Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.108.246
Zdravím.
Mám dotaz. Fena mi rodila půl na půl normálně a císař, proč císař je na dlouhé vyprávění a akorát bych se zas naštvala.
Ovšem co mě trápí je, že do prvních štěňat hárala co 5-6 měsíců, teď hárala v lednu, byla nakryta, v půlce května šli štěňata do nových domovů a od té doby nic. Občas ji chytne úchylka a ostatní feny v domácnosti začne ojíždět což dělala vždy při hárání ale nic nenasvědčuje tomu že by hárat měla... Jinak se chová normálně, je hravá, žere vše ok.
Měli jsme v plánu ještě jedny štěňata a teď mám celkem strach jestli jí ten veta tam něco nepomrvil
Jde z klasického ultrazvuku přes břišní stěnu zjistit stav vaječníků, vejcovodů a děloh? Nebo mám čekat? Fakt nevím jak postupovat, nikdy jsem toto neřešila.
Díky za odpověď.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zdravím.
Mám dotaz. Fena mi rodila půl na půl normálně a císař, proč císař je na dlouhé vyprávění a akorát bych se zas naštvala.
Ovšem co mě trápí je, že do prvních štěňat hárala co 5-6 měsíců, teď hárala v lednu, byla nakryta, v půlce května šli štěňata do nových domovů a od té doby nic. Občas ji chytne úchylka a ostatní feny v domácnosti začne ojíždět což dělala vždy při hárání ale nic nenasvědčuje tomu že by hárat měla... Jinak se chová normálně, je hravá, žere vše ok.
Měli jsme v plánu ještě jedny štěňata a teď mám celkem strach jestli jí ten veta tam něco nepomrvil
Jde z klasického ultrazvuku přes břišní stěnu zjistit stav vaječníků, vejcovodů a děloh? Nebo mám čekat? Fakt nevím jak postupovat, nikdy jsem toto neřešila.
Díky za odpověď.
Zcela běžně si moje feny protáhly interval mezi háráním po štěňatech o 1 - 3 měsíce, i když nešlo o císaře. Buďte v klidu, ono to přijde .
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.108.246
Nejsem blázen aby měla fena dva vrhy za rok a navíc by to bylo v rozporu a klubem...ale chápu váš dotaz, lidi jsou různí a na psech jim nezáleží.
Agy u nás byla týden, byla úplně v pohodě jak psychicky tak fyzicky, vzali si ji od známých lidi co mají od nich CC fenu 7 let a dělá jí super tetu, jsem moc ráda že se mají nakonec všichni dobře. Ale taky jsem ráda za tu zkušenost.
Já právě vůbec nevěděla jak to je s tím cyklem po porodu, sama ještě nemám děti, tak mě to nenapadlo, myslela jsem že když to předtím měla "jak hodinky" bude to tak nadále. Samozřejmě je mi fuk kdy hárat bude a kdy budou příští rok štěňátka. Jenom mě to vyděsilo, protože jsem dostala strach, jestli jí tam veta něco nepoškodil.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zdravím.
Díky za odpověď.
Při ultrazvuku samozřejmě jde zjistit stav vaječníků i dělohy, ale je lepší tohle dělat u veta - gynekologa, protože ten má větší zkušenost, a umí líp vyhodnotit to co vidí, než běžný vet.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nejsem blázen aby měla fena dva vrhy za rok a navíc by to bylo v rozporu a klubem...ale chápu váš dotaz, lidi jsou různí a na psech jim nezáleží.
Agy u nás byla týden, byla úplně v pohodě jak psychicky tak fyzicky, vzali si ji od známých lidi co mají od nich CC fenu 7 let a dělá jí super tetu, jsem moc ráda že se mají nakonec všichni dobře. Ale taky jsem ráda za tu zkušenost.
Já právě vůbec nevěděla jak to je s tím cyklem po porodu, sama ještě nemám děti, tak mě to nenapadlo, myslela jsem že když to předtím měla "jak hodinky" bude to tak nadále. Samozřejmě je mi fuk kdy hárat bude a kdy budou příští rok štěňátka. Jenom mě to vyděsilo, protože jsem dostala strach, jestli jí tam veta něco nepoškodil.
Mezi lidmi a psy je přece jen nějaký rozdíl, takže zkušenosti z lidského porodu a doby poporodní nelze brát jako relevantní na stejnou situaci u psů.
Nevím, jak to počítáte, kdy jste předpokládala hárání, když v lednu hárala, byla nakryta, dva měsíce březost, rodila v březnu...
Periodicita hárání se může během života měnit tak, že se třeba interval mezi háráním prodlouží, fena hárá třeba po devíti měsících, nebo po roce... je to hrozně individuální.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.108.246
Už tomu rozumím. Nevěděla jsem to. Spíš mě to asi nenapadlo, že se to může nějak protahovat, co jsme měli feny měli to celý život snad na den přesně po půl roce. Ale ty nikdy neměli štěňata. Tak mě to trochu rozhodilo a zeptala jsem se. Budu čekat jak ji znám, čeká až budeme mít jet na dovolenou a rozhárá se aby měla mamka o starost víc pokaždé když máme někam jet, někdo začne hárat