl tak dvakrát v životě (ta si jej ani nevšímala) aby ji šel neustale u nohy i když měla svého psa a vás si ani nevšiml pomalu?😀 dělá to snad s každým člověkem, odešla by s kýmkoliv, všechny strašne miluje, víc než ostatní psy. Je to jack russel- fena 6 let. Jak zlepšit pouto mezi psem a pánem? Je taková od štěněte.. (Upozorňuji ze nezávidím, jen mi to přijde zvláštní😀)dekuji

Podobné chování je docela běžné u štěňat....kolikrát se mi stalo, že nějaké štěně se přidalo ke mně....moje ovčanda byla to samý, jakmile já byla dál, tak se přidala k nejbližšímu člověku. Stalo se mi už mockrát, že se k nám přidal nějakej pes, ale spíš to bylo kvůli mému psu a ne kvůli mé osobě.
Když vezmu nejvíc sluníčkového psa co jsem měla...irského setra...kterého jsem navíc neměla od štěněte, každý, kdo na něj promluvil, tak byl kámoš, ale nikdy se mi nestalo, že by se k někomu přidal a trampádil za ním....

Kdyby se choval můj pes tak jak je popsáno v úvodním dotazu, tak by mi to bylo asi fakt líto, zvlášť když preferuju pesany, kterým jsou cizí lidé šuma fuk.

Takže pokud si myslíte, že s feňulí vám to jinak klape....že se máte rády, tak bude problém jinde.
Jak zlepšit pouto mezi psem a pánem???....Jste si jistá, že ona vás bere jako pána?? Ono to, že se o feňulku staráte ještě neznamená, že jste "šéfíček"

Kolik vám je let? Předpokládám, že žijete v domácnosti ještě s jinými členy rodiny?? Dělá to fena i jim??
Víte mám pocit, že jste "dítě" v rodině.....prostě, že pro feňuli, byť se jí věnujete nejste "panička", ale "holka"
Já osobně bych hodně přitlačila na poslušnost a začala s fenou pořádně makat...nejlépe jestli máte v okolí cvičák nebo zkusit agility...když ne, tak prostě se venku víc věnovat výcviku poslušnosti a převzala bych běžnou péči o fenu, včetně krmení...a hlavně srovnat si to v hlavě, pes je potvora a ví, co si u kterého člena rodiny může dovolit.

8.7.2019 18:09
peett

XXX.XXX.54.88

Dekuju všem za reakci, jen chci dodat (možná jsem se špatne vyjádřila) že se určitě nepřidá k cizímu člověku, ale jen pokud já jdu s někým-tak za tím člověkem jde jak ocásek a vrtí furt nadšeně ocasem a následuje jej, i když ji mám na vodítku já. Jednoduše to vypadá jako by si prave vybrala nového páníčka. V tu chvíli ji nezajímám. Takže jen pokud toho člověka znám, není to myšleno na cizi lidi... Samozdřejmě pamlsky používám.
Jinak i cizi psi za mnou často sami chodí a celkově zvířata, myslím si že v tomhle problém nebude jak je zmíněno výše😀 a ano, možná to je i tím že má radši chlapy...

8.7.2019 20:59
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Můj pes je nezávislý, svobodomyslný pes. Nijak na mě nelpí a já na tom ani netrvám, nechodí za mnou jak ocásek a venku přijde, až si vyřídí svoje. Přesto si myslím, že mne rád má a neměnil by Má rád všechny lidi, já jsem ráda, když na něj někdo volá, chce si ho pohladit a on s radostí jde. Když jdeme s někým, má tendence zařadit se lidem za paty a následovat je. Mě za patama nikdy nejde, ale když jdu s mužem, jde jemu, když jde s náma má máma, jde třeba za ní. Kdyby to byl nějaký známý, kterého jsme náhodou potkali, zařadí se klidně za něho. Netuším, proč takhle chodí a nijak mne to netrápí, je mi to jedno. Pokud dotyčnému nešlape vyloženě na paty Nejde o štěně, je mu 11.

8.7.2019 21:31

....mě taky stájoví psi milujou, oči na mě můžou nechat.... padaj ze mě granule........

Přidejte reakci

Přidat smajlík