Bearded kolie

Prodám Vousatou kolii - Chovateľská stanica zo Slovenska s viac ako 20 ročn...
DohodouNat.H
XXX.XXX.201.26
Dobrý den,
včera jsem se svým štěnětem(3měsíce) byla na procházce a všimla jsme si že má řidší stolici.Dnes ráno jsem mu dala normálně granule( ty snědla) normálně i pije ,ale má průjem. Jenormá´ně hravá. Myslím si že to má buď z toho že venku něco snědla ( i když ji hlídání tak se mohlo stát že jsem ji neviděla) a nebo jak teď pršelo tak se jednou napila z kaluže(nestihla jsem ji odtrhnout). Mám jet ještě dnes k veterináři nebo počkat do zitra?Nějaká hladovka nebo dieta? Popřípadě z čeho by to ještě mohlo být?
Uživatel s deaktivovaným účtem
Řidší stolice nebo vodový průjem? Moje štěně ma řidší stolici, má ji už od chovatelky, informovala mě o tom, dala jsem Smectu a uvidím zítra. Ještě koupím lactobacily.
Nat.H
XXX.XXX.201.26
napsal(a):
Řidší stolice nebo vodový průjem? Moje štěně ma řidší stolici, má ji už od chovatelky, informovala mě o tom, dala jsem Smectu a uvidím zítra. Ještě koupím lactobacily.
Včera večer měla řidší stolici ale teď co jsem venku koukala tak už je to průjem.
Nat.H
napsal(a):
Včera večer měla řidší stolici ale teď co jsem venku koukala tak už je to průjem.
Zašla bych určitě na veterinu, nemusí to být z vody, ale mohlo něco blbyho sežrat.
nebo paraziti
giardie, kokcidie....
nebo bakterie
Naše štěndo trpělo ze začátku častěji na průjemy. Na veterině nám pak doporučili tyto tablety s tím, že pokud pes nemá vodový průjem či jakýkoli náznak krve, pes se chová normálně, žere a nevypadá, že by ho bolelo břicho, tak máme dát tehdy půl tablety třikrát denně, že je zbytečné ho tahat na veterinu.
https://www.altercan.com/cs/psi/zazivani/alfavet-dia-tab
Ale pokud je štěně nezvykle klidné, unavené, má vodový průjem či krev ve stolici, tak neváhat a jet okamžitě k vetovi.
Nat.H
XXX.XXX.201.26
PumaCZ
napsal(a):
Naše štěndo trpělo ze začátku častěji na průjemy. Na veterině nám pak doporučili tyto tablety s tím, že pokud pes nemá vodový průjem či jakýkoli náznak krve, pes se chová normálně, žere a nevypadá, že by ho bolelo břicho, tak máme dát tehdy půl tablety třikrát denně, že je zbytečné ho tahat na veterinu.
Ale pokud je štěně nezvykle klidné, unavené, má vodový průjem či krev ve stolici, tak neváhat a jet okamžitě k vetovi.
Štěně se chová úplně normálně hraje si s námi běhá po zahradě. Krev ani hlen ve stolici nemělo. Teď jsem ji dala trochu granulí tak uvidím. Podle mě sežrala prostě něco venku na procházce.Snažím se jí teda hlídat ale nejsem všemohoucí.
Každopádně bych dala Smectu, ta mu jistě neuškodí (je to totéž, co ,,smecta"pro pejsky, co dala odkaz Puma ) Pokud by se neupravilo do zítra, zašla bych na veterinu. Nechci to zlehčovat, ale mí psi takhle kadili dva roky...než jsem úplně překopala krmení. Není to klasický průjem, že pes lítá kadit 5x, místo dvakrát, je to prostě nesprávně vypadající hovínko značící, že něco je špatně.
lesnížínka
napsal(a):
Každopádně bych dala Smectu, ta mu jistě neuškodí (je to totéž, co ,,smecta"pro pejsky, co dala odkaz Puma ) Pokud by se neupravilo do zítra, zašla bych na veterinu. Nechci to zlehčovat, ale mí psi takhle kadili dva roky...než jsem úplně překopala krmení. Není to klasický průjem, že pes lítá kadit 5x, místo dvakrát, je to prostě nesprávně vypadající hovínko značící, že něco je špatně.
Ne ne, Smecta je něco úplně jiného. Smecta je totiž "pouze" jíl, který obalí vnitřek střeva, čímž dá prostor střevním buňkám, aby zregenerovaly. Každopádně i ta je určitě funkční a v žádném případě neublíží :)
Ty Dia tabs mají nejen funkci jako Smecta, ale mají též pro- a prebiotickou složku, která pomáhá znovu obnovit střevní microfloru :)
PumaCZ
napsal(a):
Myslím, že úplně ty samé tablety jsme měli od chovatelky taky, ještě je někde mám, všechno jsme nespotřebovali. "Voní" to jako granule nebo pamlsek, psům to chutná.
Den před odběrem chovatelka volala, že "naše" štěndo má průjem, jestli chceme odběr odložit a nebo jestli si ho vezmeme i s průjmem - my samozřejmě tak natěšení, že jsme si ji vzali rovnou. S tím, že měla dietu a tyhle tabletky, ale dávkování si už nepamatuji. Za dva dny měla normální tuhé bobky.
Pak jsem tabletu dávala ještě později, když měla průjem, a zabrala.
marcelaamax
napsal(a):
Myslím, že úplně ty samé tablety jsme měli od chovatelky taky, ještě je někde mám, všechno jsme nespotřebovali. "Voní" to jako granule nebo pamlsek, psům to chutná.
Den před odběrem chovatelka volala, že "naše" štěndo má průjem, jestli chceme odběr odložit a nebo jestli si ho vezmeme i s průjmem - my samozřejmě tak natěšení, že jsme si ji vzali rovnou. S tím, že měla dietu a tyhle tabletky, ale dávkování si už nepamatuji. Za dva dny měla normální tuhé bobky.
Pak jsem tabletu dávala ještě později, když měla průjem, a zabrala.
Jo jo, také s nimi mám jen ty nejlepší zkušenosti :)
PumaCZ
napsal(a):
Koukám, že je to kombinace tzv. stavěcích čajů, Smecty a probiotik. Ale proč ne...
Jo a ještě deklarují minerály.
Machalkova
napsal(a):
Dobrý den, prosím přicházím pro radu, které pamlsky jsou pro psa zdravé? a ideálně i chutné?
Sušené bez konzervantů nebo sušené mrazem.
Když si myslíte, že musíte dávat pamlsky, tak snad domácí.
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse?q=dom%C3%A1c%C3%AD+pamlsky
Já teď objevila tyto pamlsky, které chci zkusit, až nám dojdou zásoby:
https://www.petfarmfamily.cz/collections/zdrave-pamlsky
fikovnice
napsal(a):
Koukám, že je to kombinace tzv. stavěcích čajů, Smecty a probiotik. Ale proč ne...
Jo a ještě deklarují minerály.
tyhle tablety jsou super -mj. je psi ochotne prijmou -na rozdil od smecty - i stenata je basti.
a když je prujem zpusobeny jen dietni chybkou - zabere to téměř hned.
Machalkova
napsal(a):
Dobrý den, prosím přicházím pro radu, které pamlsky jsou pro psa zdravé? a ideálně i chutné?
To záleží co pes preferuje, já dávám eidam, párky, škvarky, vařené maso, nebo vlastní výroba( játra, vejce, škvarky oves. mouka, losos. olej-vyválet, upéct, ale můžete tam dát cokoliv jiného)
uff
jsem si oddechla
karlovarska hodí nahrávku, mourek přihraje reklamu na brit
...a svět se může dál točit, vše je jak má být.....
napsal(a):
uff
jsem si oddechla
karlovarska hodí nahrávku, mourek přihraje reklamu na brit
...a svět se může dál točit, vše je jak má být.....
Ono je to v podstatě smutné - my to sice, kdo sem chodíme, odhalíme, ale laici, začátečníci nikoli. A o to jde - už jsou lapeni v pasti nákupů nekvalitních pamlsků či čehokoli jiného. A je to nepostižitelné. Existuje sice legislativa, která definuje např. klamavou reklamu....ale tady vám dotyčný sdělí, že píše sám za sebe a o svých zkušenostech...