Daruji fenku Jacka Russela

Daruji fenku Jacka Russela. Je zvyklá být venku na zahradě v boudě. Nevhodn...
doll12
XXX.XXX.209.126
Pěkný den,
ráda bych poprosila o radu zkušenější. Celý život jsem měla menší psy (jezevčík, jork, JRT, kříženec JRT) a momentálně se nám naskytla příležitost "zachránit" jedno nečekané štěně hovawart + labrador.
Momentálně máme již dva menší pejsky - psa JRT, fenku kříženec, velikostně jako JRT. Nejsem si jistá, jaké zvolit krmení pro takto velikostně rozdílná plemena. Samozřejmě bych mohla každému koupit pytel granulí zvlášť, ale nerada bych vyhazovala 5 tis měsíčně za krmení.
Času mám dostatek, takže by mi nevadilo ani vařit nebo to nějak kombinovat. Naši 2 současní jsou zvyklí na brity (12 kg pytel mají cca na 3 měsíce, pokaždé jim kupujem jinou příchuť) a sem tam nějakou konzervu, těstoviny, zeleninu. Když jsem se jim pokusila koupit dražší granule typu Taste od Wild, tak mě poslali do háje
Napadá Vás z vlastní zkušenosti nějaká ideální varianta jak ušetřit (ne na ukor kvality!) a poskytnout všem 3 co potřebují? Zároveň uvítám jakékoliv rady, zkušenosti se soužitím 3 pejsků v jedné domácnosti.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Pokud budete krmit jen masem, těstovinama a zeleninou, tak asi ušetříte, ale netroufám si odhadnout, na kolik by to tak vyšlo, já to nikdy nepočítám. Granule teda kupuju "lepší", než jsou Brit, a mám 3 větší psy a kdybych dávala jen granule, tak je to měsíčně cca 3500 odhadem, myslím.
Mám 6 psů 5xRTW, 1x bígl , měsíčně kupuji 90 kg masa á 10 Kč k tomu 30 kg rýže á
6 Kč , zelenina cca 200 Kč , kuřecí skelety 200 Kč, granule 200 Kč, kopřivy zadarmo+suším na zimu, nafta na dovoz 200 Kč. Dohromady 1880.- někdy kupuji těstoviny-to je o 100 víc
Takže cca 2000 , na psa cca 400 Kč . Dá to sice práci se zajištováním dodavatelů, ale vyplatí se.
jahodapavel
napsal(a):
Mám 6 psů 5xRTW, 1x bígl , měsíčně kupuji 90 kg masa á 10 Kč k tomu 30 kg rýže á
6 Kč , zelenina cca 200 Kč , kuřecí skelety 200 Kč, granule 200 Kč, kopřivy zadarmo+suším na zimu, nafta na dovoz 200 Kč. Dohromady 1880.- někdy kupuji těstoviny-to je o 100 víc
Takže cca 2000 , na psa cca 400 Kč . Dá to sice práci se zajištováním dodavatelů, ale vyplatí se.
Škoda, že Vaši psi mají tak jednostranný jídelníček.
Chtěla bych se zeptat jahodapavel, jaké MASO stojí 10Kč kilo.
Co se týče otázky, tak můžete krmit stávající pejsky tak, jak jste zvyklí a nového třeba kvalitnějšíma granulema. Tak je prostě na jídlo oddělíte a po jídle zbytky odklidíte, aby popelnice, jakou labrador je, všechno nevyluxovala a zbytečně netloustla. I když pokud máte čas a možnost uskladnit maso, jednoznačně bych šla do "mokrého" krmení, eventuelně do kombinovaného
inusanka
napsal(a):
Chtěla bych se zeptat jahodapavel, jaké MASO stojí 10Kč kilo.
Co se týče otázky, tak můžete krmit stávající pejsky tak, jak jste zvyklí a nového třeba kvalitnějšíma granulema. Tak je prostě na jídlo oddělíte a po jídle zbytky odklidíte, aby popelnice, jakou labrador je, všechno nevyluxovala a zbytečně netloustla. I když pokud máte čas a možnost uskladnit maso, jednoznačně bych šla do "mokrého" krmení, eventuelně do kombinovaného
Já si taky jezdím pro kilo masa za deset korun ale samozřejmě to není z eshopu, obchodu, ale přes kontakt z jatek, u nás krůtích, semleté ořezy, skelety a vnitřností. K tomu pak kupuju hovězí a jiné od klasického výrobce masa pro psy
napsal(a):
Škoda, že Vaši psi mají tak jednostranný jídelníček.
Tak pokud psi mají maso-kosti-vnitřnosti, tj. celou kořist plus k tomu nějakou zeleninu, žádné přílohy nepotřebují, obzvlášť mají -li navrch i granule. V jednoduchosti je krása, pestrá strava může nadělat víc škody než užitku.
lupus4
napsal(a):
tak jestli vám dávaj veverky, tak jsou to troubové, veverka je maso pro fajšmekry a většinou se na pulty řeznictví vůbec nedostane
Fakt? Tuším, že v Babičce od Boženy Němcové se píše, že veverky jedli ti největší chudáci :-)
lupus4
napsal(a):
řeč je o hovězích "veverkách"
Jo takhle
Musela jsem si to vygůglit a už je mi jasný, že je to to lepší maso.
Terven
napsal(a):
Tak pokud psi mají maso-kosti-vnitřnosti, tj. celou kořist plus k tomu nějakou zeleninu, žádné přílohy nepotřebují, obzvlášť mají -li navrch i granule. V jednoduchosti je krása, pestrá strava může nadělat víc škody než užitku.
Já ale vůbec nemluvím o přílohách nýbrž o max 3 druzích masa. Ne, pestrá strava nemůže nadělat škody, Vy už mluvíte jak ti výrobci granulí
napsal(a):
Já ale vůbec nemluvím o přílohách nýbrž o max 3 druzích masa. Ne, pestrá strava nemůže nadělat škody, Vy už mluvíte jak ti výrobci granulí
já dávám 3 druhy- vepřové, hovězí a drůbeží. I když je to úplně jedno. Maso všech = bílkovina je trávena na jednotlivé AMK a po vstřebání se z nich vytváří vlastní bílkovina. Maso obsahuje esenciálí AMK,b ez odledu na ddruh.