Ultrazvuk proti štěkání

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.7.2019 12:41
Valérie22

XXX.XXX.94.101

Dobrý den,
potřebuji poradit, zda je opravdu funkční nějaká ultrazvuková stanice proti štěkání.
Naši sousedi (baráky jsou nalepené na sobě řadovka) mají vlčáka stáří cca 3 roky. Pes nebyl nikdy venku je jen na dvoře a části zahrady. V domě nikdo nebydlí, postupně se opravuje, je poslední v řadě. Bohužel i když je to chudák co dostane jen nažrat, tak se sousedem se mluvit prostě nedá. Prý má hlídat, tak hlídá. Pořád doufáme, že se brzy nastěhují a pes třeba přestane štěkat.
Štěká v kuse třeba 2 hodiny hlavně v noci, kdy je klid. Bezdůvodně vyštěkává na jakoukoli ránu, hlas, pčiknutí apod. Po dvoře chodíme pomalu po špičkách. Pes má opravdu hluboký hlas, někdy je jak na setrvačník. Jeho doba štěkání je od cca od 1 hod. ráno do 5 hod. ráno a poté různě odpoledne. Nedá se před tím nikde utéct (zavřená okna, dveře apod.). My jsme si zvykli, máme na noc špunty do uší, jenže teď je nemůžeme používat. Dovezli jsme k nám babičku na dožití po léčbě těžké nemoci. Jenže ten štětok ji deprimuje a psychicky to nedává. Nemůžeme mít teď v létě ani v noci otevřená okna. Je to núnosné vůči nemocnému člověku.
Jediné co by nám mohlo pomoci je nějaké ultrazvuková stanice. Nechci psovi nějak ubližovat, ale potřebujeme se vyspat. Kdo to nezažil, nepochopí.
Podotýkám, že mi máme 3 vychované opečovávané psy, ale ti něštěkají bezdůvodně. V noci štěknou maximálně, když se perou kočky nebo pokud by někdo vlezl do zahrady.
Prosím poraďte děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.7.2019 16:34

Řešila bych to raději s policií a na obci, ovšem důrazně a otravně, že by ještě kmitali, aby to vyřešili a měli ode mě pokoj.
Na protištěkací ultrazvukový mechanismy jsem slyšela dost nepěkný historky (končící smrtí psa). Ale třeba někdo přidá naopak dobrou zkušenost i tip na konkrétní produkt.

16.7.2019 16:37
GAELLE

XXX.XXX.55.67

nemůžete přece použít protištěkací obojek na cizího psa bez vědomí majitelů...............?! zkusila bych nejdřív s nima promluvit. Policie se tím podle mne zabývat nebude

16.7.2019 18:03
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Ono není řeč o obojku, ale o nějaké ultrazvukové stanici. Představuji si to podobně, jako třeba nějaký ten plašič krtků?

A myslím si, že policie by to řešit mohla - když je to v noci, jedná se o rušení nočního klidu, ne? Nevím, jestli se tam pak nějak měří třeba i hlasitost?

16.7.2019 18:19

neznam. nikdy jsem to nazivo nevidela - ale tady třeba nabízí i zapujceni na 30 dni:

https://www.elektro-obojky.cz/protistekaci-jednotky/

17.7.2019 07:24

marcelaamax napsal(a):
Ono není řeč o obojku, ale o nějaké ultrazvukové stanici. Představuji si to podobně, jako třeba nějaký ten plašič krtků?

A myslím si, že policie by to řešit mohla - když je to v noci, jedná se o rušení nočního klidu, ne? Nevím, jestli se tam pak nějak měří třeba i hlasitost?

Takhle to není. Štěkání je přirozený projev psa a za rušení nočního klidu se z podstaty nepovažuje. Už vůbec se neměří hlasitost. Štěkot by se dal za rušení nočního (i denního) klidu označit opravdu jen v extrémním případě.

Nedávno měl vyjít judikát, kdy byla odsouzena majitelka chovatelské stanice, která ničila sousedy ve dne v noci neustálým štěkotem své smečky, kterou nebyla schopná udržet v klidu (relativním tichu).

K protištěkacím stanicím se nevyjádřím, zkušenost nemám. Ale věřím, že situace, kdy člověk nemá chvilku klidu musí být o nervy, v tom se nedá žít. Řešila bych to přímo se sousedem.

17.7.2019 08:44
assil

XXX.XXX.225.195

No hlavně jak k tomu přijdou ti domácí psi a další v okolí, kteří si teda neštěknou bez trestu ani jednou taky.

17.7.2019 08:47

Štěkot by se dal za rušení nočního (i denního) klidu označit opravdu jen v extrémním případě.

tohle plati mozna tak u nas, v Kocourkove.

jinak podle lidi, co ziji v zahranici - tam se bezne bere pes na noc domu. neexistuje, aby ve meste prostekal celou noc.

17.7.2019 08:47

ak k tomu přijdou ti domácí psi a další v okolí,

jestli jsem pochopila navod -tak ta stanice musí byt nasmerovana nekam. nezabira cele okoli.

17.7.2019 09:11

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Štěkot by se dal za rušení nočního (i denního) klidu označit opravdu jen v extrémním případě.

tohle plati mozna tak u nas, v Kocourkove.

jinak podle lidi, co ziji v zahranici - tam se bezne bere pes na noc domu. neexistuje, aby ve meste prostekal celou noc.

Amen. V tomhle jsou naše zákony neuvěřitelně benevolentní a úřady bezzubé.

17.7.2019 09:14

assil napsal(a):
No hlavně jak k tomu přijdou ti domácí psi a další v okolí, kteří si teda neštěknou bez trestu ani jednou taky.

Víte, to je člověku, který prakticky nonstop poslouchá řev cizího psa, v tu chvíli jedno. Já dokážu pochopit tu bezmoc, kdy nemůžete spát, v klidu si sednout s kávou, zkrátka nemůžete normálně žít ve vlastním domě/bytě.

Setkávám se s podobnými situacemi, jsou prakticky neřešitelné a pak už se tonoucí holt i toho stébla chytá a beztrestné štěknutí jiného psa opravdu neřeší. Neříkám, že je to správně, ale pochopit to dokážu.

17.7.2019 13:46
EvaEva

XXX.XXX.1.106

Ja neco takoveho,co potrwbujete,videla na Aliexpress. Byla to takova budka,ktera se nasmerovala(tady souseduv dvur) a pri stekani se zapla sama.... pokud si pamatuji,byla na el.proud I na baterky

17.7.2019 14:07
EvaEva

XXX.XXX.1.106

Ja neco takoveho,co potrwbujete,videla na Aliexpress. Byla to takova budka,ktera se nasmerovala(tady souseduv dvur) a pri stekani se zapla sama.... pokud si pamatuji,byla na el.proud I na baterky

17.7.2019 20:12
Valérie22

XXX.XXX.94.101

EvaEva napsal(a):

Ano zkoumala jsem to. Je to taková budka, kterou by jsme dali na naší zeď a nasměrovali k nim na dvůr. Má dosah asi cca 15 m což by pokrylo jejich dvůr.
Oni jsou koncový barák za nimi jen pole, nikde žádný jiný pes ani jiné zvíře. No a naše psy by to nemělo omezovat, ale vzala bych je na noc domů a pozorovala je, zda to nějak neúčinkuje i na ně.
Je to toto https://www.zoohit.cz/shop/psi/voditka_obojky/vychovne/pomucky/123771
jenže jsou tam recenze půl napůl. Půlce účinkuje půlce ne. Proto jsem dala dotaz sem, zda někdo náhodou nemá vyskoušené. Nechce se mi vyhodit více jak 1000 Kč a pak zjistit, že to neúčinkuje. Bohužel se sousedem se mluvit nedá a starosta řekl, že ve vsi štěkají psi všude. Tak asi tak.

17.7.2019 20:44
Terven

XXX.XXX.110.147

Valérie22 napsal(a):
Ano zkoumala jsem to. Je to taková budka, kterou by jsme dali na naší zeď a nasměrovali k nim na dvůr. Má dosah asi cca 15 m což by pokrylo jejich dvůr.
Oni jsou koncový barák za nimi jen pole, nikde žádný jiný pes ani jiné zvíře. No a naše psy by to nemělo omezovat, ale vzala bych je na noc domů a pozorovala je, zda to nějak neúčinkuje i na ně.
Je to toto https://www.zoohit.cz/shop/psi/voditka_obojky/vychovne/pomucky/123771
jenže jsou tam recenze půl napůl. Půlce účinkuje půlce ne. Proto jsem dala dotaz sem, zda někdo náhodou nemá vyskoušené. Nechce se mi vyhodit více jak 1000 Kč a pak zjistit, že to neúčinkuje. Bohužel se sousedem se mluvit nedá a starosta řekl, že ve vsi štěkají psi všude. Tak asi tak.

Možná to bude záležet na konkrétním psovi,stejně jako elektrický obojek - některý i přes impuls běží dál.

VKXY

2.1.2022 11:53
VKXY

XXX.XXX.98.71

Výkon protištěkacích budek, které jsou na trhu, je obecně pro venkovní použití dost nedostatečný. Fungovat to může ale nejspíš nebude. Ty, které mají větší výkon jsou dost drahé a pokud je pes tvrdohlavý, je možné, že jich bude potřeba několik. Obecně toto vidím jako obrovskou díru na trhu - opravdu výkonná protištěkací budka.

A že by to řešila policie, tak to je z říše pohádek. Policie cokoliv řeší jen velmi nerada a toto navíc není v její pravomoci. Policie vám jen řekne, že to není jejich problém a ať si to řešíte stížností na obci. A na obci vám řeknou, že psí štěkot je na vesnici běžný zvuk a ať voláte policii. Jediné, kdy to bude obec řešit je, když by štěkot rušil přímo starostu...

(pozn. náš soused má čtyři naprosto nevychované čokly, kteří štěkají úplně na všechno a vzájemně se štěkáním provokují, nefunguje na ně ani DogSilencer MAX, což je to nejvýkonnější na trhu a to ani na mizerných pět metrů. V současnosti hledám nějaké řešení s průmyslovým výkonným zdrojem ultrazvuku, jestli to těm psům ublíží, to je mi už úplně jedno... protože další rok psího štěkotu už nevydržím)

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Schm

21.3.2022 11:15
Schm

XXX.XXX.148.20

VKXY napsal(a):
Výkon protištěkacích budek, které jsou na trhu, je obecně pro venkovní použití dost nedostatečný. Fungovat to může ale nejspíš nebude. Ty, které mají větší výkon jsou dost drahé a pokud je pes tvrdohlavý, je možné, že jich bude potřeba několik. Obecně toto vidím jako obrovskou díru na trhu - opravdu výkonná protištěkací budka.

A že by to řešila policie, tak to je z říše pohádek. Policie cokoliv řeší jen velmi nerada a toto navíc není v její pravomoci. Policie vám jen řekne, že to není jejich problém a ať si to řešíte stížností na obci. A na obci vám řeknou, že psí štěkot je na vesnici běžný zvuk a ať voláte policii. Jediné, kdy to bude obec řešit je, když by štěkot rušil přímo starostu...

(pozn. náš soused má čtyři naprosto nevychované čokly, kteří štěkají úplně na všechno a vzájemně se štěkáním provokují, nefunguje na ně ani DogSilencer MAX, což je to nejvýkonnější na trhu a to ani na mizerných pět metrů. V současnosti hledám nějaké řešení s průmyslovým výkonným zdrojem ultrazvuku, jestli to těm psům ublíží, to je mi už úplně jedno... protože další rok psího štěkotu už nevydržím)

Máme to dost podobny. Se sousedem neni samozřejmě řeč. Řev celý den (i teď), nikdo nepomůže, tak snad uz jen
zkusit u soudu. Nebo se vam to podařilo nějak vyřešit? Najít něco co funguje?

Neregistrovaný uživatel

21.3.2022 16:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.25.163

Schm napsal(a):
Máme to dost podobny. Se sousedem neni samozřejmě řeč. Řev celý den (i teď), nikdo nepomůže, tak snad uz jen
zkusit u soudu. Nebo se vam to podařilo nějak vyřešit? Najít něco co funguje?

Nebejt takova hystericka citlivka.
Pár let 400m od psího utulku. Dalších pár let 1,5km od vojenskýho letiště, pár let 500m pod poliklinikou na jedné z hlavních tříd města. Dalo se. Odstehujte se na samotu nebo sinudelejte protihlukovy izolace kdyz vam vadi vsecko.

22.3.2022 01:35
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Nebejt takova hystericka citlivka.
Pár let 400m od psího utulku. Dalších pár let 1,5km od vojenskýho letiště, pár let 500m pod poliklinikou na jedné z hlavních tříd města. Dalo se. Odstehujte se na samotu nebo sinudelejte protihlukovy izolace kdyz vam vadi vsecko.

Asi tak, jedno přišel soused od naproti, co se právě přistěhoval, že máme debilního psa, který štěká a rozštěká celou ulici a pak ta celá ulice rozštěká i toho jejich...no jasně, my všichni v ulici měli psy, co štěkají a nějaký to prostě začal a štěkali všichni, ale nechápu ten problém. Jako dítě sem poslouchala celý noci vyjícího německého ovčáka a nemohla jsem spát,tak to už problém byl. U tchýňovejch na chalupě v sousedství taky štěká pes dost často v noci, buď u toho usnu a nebo si zavřu okno.Všechno je furt příjemnější než chrápající manžel celou noc, to pak jdu na gauč.

22.3.2022 08:53

Všechno je furt příjemnější než chrápající manžel celou noc, to pak jdu na gauč.

Tak to je svatá pravda

22.3.2022 09:09

Funguje to i na husy?

Přidejte reakci

Přidat smajlík