barky123

XXX.XXX.205.118
Zdravím, jdu si pro radu.
Na veterinu pojedeme také, ale veterinář tam bude až zítra. Máme 11 měsíční fenku vořecha 10 kg. K ní máme psa 7 let zlatý retrívr. Na konci května nám poprvé dohárala. První týden hárání jsme psy oddělovali jen v naší nepřítomnosti, ale i tak se pes o fenu prakticky nezajímal. Sem tam k ní čuchl a šel dál. Mezi 12-14. dnem hárání po ní šel. V tomto období jsme je hlídali, jediná chvíle kdy nebyli 100% pod dohledem byla, když přišel přítel dřív domů než já, pustil psy a šel se sprchovat, nechal si sice otevřené dveře ale nebyli přímo pod jeho dohledem. Byl do pár minut ze sprchy venku a navíc pokud to na ni třeba venku na procházce zkoušel, šteloval se na ni z boku, zepředu a pořádně nevěděl jak na to. Fena je taky o dost menší. Během těch kritických dnů až do 21. dne hárání byli, krom tohoto incidentu, buď pod přímým dohledem nebo od sebe.
Feně ale před týdnem začala mírně otékat mléčná lišta, hned po hárání mi trochu zmohutněla (předtím byla jak z koncentráku). Ale břicho mi nepřijde že by jí rostlo. Mohla by to být faleška ikdyž jiné příznaky než zvětšené struky nemá, případně březost , že by to stihli během té chvilky? Já o tomhle incidentu až do teď nevěděla, jinak bych s ní šla na sono hned po třech týdnech a byl by klid.
Štěňata jsme nechtěli a ani nechceme, fenka má jít na konci srpna na kastraci (kvůli více důvodům jsme kastraci nechali až po prázdninách a dovolených)....
Uživatel s deaktivovaným účtem

Terven
napsal(a):
Pokud dohárala opravdu na konci května, musela by touhle dobou být už po porodu.
Doháráno konec května = porod cca konec července
barky123

XXX.XXX.205.118
Teď jsem na to koukla přesněji 21 dní od začátku hárání to bylo 2. června. Ta chvíle kdy byli sami se stala o týden dřív tj. 26. května.... Nebyla jsem u toho, ale přítel mi tvrdí že by si všiml kdyby se něco dělo. Je pravda, že celkově pes není magor a ikdyž byla v nejlepším tak ji spíš jen očuchával a skákat na ni zkoušel jen venku, kde byl asi víc rozdivočenej. Doma ji jen pronásledoval a lepil se na ni (když jsme byli doma a hlídali je, když jsme doma nebyli, byla fena buď se mnou v práci nebo zamčená v jiné místnosti).
barky123

XXX.XXX.205.118
RozaTonda-mopsi
napsal(a):
Asi by to opravdu poznal, kdyby se spojili. A pokud byl ve sprše par minut určite by ještě viděl nějaké známky ...
Naše mela taky po hárání docela dlouho natekle ceciky. ..
Určite to bude ok, ale jistotu vám dam jen to sono 😐
Děkuji. Je mi to jasný. Věšteckou kouli tu nemá nikdo a čuba mi to neřekne :D , ale já už tu začínám trochu schízovat co by, kdyby. Na sono zajedeme, ale až zítra. Mě by to upřímně ani nenapadlo, kdyby z chlapa včera nevylezlo toto. Myslím, že se nespojili, to by si všiml, protože sem tam některej z nich prošel okolo koupelny a navíc by to ani nestihli. Ale obskočit by ji teoreticky mohl, jen je to takovej trouba, že mi fakt přijde, že sám pořádně neví na co ho má. Snad se nic nestalo a je to jen moje schíza, že vidím i co není...
Každopádně díky za menší uklidnění. Chlap si už taky vyslechl svoje. Tak uvidíme zítra no.
barky123
napsal(a):
Děkuji. Je mi to jasný. Věšteckou kouli tu nemá nikdo a čuba mi to neřekne :D , ale já už tu začínám trochu schízovat co by, kdyby. Na sono zajedeme, ale až zítra. Mě by to upřímně ani nenapadlo, kdyby z chlapa včera nevylezlo toto. Myslím, že se nespojili, to by si všiml, protože sem tam některej z nich prošel okolo koupelny a navíc by to ani nestihli. Ale obskočit by ji teoreticky mohl, jen je to takovej trouba, že mi fakt přijde, že sám pořádně neví na co ho má. Snad se nic nestalo a je to jen moje schíza, že vidím i co není...
Každopádně díky za menší uklidnění. Chlap si už taky vyslechl svoje. Tak uvidíme zítra no.
To znám , taky plašim a z 99% zbytečně. Uvidíte, že to bude ok 👍
Je to už dlouhá doba a určitě by ji rostlo břicho. ...
Dejte vědět, jak jste dopadli 😊
barky123

XXX.XXX.194.190
RozaTonda-mopsi
napsal(a):
To znám , taky plašim a z 99% zbytečně. Uvidíte, že to bude ok 👍
Je to už dlouhá doba a určitě by ji rostlo břicho. ...
Dejte vědět, jak jste dopadli 😊
Dám vědět. Snad je to jen moje hysterčení. Břicho nemá, má jen trochu nateklé spodní struky, ale to má už od hárání, proto mě to ani nenapadlo. Dokud z chlapa dneska toto nevypadlo...
barky123

XXX.XXX.194.190
jahodapavel
napsal(a):
připravte se na to, že klidně může být březí. KLUK Pustil fenu s 15 letým psem. Na 5 minut. Byl jsem s ní na UZ - Prý jalová. To, že je březí jsme zjistili až v okamžiku, když měla v pelechu štěně.
Toho se právě trochu bojím. Jinak bych tu neprudila na diskuzi. Protože znám fenu co neměla břicho, sono nic neukázalo a pak měla v pelechu 3 štěňata... Upřímně doufám, že jenom plaším a budeme mít víc štěstí než vy. Trochu alibisticky spoléhám na to, že náš pes je v tomhle fakt de*il a navíc je 3x větší jak ona... Každopádně nám to ukáže zítra ultrazvuk a bude bud klid nebo mě klepne....

Po pravdě, já bych asi v klidu taky moc nebyla :-)
lupus4
napsal(a):
no , to se máte čím chlubit nemáte fotky těch xx (dospělých) ?
záleží na velikosti a konstituci fenky i zkušenosti psa, trouba si malinkatou fenu ani nedokáže přidržet, natož se trefit...
což o to , byla to chyba. Poprvé to byla fena dědova, žena jela na návštěvu a pustila psa na zahradu a podruhé naše fena a pes měl 14let, arthrótu. Dostala sice Alisin, ale ten nezabral.
barky123

XXX.XXX.194.190
lupus4
napsal(a):
no , to se máte čím chlubit nemáte fotky těch xx (dospělých) ?
záleží na velikosti a konstituci fenky i zkušenosti psa, trouba si malinkatou fenu ani nedokáže přidržet, natož se trefit...
Jo to jsem si taky říkala a uklidňovala se. Jsme zpět z veteriny a opravdu je to jen faleška. :) On je ten náš pes fakt pako. Venku si cizích háravek ani nevšímá, max když se mu nastavila před čumák tak si čuchl, jí si všímal jen ty dva dny, ale oproti jiným psům, co jsme potkávali, to byl fakt slabý odvar, navíc je fena fakt ani ne třetinová jak on a nebyli spolu půl dne... Ale i tak jsem ráda, že máme klid, člověk pak už přemýšlí co bude dělat, jestli se jim to nějakým záhadným způsobem povedlo. Feňule je sama ještě štěně a tohle bych si vyčítala...
barky123
napsal(a):
Jo to jsem si taky říkala a uklidňovala se. Jsme zpět z veteriny a opravdu je to jen faleška. :) On je ten náš pes fakt pako. Venku si cizích háravek ani nevšímá, max když se mu nastavila před čumák tak si čuchl, jí si všímal jen ty dva dny, ale oproti jiným psům, co jsme potkávali, to byl fakt slabý odvar, navíc je fena fakt ani ne třetinová jak on a nebyli spolu půl dne... Ale i tak jsem ráda, že máme klid, člověk pak už přemýšlí co bude dělat, jestli se jim to nějakým záhadným způsobem povedlo. Feňule je sama ještě štěně a tohle bych si vyčítala...
Super 👍 můžete zase v klidu dýchat 💖
barky123

XXX.XXX.194.190
RozaTonda-mopsi
napsal(a):
Super 👍 můžete zase v klidu dýchat 💖
No přesně. Po cestě na veterinu jsem normálně měla pocit, že to se mnou švihne. :D Obdivuji chovatele co mají smíšenou smečku. Fakt že jo...

barky123
napsal(a):
No přesně. Po cestě na veterinu jsem normálně měla pocit, že to se mnou švihne. :D Obdivuji chovatele co mají smíšenou smečku. Fakt že jo...
Máte pravdu, lehký to není. Zatím jsme tak nějak zvládli první hárání, horší to bude u druhé feny na podzim.