Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.7.2019 20:43
karo2702

XXX.XXX.162.156

Plánuji příští rok na podzim stěhování do vlastního, což znamená, že pes půjde ze zahrady do bytu. Nikdy jsem ale psa v bytě neměla, tak nevím, jak by měl vypadat denní režim.
Je mi jasné, že to chce minimálně 3x denně vyvenčit, co se týče délky procházek a zaměstnání, tak to zůstane při starém. Jde mi ale o to, co by měl dělat pes v bytě.
Co jsem četla nějaké knížky o výcviku, tak psali, že když se psem člověk nic nedělá, tak má pes ležet na místě. Jenže když si spočítáte 2-3 hodiny procházek a 1 hodinu nějakého výcviku (hry počítám průběžně do těchto aktivit), tak je to 4 hodiny denně zaměstnání a to pes pak jako 20 hodin spí v pelechu? Nějak si to nedovedu představit. Ale když si jí občas vezmu do obýváku a nevěnuji se jí, tak stejně sama zaleze a spí. Ale to je třeba 4 hodiny, ale celý den si představit neumím.
Jak to vypadá u vás?

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.7.2019 20:51

karo, ten můj (HW) fakt spal, ale byl jaksi pod sportovním výcvikem (takže i těch hodin venku bylo někdy více), takže zaměstnán.
A dopoledne venčila maminka.
A pes byl zcela vyrovnané NS, žádná temperamentní střela.

7.7.2019 20:54
Markéta80

XXX.XXX.176.4

u nás si dělají co chtějí . Pokud někdo leží v posteli leží u něj, když jsme v kuchyni leží v pelechu v kuchyni , nebo v horku si jdou lehnout na předsíň, nebo si hrají. Když nikdo doma není a já se vrátím tak mladší většinou leží na předsíni a čeká a starší spí v kuchyni v pelechu. Ani jedna nic neničí tak není důvod je kamkoliv zavírat a omezovat jim někam přístup, jen koupelnu zavírám. Mladší krade ponožky

7.7.2019 21:45
Andrýsek3

XXX.XXX.33.28

Taky si chodí kam chce, nedovedu si představit držet psa na jednom místě v podstatě celý den. Jdu vařit, leží pod nohama, jdu spát, leží u mě nebo pod postelí (záleží na vás), jdu do koupelny jde semnou. Když je hodně utahaný tak prostě chrní tam, kde mu je nejlíp. Během dne parkrat třeba přide s hračkou, tak si pohrajeme, nebo si sám najde kost a kouše si, hraje si atd. 🙂

7.7.2019 22:15

Když jsem doma, mám psinu prakticky pořád v patách, až mě je jí někdy líto, že když jsi jdu jen do kuchyně pro vodu a pak hned do koupelny pro prádlo, po cestě s prádlem na sušák se stavím v obýváku a všude se tak na minutku zdržím ona mi zalehne k nohám nebo na pelech a pak musí zase vstát a ťapkat, posílám jí na místo, ale nevydrží tam a zase se jde podívat kde jsem, nejraději má tuli tuli na gauči, kohokoliv tam přizalehne, prakticky stále vyhledává kontakt nebo blízkost.

7.7.2019 23:12
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

U nás si taky dělají co chtějí. Máme sice barák se zahradou, ale psi jsou většinu času doma -v zimě. A teď přes léto jsou tam, kde jsme my. Takže u nás je režim takový, že ráno vstanu a jde se na krátkou venčící, chvilku si ještě většinou pohrají spolu. Pak jdeme domů a psi dostanou "snídani", pak většinou zalehnou a spí. Do té doby, než jdu do kuchyně - pokud vařím tak asistují tam - když je nevyhodím. Občas mě přijdou zkontrolovat i na záchod , když si čistím zuby tak většinou taky sedí u mě . Ale pokud třeba nevařím, tak celé dopoledne prospí na jednom místě. Když nic nedělám - já nevím, když třeba sedím u PC nebo si lehnu k TV, tak psi prostě spí.Pokud jsem dopoledne na zahradě tak jsou tam se mnou - hrají si, přetahují se a pak většinou zalehnou na pelechy nebo na jejich gauč venku - prostě to dopoledne jsou takoví línější. Odpoledne pak jdeme na procházku, cvičák, trénink... Záleží co přesně a jak moc "náročeného" děláme, když jsou úplně hotoví - po tréninku nebo cvičení, tak si pak zalehnou a spí. Když jsou třeba jen po procházce, tak ještě blbnou spolu, případně nosí balonek, ponožky atd.. Pes pak má ještě oblíbenou činnost - sedne si částečně na parapet, částečně na gauč a pozoruje z okna. Pak navečer je další procházka, cvičení, nebo blbnutí na zahradě, no a k večeru už jsou mrtví, na gauči nebo v posteli a to už je nezvedne nic, jedině občas to, když se otevře lednička . Pes se pak jde ještě dobrovolně vyvenčit, fena ne, tu na večerní venčení musím tahat z gauče... Jako když to shrnu, tak opravdu většinu toho času, co jsme doma proleží - ale tedy s tím, že venku jsou dostatečně unaveni a s tím, že si mohou dělat co chtějí. Krom teda období, kdy je venku mokro - to když přijdeme z procházky tak je pošlu na místa na chodbě a chvíli nechám tam.. Jo občas když se mi třeba motají v kuchyni pod nohama tak je taky pošlu na místo, nebo když si hrají mezi sebou a už se moc rozjedou, ale rozhodně to není tak, že by po celou dobu,co jsou doma museli striktně ležet na místech.

Ale je pravda, že štěňata prostě učím, že nejvíc aktivity je venku a doma se pak odpočívá - což ale třeba teď v případě posledního nastydlého štěnda v zimě moc nešlo.... no a průběžně trénuji třeba to "místo", aby později nebyl problém s tím je na to místo poslat, když je potřeba.

Jo a pak je ještě taková samostatná kapitola - když mám někam jet, psi to samozřejmě cítí, že se něco chystá, to pak zamnou chodí jako ocásci , s hrozně utrápeným výrazem . No a po dobu, kdy doma nejsem tak spí - párkrát jsem to zkoušela pozorovat přes kameru.

8.7.2019 11:41
PumaCZ

XXX.XXX.222.128

Souhlasím se vším, co již holky nade mnou napsaly :)

Náš předchozí pesan též většinu času prostě prospal a byl tam, kde jsem byla já. A pokud jsem se zvedla a někam šla, tak šel většinou se mnou. Většinu jeho života jsme bydleli v baráku se zahradou, ale na zahradě nikdy sám být nechtěl, takže byl vlastně non-stop se mnou uvnitř, i když měl možnost jít kdykoli ven. Na stará kolena (tehdy mu bylo už skoro devět) jsme se přestěhovali do bytu. Měla jsem strach, jak to zvládne, jelikož neměl rád změny, ale nový byt vzal okamžitě za nový domov a nebyl vůbec žádný problém.

Teď máme pětiměsíční štěndo. První skoro dva měsíce byl s námi v bytě a pak jsme se zase přestěhovali do baráku, který ale rekonstruujeme, takže pro jeho vlastní dobro, aby se nezranil či nesežral, co nemá, byl do teď v podstatě od rána do večera na zahradě. Domů chodil jen spát. Ale posledních pár dní se ho snažím mít i přes den doma, aby se právě naučil domácímu režimu. Už byl naučený, že když přijde do ložnice, tak si můžeme trochu pohrát, ale pak se jde prostě spát a neprudí se. A pokud i po zhasnutí světla "zlobí", tak ho strčím do klece, dokud se neuklidní (teď už stačí vážně jen pět minut), a když ho poté vypustím, tak okamžitě zalehne a chrní.
To samé praktikuji teď přes den. Může si hrát se svými hračkami, můžeme si pohrát spolu, ale jakmile začne divočet (kouše mě či nábytek apod.), tak jde na pár minut do boxu, aby se zklidnil. Tenhle systém naštěstí rychle pochopil a po vypuštění buď zalehne, nebo si jde žvýkat "něco svého" :)) Popřípadě si jdeme pohrát ven.

Osobně si myslím, že pes si na domácí režim navykne velmi rychle a neměla bych z toho strach :)

8.7.2019 12:20

PumaCZ napsal(a):
Souhlasím se vším, co již holky nade mnou napsaly :)

Náš předchozí pesan též většinu času prostě prospal a byl tam, kde jsem byla já. A pokud jsem se zvedla a někam šla, tak šel většinou se mnou. Většinu jeho života jsme bydleli v baráku se zahradou, ale na zahradě nikdy sám být nechtěl, takže byl vlastně non-stop se mnou uvnitř, i když měl možnost jít kdykoli ven. Na stará kolena (tehdy mu bylo už skoro devět) jsme se přestěhovali do bytu. Měla jsem strach, jak to zvládne, jelikož neměl rád změny, ale nový byt vzal okamžitě za nový domov a nebyl vůbec žádný problém.

Teď máme pětiměsíční štěndo. První skoro dva měsíce byl s námi v bytě a pak jsme se zase přestěhovali do baráku, který ale rekonstruujeme, takže pro jeho vlastní dobro, aby se nezranil či nesežral, co nemá, byl do teď v podstatě od rána do večera na zahradě. Domů chodil jen spát. Ale posledních pár dní se ho snažím mít i přes den doma, aby se právě naučil domácímu režimu. Už byl naučený, že když přijde do ložnice, tak si můžeme trochu pohrát, ale pak se jde prostě spát a neprudí se. A pokud i po zhasnutí světla "zlobí", tak ho strčím do klece, dokud se neuklidní (teď už stačí vážně jen pět minut), a když ho poté vypustím, tak okamžitě zalehne a chrní.
To samé praktikuji teď přes den. Může si hrát se svými hračkami, můžeme si pohrát spolu, ale jakmile začne divočet (kouše mě či nábytek apod.), tak jde na pár minut do boxu, aby se zklidnil. Tenhle systém naštěstí rychle pochopil a po vypuštění buď zalehne, nebo si jde žvýkat "něco svého" :)) Popřípadě si jdeme pohrát ven.

Osobně si myslím, že pes si na domácí režim navykne velmi rychle a neměla bych z toho strach :)

Klec za trest... Rozdivočil ses, tak jdeš do klece...

8.7.2019 12:24
PumaCZ

XXX.XXX.222.128

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Klec za trest... Rozdivočil ses, tak jdeš do klece...

Vůbec. Zašustím pytlíkem s dobrotama a pes tam letí naprosto radostně a sám, žádný trest. Ale ví, že když je v kleci klidný, že jde hned zase ven :)
Bohužel u nás jiné metody, jak psa zklidnit, absolutně selhaly.

Chápu, že hodně lidí klec odsuzuje a je proti, sama jsem byla naprosto stejná, ale s Hachim to bohužel moc jinak nejde.

8.7.2019 12:33

PumaCZ napsal(a):
Vůbec. Zašustím pytlíkem s dobrotama a pes tam letí naprosto radostně a sám, žádný trest. Ale ví, že když je v kleci klidný, že jde hned zase ven :)

Chápu, že hodně lidí klec odsuzuje a je proti, sama jsem byla naprosto stejná, ale s Hachim to bohužel moc jinak nejde.

Já si myslím, že tady to je podobná metoda, jako když lidi šoupnou "moc rozdováděné" štěně, které se snaží zakousnout ruce všem členům rodiny, když ho šoupnou za dveře a za nějakou dobu, když se pes uklidní, tak ho vpustí do místnosti.
Z mého pohledu je asi jedno jestli je to klec nebo chodba.. I já jsem "metódu vyhození za dveře" zkusila praktikovat na feňuli, ale bohužel nedošlo ke kýženému efektu, a jakmile jsme jí zase pustili dovnitř, tak do toho šla ještě vehementněji.

8.7.2019 12:39
PumaCZ

XXX.XXX.222.128

Já si myslím, že tady to je podobná metoda, jako když lidi šoupnou "moc rozdováděné" štěně, které se snaží zakousnout ruce všem členům rodiny, když ho šoupnou za dveře a za nějakou dobu, když se pes uklidní, tak ho vpustí do místnosti.
Z mého pohledu je asi jedno jestli je to klec nebo chodba.. I já jsem "metódu vyhození za dveře" zkusila praktikovat na feňuli, ale bohužel nedošlo ke kýženému efektu, a jakmile jsme jí zase pustili dovnitř, tak do toho šla ještě vehementněji.

Přesně tak. V bytě šel na chodbu za dveře, což fungovalo perfektně (až na škrábání a kousání dveří, zdí a podlahy), jenže tady je za dveřmi jen schodiště a pod ním staveniště, takže to nepřichází vůbec v úvahu. Akorát by si mohl ublížit. Proto jde holt na chvilku do klece, kde je ale vážně jen pár minut, než se zklidní. Následně ho vypustím a z 90% už se chová zase mravně :))

8.7.2019 13:24

PumaCZ napsal(a):

Tak jasně, nějak ho tam nalákat musíte, a když je žravý, tak je jídlo tím nejlepším lákadlem.
Klec odsuzuji, nikdy bych svého psa do klece nezavřela. I kotec, který je o moc větší než klec, máme jen na ozdobu, vlastně už dávno ho používáme na skladování různých věcí a pes tam vůbec nechodí a je volně na zahradě.

8.7.2019 13:43
PumaCZ

XXX.XXX.222.128

Tak jasně, nějak ho tam nalákat musíte, a když je žravý, tak je jídlo tím nejlepším lákadlem.
Klec odsuzuji, nikdy bych svého psa do klece nezavřela. I kotec, který je o moc větší než klec, máme jen na ozdobu, vlastně už dávno ho používáme na skladování různých věcí a pes tam vůbec nechodí a je volně na zahradě.

"Nikdy neříkej nikdy" :))

Jak už jsem psala, sama jsem klece tvrdě odsuzovala, ale holt s některými psy to asi vážně jinak nejde. Také doufám, že z toho brzy vyroste a klec půjde do sklepa :))
Navíc mám to štěstí, že jsem minimálně do příštího semestru se psem doma, takže je v kleci vážně tak 15 minut denně, možná ani to ne. Do té doby snad dostane rozum, nebo holt bude v naší nepřítomnosti na zahradě, kde moc rád provádí "stavební úpravy" :))

Jinak klec má vyloženě rád a chodí tam i bez mlsek. Je to jeho "místo". Hlavně v noci tam chodí spát, ale polehává tam i přes den. Jen když je příliš vedro, tak tam moc dlouho nevydrží a jde sebou plácnout na holou zem.

8.7.2019 14:06

Můj afgán používal klec jako místo k odpočinku....měl přes ní přehozenou deku...taková boudička v bytě.......následně se u současných psů se osvědčila taky, zavírali jsme do ní boty.
Kotec dopadl podobně jako u Balu...fungoval do doby, kdy jsme si ještě mysleli, že ovčanda bude venkovní pes a jako odrostlý štěndo jsme jí tam zavírali na noc, z důvodu její bezpečnosti, aby v noci nevymejšlela po zahradě nějaký bejkárny a neublížila si....pak sloužil jako odkladiště zahradního náčiní a nakonec se na jeho místě postavil skleník. Což mě teda docela mrzí, protože dneska by se mi kotec docela hodil, když potřebuju zavřít psy, ono to není často, ale sem tam nějakej řemeslník apod. je na baráku potřeba....sice mám na zahradě oddělenou část, kam je můžu v případě potřeby zavřít, ale když třeba prší, tak musí být zavření v ložnici.......

8.7.2019 14:43

Můj afgán používal klec jako místo k odpočinku....měl přes ní přehozenou deku...taková boudička v bytě.......následně se u současných psů se osvědčila taky, zavírali jsme do ní boty.
Kotec dopadl podobně jako u Balu...fungoval do doby, kdy jsme si ještě mysleli, že ovčanda bude venkovní pes a jako odrostlý štěndo jsme jí tam zavírali na noc, z důvodu její bezpečnosti, aby v noci nevymejšlela po zahradě nějaký bejkárny a neublížila si....pak sloužil jako odkladiště zahradního náčiní a nakonec se na jeho místě postavil skleník. Což mě teda docela mrzí, protože dneska by se mi kotec docela hodil, když potřebuju zavřít psy, ono to není často, ale sem tam nějakej řemeslník apod. je na baráku potřeba....sice mám na zahradě oddělenou část, kam je můžu v případě potřeby zavřít, ale když třeba prší, tak musí být zavření v ložnici.......

Otevřená klec sloužící jako bouda je něco jiného, než když slouží k zavírání psa do malého prostoru za účelem uklidnění. Zvlášť, když je se psem panička doma a má možnost ho vychovávat. Prostě to fakt nechápu...

8.7.2019 14:47
PumaCZ

XXX.XXX.222.128

Otevřená klec sloužící jako bouda je něco jiného, než když slouží k zavírání psa do malého prostoru za účelem uklidnění. Zvlášť, když je se psem panička doma a má možnost ho vychovávat. Prostě to fakt nechápu...

"Přesně tak. V bytě šel na chodbu za dveře, což fungovalo perfektně (až na škrábání a kousání dveří, zdí a podlahy), jenže tady je za dveřmi jen schodiště a pod ním staveniště, takže to nepřichází vůbec v úvahu. Akorát by si mohl ublížit. Proto jde holt na chvilku do klece, kde je ale vážně jen pár minut, než se zklidní. Následně ho vypustím a z 90% už se chová zase mravně :))"

Co na tom nechápete?

8.7.2019 15:40

no já na tom třeba nechápu, že by nebyla jiná možnost.....

8.7.2019 15:55

Já teda nevím....nechci se nijak zastávat klecí....ale i dneska, když už jsou psi dospělí resp. už to jsou psí důchodci, tak někdy mají roupy, zloběj, dělaj bejkárny, já třeba zrovna potřebuju něco dělat...tak je prostě "vyhodím" na chodbu....kterou si sami vybrali jako spací a odpočinkové místo, s tím, aby "zklidnili hormon".....jaký je potom rozdíl jestli člověk vykáže psa na místo a nebo jestli ho na chvilku zavře do klece, na kterou je pes naučený?....

8.7.2019 16:31
PumaCZ

XXX.XXX.222.128

no já na tom třeba nechápu, že by nebyla jiná možnost.....

Ráda si nechám poradit, co jiného, než nechat psa uklidnit na svém místě, mohu ještě udělat :)

Situace: Jsem se psem v jednom pokoji. Pracuji na PC, pes přijde a začne mě brutálně kousat. Psovi řeknu "Ne!" a vrazím mu do tlamy hračku, o kterou se s ním potahám. Pes si spokojeně hračku odnese, hryže si ji, ale v okamžiku ji pouští a jde mi opět po údech, popřípadě začne devastovat věci ve svém okolí. Postup tedy opakuji - Nejprve povel "Ne!" či v případě nábytku "Fuj!", přivolání, posazení, odměna (pamlsek nebo hra). Toto se několikrát opakuje, dokud: Možnost A - pes se uklidní, lehne si či si hryže to, co si hryzat má, následuje slovní odměna a většinou i pamlsek. Možnost B - pes pokračuje v nežádoucím chování a já mu tedy potřebuji vysvětlit, že takhle tedy ne. V bytě bych jej v takovém případě zavřela samotného na chodbu, ale tuto možnost bohužel v domě nemám, proto jde do klece. V momentě, kdy si klidně lehne, jej okamžitě vypustím a, pokud je klidný i mimo klec, opět jej odměním hlasem a pamlskem.

Podotýkám, že chodíme 3-4x denně na procházku + každé cca dvě hodiny jdeme na zahradu pohrát si, zacvičit si a vyčůrat se, takže aktivit a vyžití má podle mě přiměřeně.

edit: Před chvílí jsme akorát přišli z venku a i tak má zrovna mánii a trhá, co mu přijde do huby, mé ruce a nohy nevyjímaje :) A jelikož se ani po nějakých patnácti dvaceti minutách nezklidnil, tak šel holt do klece, kde si teď spokojeně hlodá kravskou kůži, která ho před tím absolutně nezajímala :)

8.7.2019 16:42

Pes v bytě většinu času dočista prochrápe, a to i když byl mladej a divokej (dneska už jen divokej). Maximálně jsem občas dodala zabavující hračky - velký kosti, uzly, v nejhorším i kong naplněnej něčím dobrým.

8.7.2019 16:48
PumaCZ

XXX.XXX.222.128

Nestačila jsem svůj příspěvek editovat, ale ještě jedna poznámka. V kleci si hlodá i po tom, co jsem mu po chvilce otevřela :))

8.7.2019 18:19

PumaCZ napsal(a):
Nestačila jsem svůj příspěvek editovat, ale ještě jedna poznámka. V kleci si hlodá i po tom, co jsem mu po chvilce otevřela :))

A to je důkaz čeho? Jen toho, že jste ho na zavírání do klece navykla. A on neměl jinou možnost, než si zvyknout. Kolik že mu je? Čtyři, pět měsíců? A je ho už teď plná klec.

8.7.2019 18:31
PumaCZ

XXX.XXX.222.128

A to je důkaz čeho? Jen toho, že jste ho na zavírání do klece navykla. A on neměl jinou možnost, než si zvyknout. Kolik že mu je? Čtyři, pět měsíců? A je ho už teď plná klec.

Můžete mi, prosím, vysvětlit, jaký je rozdíl mezi tím, když je pes naučený zůstat na svém místě na pelechu, a když je na svém místě v otevřené prostorné kleci? Jaký je rozdíl mezi tím, když si jde sám lehnout na pelech či do klece?
Nebo raději snad ani ne, protože očividně kde nic není, ani tráva neroste :))
Mějte se hezky :)

8.7.2019 20:58

PumaCZ napsal(a):
Můžete mi, prosím, vysvětlit, jaký je rozdíl mezi tím, když je pes naučený zůstat na svém místě na pelechu, a když je na svém místě v otevřené prostorné kleci? Jaký je rozdíl mezi tím, když si jde sám lehnout na pelech či do klece?
Nebo raději snad ani ne, protože očividně kde nic není, ani tráva neroste :))
Mějte se hezky :)

Na vaší otázku jste si v podstatě odpověděla sama. Pokud bude klec otevřená, a zvíře z ní může kdykoliv ven, je to stejné jako když má svůj pelech. Ale klíčové je to OTEVŘENÁ. Vy přece psa do klece zavíráte, aby se uklidnil, tak proč najednou operujete otevřenou klecí?

8.7.2019 21:23

Ženy, "nehádejte se" , ani jedna druhou nepřesvědčíte o opaku, a my vás máme rády obě....že má někdo odlyšný názor(pes netrpí) na jednu z věcí běžného psího života,neznamená, že bude můj sok na internetové diskusi. Cesta k cíli může mít víc řešení, zda byly správné nebo se neosvědčily se ukáže časem (někdy se zdá že to funguje, ale může to fungovat jen na oko, třeba jako vynucená poslušnost), pak se můžete posypávat popelem nebo chválit........

8.7.2019 21:42
karo2702

XXX.XXX.162.156

Na vaší otázku jste si v podstatě odpověděla sama. Pokud bude klec otevřená, a zvíře z ní může kdykoliv ven, je to stejné jako když má svůj pelech. Ale klíčové je to OTEVŘENÁ. Vy přece psa do klece zavíráte, aby se uklidnil, tak proč najednou operujete otevřenou klecí?

Ne že bych se chtěla vměšovat do vaší debaty nebo rozdmýchávat hádku. Mě přijde, že pokud psa zavřete do klece nebo pokud ho posíláte pořád zpět na místo a nenecháte ho odejít, tak je to totéž. Stejně třeba jako zavřít psa do kotce a zavřít psa do pokoje. Lidi v tom vidí rozdíl. Nechat psa doma je pohoda, ale zavřít ho do kotce je přece strašné. Přitom můžou mít místnosti stejnou velikost a venku přece může pes pozorovat zahradu, ptáky atd. zatímco doma kouká na holé stěny Každý má zkrátka jiný názor a myslím že nic není týrání psa

9.7.2019 07:35

Nezlobte se na mne, dámy a pánové (pokud to nějací čtou), ale pro mě je neakceptovatelné zavírání psa do klece, protože je to velmi malý prostor, kde může pes akorát tak ležet. Ptáte se, jaký je rozdíl mezi zavřením do klece a vyžadováním, aby pes byl na svém místě - pelechu. Asi žádný. Ale já nevidím důvod proč psa neustále vykazovat na jeho místo a nutit ho být tam.
Psovi jsme omezili životní prostor na náš dům, byt, zahradu. Jiná možnost není. Ale proč dál omezovat prostor, a tak brutálně na klec, která psovi nedovolí v podstatě žádný pohyb, podle velikosti psa a klece ani nemůže narovnat hlavu, když stojí. Ano, ani v boudě si ji nenarovná (nevztyčí ve stoje). Ale z boudy může pes kdykoliv ven, není v ní uvězněn jako v kleci.
Chápete oč mi jde? O to, aby nebyl pes zavírán do malého prostoru, kde se nemůže projít, pořádně stát, otočit se,... Chápu použití klece na výstavě, kor, když má vystavovatel více jedinců, ale doma prostě ne.

9.7.2019 08:03
rapotacka11

XXX.XXX.79.9

Pes v kleci je rozšířená zrůdná zvrácenost .

9.7.2019 09:08
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Nezlobte se na mne, dámy a pánové (pokud to nějací čtou), ale pro mě je neakceptovatelné zavírání psa do klece, protože je to velmi malý prostor, kde může pes akorát tak ležet. Ptáte se, jaký je rozdíl mezi zavřením do klece a vyžadováním, aby pes byl na svém místě - pelechu. Asi žádný. Ale já nevidím důvod proč psa neustále vykazovat na jeho místo a nutit ho být tam.
Psovi jsme omezili životní prostor na náš dům, byt, zahradu. Jiná možnost není. Ale proč dál omezovat prostor, a tak brutálně na klec, která psovi nedovolí v podstatě žádný pohyb, podle velikosti psa a klece ani nemůže narovnat hlavu, když stojí. Ano, ani v boudě si ji nenarovná (nevztyčí ve stoje). Ale z boudy může pes kdykoliv ven, není v ní uvězněn jako v kleci.
Chápete oč mi jde? O to, aby nebyl pes zavírán do malého prostoru, kde se nemůže projít, pořádně stát, otočit se,... Chápu použití klece na výstavě, kor, když má vystavovatel více jedinců, ale doma prostě ne.

Já vám na jednu stranu i rozumím, protože dokud jsem neměla současného psa tak jsem byla taky vždy odpůrce klecí a nenapadlo by mě, že je někdy budu používat. No nic jiného mi nezbylo, ale nebylo to na stálo, pes se díky kleci naučil doma v klidu odpočívat po dobu mé nepřítomnosti. Používala jsem prostornou klec, kde se pes normálně postavil, sednul si.... Ale on stejně v té kleci spal - používala jsem ji, když jsem nebyla doma. Dnes mám doma klece dvě - ale psi si do nich chodí odpočívat sami, zavírání naštěstí už není potřeba, ale klece si oblíbili (hlavně fena) a když chtějí fakt klid,tak si zalezou. Ale jo, to je něco jiného, když si jdou sami do otevřené klece. Ale já neodsuzuji ani ty lidi, kteří bohužel do klece musí psa i na nějakou dobu zavřít, protože to znám. Nicméně kdybych třeba neměla současného psa a měla jen fenu, tak bych o kleci vůbec nikdy uvažovat nemusela a asi bych byla pořád odpůrce, takže vás chápu. Teď už mám úplně jiné podmínky a kdyby ještě někdy nějaké štěně bylo takoví ničitel jako současný pes, tak to řeším úplně jinak, ale tenkrát to prostě nešlo.

Přidejte reakci

Přidat smajlík