Krycí pes

Nabízím ke krytí 3 roky starého pejska. Pes je s PP, bonitován, vyšetření o...
Filip1010
XXX.XXX.5.14
Dobrý den,
Doma máme 2,5 let starého trpasličího pinče. V noci ho venčíme mezi 10-12 hod. ráno, ale vstává pokaždé okolo 5. hod ráno. Občas ale ani ven nepotřebuje a jen kňučí. Přes den vydrží i 8-10 hodin. Dokážete mi prosím někdo poradit, co udělat pro to, aby spal alespoň o hodinu až dvě déle?
Děkuji.
Filip1010
XXX.XXX.5.14
Bylo to myšlené tak, že dokáže vydržet i tak dlouho, samozřejmě s ním chodíme po 6-7 hodinách (Ne vždy je to tak možné, proto jsem napsal, jak dlouho vydrží. Možná by zvládl i déle, ale to se naštěstí ještě nestalo.). Dlouhé procházky přes den, ale ani před spaním nezabírají. Proto už si nevíme rady.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Unavit. Když nestíhám, tj. svého psa po práci pořádně nevyblbnu (jedináček) a je odpočatý, má tendence mě tahat z postelev v 6 h i v sobotu, přestože s ním večer předtím vyběhnu po desáté.
Pokud vstava pokazde v 5 h. a je mu uz 2,5, tak je asi ranni ptace.
Nasi psi tedy v zime spi celkove dele nez v lete - v lete je proste budi slunko, ptacci zpev - priroda vola k tomu byt aktivni...
Take kolem 5 rano oteviram dvere na zahradu. Psiska si pocuchaj, vycuraj se.
Pak zapadnu zpatky do pelechu a oni taky. Prip. si vezmou hracky a zuzlaj si, dokud neni opravdu cas vstavat (snidane, prochajda atd.).
Kdybych byla "zla" a rekla jim kolem te pate, kdy se zacinaj davat do pohybu, ze se zblaznili, ze je jeste noc a ze spime - tak budou v peliscich dokud nevstanu. To zas jo.
Ale proc?
napsal(a):
Pokud vstava pokazde v 5 h. a je mu uz 2,5, tak je asi ranni ptace.
Nasi psi tedy v zime spi celkove dele nez v lete - v lete je proste budi slunko, ptacci zpev - priroda vola k tomu byt aktivni...
Take kolem 5 rano oteviram dvere na zahradu. Psiska si pocuchaj, vycuraj se.
Pak zapadnu zpatky do pelechu a oni taky. Prip. si vezmou hracky a zuzlaj si, dokud neni opravdu cas vstavat (snidane, prochajda atd.).
Kdybych byla "zla" a rekla jim kolem te pate, kdy se zacinaj davat do pohybu, ze se zblaznili, ze je jeste noc a ze spime - tak budou v peliscich dokud nevstanu. To zas jo.
Ale proc?
Máme to doma velmi podobně.....akorát feňule normálně vstává mezi 6-6:30h, sejdu dolů, vypustim na zahradu, jdu taky na toaletu, dám každýmu půlku rohlíku, řeknu dobrou a odcházím dospat.....někdy hned zachrupnou, někdy se mi nakýblujou do postele a prý "trošku pomazlindovat, prosím.." tak trošku pomazlindujeme a já pak řeknu, tak dobrou, ještě spinkáme a spí se.
Akorát ve dnech, kdy jdu do práce vstáváme v pět na prochajdu a je fakt, že v zimě, když je tma je z těch pelechů musim pomalu tahat.....si kolikrát říkám, proč to vlastně děláme....jim se nechce, mě se nechce...vlastně jen pro mojí utkvělou představu, že se ti pesani musí hejbat.
Nej byl afgán, ten spal do té doby do kdy jsem spala já....takže když nám to vyšlo a dětičky spaly u babiček, tak jsme s chrťákem prochrněli celý dopolodne, někdy i dýl....já jsem sova, takže tohle by mi vyhovovalo.
Připomíná mi to jeden vtip:
"Pane doktore, já mám pravidelně stolici v šest ráno!"
"No vidíte, to je krásná pravidelnost. Co vám na tom vadí?"
"No jo... ale já se budím o půl sedmé... "
napsal(a):
Připomíná mi to jeden vtip:
"Pane doktore, já mám pravidelně stolici v šest ráno!"
"No vidíte, to je krásná pravidelnost. Co vám na tom vadí?"
"No jo... ale já se budím o půl sedmé... "
Hm, tchýně chodí pravidelně v pět ráno, tak jsem jí říkala , že v důchoďáku to bude mít blbí....
K tématu: náše buli má dva způsoby, jak se mnou dokáže ráno pohnout, akutní kakání- přijde a dejchá, jak nastávající maminka nebo si pod postelí na pelechu kňuří - vydává strašně znuděné zvuky,(občas to zní jako mámá ) no nebudu zapírat občas prostě musí počkat, s patřičným komentářem jí vypakuju zpod postele nebo ať drží hubu a to doslova. , takže doporučuji vybrat si: , buď budete skákat jak pes píská(vyjimky potvrzují pravidlo- akutní kadění) nebo se zařídíte podle sebe, jiné možnosti snad ani nejsou. ...
No u nás to dřív bylo tak, že jakmile jsem se k ránu v posteli pohnula, tak pes vyletěl, začal mi olizovat obličej, stál nade mnou a čekal co bude, nebo do mě žďuchal. Mohla jsem vstát a jít, ale prostě jsem se otočila a řekla mu, že se dál spí. Pochopil to rychle a pochopila to i druhá fena. Teď když se probudím a nějak víc se hýbu, tak se maximálně přitulí, že chtějí drbat nebo tak, ale jsou pořád v klidu a leží, když se otočím, tak taky zalehnou a spí. A to, že se vstává znamená až okamžik, kdy já vstanu z postele .
Takže pokud to opravdu není o tom, že by pes potřeboval vyvenčit, tak bych ho ignorovala. Jinak si ho to naučíte a budete tak vstávat nejspíš pořád.
A taky jak už bylo psáno výše, pořádně unavit - když si někdy dáme "odpočinkový" den a nic moc se psy nedělám, tak pak ráno taky chtějí vstávat dřív a to teda vstávám, protože to si tak nějak dávám za vinu sobě, že jsou nevyřádění. Ale kdybych se otočila a spala dál, tak spí taky...