Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

doll12

10.7.2019 09:15
doll12

XXX.XXX.209.126

Pěkný den,

ráda bych poprosila o radu zkušenější. Celý život jsem měla menší psy (jezevčík, jork, JRT, kříženec JRT) a momentálně se nám naskytla příležitost "zachránit" jedno nečekané štěně hovawart + labrador.

Momentálně máme již dva menší pejsky - psa JRT, fenku kříženec, velikostně jako JRT. Nejsem si jistá, jaké zvolit krmení pro takto velikostně rozdílná plemena. Samozřejmě bych mohla každému koupit pytel granulí zvlášť, ale nerada bych vyhazovala 5 tis měsíčně za krmení.

Času mám dostatek, takže by mi nevadilo ani vařit nebo to nějak kombinovat. Naši 2 současní jsou zvyklí na brity (12 kg pytel mají cca na 3 měsíce, pokaždé jim kupujem jinou příchuť) a sem tam nějakou konzervu, těstoviny, zeleninu. Když jsem se jim pokusila koupit dražší granule typu Taste od Wild, tak mě poslali do háje

Napadá Vás z vlastní zkušenosti nějaká ideální varianta jak ušetřit (ne na ukor kvality!) a poskytnout všem 3 co potřebují? Zároveň uvítám jakékoliv rady, zkušenosti se soužitím 3 pejsků v jedné domácnosti.

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.7.2019 09:29

Pokud budete krmit jen masem, těstovinama a zeleninou, tak asi ušetříte, ale netroufám si odhadnout, na kolik by to tak vyšlo, já to nikdy nepočítám. Granule teda kupuju "lepší", než jsou Brit, a mám 3 větší psy a kdybych dávala jen granule, tak je to měsíčně cca 3500 odhadem, myslím.

10.7.2019 09:41
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Mám 6 psů 5xRTW, 1x bígl , měsíčně kupuji 90 kg masa á 10 Kč k tomu 30 kg rýže á
6 Kč , zelenina cca 200 Kč , kuřecí skelety 200 Kč, granule 200 Kč, kopřivy zadarmo+suším na zimu, nafta na dovoz 200 Kč. Dohromady 1880.- někdy kupuji těstoviny-to je o 100 víc
Takže cca 2000 , na psa cca 400 Kč . Dá to sice práci se zajištováním dodavatelů, ale vyplatí se.

10.7.2019 11:18

jahodapavel napsal(a):
Mám 6 psů 5xRTW, 1x bígl , měsíčně kupuji 90 kg masa á 10 Kč k tomu 30 kg rýže á
6 Kč , zelenina cca 200 Kč , kuřecí skelety 200 Kč, granule 200 Kč, kopřivy zadarmo+suším na zimu, nafta na dovoz 200 Kč. Dohromady 1880.- někdy kupuji těstoviny-to je o 100 víc
Takže cca 2000 , na psa cca 400 Kč . Dá to sice práci se zajištováním dodavatelů, ale vyplatí se.

Škoda, že Vaši psi mají tak jednostranný jídelníček.

10.7.2019 11:54
inusanka

XXX.XXX.98.58

Chtěla bych se zeptat jahodapavel, jaké MASO stojí 10Kč kilo.

Co se týče otázky, tak můžete krmit stávající pejsky tak, jak jste zvyklí a nového třeba kvalitnějšíma granulema. Tak je prostě na jídlo oddělíte a po jídle zbytky odklidíte, aby popelnice, jakou labrador je, všechno nevyluxovala a zbytečně netloustla. I když pokud máte čas a možnost uskladnit maso, jednoznačně bych šla do "mokrého" krmení, eventuelně do kombinovaného

10.7.2019 12:00
janaa

XXX.XXX.24.47

inusanka napsal(a):
Chtěla bych se zeptat jahodapavel, jaké MASO stojí 10Kč kilo.

Co se týče otázky, tak můžete krmit stávající pejsky tak, jak jste zvyklí a nového třeba kvalitnějšíma granulema. Tak je prostě na jídlo oddělíte a po jídle zbytky odklidíte, aby popelnice, jakou labrador je, všechno nevyluxovala a zbytečně netloustla. I když pokud máte čas a možnost uskladnit maso, jednoznačně bych šla do "mokrého" krmení, eventuelně do kombinovaného

Já si taky jezdím pro kilo masa za deset korun ale samozřejmě to není z eshopu, obchodu, ale přes kontakt z jatek, u nás krůtích, semleté ořezy, skelety a vnitřností. K tomu pak kupuju hovězí a jiné od klasického výrobce masa pro psy

10.7.2019 12:20
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Hrtany, veverky, držky, játra,ledviny, plíce,jícny atd. Namelu a dám zmrazit. Psal jsem , že shánění vyžaduje určitou námahu. Stejně tak celozrná rýže.dá se sehnat za 5 kč, ale ne po kile. koupil jsem tehdy 10q.

10.7.2019 12:29
Terven

XXX.XXX.110.147

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Škoda, že Vaši psi mají tak jednostranný jídelníček.

Tak pokud psi mají maso-kosti-vnitřnosti, tj. celou kořist plus k tomu nějakou zeleninu, žádné přílohy nepotřebují, obzvlášť mají -li navrch i granule. V jednoduchosti je krása, pestrá strava může nadělat víc škody než užitku.

10.7.2019 12:31
lupus4

XXX.XXX.205.61

tak jestli vám dávaj veverky, tak jsou to troubové, veverka je maso pro fajšmekry a většinou se na pulty řeznictví vůbec nedostane

10.7.2019 12:45

lupus4 napsal(a):
tak jestli vám dávaj veverky, tak jsou to troubové, veverka je maso pro fajšmekry a většinou se na pulty řeznictví vůbec nedostane

Fakt? Tuším, že v Babičce od Boženy Němcové se píše, že veverky jedli ti největší chudáci :-)

10.7.2019 12:56
lupus4

XXX.XXX.205.61

Fakt? Tuším, že v Babičce od Boženy Němcové se píše, že veverky jedli ti největší chudáci :-)

řeč je o hovězích "veverkách"

10.7.2019 14:01

lupus4 napsal(a):
řeč je o hovězích "veverkách"

Jo takhle
Musela jsem si to vygůglit a už je mi jasný, že je to to lepší maso.

10.7.2019 14:09
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

To sice je, ale jen brániční pilíře, zbytek po obvodu bránice je odpad.

10.7.2019 14:09

Terven napsal(a):
Tak pokud psi mají maso-kosti-vnitřnosti, tj. celou kořist plus k tomu nějakou zeleninu, žádné přílohy nepotřebují, obzvlášť mají -li navrch i granule. V jednoduchosti je krása, pestrá strava může nadělat víc škody než užitku.

Já ale vůbec nemluvím o přílohách nýbrž o max 3 druzích masa. Ne, pestrá strava nemůže nadělat škody, Vy už mluvíte jak ti výrobci granulí

10.7.2019 14:28
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Já ale vůbec nemluvím o přílohách nýbrž o max 3 druzích masa. Ne, pestrá strava nemůže nadělat škody, Vy už mluvíte jak ti výrobci granulí

já dávám 3 druhy- vepřové, hovězí a drůbeží. I když je to úplně jedno. Maso všech = bílkovina je trávena na jednotlivé AMK a po vstřebání se z nich vytváří vlastní bílkovina. Maso obsahuje esenciálí AMK,b ez odledu na ddruh.

Přidejte reakci

Přidat smajlík